9a dogru uyudu bugün açıp gözünü bakip geri uyuyor :) yanina uzansam bi 2 saat daha uyur aslında da boyle en fazla bir saat daha uyur :)iyiymiş bebeem.
11 tane küp şekermi ciddi olamazsınbencede mama firmalarının işi. ben yarım litre inek sütüne 1.5 litre su koyuyorum. 5 yemek kaşığıda pirinç unu. 11 tanede küp şeker. iyice karıştırıp hopurdadığı zaman taşmadan kapatıyorum. soğutup dolaba koyuyorum. kızıma her mama vereceğimde ılıtıp biberonla veriyorum. önceden mama veriyodum hem maliyeti yüksek oluyodu hemde kızımın cildi pul pul oluyordu. bunu yaptığımdan beridir kızımın cildide güzelleşti.
şuan için annem geldi canım.bırakamadım kimseye..bu gidişle ücretsiz izne ayrılacamKime biraktin canim?
Canim bu hesapla bizimkiler yaklasik 1800 cc icmesi lazim ama imkansiz yani :) ben mi yanlis anladim yoksa
sütü araştırıyorum benim bebeğimde mamayla besleniyor+ek gıda..nasıl karar verdin süte...bide şeker oranı çok yüksek değilmi.beyin gelişimini olumsuz etkiliyorbencede mama firmalarının işi. ben yarım litre inek sütüne 1.5 litre su koyuyorum. 5 yemek kaşığıda pirinç unu. 11 tanede küp şeker. iyice karıştırıp hopurdadığı zaman taşmadan kapatıyorum. soğutup dolaba koyuyorum. kızıma her mama vereceğimde ılıtıp biberonla veriyorum. önceden mama veriyodum hem maliyeti yüksek oluyodu hemde kızımın cildi pul pul oluyordu. bunu yaptığımdan beridir kızımın cildide güzelleşti.
bencede mama firmalarının işi. ben yarım litre inek sütüne 1.5 litre su koyuyorum. 5 yemek kaşığıda pirinç unu. 11 tanede küp şeker. iyice karıştırıp hopurdadığı zaman taşmadan kapatıyorum. soğutup dolaba koyuyorum. kızıma her mama vereceğimde ılıtıp biberonla veriyorum. önceden mama veriyodum hem maliyeti yüksek oluyodu hemde kızımın cildi pul pul oluyordu. bunu yaptığımdan beridir kızımın cildide güzelleşti.
Canim oncelikle gece uykusu icin rutin uygulayarak baslayabilirsin.. Yani belli bi saatte banyo (bn banyo yaptirmadigim gun popo yikiyorum), pijama giyme, ninni ve uyku seklinde.. Hdmen iki gunde olcak diye bekleme biraz zaman aliyo alismalari..
Tabii ki hergun ayni saatte yatip ayni saatte kalkmiyo benim oglum da.. Ama ben ozellikle gunduz uykularinda uyandiktan iki saat sonra uyuyo olacak sekilde uyutuyodum baslarda. Yani 4 aylikken. Simdi 6 ayimiz dolcak ve sabah 10 ogleden sonra 3-4 arasi uyutuyorum. Sn simdi uyandiktan 2-2.5 saat sonra uyutmaya calis sonra alisinca bi duzene sokarsin. Aksam uykusuna gec yatiriyosan gece uykusu da gecikiyodur. 5e kadar uyumamissa bn uyutmamaya calisiyorum (tabi her zaman mumkun olmuyo). Gece uykusuna en gec 8.30da geciyo benimki. Eger 5ten sonra uyumussa 9-9.30u buluyo uyumasi. Yani aslinda onemli olan uyanik kalma sureleri. 45 dk da uyuyabilir 1.5 saat de ama uyandiktan 3 saat sonra tekrar uyumak istiyolar. Bi dikkat et bakalim seninki nasil bi duzen istiyo
Kızlar üç gecedir kızıma pirinç unundan muhallebi hazırlıyorum 25 30 cc yiyor içine pismeye yakin meyve püresi de katip elma yada armut kapatıyorum bir çay kaşığı üzüm pekmezi katiyorum doğru mu yapıyorum sizce
Küp şeker çok zararlı bişey değil mi çok suni bişey o bizim için bile en kötü gıdalardan birisi bnce illa tatlı olacak diyorsanız küp şeker yerine pekmez falan koyun eninde sonunda şekerle tanışacaklar da bnce şu an çooook erken yine de sen bilirsinbencede mama firmalarının işi. ben yarım litre inek sütüne 1.5 litre su koyuyorum. 5 yemek kaşığıda pirinç unu. 11 tanede küp şeker. iyice karıştırıp hopurdadığı zaman taşmadan kapatıyorum. soğutup dolaba koyuyorum. kızıma her mama vereceğimde ılıtıp biberonla veriyorum. önceden mama veriyodum hem maliyeti yüksek oluyodu hemde kızımın cildi pul pul oluyordu. bunu yaptığımdan beridir kızımın cildide güzelleşti.
