2015 Eylül Anneleri ve Bebişleri ( Doğum Sonrası Paylaşımlar)

Kereviz gaz yapar ve kokusu da tadı da keskindir. Yapraklarını aromatik olarak turşuda kullanırlar. O yüzden az koy dedim canım. Baktın gaz yapmadı azıcık daha artırırsın :)

Ben hem blw hem klasik yaparım diye düşünüyorum bugün armut soydum Bi dilim verdim eline armut durmadan elinden kayıyor o tutmaya çalışıyor armut sabun gibi fırtıyor elinden ilk blw deneyimimiz hüsran:) aradada sebze haşlamalarını çatalla ezip az az veriyorum ikisini de öğrensin ikisinin de lazım olacağı yerler olacak

Ne açıdan yerini tutacak bişi yok

Ecdunun dediği gibi şimdi mide ilk defa katı birşeylerle karşılaşıyor. İlk derdimiz alerji, sonra gaz ve hazımsızlık. Bütün bebeklerin sindirim sistemi çok farklı. Hepimiz neredeyse çok yakın doğumlu olmamıza rağmen ve normalde bu aylarda gaz sorunun bitmiş olması gerekirken hala gaz, hazımsızlık ve kabızlık problemiyle uğraşıyoruz.

Şu ana kadar vermiş olduğumuz bütün gıdalar aslında karbonhidrat. Proteini sadece yoğurttan alıyorlar. Protein midede uzun süre kalır ve tok tutar; ama hazmı da bir o kadar zordur. Ayrıca bağırsaklarda yeterli enzimler bulunmadığında yada laktoz intoleransı yani süt asidini parçalayacak enzimler yok ise yada az çalışıyorsa çok gaz ve hazımsızlık yapar.

Karbonhidratları da şu anda gruplarsak sebze ve meyve, bir de tahıl kullanıyoruz. Sebze ve meyveler malum; ama tahıl kısmına gelince buğday(irmik ve bulgur),yulaf arpa,pirinç elimizde olanlar. Alerji riski ve çölyak hastalığını tetikleyebileceğinden burda da sadece elimizde maalesef pirinç kalıyor. Daha öncede dediğim gibi ben azıcık pirinç unu kullanıyorum geri kalanını formül mama ve meyveyle çeşitlendiriyorum.

Bizimki yataktan nefret ediyor gören gülüyor halimize o kafa hiç yere değmez :) yüz üstü de sevmiyor sinirleniyor Totoyu kaldırıp geri geri gidiyor

Ben de öyle düşünüyordum ki yapıyordum da döke saça öğrenecek ilk günden kaşığı eline versem falan ki yaptım da ama şimdi işin içine yağlar girince aynı cesareti gösteremiyorum yapıyorum gene de ama bi yandan elini Oray'ı burayı silme ihtiyacı duyuyorum e o daha kötü sürekli silmek çocuk iyice soğur diyorum bırakıyorum ama olmuyor işte

Nasılsınız kızlar her sayfayı okuyorum ama pek yazamıyorum çalışmaya başlayınca Zaman daha çabuk geçiyo pek bişeye vakit kalmıyor sanki
Bişey soracağım kızlar ya oturma mevzu konuşulmuş ama benim kızım beş ay on günlük oldu ve oturmak istiyo yatınca ağlıyo ana kucağına başını kaldırıp yatırıyorum oturma pozisyonu alıyo napsam bilemedim zararlı olurmu yoksa benim kızım hazır bulunuşluğa erişmiş olabilir mi
Ek gıda konusunda da doktorumuz bal inek sütü ve çilek dışında ne yiyorsanız tattırın dedi biraz rahatladım açıkçası ben şuan da faydalı mı zararlımı karar verip ona göre vermeyi düşünüyorum yanlış mı yaparım acaba sıkıntı yaşarmıyım diye bebeğim giç bi dönem çok gazlı olmadı dün kestane verdim mesela bugün tarhana çorbası coştum yani

Deniycem ama çok zor normalde de çok zor uyuyor hep problemdi uyutmak inşallah basarabilirim ama uykusu gelince çok ağlıyor ona nasıl çözüm bulucam bilmiyorum

Canim gunduz kac defa ve kacar saat uyutuyosun ve kac saat uyanik kaliyo? Eger uyku sinyalini yakalayamiyosan ve aglamaya basladiginda uyutmaya calisiyosan daha cok sinirlenip daha da zor uykuya geciyorlar.. Aglamasini beklemeden saatli uyutmani tavsiye ederim.

