Evet canim benimkiydi damla verdi daha iyi çok az kaldı şişBazen kucagimdayken yaptim durmuyo ki. Normalde hareketlidir ama mizmiz degildir. Dün mizmizdi cok. Ayakta dikecekmisim hep. Canim bizim de kan hep gelmiyordu iplik gibi haftada bir falan. Senin mi bebisin gözü sismisti nasıl simdi?
Tosun gibi olmuştur herhalde.Benimkine yedirsem bunları serumla dolaşırız herhalde.Hala gazla boğuşuyoruz biz..Selâm kızlar ben kaçırmışim meğer bizim grup burdaymis bilen bilir bu benim dördüncü çocuğum ben ileride yeme yutma ,çiğneme problemi olmasın diye ek gıdaya üç aylıkken başladım anne sütude alıyor ek gıda olarak kahvaltı veriyorum mesela yumurta sarısı ,peynir,mutlaka ceviz ve pekmez ya muhallebicisi yapıp katıyorum yada bebe bisküvisi,diğer verdiğim gıdalar,tarhana çorbası,sebzeli kereviz,kırmızı mercimek ve yoğurtlu çorba veriyorum yoğurt mutlaka ev yoğurdu ,meyvelerden muzu eziyorum elma suyu ile ozeyip veriyorum bu en çok sevdiğimiz diye bilirim Suan beş ay bir haftalık bizden bu kadar
geçmiş olsun canm yerım ben onların mınık gözlernı kuzu bunlar kuzuEvet canim benimkiydi damla verdi daha iyi çok az kaldı şiş
Tosun gibi olmuştur herhalde.Benimkine yedirsem bunları serumla dolaşırız herhalde.Hala gazla boğuşuyoruz biz..
Boşver uyusun ,sende dinlen,yaşlıların dediği gibi kaka bebeği beslerKızlar yaw kızım gece düzgün uyumadı saat başı uyandik sabahta 6:30 da ayaktaydı tam şimdi anca uyuttum derken kaka yapmış galiba fena kokuyor napsam uyandırsam mı uyandırırsam nası uyutacağım ya offff
Valla şu an vicdanımı rahatlattın zaten çok nadir kaka yapıyo bnmki 10 günde 1 bu kakadan bari beslensin azcıkBoşver uyusun ,sende dinlen,yaşlıların dediği gibi kaka bebeği besler
Poposu sıcacık şimdi ne güzel.Valla şu an vicdanımı rahatlattın zaten çok nadir kaka yapıyo bnmki 10 günde 1 bu kakadan bari beslensin azcık
Benimki birtek dün yapmadı tuvaletini ilk defa gece 10:30 da uyudu sabaha kadar vikledi gören de 10 günlük kabız sanırValla şu an vicdanımı rahatlattın zaten çok nadir kaka yapıyo bnmki 10 günde 1 bu kakadan bari beslensin azcık
Canım gaz için kimyon veriyorum tabii bu gıdalari bi günde değil günde bir öğün ek gıda veriyorum sırf alışsin diye çünkü ilk çocuğumda yeme problemi çok çektimTosun gibi olmuştur herhalde.Benimkine yedirsem bunları serumla dolaşırız herhalde.Hala gazla boğuşuyoruz biz..
Valla pirinç unundan mamayı bana doktor söyledi. İçine formül mama koyuyorum. 60cc suyla yarım tatlı kaşığı koyuyorum içine de 2 kaşık formül mama koyuyorum. Biz bunun yarısını bile yemiyoruz. Her seferinde yarısı çöpe gidiyor. Bugün gene yaptım muhallebiyi yanına da armut rendeledim. Azıcık armut, azıcık mama karıştırmadan verdim. Biraz daha başarılıydı. Bende senin gibi düşünüyordum ama ilk önerdiği buydu. Bir de hippin kaşık mamasını aldım pirinçli bir de onu deneyeceğim. Bakalım o zaman ne olacak. Ama muhallebinin yerini tutacak birşey yok diye biliyorum. Sadece pirinç ununu ben baz olarak kullanmış oluyorum.
