Pirinç unu bebeğin ilk gıdası olmalı dır çünkü sindirimi bebeğe en uygun gaz yapmayan ilk ve tek yiyecektir..İçine kendi sutunuzu ilave edersiniz soğuyunca yine vitaminli olur.Olay vitamin değil bebeğin yemek yeme alışkanlığı edinmesi.Yulaf unu çok gaz yapar bebeğe ilk gıda olarak. Hem o hem siz yıpranísınız.
Can'ım yulaf unu bulmak zor ya ondan dr lar pirinç unu diyor hemen aslında deselerki yulaf unu faydalı onu bulmaya çalışın olmazsa pirinç unu verin diye belki pirinç unuyla yapan pek olmaz zaten yulaf unu rağbet görmediği için bence heryerde yok ben markete her gittiğimde bir tane alıyorum stokları azalsında getirtsinler diye :)
Nerdeee..Yok canım o eskilerki koca bir tabak yedirip yatiriyorlarmis..Bizimkiler 3-4 kaşık zor yiyo zaten..Maksat ağzını kaşığa açmasını öğrensin,yutmayı öğrensin benimki hala 8 kilo..Tesekku ederim mantigini bilmiyordum o yuzden sacma geliyordu.o zaman yaparim peki kilo aldiriyor mu cok?
Auy bu bebişler ne zaman ilk 30-45 dk dan sonra kendi kendine uyuyacaklar?? Hep pişpişliyorm ama her zaman devam etmiyo zaten. Bn eğitim verdim ama esas amaç sallamayı bırakmaktı tamam başarılı oldum ama artk kendi kendine uyumasını istiyorum ona kendi kemdine uyumayı öğretmiş olmadım sanırım
Nerdeee..Yok canım o eskilerki koca bir tabak yedirip yatiriyorlarmis..Bizimkiler 3-4 kaşık zor yiyo zaten..Maksat ağzını kaşığa açmasını öğrensin,yutmayı öğrensin benimki hala 8 kilo..
7 ye yeni girdik ama 4 aylıkken 7 kiloydu 2 ayda sadece 1 kilo almış8 kilo azmi ki yahuu? :) ne kadarlik
Bende o kismindan cekiniyorum iste. Ortaligin batmasini gectim ese dosta gittigimizde benim yedirmem gerekecek yemeyecek bu sefer. Yiyebilecegi seyleri önüne koyarim kalanini ben yediririm artik napim.Ben de bundan korkuyorum işte. Yemek işi oyun değil ki bunu oyun sanıp hep böyle olmasını isterse? Saçma belki ama öyle gibi geliyor. Ben ilk meyve verirken hiç kendim yedirmedim hep kaşığı eline verdim şimdi çok güzel kaşık tutuyor ağzına denk getiriyor ama şimdi de çorbaya yoğurda geçince de bunu yapmak istiyor haliyle ama dediğin gibi ortalık batıyor iki saat sürüyor yicek diye bekle hem çok az yiyor. Ay kendim de yeme özürlüyümdür aslında ömrüm annemin hadileriyle geçti kızıma da aynı şeyi yapmak istemiyorum ama bu sefer de bu anda tadlari öğrenemezse ilerde daha zorlanırız diye bi an evvel yesin artık diyorum
Oraya girmedim daha. Ama tülümün yüzü güldü. Esime diyorum aslinda salonumuz ne kadar da ferahmisBenim fırın ve buzdolabi altından bi evi doyuracak kırıntı çıktı
Perdeyi takarken dusler akademisinin oldugu reklam cikti zaten aciyor heryerim bi an reklama duygulandim aglamak uzereydim ki halime güldüm :) ben hamileyken cam duvar sildim de bu kadar yormadi.bebeem eline sağlık darısı başımıza ama çok zor ay ben yemeği yeni yeni yapmaya başladım o da kolay şeyler ve hergün değil. Gerçekten tebrik ediyorum cnm
@sevdamevsimi Y ysmn1096 geçmiş olsun kızlar
