2015 Eylül Anneleri ve Bebişleri ( Doğum Sonrası Paylaşımlar)

Yer elması

Patates gibi toprak altında yetişen, kış sebzesi olan yer elmasının tadı ve dokusu turpa benzer, keskin bir tadı yoktur. İster çiğ olarak yenir, ya da zeytinyağlılarda, et yemeklerinde ve salatalarda tüketilir. Yer elması çok önemli bir sebzedir, faydaları saymakla bitmez. Yer elmasının içinde önemli miktarda inülin denen bir madde vardır. İnülin ile insülini sakın karıştırmayın. İnülin, kolon kanserini önleyicidir, bağırsaklar için çok faydalı etkileri vardır.

İnülin soğan, sarımsak, pırasa, hindiba ve enginar gibi birçok sebzede de bulunmaktadır. Bunlara ek olarak inülin, şeker hastalığı, kalp hastalıkları, kanser ve kemik erimesi hastalığı riskini önemli ölçüde azaltır. İnülinin yanı sıra, suda çözünen ve çözünmeyen oldukça fazla miktardaki lif içeriği sayesinde yer elması sindirim sistemimizin çalışmasını hızlandırır ve tok kalma süresini uzatır. Bu yüzden diyet yapanlar tarafından rahatlıkla kullanılır, ayrıca kabızlığı ve basur şikâyetlerini azaltır.

Yer elması, kan şekerinin de dengelenmesine yardımcı olur. Bu yüzden şeker hastalarının sıklıkla tüketmesinde yarar vardır. Yer elması içerdiği besin değerleri ilekansızlığa iyi gelen besinlerin başında gelmektedir. 100 gram yer elmasında 3-4 mgdemir vardır ve demir açısından en zengin gıdaların başında gelir. Yine 100 gram yer elmasında 450 mg potasyum vardır . Potasyum başta kalp olmak üzere vücut fonksiyonları için önemli bir mineraldir ve mutlaka alınması gerekir. Örneğin kalp yetersizliği için idrar söktürücü ilaç kullanılıyor ise, idrar söktürücü ilacın tipine bağlı olarak idrarla potasyum kaybı olabilir. Potasyum kaybında kaslarda güçsüzlük, sinirlilik, yorgunluk ve kalp atışlarında düzensizlik görülür. Yer elması bu kadar zengin potasyum oranıyla başlı başına bir şifa kaynağıdır.

Yer elması özellikle yaşlılara tavsiye edilir çünkü içeriğindeki zengin fosfor mineralleri sayesinde kemiklerimizin güçlü yapısını korurlar.

Yer elmasında ayrıca oldukça yüksek miktarda C ve B vitaminleri vardır. Özellikle niacinbunların başında gelmektedir. Saçlarınız, cildiniz ve gözlerinizin sağlıklı olmasında bu vitaminler önemli rol oynarlar. Bu vitaminler anne sütünü arttırmaya yardımcı olurlar.

Tüm yukarda saydığımız faydalarına ilaveten, yer elması böbreklerimizin düzenli çalışmasına yardımcı olur, idrar söktürücü etkileri de çok önemlidir. Bunun yanı sıra göğsü yumuşatır ve öksürüğü keser. Romatizma ve mafsal ağrılarını hafifletir. Ayrıca vücudun direncini artırır.

Özetle sadece inülin ve kanser önleyici etkileri ile bile yer elması özellikle şu kış günlerinde her hafta mutlaka bir kez sofralarımızdan eksik etmememiz gereken çok önemli bir sebzedir.

Bugün kızım gece uykusuna geçmeden önce resmen dış kasintisindan kivrandi o kadar kaşıntı oldu ki ağlıyordu bende ona eşlik ettim inleye inleye kucağımda uyuya kaldı geçsin artık şu günler

Kızlar blw diyebi yöntem paylaşılmış .okudum da Ay . Annelerimizin yöntemi bu ayol)
Bnde farkındaolmadan bu yontemi uyguluyomus bi nevi.bnde koyuyom msaya kndi yedigimizi veryrm ekmek baniyorm filan
Ne varsa eskilerde var yaa))

Bugün kızım gece uykusuna geçmeden önce resmen dış kasintisindan kivrandi o kadar kaşıntı oldu ki ağlıyordu bende ona eşlik ettim inleye inleye kucağımda uyuya kaldı geçsin artık şu günler
Pırasa soğan sür iyi geliyor

Sanırım sen de uyku egitimi vermiştin. Nasıl gidiyor? Benimki birkaç gündür gece uykusuna kendi kendine geçiyor. Tabi pış pış ninni yardımları ile ama gündüz beceremiyoruz ne yapmam lazım acaba :)

Canim gunduz uykusu daha zor oluyo ama bn genel anlamda pispisla uyutuyorum.. Ha bazen cildiriyo mecbur memede sersemletip oyle uyutuyorum onceden 2 saat uyanik kalcak ayy uyutmam lazim diye hemen uyutmaya calisiyodum ve cok zor oluyodu.. Son bi haftadir sabah 10, ogleden sonra 3-4 arasi uyutuyorum.. Hem daha kolay uyuyo hem de sabah uykusu 2 saate cikti.. Onceden 2 saatte bi uyutucam diye aksama kadar 4 defa uyutmaya calisiyodum
Cunku 40-45 dkda uyaniyodu... Artik daha cok oynamak istiyolar. Bn de mizirdasa da oyalayip saati gelince yatiriyorum.

cnm sakin sadece kepegi verme.illa o sekilde vercksen yulag ezmesi ve kepegini karistirip cektirirsin.yoksa yulaf unuyla ayni sey olmuyo
Kullanmıyorum canm kepeği. ununu kullanıyorum. Bugün baktım Zaten aynımı diye yok degil evde stok yaptım resmen yulaf ununu gidince yine alıcam ne olur ne olmaz evde dursun

Ben bu çamaşır işinden cook sıkldm hergn ya yikiyorum, ya katlıyorum ya utuluyorm hrgun camasirlarla isim var kısır döngü gibi sizde de öyle mi kızlar ne yapmak lzm bilmiyorum
Aynen ya bıktım bende çamaşırdan şuan hem dışarda asılı hem içerde bir makınede yeni bitti daha dün üyü yaptık annemle gına geldı artık

Benimkide sevmiyor canım yatmayı bende oturtuyorum hatta birazda orumcege bindiriyorum bayag oyalaniyor.bu arada 6.5 ayligiz
Ne kadar sure oturtuyorsn cnm ? benmki 6 aya yeni girdi hep oturmk istito tabi ayaklara edilince iki büklüm oluyordu otyrtsan baya oturacak ama uzun sure de oturtmak istemiyorm

Sanırım sen de uyku egitimi vermiştin. Nasıl gidiyor? Benimki birkaç gündür gece uykusuna kendi kendine geçiyor. Tabi pış pış ninni yardımları ile ama gündüz beceremiyoruz ne yapmam lazım acaba :)
kızımın kırkı çıktığından beridir gece uykusuna başladı çok şükür. ben beşiğine bırakıyorum ağlayarak uyuyor.kırkı çıkar çıkmaz bu sistemle uyuttum.yoksa çok mızmızdı.uyutmuyordu beni.önceleri çok direndi ağladı ama en sonunda alıştı.zaten direnmesi 2 hafta sürdü. 2 hafta sonra ağlaması azaldı. şimdi hiç ağlamadan uyuyuveriyor. Rabbim nazardan korusun yavrumu. 10 da uyuttum. artık sabahleyin uyanır.sende bir dene derim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…