2015 Eylül Anneleri ve Bebişleri ( Doğum Sonrası Paylaşımlar)

Çok güldüm Allah iyiliğinizi versin

Kızlar kahvalti kaşık mamasinin icinede koyup veren varmış.siz ne düşünüyorsunuz bu kanuda?bide ceviz yiyebilirlermi dövüp katsak kahvaltısında?
7. Ay dolunca verilebiliyo sanrm.Ben 10 gün snra vercm

cnm sakin sadece kepegi verme.illa o sekilde vercksen yulag ezmesi ve kepegini karistirip cektirirsin.yoksa yulaf unuyla ayni sey olmuyo

Canım maalesef uyku düzenimiz hiç yok aglayinca yatiriyorum, ne gece yattığı saat belli ne sabah kalktığı, belli bir saatte kalksa ona gore alistircam ama birturlu uyku düzeni olmadı inşallah düzene girer çok zor oluyor boyle

İrmiği çorbalara yada muhallebiye katıyorum
Hep aynı undan yapmk istemym muhallebiyi. Değişik vitaminleri alsın istyrm.mesela şöyle yapıyorum yarım havuç yarım patates biraz et suyuyla haşlıyorum ..iyice yumuşayıncaya 1 tatlı kasigi irmik ekliyorum.irmiği en son koy yoksa yapısiyo dibini tutturuyo.3-4 dk pisse yetiyo zaten.sonra çatalla ez ver
Yada su şekilde çeyrek ayva biraz suyla haşlıyorum doğrayıp.yumuşayıncaya irmik 1 tatlı kasigi ekle.irmik sisince kapa.elma cam rendede rendeleyip karıştır.bu karışımı istersen muhallebi sine ekle.istersen sütlekkaristr ver.istersen direk üzerine 1 tatlı kasigi pekmez ekle yedir.çeyrek çay kaşığı tereyağı da koyabilirsn.çeşitlendirmek sana kalms.ben surekli değişik vermeye calisyrm.belli bi kurala gore vermiyorum.öyle kafam daha rahat oluyo.çocuk da sıkılmiyo böylelikle.kurallar i sevmiyom ben.

Genç BLW ebeveynleri (yeni başlayanlar, başlamaya hazırlananlar);

6-18 ay boyunca sizi "genel" olarak neler bekler:

*6-8 ay: Ya bu bebek hiçbir şey yemiyor, bu gruptaki deliler ağzına sürsün yeterli diyor ama aç kalacak bu çocuk Bu sırada dış ses: "Evladım böyle cocuk mu beslenir, yapalım bir 32 sebzeli çorba bak nasıl doyar, pirinç unundan muhallebi yapardık size topaç gibiydiniz topaç".. Aynı esnada bebeğiniz son brokoli çiçeğini saçına sürmekle meşguldür ve her yer brokoli olmuştur. Bu sırada bebek öğürür ve kusar. Aynı dış ve iç ses: "Öldürcen cocuğu öldürcen anaaa boğazında kaldı"..Hissiyat: ben bir pirinç unu alayım bari ya bu çocuk doymayacak, kusuyor bu çocuk ben napıcam, o videolardaki bebelere benzemiyor hiç, başlarım BLWsine!! Dur sayın anne dur orada dur, bebeğin alışacak. Yürümek gibi önce sürünecek 6-8 ay dönme ve sürünme evresi..Sürünen çocuğun ayakta yürümesini beklemeyeceksin, sabretmek BLW nin temeli Öğürmek/kusmak çiğneyip yutmadan önceki aşama. Güzel günlere az kaldı.

*8-10 ay: Yani işte 2 lokma ağza gidiyorsa 12 lokma saça, yere düşüyor bezinden bile yemek topluyorum. Aaa anne sütüde yetmez diyorlar ben şu kaşığı mı bir çıkarsam, nerede benim 64 sebzeli, etli, tavuklu aynı zamamda balıklı şahane bulamacım dur bulup bir tıkayım ağzına, böyle çocuk doymayacak, bu gruptaki kadınlar da deli zaten.. Ağzına aldığını da hala öğürüyor, bu çocuk hiç öğrenmeyecek olmamış yapamamışız biz bunu(Aslında şu an geri geri gitme, emeklemeye başlama evresi.)

