Valla canım normalde 14 15 kaşık vermem gerekiyor ama ben kabizlik tan korktum şimdi az veriyorum çok şükür kg iyi emiyorda yavaş yavaş alışır umarımCanım ben yemek takımının tatlı kaşığını kullaniyom ölçek olarak ben 11 kaşık çorba 1 kaşık yoğurt veriyom 5 gundur artirsammi ben yer elması kullanmadım bu kahvaltı çok zorluyo sevmedi yumurtayı ogurerek zor yediriyom bazen çıkarıyorbende zorla yedirip bitiriyom
Canım senin bebişin 6aydan küçüktü sanırım 7 ayda başlanması gerekiyormus yumurtaya bencede zorlamaBirlikte kahvaltı yapalım istiyom hep benim yediklerome elini söküp ağzına tasiyo sanki ben farklı yiyom offf verince begenmiyo
Ben pazardan alıyorum canım yer elmasıniA
Aynn öyle. Biraz araştırdım ayşe öner un sitesinde de anladığım kadariyla 6. Aya girişten baslaniyr. Bn de dün ilk defa 1/5 havuç başlayıp verdm bir tatli kasigina yakin,oğlum sevdi gibi birazdan yine vericm iki tatlı kaşığı, oturabiliyorsa, kasiginiza uzanıp ağzına götürmeye çalışıyorsa zamanı gelmiştir diyordu. Bn yer elması bulamadm markette o yüzden tek havuç verdm böyle böyle alissn diyorm
Ay avokadonun faydasını bilmeyen bi bentmişim herhalde yaaDeme oyle yaw. Belki onu yiyecek :) ek gidayla onunla baslandigini duydum daa ondan dedimdi :)
canim bende de olmusti odum kopmusti cok korkmustm agrida yapiyordi sicak havlu banyo birde masaj yaptim uc gun sonra gecti ennson siktim tabiri caizse mincikladim öyle gectiYa kızlar bnm göğsümün üst kısmı taş gibi oldu sanki böyle ara arada bezeler var gibi dedim acaba süt mü doldu emziriyorum emziriyorum geçmiyor sıcak su torbası koydum yine geçmedi çok da ağrı yapıyor eskiden de olmuştu emzirince geçmişti bugün geçmedi Bi türlü
Erken tabi erken olmaz mı. Ben de kendim yerken o uzanıyor diye bi dilimin suyunu veriyodum sadece bizimki yarım mandalina yedirmiş çocuğum o gün uyuyamadım tabi. Bide hepinize bişi sorcam özellikle reflüsü olanlara. Reflü için şurup kullanıyorduk hala da kullanıyoruz ek gıdaya geçince eski şikayetler geri geldi işte emdikten sonra kusma gaz çıkartırken kusma hıçkırık falan sizde de oldu mu bunlar ek gıdadan mı ki yoksa üşüttü falan mı ki?Mandalina, portakal çok gaz yapıyormuş daha erken sanırım onlar için
Hehehe evet ben demiştim Can'ım ben veriyorum hatta bi sürü oldu yamuk yumuk evin her yerinde ama benim verdiklerim en küçükler var ya 330luk onlardanBurdan okudum oyalansın diye eline pet şişe verdim. Ağzıma sığımıyor diye ortalığı yıkıyor elinden alıyorum niye aldın diye ağlıyoray çıldırıciiiimmmm
ayy cok tatlısınnyaa bizde markete girtik avakado vardi babasi mevsiminde alalim. anan seni avakadoyla mi buyuttu adana da biz turkler alişık degiliz tropikal meyve alerji olabilir dedi bende adana da tropikal iklim var dedim gene olmadiAy avokadonun faydasını bilmeyen bi bentmişim herhalde yaahepiniz veciz falan deyince utandım yani dur ben de vereyim benim kızımın neyi eksik demi