İlk 3 gün hatta ilk gün en zoru. Bizde de hamak var korkudan kaldırmamaıştık 1 ay oldu yeni kaldırdık. Uyuyacağı zaman yatağına bıraktım biberonla su verdim sonra emzik. Gözlerine hatta kendine hiç bakmadan eee dedim hep başta çok ağladı uyumadı aldım biraz vakit geçirip yatırdım çyle öyle alıştı kısacası çok ıın süre ağlatmadım zaten o ağlama değil bağırma oluyo 2 defadan sonra :) ama sallama hariç hep bi destek var. Emzik, eee, su, uyku arkadası, bazen de yatağının kenarına vuruyorm ama uyuturken ya hep gözüm kapalı ya da başka yere bakıyorm. Ama dediğim gibi uykuya dalmayı öğretmek değil sadece sallamayı bırakmak oldu buna şükrediyorm çünkü sallamayınca anında uyanıyodu. Yakın zamanda odadan çıkmaya alıştırcm inşllh ama beklemedeyim. Bi de sallamayınca 45 dk sonra uyanınca suyunu verip emziğini veriyorm bi o kadar daha uyuyodu çoğu zaman. Şimdi biraz huyuzluğu var ama az önce yine başardık devam etmesini. Tam uyku eğitimi istiyosan biraz daha detaylara dikkat etmek gerek beni burda gaza getirenNasıl basardiniz sallamayi bırakmayı??? Biz hamakta sallaniyoz hala hiç vazgecicwk gibi değil uyku geldimi uyatmazsak çığlık çığlığa, denedim birkaç kez en azından emerken uyutmaya çalıştım olmadı yakında hamagada sigmiycak neyapicaz bilmiyorum arada bile uyanıp beni saklayın diye ağlıyor bidik
Azimm işte :)Perdeyi takarken dusler akademisinin oldugu reklam cikti zaten aciyor heryerim bi an reklama duygulandim aglamak uzereydim ki halime güldüm :) ben hamileyken cam duvar sildim de bu kadar yormadi.
Ayy ne kadar uzun yazmışım :) kusura bakmayın artıkİlk 3 gün hatta ilk gün en zoru. Bizde de hamak var korkudan kaldırmamaıştık 1 ay oldu yeni kaldırdık. Uyuyacağı zaman yatağına bıraktım biberonla su verdim sonra emzik. Gözlerine hatta kendine hiç bakmadan eee dedim hep başta çok ağladı uyumadı aldım biraz vakit geçirip yatırdım çyle öyle alıştı kısacası çok ıın süre ağlatmadım zaten o ağlama değil bağırma oluyo 2 defadan sonra :) ama sallama hariç hep bi destek var. Emzik, eee, su, uyku arkadası, bazen de yatağının kenarına vuruyorm ama uyuturken ya hep gözüm kapalı ya da başka yere bakıyorm. Ama dediğim gibi uykuya dalmayı öğretmek değil sadece sallamayı bırakmak oldu buna şükrediyorm çünkü sallamayınca anında uyanıyodu. Yakın zamanda odadan çıkmaya alıştırcm inşllh ama beklemedeyim. Bi de sallamayınca 45 dk sonra uyanınca suyunu verip emziğini veriyorm bi o kadar daha uyuyodu çoğu zaman. Şimdi biraz huyuzluğu var ama az önce yine başardık devam etmesini. Tam uyku eğitimi istiyosan biraz daha detaylara dikkat etmek gerek beni burda gaza getirenphenyl e teşekkürü bir borç bilirim :) başarabiliyosun olmaz diye düşünme sonrası çok rahat zaten 2. Gün düzene biraz alışmış oluyo. Şubat 1 de başlamıştım hiç sallamadım bu zamana kadar kucağımda bile. Aslında sallasam hemen uyur hala çünkü yatakta uyanır gibi olunca ya da uyuturken kendi kafasını sallıyo devamlı :) ama sallamak yooook
