Benimkide sevmiyor canım yatmayı bende oturtuyorum hatta birazda orumcege bindiriyorum bayag oyalaniyor.bu arada 6.5 ayligizBizimkide öyle Can'ım her çocuk bir değilmiş bazısı erken oturmaya başlıyormuş ama çok oturtmamak lazım Yinede bizimki birde yatarken ellerinden tutuyorum kendini ayağa kadar kaldırıyor Maşallah bugün dizleriyle ellerinin üzerinde durdu ileri geri salladı kendını acele ediyor sıpa
Durabiliyor canim düşecek gibi olunca ayaklarını hafif kaldırıp denge de duruyor geri arada devriliyorHiç arkasına yanına yastık koymadan durabiliyor mu?? Benimki sadece sırtında yastık varken oturabiliyor yanlara koymuyorum uzun zamandır o şekilde oturuyor ama arkadaki yastığı kaldırınca ayaklarını tutmaya çalışıyor bir sure sonra devriliyor.
Allahım şapşik bunlar ya nasılda devriliyorlar dimi
Durabiliyor canim düşecek gibi olunca ayaklarını hafif kaldırıp denge de duruyor geri arada devriliyor
Aynı benim kız da öyle canim ayağa kaldırıyor kendini elinden tutunca nasıl mutlu oluyorBizimkide öyle Can'ım her çocuk bir değilmiş bazısı erken oturmaya başlıyormuş ama çok oturtmamak lazım Yinede bizimki birde yatarken ellerinden tutuyorum kendini ayağa kadar kaldırıyor Maşallah bugün dizleriyle ellerinin üzerinde durdu ileri geri salladı kendını acele ediyor sıpa
Bende tam baslayamadim canım ya yumurtaya.katimi veriyorsun yoksa rafadanmi?Azimm işte :)
Bn ilk 3 gün çeyrek sonraki 3 gün yarım olacak şekilde 12 günde tama ulaştım yumurta sarısında cnm :)
Tesekkur ederim canim.Can'ım yarım kilo sütü kaynattım, günlük sütten, kaynamaya başlar başlamaz 125 gr kadar yoğurdu içine kattım, zaten hemen süt kesilmeye başladı. Biraz karıştırdık, sarı su çıkmaya başladı. O esnada peynir toplanmaya başladı. Ytoplandığını gördüğümde bi kasenin üzerine sevdiğim tülbente döktüm. Suyu süzülünce lor peynirin hazır :) eğer tülbenti sıkıp üstüne biraz ağır biri koyarsan şekilli peynir
@EcDU mantıklı. Şimdi biz normal beslemiyoruz ki. Hem tattırıyoruz, hem de midesini yeni yiyeceklere hazırlıyoruz. Bildiğim kadarıyla tahıllar hem çok alerjiktir ki bende çayır çimen yulaf buğday arpaya var polen olarak hemde çok gaz yapar. Eskiden annelerimiz unu kavurur mama yaparmış, un gaz yapmasın diye. Çocuk doktorumuz Bursa'da bilinenlerin en iyisi. Adam neden kalkıp illa pirinç unu desin. Biz bir tane büyütmeye çalışıyoruz, adam hem yüzlercesini görüp bilgi veriyor, hemde 2 tane çocuğu var. Bende pirinç ununu baz olarak kullanıyorum. Zaten içine hem formül mama-bizde meme yok maalesef- hemde meyve püresi koyuyorum. Oluyor bildiğin sana bizim yediklerimiz gibi muhallebi...Pirinç unu bebeğin ilk gıdası olmalı dır çünkü sindirimi bebeğe en uygun gaz yapmayan ilk ve tek yiyecektir..İçine kendi sutunuzu ilave edersiniz soğuyunca yine vitaminli olur.Olay vitamin değil bebeğin yemek yeme alışkanlığı edinmesi.Yulaf unu çok gaz yapar bebeğe ilk gıda olarak. Hem o hem siz yıpranísınız.
Al benden de o kar. Ne güzel sallanmıyor ama aynı şekilde uyanıyor ve bide zor dalıyor bide denesem vala gücüm yok Nasıl olcak ben de bilemiyorumAuy bu bebişler ne zaman ilk 30-45 dk dan sonra kendi kendine uyuyacaklar?? Hep pişpişliyorm ama her zaman devam etmiyo zaten. Bn eğitim verdim ama esas amaç sallamayı bırakmaktı tamam başarılı oldum ama artk kendi kendine uyumasını istiyorum ona kendi kemdine uyumayı öğretmiş olmadım sanırım
Doktor şu anda 5 aylık için söylüyorum, büyükçe bir limon kadar dedi. 6. ayın sonunda portakal kadar oluyormuşKime biraktin canim?
Canim bu hesapla bizimkiler yaklasik 1800 cc icmesi lazim ama imkansiz yani :) ben mi yanlis anladim yoksa
İşte aynen dün babaannede ben de öyle yapayım dedim ama ne yazık ki yemedi ben yedirmeye çalıştıkçaBende o kismindan cekiniyorum iste. Ortaligin batmasini gectim ese dosta gittigimizde benim yedirmem gerekecek yemeyecek bu sefer. Yiyebilecegi seyleri önüne koyarim kalanini ben yediririm artik napim.