Al bizden de o kadar. Geçen asansör vukuatımızı anlatmıştım. Dün de karşı komşu gördü Bebek senin mi dedi evet falan baktı öyle ya da ben mi alındım bilemedimBugun bebekle oyun oynuyordum eşim geldi dışarıdan bagiriyor kapıda bana cocuk uyuyor mu diye yok dedim uyumuyor o zmn buraya getir diyo neyse götürdüm merdivende komşuyla karşılaşmışlar bizim bebişi merak ediyorlarmış komşunun da 3-4 yaslarında Bi oğulu var kadın diyor ki oğluna bak oğlum arada ağlamasını duyuyorsun ya bu Bebek o diyor bnde dedim ARADA Mİ?? Kadin da ayıp olmasın diye oyle dedim ne kadar cok ağlıyo gercekten diyor tüm apartman bizden sikayetçi
ben en cok gözlerimin icine bakıyordu sokuluyordu o kadr cok özlüyorum ki yazarken bile gözlerim doldu allah hepimizin yardimcisi olsun canmÇok haklısın. Bu süt sağma işi çok yorucu oluyor. Bebegi beslemeye ayrı uğraş,sonra vakit bul da sağmaya ayrı uğraş. Zaten azaldı süt. Ne güzel emiyordu. Şimdı yok biberon yok mama yok sağma yok içirmeye uğraş, e bir de arada ek besin vermeye çalış. Ćocuk da sıkıldı. Yakında beslenmeyi tümden reddedecek Allah korusun. Ben ek besine 3-4 gün ara vereceğim. Alırsa sadece yoğurt veririm. Bunaldı yavrum. Süt mama ek besin. Zaten tam hazır değil ek besin istemiyor. Sağma işı de ne kadar sürer ne kadar götürebilirim bilmiyorum. Bebeğimin emdiģı günleri özledim. Bebekleri emen anneler çok şanslı.
Harbiden ya bebeğin poposundan saç çıkmak nedir ya her sabah ben de buluyorum anlayamıyorum Oray'a Nasıl gidiyorValla bende de aynı sorun var. Avuçla geliyor. Heryerimizden saç çıkıyor. Sadece kendim olsa iyi eşimden kızın totosundan bile saç çıktı. Tavuk gibi kafam yerden kalkmıyor. Toto hava da kafa aşaığda dökülen saçlarımı topluyorum. Benden çıkan saçla 3-5 kel kellikten kurtulurdeu valla.
Ya benim kız şimdiye kadar hiç mama yemedi. Muhallebilere hep mama koyuyorsunuz ya ben koymalı mıyım yoksa koymadan olur mu ya da yerine ne koyabilirim?Elma, armutu, balkabağı ve gün kurusu kayısıyı haşlayıp ver ama muzdan uzak dur kabız yapar. Her günlük süt yoğurt olmuyor. Ben torku ve sek sütü denedim. Sek daha başarılı oldu ama bizim dışarıdan alıp yaptığımız gibi sert olmadı. Bir de maya olarak kullandığın yoğurt da önemli. Dışarıdaki yoğurtlarla maya tutmuyor.Ben daha önce normal kaynama sütle BİM'in tava yoğurduyla maya tutturuyordum. Şİmdi ise sütü 9-10 dk kaynatıp dereceyle 40a getirip, activia ile mayalıyorum. 1 lt süte iki tatlı kaşığı activia sütle karıştırılmış iyi geliyor.Fırında yapıyorum. 3,5 saatte yoğurt oluyor. Fırının kapağını açıp sabaha kadar kavanozların ağzı açık bekletip, sabah ağızlarını kapatıp buzdolabiına koyuyorum. Hem kıvamlı hemde tatlı oluyor
Pirinç ununu direk vermiyorum. 60cc suya yarım tatlı kaşığı pirinç unu koyup pişiriyorum. Sonra ılıyınca içine 2 mama kaşığı formül mama koyuyorum. Birde içine az meyve püresi koyuyorum.