http://bebekyapimbakimonarim.kadinlarkulubu.com.tr/2012/02/uyku-egitimi.html?m=1
Okumanı tavsiye ederm ben de bunu uygulamaya çalıştım ve fırsat oldukça buradan yararlanmaya çalışıyorm. Başarabilirsin bence yeter ki inan ve pes etme. Bu arada çok ağlamasına izin verme zaten al gezdir unuttur 1 saat sonra tekrar dene. Çok zor ama çok kolay tam olarak tarifi bu :)
He yiyebilir yani üç beş güne tam iyi bari :) esimin koluna yapisiyor ağzındaki bitinceAzimm işte :)
Bn ilk 3 gün çeyrek sonraki 3 gün yarım olacak şekilde 12 günde tama ulaştım yumurta sarısında cnm :)
İlk 3 gün hatta ilk gün en zoru. Bizde de hamak var korkudan kaldırmamaıştık 1 ay oldu yeni kaldırdık. Uyuyacağı zaman yatağına bıraktım biberonla su verdim sonra emzik. Gözlerine hatta kendine hiç bakmadan eee dedim hep başta çok ağladı uyumadı aldım biraz vakit geçirip yatırdım çyle öyle alıştı kısacası çok ıın süre ağlatmadım zaten o ağlama değil bağırma oluyo 2 defadan sonra :) ama sallama hariç hep bi destek var. Emzik, eee, su, uyku arkadası, bazen de yatağının kenarına vuruyorm ama uyuturken ya hep gözüm kapalı ya da başka yere bakıyorm. Ama dediğim gibi uykuya dalmayı öğretmek değil sadece sallamayı bırakmak oldu buna şükrediyorm çünkü sallamayınca anında uyanıyodu. Yakın zamanda odadan çıkmaya alıştırcm inşllh ama beklemedeyim. Bi de sallamayınca 45 dk sonra uyanınca suyunu verip emziğini veriyorm bi o kadar daha uyuyodu çoğu zaman. Şimdi biraz huyuzluğu var ama az önce yine başardık devam etmesini. Tam uyku eğitimi istiyosan biraz daha detaylara dikkat etmek gerek beni burda gaza getirenphenyl e teşekkürü bir borç bilirim :) başarabiliyosun olmaz diye düşünme sonrası çok rahat zaten 2. Gün düzene biraz alışmış oluyo. Şubat 1 de başlamıştım hiç sallamadım bu zamana kadar kucağımda bile. Aslında sallasam hemen uyur hala çünkü yatakta uyanır gibi olunca ya da uyuturken kendi kafasını sallıyo devamlı :) ama sallamak yooook
http://bebekyapimbakimonarim.kadinlarkulubu.com.tr/2012/02/uyku-egitimi.html?m=1
Okumanı tavsiye ederm ben de bunu uygulamaya çalıştım ve fırsat oldukça buradan yararlanmaya çalışıyorm. Başarabilirsin bence yeter ki inan ve pes etme. Bu arada çok ağlamasına izin verme zaten al gezdir unuttur 1 saat sonra tekrar dene. Çok zor ama çok kolay tam olarak tarifi bu :)
Kızlar benim kız nerdeyse destekli oturacak ya hiç yatmak istemiyor arada devriliyor ama çok rahat oturuyor erken mi bilemedim 6 ay 4 gün sonra bitiyor
Kızlar benim kız nerdeyse destekli oturacak ya hiç yatmak istemiyor arada devriliyor ama çok rahat oturuyor erken mi bilemedim 6 ay 4 gün sonra bitiyor
Allahım şapşik bunlar ya nasılda devriliyorlar dimiHiç arkasına yanına yastık koymadan durabiliyor mu?? Benimki sadece sırtında yastık varken oturabiliyor yanlara koymuyorum uzun zamandır o şekilde oturuyor ama arkadaki yastığı kaldırınca ayaklarını tutmaya çalışıyor bir sure sonra devriliyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?