2015 Eylül Anneleri ve Bebişleri ( Doğum Sonrası Paylaşımlar)

Tesekku ederim mantigini bilmiyordum o yuzden sacma geliyordu.o zaman yaparim peki kilo aldiriyor mu cok?

Dr.a sorcam canim ben de.biz gazdan cok cektik yine ole olmasindan korktum

Tesekku ederim mantigini bilmiyordum o yuzden sacma geliyordu.o zaman yaparim peki kilo aldiriyor mu cok?
Nerdeee..Yok canım o eskilerki koca bir tabak yedirip yatiriyorlarmis..Bizimkiler 3-4 kaşık zor yiyo zaten..Maksat ağzını kaşığa açmasını öğrensin,yutmayı öğrensin benimki hala 8 kilo..

Nasıl basardiniz sallamayi bırakmayı??? Biz hamakta sallaniyoz hala hiç vazgecicwk gibi değil uyku geldimi uyatmazsak çığlık çığlığa, denedim birkaç kez en azından emerken uyutmaya çalıştım olmadı yakında hamagada sigmiycak neyapicaz bilmiyorum arada bile uyanıp beni saklayın diye ağlıyor bidik

Nerdeee..Yok canım o eskilerki koca bir tabak yedirip yatiriyorlarmis..Bizimkiler 3-4 kaşık zor yiyo zaten..Maksat ağzını kaşığa açmasını öğrensin,yutmayı öğrensin benimki hala 8 kilo..

8 kilo azmi ki yahuu? :) ne kadarlik

Dun 6. Ay asisi olmaya ve aylik konrtole gittik ama olamadik cunku bizim kiz hapsuruyo ve burnu akiyodu nezle diye doktor yapmadi peditus ve burun spreyi verdi cuma yada pazartesi tekrar getir dedi. Bizim kiz kilo almak istemiyo galiba 6650 kg.
Cocuguma surekli yemek yedirmek isteyenlere soylenmekten biktim. Ne bulsalar agzina sikistirmaya calisiyolar. Dedem rahatsiz bu ara gelen gidenim oluyo memleketten gelenler bebek gormeyede geliyolar yada biz bi yere cikiyoruz kaynana desen surat yapiyomus. Neymis hic cagirmiyo musum gitmiyomusuz. Azcik anlayisli olsa sasardim. Ilk dogdugunda da cagirmazdim kendi gelirdi. Fesatlik cikarmak icin birebir bide esimi dolduruyo. Gicikkkkk.

Bende o kismindan cekiniyorum iste. Ortaligin batmasini gectim ese dosta gittigimizde benim yedirmem gerekecek yemeyecek bu sefer. Yiyebilecegi seyleri önüne koyarim kalanini ben yediririm artik napim.

Perdeyi takarken dusler akademisinin oldugu reklam cikti zaten aciyor heryerim bi an reklama duygulandim aglamak uzereydim ki halime güldüm :) ben hamileyken cam duvar sildim de bu kadar yormadi.

Kizlar 1 haftadir yumurta sarisi yediriyorum da versem bi tam yumurtayi yiyecek. En fazla ne kadar verilebilir?