Sanırım sen de uyku egitimi vermiştin. Nasıl gidiyor? Benimki birkaç gündür gece uykusuna kendi kendine geçiyor. Tabi pış pış ninni yardımları ile ama gündüz beceremiyoruz ne yapmam lazım acaba :)

Ay akşamüstü kızıma 2tatlı kaşığı yoğurt yedirdim. Gayet güzel yedi istedi falan o kadar Mutlu oldum ki. İki gündür uğraşıyorum sebzeyle hiç yemiyor yemicek diye baya dert etmiştim ama yoğurt moralimi düzeltti bide biz yemek yerken yemeğin suyundan havucundan patatesinden kaşık ucuyla verdim arada da yoğurt. Yemekten verince istiyor da yoğurt verince ıhhh ıhh diyor bundan istemem der gibi

Evet ya bu bebeğe bişi tıkıştırmak Türk hastalığı sanırım. Bizimkiler de öyle. Hep de aynı laf bu çocuk aç hani sen doyuramıyon der gibi. Arkadaş o oyuncağı kumandayı bile ağzına alıyor yemek sandığından mı yani. Ağızlarıyla öğreniyorlar diyorum ama ben bunu öğretemedim daha

Heeeyyyt Millet :))) Terzi söküğünü dikemezmiş... Benim kızla başım dertte.. Sebze konusunda ne denediysem ben koyuyorum o pörtletip dışarı atıyor. 1 bebek kaşığı mama ileri geri ileri geri 4-5 kez giriyor çıkıyor. En sonunda da yakalayamazsam çeneden içeri gıdıya gidiyor. Yağ koymasam neyse de bugün z.yağlı yavru ıspanak yapraklı patates vardı. Yarım çay bardağından biraz yedik ama ne yemek. Bir kaşık su,bir kaşık sebze yarım kaşık yoğurt.Ne önlük kalıyor ne üstüne yaydığım bez ne yer ne gök. Bir de ağzındayken hapşurdu mu buyrun burdan yakın. O da ben de sayesinde günün menüsünü benekler halinde taşıyoruz üstümüzde. Kirlendiği de birşey değil. Canına yandıklarım bu havada kurumuyor da. Aç denedim yarı tok denedim. Yok bundan sonra yağı ağzına akıtacağım. Yoksa bu gidişle o da bende yağdan bitleneceğiz. Azıcık oturmaya başlasın. Alacağım çamaşır selesini oturtacağım içine ( böyle bir yere kaçamıyorlar hemde sular dışarı çıkıyor tavsiye ederim) hergün ha babam de babam yıkayacağım sıpayı :)) Şimdi odanın ortasına üşümesin diye hamam kurup kendim yıkıyorum. Yıkanma öncesi hazırlık, yıkanma ve yıkanma sonrası toplanma 1 saatten fazla sürüyor. Köpeği gocutan yoldur. Bende onu getir, bunu götür derken koridorla o da arasında gocuyup gideceğim valla....

Menünüz gayet karışık ama en güzeli boşver yoksa düşün düşün o olmaz bu olmaz insan daha stres oluyor. Ben de bugün mesela kendi yemeğimizden bi çay kaşığı kadar verdim suyundan. Oturma için de bence oturtabilirsin artık 5ay bitmiş nasılsa hem o da istiyorsa daha ne duruyorsun

Günde öğünler Nasıl ayarlıyorsun ve ne kadar veriyorsun anne sütü alıyor mu ne Zaman'lar emziriyosun biz de 6buçuk olduk da ama ben sen kadar veremedim daha
Cnm kusura bkma anca girdim.bnm Sutum yok denck kadar az.3 gundur çekildi baya.
Sabah 6 da uyaniyo 150 cc mama veryrm.
Sonra 8.30-9.00 gibi kahvaltı.kahvaltıda ya peynir ya yumurta sarısı veryrm.ağır olur diye ikisini bir vermym.peynirin tuzunu aliyom beyaz peynir aldm keçi peyniri.labne de olur.2 tatlikasigi filan aliyorum.yarımaavuç ekmek içi Ihlamurla islatiyorm.yedryrm.
3 saat sonra 50 cc pirinç unu ve 100 cc keçi sütunu karstryrm veryrm
3-4 saat sonra en az 1 çay bardağı yoğurt için e ya çeyrek muz yada 1-2 Bebe biskuvisi koyuyom veryrm
3-4 saat sonra ya mama ya keçi sütü
3-4 saat sonra muhallebi .yulaf unlu,buğday unlu muhallebi içine meyve ve 1 kaşık pekmez koyuyom.yada kaşık mamasina kendi Sutum varsa ekliyorm sonra yatiyo.gece 10 da yatiyo 6 ya kadar
Bu saydığım sıra bazen değişiyo mesela sebze çorbası da veryrm
Bide masaya oturunca masada yiyebileceği şeyler varsa koyuyom ağzına çok seviyo bizle yemeyi
Kahvaltıda mesela ekmk içini yoğurda baniyom yada labneye çıldırıyor
Mesela kek filan yapiyorm içini veryrm az az .öyle öyle baya alisti

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…