2015 Eylül Anneleri ve Bebişleri ( Doğum Sonrası Paylaşımlar)

Tatlım, kardeşim blenderlayıp verdi hep. Çocuk 4-5 yaşında yutarken zorlanıyordu. O yüzden doktor bile ilk konuşmaya başlarken rondo ve blender yok dedi. Tel süzgeçten ezerek geçirin dedi. O yüzden blenderlamayın diyorlar

Yenidoğanın mide kapasitesi

Yenidoğan bebeğin mide kapasitesi,
-ilk günlerde 5-7ml (bir kiraz tanesi büyüklüğünde),
-3.gün 20-25ml (kabuklu ceviz büyüklüğünde),
-1haftalıkken 45-60ml ( bir kayısı büyüklüğünde),
-1aylıkken 80-150ml (yumurta büyüklüğünde) ulaşır.

O nedenle de ilk günler miktarı bize çok az gelen (yaklaşık40ml/gün) kolostrum, bebek için yeterlidir. Mide kapasitesi günler içinde artar ve mide kapasitesini geçen miktarlarla beslediğinizde bebek kusar.

Her normal bebek 1yaşına kadar günde (24saatte) kabaca kilosunun 150-200 katı kadar ml / cc anne sütü ya da mama almalıdır. Yani 4kg bir bebek günde 4x 150-200ml yaklaşık 600-800ml anne sütü almalıdır, buna karşılık 6 kilo bir bebeğin günlük anne sütü ihtiyacı 6x 150-200ml yaklaşık 900-1200ml kadardır.
Havanın / odanın sıcak olması, bebeğin çok giydirilmiş olması, bebeğin çok terlemiş olması, kakasını fazla yapıyor olması gibi kişisel ve çevresel değişiklikler nedeniyle yukarıdaki miktarlar %10 fazla / az olabilir.

Canm ben zaten ilk baştan beri tel süzgeçten geçirip veriyorum bu püre değilmi dr neden püre önermemiş anlamadım belkide bilendirdan geçirileni kastetmiştir aman ben aklıma yatanı yapıyorum işte bir muhallebi veriyorum zaten birde sebze yoğurda ara verdim çok ekşi oluyor diye kahvaltıyada yedinci ayda başlıcam inşallah yavaş yavaş

bebeem canım temizlik bitmedi sanırım :/ uzak kaldın buralardan cok da yorulmussundur gerçi ama sonunda değecek hepsine pırıl pırıl mis gibi olacak evin
Döküldüm resmen. Etlerim aciyor. He ev mis koktu o ayri :) yikansbilecek herseyi yikadim sildim salonda. Cok ince calisiyorum

Ben o kirazi bi dolduramamistim :-/

Kızlar oğlum biraz grip oldu burnu akiyordu gündüz ama çok az şimdi uyuyo ama tıkanarak uyanıyor firladim yanına kaldırdım başını yutkunfu çok korktm ama, uyanıkken çekecektik burnundan ama şimdi de dern uyuyo gece nasıl uyuycm diyorm korkuyorum ya duyamazsm diye başına yastk koydum başka ne yapabilir m sizce?

Allah sifa versin yavruya

Soğan koyabılırsın Can'ım uyanmasını beklemen lazım açmak için

Yine sizin yazının içine yazdım nasıl yapıyorum bilmem.. Korkmayın sıkıntısı olsa yıkar ortalığı 40 li bebek değil ler artık gönlünü ferah tut.

Masallah ne cok şey yediriyosunz biz 5 ay 3 gunluguz daha baslayamadk bile doğru duzgn

Yine sizin yazının içine yazdım nasıl yapıyorum bilmem.. Korkmayın sıkıntısı olsa yıkar ortalığı 40 li bebek değil ler artık gönlünü ferah tut.
Evt aynı odadayiz cnm sessizden tıkandı da az önce gerçi oturma odasından duydm panik oldm ne bileym sağol cnm rahatlattı artk büyüdüler değil mi

Cnm beklemedeyim zaten artık bi de doktora gitmedi k henüz ondan da askıya aldm beraber de baslayabiliriz yani

Hmm bn blw yı tam arastirmadim ama anlattığına gore bu da eski usul zaten kendi karnını kendin doyur hesabı insanlar eskiden çocuklara pure mi veriyomus karnı açıkan ekmeği kapiyomus

Günaydın dün kızımı sağlık ocağına götürdük mikrop kapmış damla verdi düzeldi gibi biraz uykusu gelince çok gözünü ovusyuruyor ondan oldu herhalde benim kızın kaka da kıl gibi şeyler var diyordum ya emin olmayınca kesmedim süt ürünlerini 5 gündür kakada hiç yok aklım karıştı iyice kızım iki ay da 700 gr almış temizlik yapanların ellerine sağlık muş olmuştur benim kız iyice kucakci oldu hicbirsey yapamıyorum

Bazen kucagimdayken yaptim durmuyo ki. Normalde hareketlidir ama mizmiz degildir. Dün mizmizdi cok. Ayakta dikecekmisim hep. Canim bizim de kan hep gelmiyordu iplik gibi haftada bir falan. Senin mi bebisin gözü sismisti nasıl simdi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…