*10-12 ay: Yaa bayağı bayağı yiyor bu çocuk, öğürmeler azaldı bak, mam mam diyor, hmm hmm yapıyor. Yani ama hep eller hep eller. Dış ses: "Bu çocuk hayatı boyunca eliyle mi yiyecek?Ayyy bunu insan içine çıkarma sana pasaklı anne derler".. Hissiyat: Hakkaten ya tabak koyuyorum kafasına geçiriyor, kaşıkla diş kaşıyor, çatalı bacağına batırmaya çalıştığını gördüm bu çocuk hep böyle mağara adamı gibi olacak, olmamış yapamamışız kesin Bu da tam emekleme evresi, arada ayağa kalkma çabaları.

*12-15 ay: Vay be bayağı öğün yiyor, sofrada büyük insan gibi biz ne yersek yiyor. Evladım atlama çatalıma, kaşığıma al sana da kaşık.. Aaa kız kaşıkla daldırdı ağzına götürdü, çatalı saplamaya başladı bak, çok zeki bu çocuk..Bu sırada aynı dış ses başka birine: "Bizim torun çok zeki valla bak annesi koyuyor önüne çocuk yiyor, çatal-kaşık da başladı aaaaa sizinki hala püre mi?" Ya galiba biz yapmışız oluyor bu çocuk Ayağa kalktı sıralamaya başladı çünkü bir yetişkin gibi yürümesine az kaldı..Adımlar var ama halen dengede problemler var..

*15-18 ay: İç-dış-yan sesler ay maşallah çocuk nasıl da yiyor ay inanılmaz. Var ya bilmemkimin kızı ıspanak bile yiyorOğlu hiç yemek ayırt etmiyormuş. Annesi bir gün bile elinde tabak kaşık bebeğin peşinden koşmamış.. Şaşırmayın bahsedilen bebek sizin 6. ayda kafasına tabak geçiren bebeğiniz Artık yürümeyi öğrendi..

Bu gelişimler ortalama olarak her bebekte aynı şekilde ilerler, bazı bebekler erken çiğnemeye başlar bazıları daha geç. Ama müdahale edilmemiş, kaşıkla ağzına tıkılmamış ve sabredilmiş her bebek 6. ayda başladığında en geç 20. aylar civarı bu işi çözmüş olur. Pes etmeyin, bu işin başlarında iç ve dış seslere kulağınızı kapayın ve sadece bebeğinize güvenin. Doğa yolunu bulur, her bebek yemek yemeyi, yürümeyi öğrenir.

Sevgiler..Sabırlar..
Facebook/Nil Nurlu Deniz

7. Ay dolunca verilebiliyo sanrm.Ben 10 gün snra vercm
ben de kaç gündür ceviz ne zaman verilebilir diye bakıyorum ama net bir sey bulamadım kuruyemişler 1yaştan sonra yazıyordu bir yerde 7.ayın sonundaysa bir ayımız daha var

