Can'ım yarım kilo sütü kaynattım, günlük sütten, kaynamaya başlar başlamaz 125 gr kadar yoğurdu içine kattım, zaten hemen süt kesilmeye başladı. Biraz karıştırdık, sarı su çıkmaya başladı. O esnada peynir toplanmaya başladı. Ytoplandığını gördüğümde bi kasenin üzerine sevdiğim tülbente döktüm. Suyu süzülünce lor peynirin hazır :) eğer tülbenti sıkıp üstüne biraz ağır biri koyarsan şekilli peynirPeyniri nasil yapiyorsun canim tarif eder misin ben de yapmak istiyorum. Burda peyniri evde yapan bi arkadas daha vardi ama ben o konuyu mesaji bir daha bulamadim.
Biz de 28 eylül doğumluyuz, doldurunca mi basliyalim diyorsnzaten 2. Günkü denemm hüsran oldu, oğurdu oglum
0hatu0 canım Konya'da MacroMarket var uyumla aynı diye biliyorum
Yvzbt sagol canım :)
@a-nur hayırlı olsun canım yeni sacların :)
@tatlilavinya canım benim oğlumda sadece anne sütü aliyo bi kaç gündür araştırıyorum bakalım blw onceden de aklıma yatmıştı bugün eşimle de konuştuk uzun uzun galiba önce yoğurt kefir bir kaç sebze yulafli/pirinç unlu muhallebi tattirarak başlayıp 6. ayda da blw ye gecicez
Canım Dr lari bi kenara bıraktım ben zaten :) blw de sadece sebzeler veriliyor eline parmak gıda diyorlar iste :) corba yoğurt muhallebi yine kasıkla ama bybo daydi sanırım kasığı da eline verin once denk getiremez ama bi sekilde öğrenir yavas yavas batirip çıkarıp ağzına değdirse bile kafi diyodu :) tek kotu yani ortalık Batiyo bi hayli :/ ama yemek yemek oyun haline geliyor ve bebek istediği kadar yiyo bakalım hala araştırıyorum notlar alıyorum canım yine paylaşırızHmm ya ben blw olayini tam anlayamiyorum.sanki eline versem bogazinda kalcak diye dusunuyorum.bi de doymazmis gibime geliyor.sen arastirdin mi? Doktorumuz da sagolsun dedi ki ben yontem fln sevmiyorum bilmem kac yildir insanlar nasil beslendiyse beslenecek :)
Canım Dr lari bi kenara bıraktım ben zaten :) blw de sadece sebzeler veriliyor eline parmak gıda diyorlar iste :) corba yoğurt muhallebi yine kasıkla ama bybo daydi sanırım kasığı da eline verin once denk getiremez ama bi sekilde öğrenir yavas yavas batirip çıkarıp ağzına değdirse bile kafi diyodu :) tek kotu yani ortalık Batiyo bi hayli :/ ama yemek yemek oyun haline geliyor ve bebek istediği kadar yiyo bakalım hala araştırıyorum notlar alıyorum canım yine paylaşırız
Gaz devam ediyor mu? Ben de bi tek bizde 6 aya uzadi diyordum. 3 ayda bitiyormus galiba genelde.
Ay astim bileTüllerin yanına tablet bulaşık deterjanı koyunca daha temiz oluyormuş. Yağı kiri çıkartıyormuş. YAğ çözücü var ya içinde
Salon bitti ben iptal...bebeem sen napiorsun Allaskina yaa gunlerce suren temizlik mi olur :) sasiriyorum valla
Bize de yapti onu iki kere denedim ilkinde emin olamadim. Yumus yumus iyi yedirilirdi ama :-/Muz bize dokundu. Ne zaman versem suratı beneklendi. Daha sonraya salladım. Taaa 6. ayın sonuna
Oda oda gidiyorum simdilik. En zoru salon ile mutfakti salon bitti mutfak beni bekliyor.Ay ben de öyle olmuştum altından kalkamıcam bırakayım bari dedim sonra hazır aşka gelmişken devam dedim ama iyi ki yapmışım
Ay bu aralar benim kız öyle fena oldu ki iki gündür çığlık atıyor ağlarken duyan ya düşürdüm ya dövdüm sanır o derece yani seninkiyle aynı hisler içinde değişim kızıma karşı bazen benim de aynı şekilde ona karşılık veresin geliyor
Yenisine bereket :)Ay astim bile
Bende de oldu 15 gün de zor gecirdum bol bol emzirdim ardindan sagdim sicak havlu koydum ters emzirdim hepsi birden anca acti süt kanalini iltihaplanma baslangici demisti dr çok şükür gecti ihmal etme canım çok geçmiş olsun.
Blendar dan gecirmek zararli mi?!
Bosver canım aglayan bebek kötü anne demek degildir kim ne derse desin onlarinda aglamak rahatlamak haklari :)
Kesinlikle berbatti biliyorum acele acele sabah kafasiyla boyle oldu yarin dedigin gibi yapayim peynirli yumurta gibi olur ama labne vermiyorum eşim turizmci peynirin en kotu hali labnedir diyor.
6 ay doldu tam 30 Ağustos Zafer bayraminda dogdu dr gecen hafralarda baslayalum dedi 1hafta yogurt 2. hafta corba simdi bu hafta kahvalti hergün vermiyorum 2 gün verip bakiyorum alerji var mi sevdimi iyi gidiyor simdilik
Teşekkür ederim.
Öğürmesi normal. Biraz daha pütürsüz daha sulu dene ama çok az. İlk başta benimki de öğürdü. Şİmdi cam rendeden çıkmış armutları götürüyor.Öğürüyor.Biz de 28 eylül doğumluyuz, doldurunca mi basliyalim diyorsnzaten 2. Günkü denemm hüsran oldu, oğurdu oglum
Muge ne cok sey öğrendik senden :) en azından ben kendi adıma Tesekkur ediyorum iyi ki varsın
Sap dediği yer yaprakları. Yalnız yaprakları kökünden daha keskindir ve daha aromatiktir :) O yüzden accık koy kerevizden.Ya ben bugun çorbasına kereviz koyacam kereviz sapı diyor benim aldigim kerevizde sapı yok kökü var ondan koysam olurmu kızlar
Valla pirinç unundan mamayı bana doktor söyledi. İçine formül mama koyuyorum. 60cc suyla yarım tatlı kaşığı koyuyorum içine de 2 kaşık formül mama koyuyorum. Biz bunun yarısını bile yemiyoruz. Her seferinde yarısı çöpe gidiyor. Bugün gene yaptım muhallebiyi yanına da armut rendeledim. Azıcık armut, azıcık mama karıştırmadan verdim. Biraz daha başarılıydı. Bende senin gibi düşünüyordum ama ilk önerdiği buydu. Bir de hippin kaşık mamasını aldım pirinçli bir de onu deneyeceğim. Bakalım o zaman ne olacak. Ama muhallebinin yerini tutacak birşey yok diye biliyorum. Sadece pirinç ununu ben baz olarak kullanmış oluyorum.Kilolu olunca zayiflatmaya ugrasiliyor sonra.
Kizlar yaa ek gidaya gecmedik daha, o yuzden sizleri okuyorum bilgi almaya calisiyorum ama gecince sorcam mecbur.bir de muhallebi vermek istemiyoruz hic, kof kilo yapar diye, nasil alternatifler olabilir?mukut31 me diyorsun bu konuya?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?