Ne verelim o gaz yapar bunun içinde şu var yok bilendir la çekip vermeyin yok çorbanın yarısı su püre verin şimdide püre vermeyin bence boşverin kim ne demiş aklımıza uyanı verelim yoksa bebekler aç kalıcak
Canm ben zaten ilk baştan beri tel süzgeçten geçirip veriyorum bu püre değilmi dr neden püre önermemiş anlamadım belkide bilendirdan geçirileni kastetmiştir aman ben aklıma yatanı yapıyorum işte bir muhallebi veriyorum zaten birde sebze yoğurda ara verdim çok ekşi oluyor diye kahvaltıyada yedinci ayda başlıcam inşallah yavaş yavaşTatlım, kardeşim blenderlayıp verdi hep. Çocuk 4-5 yaşında yutarken zorlanıyordu. O yüzden doktor bile ilk konuşmaya başlarken rondo ve blender yok dedi. Tel süzgeçten ezerek geçirin dedi. O yüzden blenderlamayın diyorlar
Döküldüm resmen. Etlerim aciyor. He ev mis koktu o ayri :) yikansbilecek herseyi yikadim sildim salonda. Cok ince calisiyorumbebeem canım temizlik bitmedi sanırım :/ uzak kaldın buralardan cok da yorulmussundur gerçi ama sonunda değecek hepsine pırıl pırıl mis gibi olacak evin
Ben o kirazi bi dolduramamistim :-/Yenidoğanın mide kapasitesi
Yenidoğan bebeğin mide kapasitesi,
-ilk günlerde 5-7ml (bir kiraz tanesi büyüklüğünde),
-3.gün 20-25ml (kabuklu ceviz büyüklüğünde),
-1haftalıkken 45-60ml ( bir kayısı büyüklüğünde),
-1aylıkken 80-150ml (yumurta büyüklüğünde) ulaşır.
O nedenle de ilk günler miktarı bize çok az gelen (yaklaşık40ml/gün) kolostrum, bebek için yeterlidir. Mide kapasitesi günler içinde artar ve mide kapasitesini geçen miktarlarla beslediğinizde bebek kusar.
Her normal bebek 1yaşına kadar günde (24saatte) kabaca kilosunun 150-200 katı kadar ml / cc anne sütü ya da mama almalıdır. Yani 4kg bir bebek günde 4x 150-200ml yaklaşık 600-800ml anne sütü almalıdır, buna karşılık 6 kilo bir bebeğin günlük anne sütü ihtiyacı 6x 150-200ml yaklaşık 900-1200ml kadardır.
Havanın / odanın sıcak olması, bebeğin çok giydirilmiş olması, bebeğin çok terlemiş olması, kakasını fazla yapıyor olması gibi kişisel ve çevresel değişiklikler nedeniyle yukarıdaki miktarlar %10 fazla / az olabilir.
Kızlar oğlum biraz grip oldu burnu akiyordu gündüz ama çok az şimdi uyuyo ama tıkanarak uyanıyor firladim yanına kaldırdım başını yutkunfu çok korktm ama, uyanıkken çekecektik burnundan ama şimdi de dern uyuyo gece nasıl uyuycm diyorm korkuyorum ya duyamazsm diye başına yastk koydum başka ne yapabilir m sizce?
Kızlar oğlum biraz grip oldu burnu akiyordu gündüz ama çok az şimdi uyuyo ama tıkanarak uyanıyor firladim yanına kaldırdım başını yutkunfu çok korktm ama, uyanıkken çekecektik burnundan ama şimdi de dern uyuyo gece nasıl uyuycm diyorm korkuyorum ya duyamazsm diye başına yastk koydum başka ne yapabilir m sizce?
Yine sizin yazının içine yazdım nasıl yapıyorum bilmem.. Korkmayın sıkıntısı olsa yıkar ortalığı 40 li bebek değil ler artık gönlünü ferah tut.Kızlar oğlum biraz grip oldu burnu akiyordu gündüz ama çok az şimdi uyuyo ama tıkanarak uyanıyor firladim yanına kaldırdım başını yutkunfu çok korktm ama, uyanıkken çekecektik burnundan ama şimdi de dern uyuyo gece nasıl uyuycm diyorm korkuyorum ya duyamazsm diye başına yastk koydum başka ne yapabilir m sizce?
