Buğday ruşeymini nerden bulcazAvokado püresi
Malzemeler :
1 olgun avokado
2-3 kaşık yoğurt
Limon (Tercihe bağlı)
1 tatlı kaşığı buğday ruşeymi
Yapılışı
Avokadoyu çekirdeğini çıkartıp soyup ezin.
Yoğurdu ve buğday ruşeymini ekleyin. Güzelce karıştırın. Dilerseniz bir kaç damla limondamlatabilir, küçük gurmeniz 1 yaşını geçtiyse azıcık tuz ekleyebilirsiniz.
Pişirmeye ihtiyacınız yok. Bu kremamsı tada küçük gurme bayılacak.
Püf Noktası
Doğanın kıymetli bir hediyesi olan ve değeri yeni yeni anlaşılmaya başlayan Buğday Ruşeymihakkında bilgiyi makalemizden edinebilirsiniz. 8.aydan itibaren, gluten alerjisi olmayan bebekler için rahatlıkla kullanabileceiniz bu önemli gıdayı hem kendiniz hem de minik gurmeleriniz için tavsiye ediyoruz.
Ay bazen aynı şeleri ben de düşünüyorum. Kızımın gözünün içine bakıyorum bazen hafi ağla artık ya diyorum içimdenBize de dr önerdi cnm zaten alerjik bi durumumuz yoktu denedik sindirimde de sıkıntı olmadı çok şükür kullanıyorm o yüzden
Bnm oğlum da çok korkuyo özellikle onun üstüne gelenlerden slm veren pişman oluyo :) o geceler çok zor uyuyo. Bi de ben ve babası hariç tüm öksürenlerden korkuyo. Korkak dedi geçen gün kp. Demiyoki sakin yetişiyo. Bn öyle çok bağırmam bağırsam da bütün gün bnmle oğlum 5,5 aydır böyle takılıyorz sesime de herşeyiime de alışık. Ne yalan söyliyim onlar gelince ağlasın da bi daha gelmesinler istiyorum:))
Olur olur merak etme doktor krem vermişti bana baya kırkım çıkana kadar kullandım baya faydası oldu ben de öyle diyodum sinir oluyor insan ama geçiyor merak etmeNe nöbetler tutmuştum yaaa... Dusun 32. Haftada nöbet izinlerimi kullanıp izne bile çıktim :) tebrikler vallahi hafızan cok iyi :))) masallahhhhh yavruna.. Bana baksana bebek için neler neler yapıyor dusunuyor üzülüyordum.. Dra gittim ,tedaviye başlayacakken geldi hediyemiz :)
Bu dikisler fena ya ben baya bir geride hissediyorum.. İyileşince iyice orası dumduz olacak mi
Benimkide mama hiç yemedi canım pirinç ununda hiç vitamin yok mamayı vitaminli olsun diye koyuyorlar benimki ağzına bile sürmedi günlerce uğraştım bir kutu mama çöp oldu.Umarım sizinki yer.Ya benim kız şimdiye kadar hiç mama yemedi. Muhallebilere hep mama koyuyorsunuz ya ben koymalı mıyım yoksa koymadan olur mu ya da yerine ne koyabilirim?
11kaşık çorbayı bitiriyor mu? Ay benimki daha dün 3kaşık bitirdi de bayram ettim ben onu da aynı anda değil günde iki posta şeklinde verdim. Yaa emmeye dadanacak da ek gıdayı sevmicek yemicek diye çok korkuyorum. Ben başlayalı bi hafta oldu daha ama öğün gibi değil ki bu öyle he hadi yiyelim der gibi davranıyor. Ona Nasıl benimsetcem bu yemek işini he şimdi yemek vakti olduğunu bilecek? Gün içinde mesela çorba saati belirleyip o saatte çorbayı yedircem ama yemezse emzirmicem mi mesela ay bi yardımCanım ben yemek takımının tatlı kaşığını kullaniyom ölçek olarak ben 11 kaşık çorba 1 kaşık yoğurt veriyom 5 gundur artirsammi ben yer elması kullanmadım bu kahvaltı çok zorluyo sevmedi yumurtayı ogurerek zor yediriyom bazen çıkarıyorbende zorla yedirip bitiriyom
Benimki de sanki anneme ayıp olmadın der gibi yiyor. Gerçi şimdiye kadar verirken ağlama öğürme gibi bişi yapmadı maşallah dİyiyim ama işte bunu bi oyun gibi ya da annem şimdi de bunu veriyor dur istediğini yapayım der gibi davranıyor. Benimsemesi için erken mi acaba ben mi aceleci davranıyorum ?Birlikte kahvaltı yapalım istiyom hep benim yediklerome elini söküp ağzına tasiyo sanki ben farklı yiyom offf verince begenmiyo
Ben de onu uygulamayı düşünüyorum Can'ım dediği gibi kızım oturuyor güzelce kafa da sabit ama daha bilincinde değil şimdi ben veriyorum diye yiyor sanki ama birkaç ay sonra sanki kaçacak gibi geliyor of çok dertliyim ya bu konuda herşeyi yedi şimdiye kadar maşşallah reddetmedi hiç ama sanki bilnçlenince böyle olmicak gibi geliyorA
Aynn öyle. Biraz araştırdım ayşe öner un sitesinde de anladığım kadariyla 6. Aya girişten baslaniyr. Bn de dün ilk defa 1/5 havuç başlayıp verdm bir tatli kasigina yakin,oğlum sevdi gibi birazdan yine vericm iki tatlı kaşığı, oturabiliyorsa, kasiginiza uzanıp ağzına götürmeye çalışıyorsa zamanı gelmiştir diyordu. Bn yer elması bulamadm markette o yüzden tek havuç verdm böyle böyle alissn diyorm
