2015 Eylül Anneleri ve Bebişleri ( Doğum Sonrası Paylaşımlar)

0hatu0 canım Konya'da MacroMarket var uyumla aynı diye biliyorum
Yvzbt sagol canım :)
@a-nur hayırlı olsun canım yeni sacların :)
@tatlilavinya canım benim oğlumda sadece anne sütü aliyo bi kaç gündür araştırıyorum bakalım blw onceden de aklıma yatmıştı bugün eşimle de konuştuk uzun uzun galiba önce yoğurt kefir bir kaç sebze yulafli/pirinç unlu muhallebi tattirarak başlayıp 6. ayda da blw ye gecicez

Peyniri nasil yapiyorsun canim tarif eder misin ben de yapmak istiyorum. Burda peyniri evde yapan bi arkadas daha vardi ama ben o konuyu mesaji bir daha bulamadim.
Can'ım yarım kilo sütü kaynattım, günlük sütten, kaynamaya başlar başlamaz 125 gr kadar yoğurdu içine kattım, zaten hemen süt kesilmeye başladı. Biraz karıştırdık, sarı su çıkmaya başladı. O esnada peynir toplanmaya başladı. Ytoplandığını gördüğümde bi kasenin üzerine sevdiğim tülbente döktüm. Suyu süzülünce lor peynirin hazır :) eğer tülbenti sıkıp üstüne biraz ağır biri koyarsan şekilli peynir

Biz de 28 eylül doğumluyuz, doldurunca mi basliyalim diyorsn zaten 2. Günkü denemm hüsran oldu, oğurdu oglum

Canim bekle tabi, acelemiz ne ki.bizim zaten 8 gun kaldi :) ama beklemicem diyorsan beraber baslayalim 13 martta baslicam ben yavas yavas.bakalim bu ay ne kadar kilo almis bebisim, artik hareketler o bicim, yedigini yakiyor mu napiyor hic degisiklik sezmiyorum

Hmm ya ben blw olayini tam anlayamiyorum.sanki eline versem bogazinda kalcak diye dusunuyorum.bi de doymazmis gibime geliyor.sen arastirdin mi? Doktorumuz da sagolsun dedi ki ben yontem fln sevmiyorum bilmem kac yildir insanlar nasil beslendiyse beslenecek :)

Canım Dr lari bi kenara bıraktım ben zaten :) blw de sadece sebzeler veriliyor eline parmak gıda diyorlar iste :) corba yoğurt muhallebi yine kasıkla ama bybo daydi sanırım kasığı da eline verin once denk getiremez ama bi sekilde öğrenir yavas yavas batirip çıkarıp ağzına değdirse bile kafi diyodu :) tek kotu yani ortalık Batiyo bi hayli :/ ama yemek yemek oyun haline geliyor ve bebek istediği kadar yiyo bakalım hala araştırıyorum notlar alıyorum canım yine paylaşırız

Ya sebze disinda bir seyler veriyorsak ok ben de bunu yapabilirim.bizimki agzini buldurur suphem yok.ac dogmus zaten yavrucum 3.200 dogmustu tam beslenemedi mi noldu, gecen yaprak sarma yiyordum bakiyordu huzunlu huzunlu catali verdim eline, aninda hoop agzina soktu sarmayi cok istahsiz zamanlari oldu belki de ek gidada acikir kendine gelir

Ek gıdaya geçtiğimizden midir nedir, ek gıda dediğimde tadımlık elma, armut, şeftali püresi tattırdım, ev yoğurdu veriyorum arada, bi kere de bi tatlı kaşığı sebze püresi verdim hepsi bu. Şimdiye kadar hep anne sütü aldığından sanırım,çok huzursuz benim oğlan son günlerde. Ne gece uyuyor ne de gündüz. Tarumar oldum uykusuzluktan, resmen dağıldım. Üç gecedir gece on kere falan kalkıyorum galiba

Labneyi kendin yapabilirsin. 1 lt süte kibrit kutusu kadar tuzu alınmış beyaz peynirle mayalayıp ertesi gün verebilirsin.

Muge ne cok sey öğrendik senden :) en azından ben kendi adıma Tesekkur ediyorum iyi ki varsın

Kızlar yeni bilgi :) Grileşen beyazları, sıcak suda eritilmiş arap sabunu ile iyice bulayıp, bildiğimiz naylon poşete koyup 24 saat beklettikten sonra güzelceee makinada beyaz yıkar gibi yıkıyoruz. Ben geçen denedim ama 24 saat beklemedim. Bayağı ağarmıştı 2 tane havlu. Demekki beklesem beyaz olacaktı :)

Valla pirinç unundan mamayı bana doktor söyledi. İçine formül mama koyuyorum. 60cc suyla yarım tatlı kaşığı koyuyorum içine de 2 kaşık formül mama koyuyorum. Biz bunun yarısını bile yemiyoruz. Her seferinde yarısı çöpe gidiyor. Bugün gene yaptım muhallebiyi yanına da armut rendeledim. Azıcık armut, azıcık mama karıştırmadan verdim. Biraz daha başarılıydı. Bende senin gibi düşünüyordum ama ilk önerdiği buydu. Bir de hippin kaşık mamasını aldım pirinçli bir de onu deneyeceğim. Bakalım o zaman ne olacak. Ama muhallebinin yerini tutacak birşey yok diye biliyorum. Sadece pirinç ununu ben baz olarak kullanmış oluyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…