Ayy 100 cc yaptım hepsini yemedi acaba doydu mu doymadı mı kasıkla verdim geri itti puskurttu diyip gerilmektense kendi yiyeceği kadarını belirleyip istediği kadar yesin ve istediği gibi yesin ne o gerilsin ne ben gerileyim daha mantıklı geldi hem eğlensin oynasın zaten cocukların hayatı oyun değil mı ? Ayrıca eline karşık da verilecek döke saca yemeyi öğrenecek ben şahsen etrafın kirlenmesinden rahatsız olmam. Herkes kendi bebeğinin huyuna suyuna sevdiğine sevmediğine gore bir beslenme sekli belirleyecek bi sekilde ben teoride boyle düşünüyorum ama uygulamaya geçince elbette yinr değişecektir bişeyler.Ben de bundan korkuyorum işte. Yemek işi oyun değil ki bunu oyun sanıp hep böyle olmasını isterse? Saçma belki ama öyle gibi geliyor. Ben ilk meyve verirken hiç kendim yedirmedim hep kaşığı eline verdim şimdi çok güzel kaşık tutuyor ağzına denk getiriyor ama şimdi de çorbaya yoğurda geçince de bunu yapmak istiyor haliyle ama dediğin gibi ortalık batıyor iki saat sürüyor yicek diye bekle hem çok az yiyor. Ay kendim de yeme özürlüyümdür aslında ömrüm annemin hadileriyle geçti kızıma da aynı şeyi yapmak istemiyorum ama bu sefer de bu anda tadlari öğrenemezse ilerde daha zorlanırız diye bi an evvel yesin artık diyorum
Aynısı bizde var. Ayaklarının üstüne basınca ağzı kulaklarında. Oturmak da istemiyor. Hep basacak. Kendini büyüdü mü zannediyor ne? Bu arada biz hala daha dönemiyorum Doğum 10 Eylül. Toto ağır geliyor. Yalnız ben emeklemeden toto toto gitmişim. Kardeşim öyleydi, yeğenim öyle. Kocamı bilmiyorum. Herhalde emeklemeden fıttırı fıttırı totoyla gidecek. Kardeşim çok komikti. Resmen öyle giderken hız yapıyordu :)Aynı benim kız da öyle canim ayağa kaldırıyor kendini elinden tutunca nasıl mutlu oluyor
BLW ekolünü söylüyorsun :) Kendi özgürlüğünce yiyecek, içecek. Kuzenimin kız premature idi. Tek bağırsak :) O kadar zor yemek yerdi. Kuzen doktora demişti : Yemiyor !!! Doktorun cevabı merak etme ölmez. Susuzluktan ölürler ama açlıktan ölmezler. Senin istediğini değil kendi istediğini yiyecek. O da sağa sola yiyebileceği tarzda yiyecekler bırakıyordu. Kız da aklına geldikçe gördükçe yiyordu. Sonuç şu anda maşallah 16 yaşında fıstık gibi bir kız oldu :))Ayy 100 cc yaptım hepsini yemedi acaba doydu mu doymadı mı kasıkla verdim geri itti puskurttu diyip gerilmektense kendi yiyeceği kadarını belirleyip istediği kadar yesin ve istediği gibi yesin ne o gerilsin ne ben gerileyim daha mantıklı geldi hem eğlensin oynasın zaten cocukların hayatı oyun değil mı ? Ayrıca eline karşık da verilecek döke saca yemeyi öğrenecek ben şahsen etrafın kirlenmesinden rahatsız olmam. Herkes kendi bebeğinin huyuna suyuna sevdiğine sevmediğine gore bir beslenme sekli belirleyecek bi sekilde ben teoride boyle düşünüyorum ama uygulamaya geçince elbette yinr değişecektir bişeyler.
BLW ekolünü söylüyorsun :) Kendi özgürlüğünce yiyecek, içecek. Kuzenimin kız premature idi. Tek bağırsak :) O kadar zor yemek yerdi. Kuzen doktora demişti : Yemiyor !!! Doktorun cevabı merak etme ölmez. Susuzluktan ölürler ama açlıktan ölmezler. Senin istediğini değil kendi istediğini yiyecek. O da sağa sola yiyebileceği tarzda yiyecekler bırakıyordu. Kız da aklına geldikçe gördükçe yiyordu. Sonuç şu anda maşallah 16 yaşında fıstık gibi bir kız oldu :))
Ne güzel Benimkine versem gece senfoni yapardı kesin :)
Facebook da siteleri var oraya da ekleyebilirsin kendiniEvet canım blw en aklıma yatan oldu açıkcası tabii iyi takip etmek gerekecek ama kendi istediği sekilde istediği kadar yiyecek ozgur ve mutlu olacak tek istediğim bu :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?