2015 Eylül Anneleri ve Bebişleri ( Doğum Sonrası Paylaşımlar)

O konuda sikintim yok sukur. 22-22.30 aeasi uyuyup 7.30da cirmaliyor yüzümü :) gece de bir iki kere emiyor o kadar :) uyku babaya cekti bin sukur. Kuş dahil hepsi iyiyor su an bi ben ayakta :)
Bizde aynıyız. 10da uyuyor sabah 7-8 gibi uyanıyor ama mamasını yiyip geri uyuyor öğlene kadar

İnek sütü yasak ama inek sütünden yoğurt verilebilir Can'ım. Ben veriyorum, doktora da sordum verebilirsin dedi.
Ben inek sütünden mama yapıyorum kızıma. Tabi sulandırarak. Çok şükür gayette yaradı kızıma. Yoğurdumuda mayalıyorum. Bizde sorun olmadı çok şükür

Kereviz gaz yapar ve kokusu da tadı da keskindir. Yapraklarını aromatik olarak turşuda kullanırlar. O yüzden az koy dedim canım. Baktın gaz yapmadı azıcık daha artırırsın :)
Anladım canım bende bugün çok az koydum dediğin gibi korktum çok şükür bişe olmadı çok keskin bende farkettim canım ben bugun pazardaki adama rica ettim sağolsun verdi yapraklarından..sence Kökünden mi yapraklarindanmi koyım çorbasına

Ben inek sütünden mama yapıyorum kızıma. Tabi sulandırarak. Çok şükür gayette yaradı kızıma. Yoğurdumuda mayalıyorum. Bizde sorun olmadı çok şükür
cnm nasıl yapıyorsun mamayi .benim arkdsm da kızı7 aaylıkken inek sütu vveriyomus.sşaşırdım bir yaşından öncemi verdin dedim.hemde sulandirmamis
Annelerimiz de veriyomus.ayrıca yurtdışında da veriliyo 6 aydan snra.bizim uülkemizde neden onerilmiyo anlamyrm.bazen dsnyrm mama firmalarının ooyunları bunlar diye
Bnde ogluma keçi sütü veryrm.sukur hiçbir sıkıntı oolmadı.ama birçok arkdsm tepki gosterdi çocuk kaldıramaz vs...mama ver diye
Çok inandirilmisiz bnce

Ay ne bilim mantık hataları var bi kere 6 aylık bebişin motor becerileri ne ki kontrolü tamamen ona bırakalım? mukut31 in paylaştığı yazıda bikaç ay sonra (yaklaşık 15 ay sonraydı sanırım) artık kendi kendine yemeyi öğrendiği blw nin amacına ulaştığı filan yazıyodu. Neredeyse 1,5 yıl kendi kendine yemeye çalıştığı için değil o konuda hazırbulunuşluk düzeyi oluştuğu için yiyor bebiş. 6 ay çook erken bi zaman. Bizim yemek kültürümüz uymaz bi kere bu yönteme, susuz yemeğimiz yok resmen. Ha bir de bebeem gibi ortalığın batmasıyla yaşanacak mutluluk var bu sebeplerden önce eski usul, sonra eski usul + blw, en sonu da sadece Blw olacak şekilde giderim ben. 10 yaşına kadar ben yedircek deüilim sıpaya

Evet aynen günde 4 defa 40 dk uyuyo. Uykusu gelince de çok mızırdanıyo ama uyanık kalma süresini uzatmayı deneyeyim. Teşekkür ederim.

Maşallah bebişine. Teşekkür ederim. Ben de beceririm inşallah.

Masallah kızlar hiziniza yetişemiyoruz oku oku bitmedi allah muhabbetinizi arttirsin blw uygulaması bana biraz uzun geldi ama ortaya karışık iyidir koy sepete havalarda ısınıyor yıka çıkar o mutlu bizler mutlu :) ya kızlar bebisle vakit geçirip oynarken ben ondan önce nasıl boş yere vakit geciriyormusum diye düşünüyorum sizlerde de oluyor mu?

Canim oncelikle gece uykusu icin rutin uygulayarak baslayabilirsin.. Yani belli bi saatte banyo (bn banyo yaptirmadigim gun popo yikiyorum), pijama giyme, ninni ve uyku seklinde.. Hemen iki gunde olcak diye bekleme biraz zaman aliyo alismalari..

Tabii ki hergun ayni saatte yatip ayni saatte kalkmiyo benim oglum da.. Ama ben ozellikle gunduz uykularinda uyandiktan iki saat sonra uyuyo olacak sekilde uyutuyodum baslarda. Yani 4 aylikken. Simdi 6 ayimiz dolcak ve sabah 10 ogleden sonra 3-4 arasi uyutuyorum. Sn simdi uyandiktan 2-2.5 saat sonra uyutmaya calis sonra alisinca bi duzene sokarsin. Aksam uykusuna gec yatiriyosan gece uykusu da gecikiyodur. 5e kadar uyumamissa bn uyutmamaya calisiyorum (tabi her zaman mumkun olmuyo). Gece uykusuna en gec 8.30da geciyo benimki. Eger 5ten sonra uyumussa 9-9.30u buluyo uyumasi. Yani aslinda onemli olan uyanik kalma sureleri. 45 dk da uyuyabilir 1.5 saat de ama uyandiktan 3 saat sonra tekrar uyumak istiyolar. Bi dikkat et bakalim seninki nasil bi duzen istiyo

Ne kadar sure oturtuyorsn cnm ? benmki 6 aya yeni girdi hep oturmk istito tabi ayaklara edilince iki büklüm oluyordu otyrtsan baya oturacak ama uzun sure de oturtmak istemiyorm
Canım 6 aya yeni girdiyse çok oturtma 6.ayı bitirdiyse oturtabilirsin.oturtuyorum fazla durmuyor zaten sıkılıyor kucağıma alıyorum.saatlerce zaten durmaz canım.

İyi gene annen var. Ben kendim çalıp kendim söylüyorum. Bir de okula gidiyorum. G... bir tek akşam kız uyuduktan sonra yer görüyor. Ütüleri biriktiriyorum. Sonra gece ütülüyorum. Otur kalk zor oluyor.
Çok zor canm ya benım burgun eşim evde birgun annem geliyor ve yetemiyorum yanı tembellikmi yapıyorum ben ya

Yulaf unundan ne yapıyorsunuz
Muhallebi yapıyorum Can'ım
bu blw ye bir ben hevesli değilim sanırım
Bnde değilim canm ama oğlan çok hevesli kaşığı elimden alıp ağzına sokuyor gırtlağına kadar sokmasa vericemde korkutuyor beni veriyorum kaşığı düz degil dik sokuyor ağzına acıtacak biryerını
Canm ben güncell anneyi takip ediyorum hem çocuk dr u hem anne yanı iyi araştırma yapmış ve bebegıne ne verdiyse onu veriyor parmak gıdalara başladığında oda bebegın yemesını istiyor
Ben ondan yulaf ununu ve keçi sütünün önemini ögrendim o yüzden bu şekilde devam ediyorum

bencede mama firmalarının işi. ben yarım litre inek sütüne 1.5 litre su koyuyorum. 5 yemek kaşığıda pirinç unu. 11 tanede küp şeker. iyice karıştırıp hopurdadığı zaman taşmadan kapatıyorum. soğutup dolaba koyuyorum. kızıma her mama vereceğimde ılıtıp biberonla veriyorum. önceden mama veriyodum hem maliyeti yüksek oluyodu hemde kızımın cildi pul pul oluyordu. bunu yaptığımdan beridir kızımın cildide güzelleşti.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…