kızlar giremiyorum daha doğrusu bakıyorum okuyorum ama pek yazamıyorum uyuyayım diyorum halim kalmıyor pek.yanlız işe başlayınca hakkaten zaman çabuk geçiyormus,öğle arasında eve geliyorum süt sağıyorum.öğleden sonra fırsat buldukça kaçıyorum nasıl mutlu oluyor miniğim . ne yalan söyleyeyim Allah pişman etmesin iyi ki işe başlamışım diyorum .böylesi daha tatlı oluyor.eve geliyoruz oynuyoruz biraz kucakta geziyoruz sonra yarım saat mama sandalyesinde muhallebi (hala kıvamını tutturamadım mukut31 in tarifi yapıcam artık ) yemeye çalışıyoruz gülüuor kaşığa saldırıyor eline veriyorum arada birlikte agzına götürüyoruz falan :) çok şükür diyeyim öyle ahım şahım yemiyor ama alışacaktr zamanla 9 da labne peynir veriyorum iki gündür tadıını alsın diye(süt alerjisinden şüpheleniyorduk ama bir sey olmadı çok şükür kakası koyu yeşil kıvamlı ama görünürde bir seyyok..11 de meyve püresi oğleden sonra çorba 40cc 50 ccartık ne yerse.zaten o duracağı yeri biliyorhaftaya yumurtaya başlıycam sonra peynir yumurta ıhlamur az terayğ karışım yapcam öyle tarifler var.sonra tarhana çorbası yogurt falan .her ihtimale karşı keçisütünde yapayım diyorum.BLw icin oturmaya başlasın desteksiz öyle başlıycam çok hoşuma gidiyor fb gruptaki bebişler ne güzel yiyorlar nazar değmesin

birde ellerinii inceliyor parrmaklarını oynatıyor bilinçli gibi sanki gel gel yapıyor insanın inanası gelmiyor büyüyoorlar minnoşlar

Ben şimdilik sadece sebze çorbası ve yoğurt veriyorum çünkü yeni başladım. Sabah emziriyorum ben de öğle uykusundan kalkınca çorbayı veriyorum akşam da 6gibi oğurt veriyorum 8gibi de yatıyor zaten. Aralarda da o istediği Zaman emziriyorum. Uyku öncesi ve kalkınca zaten istiyor kendi. Bu şekilde iyi mi bilemedim yaa

iyi cnm bnce başlangıç içinzamn ggeçtikçe arttrirsin cesitleri

Patatesle tatlı patatesin farkı ne ya bildiğimiz patates hangisi oluyor
Valla ben aldım. Metro grossmarkette buldum. Bir sürü çeşidi var. Benimkinin içi havuç renginde. Adı tatlı patates ama patates familyasından gelmiyor. Genelde Sıcak iklimlerde yetişiyor. Türkiyede hatay İskenderun tarafında var.

Patatesle tatlı patatesin farkı ne ya bildiğimiz patates hangisi oluyor
Yer alması dedikleri oluyor tatlı patates bildiğim kadarıyla
Bir iki kere bende koydum çorba ya lezzet versin diye hatta bir parça da kendim çiğ çiğ yemistim faydali bir besin oda

Bugüne kadar Türkiye'de fazla bilinmeyen lezzetli ve besin değeri yüksek bir sebzeolan tatlı patates artık bazı büyük marketlerde satılmaya başladı. Tatlı patates (Ipomoea batatas), Convolvulaceae familyasından yumruları yenen, nişastalı ve tatlı bir bitki türüdür. Bildiğimiz patatesle hiçbir alakası olmayan, tamamen farklı bir sebzedir. Tatlı patatesin yaprakları ve filizleri yenirken, patatesin yumruları dışındaki bölümleri yenmez ve de zehirlidir. Tatlı patatesin anavatanı Orta Amerika ile Güney Amerika'nın kuzey-batı bölümleridir.

Sıcak ülkelerde yetişen tatlı patatesin dünyadaki başlıca üreticileri Çin, Endonezya, Hindistan, Vietnam, Nijerya, Uganda ve Amerika'dır. Türkiye'de ise İskenderun, Hatay ve Niksar'da yetiştirilmektedir.

Tatlı patatesin kabuk ve iç kısmı çeşitli renklerde olan pek çok türü vardır. Tatlı patatesin içindeki etli kısmının rengi beyaz, sarı, turuncu veya mor, kabuk kısmının rengi ise beyaz, sarı, mor, kırmızı veya kahverengi olanları vardır. En yüksek beta karoten içeren içi turuncu renkli olan türdeki tatlı patateslerdir. Türkiye'de yetiştirilen tatlı patateslerin çoğunun içleri beyaz ve sarımsı renklidir.