Adanalı hemşerim avakado yu ben bile yiyememiştim ogluşum nasıl yesin...faydasına diyeceğim yok dogrudur ama tadı kötü gelmişti bana hamileyken eşim almıştı ikimizde yiyememiştikayy cok tatlısınnyaa bizde markete girtik avakado vardi babasi mevsiminde alalim. anan seni avakadoyla mi buyuttu adana da biz turkler alişık degiliz tropikal meyve alerji olabilir dedi bende adana da tropikal iklim var dedim gene olmadi
muhallebi yaptim gurme bebekten bakip ama anne sutu vardi elimden kacti mama gibi sulu oldu ilk verisimdi zaten belkide iyi oldu doke saca ictik 75 cc vardi bir fincan 50 cc icti herhalde benim minnos sut istemio iki gündür sogudu mu acaba cok da yedirmedik ama artik gece vercem birde gunduz ictigi kadr
Aynen gündüz çok hareketli bi gün geçirdikleri Zaman geceye muhakkak sirayet ediyorDün KV gittik. Ev kalabalıktı. Çocuğumu gene yastık kabartır gibi sevip, KP yerlerde yuvarladı. KB bağıra bağıra o da yatırıp kaldırdı. Bir de hani o doğran görümcem var ya o da geldi. O da bir parmak attı. Önüne gelen kurcaladılar anlayacağınız.Bir de bu tembel, kilolu falan filan bir sürü şey dediler.Bu arada 13 şubatta 67 cm 7,5 kgydik. Yanaklar biraz tontiş ama beden de öyle şişmanlık yok. Zaten miniş 3860 doğmuştu. Doktorda 4. ayın sonunda 2 katına çıktınız. Gelişiminde sıkıntı yok dedi. Hadi bunlara takılmıyorm. Tembelse tembel yuvarlanmayı beceremedi daha tatlışkom. Yüzükoyun yatmayı da sevniyor. Koyunca midede ne varsa çıkıyor.
Esas gelelim olaya. Eve geldik gene zamanında yatırdım yatağına. 5 aylık hayatı boyunca hiç bu kadar çok ağlama ve çığlığı bir arada duymamıştım. Gece saat 12 de bir ağlama bir çığlık. Eyvah dedim çocuğa birşey oldu. Gece saat 4e kadar mızır mızır. O uyur gibi yaptı, ben hiç uyumadım. Eşime de söyledim. Bu çocuk kesin uykuda korktu. Ya akşam bu kadar çok kurcaladılar. Gece çocuğun rüyasına girdi, yada dedim nazar değdi....
Benden hiç yapmadım ama kendi sütünden koyabiliyordun sanirim soğuduktan sonraYa benim kız şimdiye kadar hiç mama yemedi. Muhallebilere hep mama koyuyorsunuz ya ben koymalı mıyım yoksa koymadan olur mu ya da yerine ne koyabilirim?
Çok az dolaştım sitede ama çok ilginç ve güzel bilgiler var teşekkür ederim bi ara oturup iyice incelicem
Bende bugün indirdim perdeleri. Ince temizlige basladim. Temizledikce dagilir ya o asamadayim dahaKızlar temizliğe başladım bugün perdeleri yikadim çamlarla halıları sildim paspas attim çıktım markete bi dolaştık geldik yarinda mutfak banyo ve çamaşırlar çok Yoruldum ama değdi perdeler mikrop yuvası gibi gorunuyodu bana
Benim koca kendi kestiğinden mutevellit pek bi sevdi :) baska birisiymissin gibi geliyo sanki seni aldatiyomusum gibi hissediyorum diye de dalgasını geciyoAngiedare gorunus olarak dedim zaten nasil rahat edeceksin diye :)
Aslinda ben kendime kisa sac cok yakistiriyorum ama esim beni sogutuyor, ne boyatabiliyorum ne kestiriyorum zaten kendi de uzamiyor pek.yillardir ayni imaj. Sakiiinn degisiklik yapma diyip duruyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?