Aynı odada uyumuyormusunuz canım.Duyarsınız korkma gönlünü ferah tut hiç birşey olmaz 40 li bebek değilki bunlar,bir sıkıntısı olsa yıkar ortalığı uyandırır herkesi merak etme.
Masallah ne cok şey yediriyosunz biz 5 ay 3 gunluguz daha baslayamadk bile doğru duzgnSelâm kızlar ben kaçırmışim meğer bizim grup burdaymis bilen bilir bu benim dördüncü çocuğum ben ileride yeme yutma ,çiğneme problemi olmasın diye ek gıdaya üç aylıkken başladım anne sütude alıyor ek gıda olarak kahvaltı veriyorum mesela yumurta sarısı ,peynir,mutlaka ceviz ve pekmez ya muhallebicisi yapıp katıyorum yada bebe bisküvisi,diğer verdiğim gıdalar,tarhana çorbası,sebzeli kereviz,kırmızı mercimek ve yoğurtlu çorba veriyorum yoğurt mutlaka ev yoğurdu ,meyvelerden muzu eziyorum elma suyu ile ozeyip veriyorum bu en çok sevdiğimiz diye bilirim Suan beş ay bir haftalık bizden bu kadar
Evt aynı odadayiz cnm sessizden tıkandı da az önce gerçi oturma odasından duydm panik oldm ne bileym sağol cnm rahatlattı artk büyüdüler değil miYine sizin yazının içine yazdım nasıl yapıyorum bilmem.. Korkmayın sıkıntısı olsa yıkar ortalığı 40 li bebek değil ler artık gönlünü ferah tut.
Sogann suyunu mu burun ucuna mi anlamadım cnmSoğan koyabılırsın Can'ım uyanmasını beklemen lazım açmak için
Cnm beklemedeyim zaten artık bi de doktora gitmedi k henüz ondan da askıya aldm beraber de baslayabiliriz yaniCanim bekle tabi, acelemiz ne ki.bizim zaten 8 gun kaldi :) ama beklemicem diyorsan beraber baslayalim 13 martta baslicam ben yavas yavas.bakalim bu ay ne kadar kilo almis bebisim, artik hareketler o bicim, yedigini yakiyor mu napiyor hic degisiklik sezmiyorum
Hmm bn blw yı tam arastirmadim ama anlattığına gore bu da eski usul zaten kendi karnını kendin doyur hesabıCanım Dr lari bi kenara bıraktım ben zaten :) blw de sadece sebzeler veriliyor eline parmak gıda diyorlar iste :) corba yoğurt muhallebi yine kasıkla ama bybo daydi sanırım kasığı da eline verin once denk getiremez ama bi sekilde öğrenir yavas yavas batirip çıkarıp ağzına değdirse bile kafi diyodu :) tek kotu yani ortalık Batiyo bi hayli :/ ama yemek yemek oyun haline geliyor ve bebek istediği kadar yiyo bakalım hala araştırıyorum notlar alıyorum canım yine paylaşırız
Salon bitti ben iptal...
doktorum bizede başlattı..çorba meyve püresi yoğurt devam ediyoruz bakalım.Slm canım biz geçeli 15gun oldu 1ay erken doğduğu için tadımlık veriyorum ben
bizde başladık hatuncum.çalışmaya başladım.sık gierim artıkAlım Can'ım, nerelerdesin sen daha sık bekleriz seni. Biz 7 ay 5 günlük olduk. Ek gıdaya başladık. Siz?
Esim surukleyerek kaldirdi sabah resmenE normal o kadar temizliğe
Bazen kucagimdayken yaptim durmuyo ki. Normalde hareketlidir ama mizmiz degildir. Dün mizmizdi cok. Ayakta dikecekmisim hep. Canim bizim de kan hep gelmiyordu iplik gibi haftada bir falan. Senin mi bebisin gözü sismisti nasıl simdi?Günaydın dün kızımı sağlık ocağına götürdük mikrop kapmış damla verdi düzeldi gibi biraz uykusu gelince çok gözünü ovusyuruyor ondan oldu herhalde benim kızın kaka da kıl gibi şeyler var diyordum ya emin olmayınca kesmedim süt ürünlerini 5 gündür kakada hiç yok aklım karıştı iyice kızım iki ay da 700 gr almış temizlik yapanların ellerine sağlık muş olmuştur benim kız iyice kucakci oldu hicbirsey yapamıyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?