Tatlı Patates Nasıl Pişirilir?
Doğal olarak şekerli bir sebze tatlı patatesin özellikle çocuklar tarafından çok sevilenbalkabağı ve patates arası bir tadı vardır. Dünya mutfaklarında yaygın olarak kullanılan tatlı patates ile yapılan pek çok farklı yemek çeşidi vardır. Kızartma, haşlama, fırında,közleme olabilir, püresi, garnitürü, çorbası, salatası ve pek çok yemeği yapılabilir. İyice yıkanmış kabukları yenebilir.

Tatlı patates buharda pişirilince veya haşlanınca vitaminini kaybetmemektedir. Tatlı patatesin önerilen en lezzetli, besin değerlerini maksimize eden pişirme şeklipatateslerin yaklaşık bir santim kalınlığında dilimlenerek buharda 7 dakika pişirildikten sonra tarçın, öğütülmüş muskat (hint cevizi) ve/veya karanfil ile tatlandırılmasıdır. Ayrıca buharda pişirilmiş veya haşlanmış tatlı patateslerin üzerine sonradan biraz zeytinyağı eklenerek yenmesi de önerilen bir tüketim şeklidir.

Tatlı Patatesin Besin Değeri ve Sağlığımıza Yararları
Büyümede en önemli vitaminlerden olan zengin A vitamini içeriği, kolay sindirilmesi ve düşük alerji riski özelliğiyle tatlı patates bebek beslenmesinde önerilen ilk ve en önemli besinlerden birisidir.

Tatlı patates vücutta A vitamini üretimine yardımcı olan beta-karoten bakımından zengindir. A vitamini, C vitamini, yoğun olarak B6 vitamini ile diğer B kompleks vitaminlerini içerir. Ayrıca bakır, manganez, lif, fosfor ve potasyum içerir. İç kısmının rengi sarı veya turuncu olan bir tatlı patates çeşidinin 100 gramı kişinin ortalama günlük A vitamini ihtiyacının birkaç katını, C vitamini ihtiyacının ise yaklaşık yarısını karşılamaktadır. Sahip olduğu bu zengin ve dengeli besin içeriği nedeniyle az gelişmiş ülkelerdeki yetersiz ve dengesiz beslenme sorunlarını azaltmak için tatlı patatesin üretim ve tüketiminin artırılması yönünde projeler geliştirilmektedir.

Şaşırtıcı gelse de tatlı patates, şeker hastaları için yararlıdır . Kan şekerini düzenleyici etkisi vardır. Düşük glisemik indeks değerine sahip olan tatlı patates yendiği zaman kan şekerini yavaş yavaş yükseltir ve uzun süre aynı seviyede kalmasını sağlayarak açlık hissi duyulmasını engeller. Tatlı patates tüketimi karaciğer, cilt ve prostat kanseri riskini azaltır. Kalp krizi riskini düşürücü etkisi vardır.

Beta karoten bakımından zengin olan tatlı patates bağışıklık sistemini güçlendirir, kanser ve yaşlanma etkilerine karşı mücadele eder. Göz ve karaciğer hastalıklarına karşı son derece yararlıdır. Zengin lif ve magnezyum içeriği ile sindirim sistemi için mükemmel bir besindir. Kolesterolü düşürür, bağırsakların sağlıklı çalışmasına katkıda bulunur ve uzun süre tokluk hissi vererek zayıflamaya yardım eder. Demir eksikliği, astım, romatizma ve cilt sorunlarının tedavisinde etkilidir.

Yer alması dedikleri oluyor tatlı patates bildiğim kadarıyla
Bir iki kere bende koydum çorba ya lezzet versin diye hatta bir parça da kendim çiğ çiğ yemistim faydali bir besin oda
Hayır değil.Başka bir sebze paylaştım okuyun :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…