İlk 3 gün hatta ilk gün en zoru. Bizde de hamak var korkudan kaldırmamaıştık 1 ay oldu yeni kaldırdık. Uyuyacağı zaman yatağına bıraktım biberonla su verdim sonra emzik. Gözlerine hatta kendine hiç bakmadan eee dedim hep başta çok ağladı uyumadı aldım biraz vakit geçirip yatırdım çyle öyle alıştı kısacası çok ıın süre ağlatmadım zaten o ağlama değil bağırma oluyo 2 defadan sonra :) ama sallama hariç hep bi destek var. Emzik, eee, su, uyku arkadası, bazen de yatağının kenarına vuruyorm ama uyuturken ya hep gözüm kapalı ya da başka yere bakıyorm. Ama dediğim gibi uykuya dalmayı öğretmek değil sadece sallamayı bırakmak oldu buna şükrediyorm çünkü sallamayınca anında uyanıyodu. Yakın zamanda odadan çıkmaya alıştırcm inşllh ama beklemedeyim. Bi de sallamayınca 45 dk sonra uyanınca suyunu verip emziğini veriyorm bi o kadar daha uyuyodu çoğu zaman. Şimdi biraz huyuzluğu var ama az önce yine başardık devam etmesini. Tam uyku eğitimi istiyosan biraz daha detaylara dikkat etmek gerek beni burda gaza getiren phenyl e teşekkürü bir borç bilirim :) başarabiliyosun olmaz diye düşünme sonrası çok rahat zaten 2. Gün düzene biraz alışmış oluyo. Şubat 1 de başlamıştım hiç sallamadım bu zamana kadar kucağımda bile. Aslında sallasam hemen uyur hala çünkü yatakta uyanır gibi olunca ya da uyuturken kendi kafasını sallıyo devamlı :) ama sallamak yooook
http://bebekyapimbakimonarim.blogspot.com.tr/2012/02/uyku-egitimi.html?m=1
Okumanı tavsiye ederm ben de bunu uygulamaya çalıştım ve fırsat oldukça buradan yararlanmaya çalışıyorm. Başarabilirsin bence yeter ki inan ve pes etme. Bu arada çok ağlamasına izin verme zaten al gezdir unuttur 1 saat sonra tekrar dene. Çok zor ama çok kolay tam olarak tarifi bu :)

Perdeyi takarken dusler akademisinin oldugu reklam cikti zaten aciyor heryerim bi an reklama duygulandim aglamak uzereydim ki halime güldüm :) ben hamileyken cam duvar sildim de bu kadar yormadi.
Azimm işte :)
Bn ilk 3 gün çeyrek sonraki 3 gün yarım olacak şekilde 12 günde tama ulaştım yumurta sarısında cnm :)

Ayy ne kadar uzun yazmışım :) kusura bakmayın artık bu arada söylemeden geçemicm sallamayınca oğluş da daha dinlenik kalkıyo eminim sallarken başı dönüyodu. Ayy bi de mama hazırlayacaktım oğluş uyurken çenem açılmış uyanıyooo

Kızlar benim kız nerdeyse destekli oturacak ya hiç yatmak istemiyor arada devriliyor ama çok rahat oturuyor erken mi bilemedim 6 ay 4 gün sonra bitiyor

Azimm işte :)
Bn ilk 3 gün çeyrek sonraki 3 gün yarım olacak şekilde 12 günde tama ulaştım yumurta sarısında cnm :)
He yiyebilir yani üç beş güne tam iyi bari :) esimin koluna yapisiyor ağzındaki bitince beynime camasir makinesinin sesi yer etmis sanki hala calisiyor :-/

Deniycem ama çok zor normalde de çok zor uyuyor hep problemdi uyutmak inşallah basarabilirim ama uykusu gelince çok ağlıyor ona nasıl çözüm bulucam bilmiyorum

Bizimkide öyle Can'ım her çocuk bir değilmiş bazısı erken oturmaya başlıyormuş ama çok oturtmamak lazım Yinede bizimki birde yatarken ellerinden tutuyorum kendini ayağa kadar kaldırıyor Maşallah bugün dizleriyle ellerinin üzerinde durdu ileri geri salladı kendını acele ediyor sıpa
Kızlar benim kız nerdeyse destekli oturacak ya hiç yatmak istemiyor arada devriliyor ama çok rahat oturuyor erken mi bilemedim 6 ay 4 gün sonra bitiyor

Hiç arkasına yanına yastık koymadan durabiliyor mu?? Benimki sadece sırtında yastık varken oturabiliyor yanlara koymuyorum uzun zamandır o şekilde oturuyor ama arkadaki yastığı kaldırınca ayaklarını tutmaya çalışıyor bir sure sonra devriliyor.

Allahım şapşik bunlar ya nasılda devriliyorlar dimi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…