Ay benimki de öyle fix lafı ne gerek var. Ben de çok ilgili değilİm zaten öyle şeylere işime de gelmiyor değil de bak ne aklıma geldi şimdi bunlar kıskandıkları için böyle daha iyi diyor olmasınlar hainlerrr@Carmen_el gorunus olarak dedim zaten nasil rahat edeceksin diye :)
Aslinda ben kendime kisa sac cok yakistiriyorum ama esim beni sogutuyor, ne boyatabiliyorum ne kestiriyorum zaten kendi de uzamiyor pek.yillardir ayni imaj. Sakiiinn degisiklik yapma diyip duruyor
Ohhh misssKızlar temizliğe başladım bugün perdeleri yikadim çamlarla halıları sildim paspas attim çıktım markete bi dolaştık geldik yarinda mutfak banyo ve çamaşırlar çok Yoruldum ama değdi perdeler mikrop yuvası gibi gorunuyodu bana
Ohhh yarAsın kuzuya ne güzel yemiş ya benim kız hiç o kadar yemiyor gerçi ben cc olarak ölçmedim hiç kaşık olarak ölçüyorum en fazla dündü o da 3 tatlı kaşığı yedi bi haftadır veriyorum ek gıda. İyi mi bilemedimayy cok tatlısınnyaa bizde markete girtik avakado vardi babasi mevsiminde alalim. anan seni avakadoyla mi buyuttu adana da biz turkler alişık degiliz tropikal meyve alerji olabilir dedi bende adana da tropikal iklim var dedim gene olmadi
muhallebi yaptim gurme bebekten bakip ama anne sutu vardi elimden kacti mama gibi sulu oldu ilk verisimdi zaten belkide iyi oldu doke saca ictik 75 cc vardi bir fincan 50 cc icti herhalde benim minnos sut istemio iki gündür sogudu mu acaba cok da yedirmedik ama artik gece vercem birde gunduz ictigi kadr
Ama onlar daha bişiyin tadını bilmedikleri için yiyebilirler ya da başka şeylerle karıştırarak verilmekAdanalı hemşerim avakado yu ben bile yiyememiştim ogluşum nasıl yesin...faydasına diyeceğim yok dogrudur ama tadı kötü gelmişti bana hamileyken eşim almıştı ikimizde yiyememiştik
Ama hiç sağılmış yok ki sağsam desem o kadar da çıkma yani muhallebiye koyacak kadarBenden hiç yapmadım ama kendi sütünden koyabiliyordun sanirim soğuduktan sonra
En sinir bozucu kısım dimi ben napıyorum yaa diyor insan o hali gördükçeBende bugün indirdim perdeleri. Ince temizlige basladim. Temizledikce dagilir ya o asamadayim daha
Sorma asıl bu söylediklerin üzüyor. Kucağıma alinca göğsüme dogru kıvrılır,elleriyle göğsüme aç aç der gibi dokunur,iyice kafasını gömer sokulur, minicik ellerini gögsüme koyar öyle emerdi,memede uyuduğu olurdu hiç kımıldamazdım. Çok özledim. Sırf bunlar için ve daha az anne sütü aldığı için günlerdir ağlıyorum. Simdi binde bir gece çok ayılmazsa 1 kez emiyor. Hepsi bu.ben en cok gözlerimin icine bakıyordu sokuluyordu o kadr cok özlüyorum ki yazarken bile gözlerim doldu allah hepimizin yardimcisi olsun canm
Benim koca kendi kestiğinden mutevellit pek bi sevdi :) baska birisiymissin gibi geliyo sanki seni aldatiyomusum gibi hissediyorum diye de dalgasını geciyoBu arada ek gıdaya bizde geçmedik yavastan tattırmaya başlasam mi diye düşünüyorum 5 ay 2 günlük olduk
Zaten 3 kaşık yıyormuş canım fazla yapmana gerek yokAma hiç sağılmış yok ki sağsam desem o kadar da çıkma yani muhallebiye koyacak kadar
Ay benimki de öyle fix lafı ne gerek var. Ben de çok ilgili değilİm zaten öyle şeylere işime de gelmiyor değil de bak ne aklıma geldi şimdi bunlar kıskandıkları için böyle daha iyi diyor olmasınlar hainlerrr
Kof kilo istemiyorsan Prince unundan yapmıcan canm ben yulaf unundan ve keçi sütü yada anne sütünden yapıyorum en faydalısı buKilolu olunca zayiflatmaya ugrasiliyor sonra.
Kizlar yaa ek gidaya gecmedik daha, o yuzden sizleri okuyorum bilgi almaya calisiyorum ama gecince sorcam mecbur.bir de muhallebi vermek istemiyoruz hic, kof kilo yapar diye, nasil alternatifler olabilir? @mukut31 me diyorsun bu konuya?
10 eylül doğumlu Benimkine de 1 hafta 10 gündür meyve püresi ve yoğurt denedik. 2-3 tatlı kaşığına zor ulaştikk. Zorlaniyor. Agliyor. Sanırım hazır değil. 3-4 gün ara verip tekrar denerim diye düşünüyorum.Erken daha canim bosver, 10 eylul dogumluyuz daha vermiyorum bisi.
Beraber baslayalim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?