canim biz de 5 ay 24 gunluguz daha tattirma asamasindayiz ogune baslamadikMasallah ne cok şey yediriyosunz biz 5 ay 3 gunluguz daha baslayamadk bile doğru duzgn
bizde başladık hatuncum.çalışmaya başladım.sık gierim artık
Yenidoğanın mide kapasitesi
Yenidoğan bebeğin mide kapasitesi,
-ilk günlerde 5-7ml (bir kiraz tanesi büyüklüğünde),
-3.gün 20-25ml (kabuklu ceviz büyüklüğünde),
-1haftalıkken 45-60ml ( bir kayısı büyüklüğünde),
-1aylıkken 80-150ml (yumurta büyüklüğünde) ulaşır.
O nedenle de ilk günler miktarı bize çok az gelen (yaklaşık40ml/gün) kolostrum, bebek için yeterlidir. Mide kapasitesi günler içinde artar ve mide kapasitesini geçen miktarlarla beslediğinizde bebek kusar.
Her normal bebek 1yaşına kadar günde (24saatte) kabaca kilosunun 150-200 katı kadar ml / cc anne sütü ya da mama almalıdır. Yani 4kg bir bebek günde 4x 150-200ml yaklaşık 600-800ml anne sütü almalıdır, buna karşılık 6 kilo bir bebeğin günlük anne sütü ihtiyacı 6x 150-200ml yaklaşık 900-1200ml kadardır.
Havanın / odanın sıcak olması, bebeğin çok giydirilmiş olması, bebeğin çok terlemiş olması, kakasını fazla yapıyor olması gibi kişisel ve çevresel değişiklikler nedeniyle yukarıdaki miktarlar %10 fazla / az olabilir.
Pirinç unu bebeğin ilk gıdası olmalı dır çünkü sindirimi bebeğe en uygun gaz yapmayan ilk ve tek yiyecektir..İçine kendi sutunuzu ilave edersiniz soğuyunca yine vitaminli olur.Olay vitamin değil bebeğin yemek yeme alışkanlığı edinmesi.Yulaf unu çok gaz yapar bebeğe ilk gıda olarak. Hem o hem siz yıpranísınız.Bize de dr pirinc unu dedi ama niye yani? Yararsiz bisi.kafama yatmiyor.bos yere sisirmesin.ayhkdry gibi yulaf unu kullanirim olmadi
Bize de dr pirinc unu dedi ama niye yani? Yararsiz bisi.kafama yatmiyor.bos yere sisirmesin.ayhkdry gibi yulaf unu kullanirim olmadi
7byçyk 8erken mi biz ger gün 6da ayaktayızgunaydın kızlar
Bu oğlan iyicene hareketlendı yahu sabahta erken kalkıyor yedi buçuk sekizde ayakta yanıma koyuyorum saçımı çekiyor yüzüme şap şap vuruyor dönmeye çalışırken iki kere burnuma kafa attı yüzümü sıkıyor valla illallah ettim kalktım en sonunda dünde gece eşim yoktu yanımda uyudu sabah yine aynı bibaktım şap şap yüzüme vuruyor gözümü açtım Kocaman açtı gözünü bana bakıyor gülüyor sıpa yandık valla
Pirinç unu bebeğin ilk gıdası olmalı dır çünkü sindirimi bebeğe en uygun gaz yapmayan ilk ve tek yiyecektir..İçine kendi sutunuzu ilave edersiniz soğuyunca yine vitaminli olur.Olay vitamin değil bebeğin yemek yeme alışkanlığı edinmesi.Yulaf unu çok gaz yapar bebeğe ilk gıda olarak. Hem o hem siz yıpranísınız.
Bnde çok zor buldum hippin yulaf unlu kaşık mamasini aldım bazende onla yapıyorum muhallebiyiCan'ım yulaf unu bulmak zor ya ondan dr lar pirinç unu diyor hemen aslında deselerki yulaf unu faydalı onu bulmaya çalışın olmazsa pirinç unu verin diye belki pirinç unuyla yapan pek olmaz zaten yulaf unu rağbet görmediği için bence heryerde yok ben markete her gittiğimde bir tane alıyorum stokları azalsında getirtsinler diye :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?