Nesi mantıklı gelmiyor canim neresi yanlış onu da yazsaydinBana hic mantikli gelmiyor
Ben de hiç muhallebi yapmıyorum sebze haşlayıp içine 1 tatlı kaşığı yoğurt azcık zeytinyağ çatalla ezip veriyorum ama burda herkes muhallebi veriyor düşünüyorum olmazsa olmaz bişey mi bu muhallebi hatta bugün havucu dilimleyip haşlayıp eline vermeyi düşünüyorum bakalım ne tepki verecek bugün cadıBana hic mantikli gelmiyor
Gerçi sütlerde pekmez olmaz da ne bilim şeker yerine alternatif bulmaya çalıştımKüp şeker çok zararlı bişey değil mi çok suni bişey o bizim için bile en kötü gıdalardan birisi bnce illa tatlı olacak diyorsanız küp şeker yerine pekmez falan koyun eninde sonunda şekerle tanışacaklar da bnce şu an çooook erken yine de sen bilirsin
Canım öğle vakti bende sebze veriyorum 6. Ay bitiyor bir yerden başlamak lazım diye düşünüyorum yeme yutma problemi olmasın diye bir hafta düzenli olmasa da ogle sebze püresi verdim onu da az veriyorum akşam sık uyanınca doymuyor mu diye denemek istedimBen de hiç muhallebi yapmıyorum sebze haşlayıp içine 1 tatlı kaşığı yoğurt azcık zeytinyağ çatalla ezip veriyorum ama burda herkes muhallebi veriyor düşünüyorum olmazsa olmaz bişey mi bu muhallebi hatta bugün havucu dilimleyip haşlayıp eline vermeyi düşünüyorum bakalım ne tepki verecek bugün cadı
Nesi mantıklı gelmiyor canim neresi yanlış onu da yazsaydin
Canım benim bebek zaten ayına göre kilosu iyi inan verirken bende kırk defa düşünüyorum şeker tuz 1 yaşına kadar vermeyi düşünmüyorum ekmeği de ilerleyen zaman da tam buğday kendim yapmayı düşünüyorum yulaf unu bulamadım yaşadığımız yer küçük zaten Aktarda un yerine yulaf kepegi vermiş tok tutacak aklıma başka birşey gelmedi başka ne verebilirim arkadaşlarPardon canim bebis kucagimdaydi.
Ben ek gidaya gecmedim daha ama pirinc ununa supheyle yaklasiyorum. Ki benim dr.um da her gece pirinc unuyla muhallebi iceren bir liste vermisti. Herkesin de boyle buyudugunu fln soyledi.
Eskiden ne vardi ki ne verecekler? pirinc ununu saglikli bulmuyorum, vitamini minerali yok. Icine meyve puresi katiyorsun ya da kaynatip koyuyorsun falan, meyveler zaten dogal degil ve direkt sekere donusuyor. Bir de pekmez katiyormussun. Ben bunda hic besleyici bir sey gormedigim icin mantikli gelmedi.
Bilmiyorum ki ben ne vercem, kafam cok karisik.
Bir arkadas ekmek ici veriyormus, ben kendim ekmek yerken cekiniyorum, heralde bebegime vermem, kendi dogal hazirliyorsa ok ama firindan alinan ekmege guvenmem mesela.
Seker hastaligi yasi cok dustu, minicik cocuklar obezite sinirinda. Bunlarin sebebi de beslenme. Dogal bir seyler bulmak da o kadar zor ki
Bebek emmiyor mi emiyorsa yoğurt kefir yada ne biliyim sebze haşlamadı arada meyve falan veriyorum doymuyor tabi ki cunku doyacak kadar yiyemiyor üstünü de emzirerek tamamlıyoruz zaten bikaç aya herşeyi yemeye baslar yavaştan zaten ek besin de mantık anne sütüne ek olacak ana öğün anne şütü ek besini de alışması amaçlı azar azar doyumluk degil tadımlık olarak vermek 1 yasına kadar ben oyle biliyorum bebişler daha ek gıdaya vücudu alismamisken biz onu ek gıdayla tıka basa doldurmaya çalışıyoruz bana doğru gelmiyor açıkcası tabi bunlar anne şutu alan bebekler icin geçerli almayanları bilmiyorum da o Zaman da formül mama oneriyorlarCanım benim bebek zaten ayına göre kilosu iyi inan verirken bende kırk defa düşünüyorum şeker tuz 1 yaşına kadar vermeyi düşünmüyorum ekmeği de ilerleyen zaman da tam buğday kendim yapmayı düşünüyorum yulaf unu bulamadım yaşadığımız yer küçük zaten Aktarda un yerine yulaf kepegi vermiş tok tutacak aklıma başka birşey gelmedi başka ne verebilirim arkadaşlar
Ben de hiç muhallebi yapmıyorum sebze haşlayıp içine 1 tatlı kaşığı yoğurt azcık zeytinyağ çatalla ezip veriyorum ama burda herkes muhallebi veriyor düşünüyorum olmazsa olmaz bişey mi bu muhallebi hatta bugün havucu dilimleyip haşlayıp eline vermeyi düşünüyorum bakalım ne tepki verecek bugün cadı
6 ay 6 günlük, 3,70gr doğdu kilosu iyi pirinç unu pof kilo yapıyormu diye sordu arkadaş ondan yapmıyor dedim ben iki aydır muhallebi yediriyordum az yiyor zaten kahvaltıya basladik çok seviyor şükür.Muhallebiyle yemek yemeyi öğretim demek istedim.3-4 kaşık zor yiyordu. Sütüm le aldı kilosunu.8 kilo gayet iyi Can'ım, tam ne kadarlık ve ne kadar doğmuştu?
Canım emiyor çok şükür zaten saat 8 gibi muhallebi veriyorum 10 gibi uyuyor emziriyorum uyurken maksat ek besin olsun biraz da karnı doysun diye gündüz zaten veriyorum dediklerini akşam başka ne verebilirimBebek emmiyor mi emiyorsa yoğurt kefir yada ne biliyim sebze haşlamadı arada meyve falan veriyorum doymuyor tabi ki cunku doyacak kadar yiyemiyor üstünü de emzirerek tamamlıyoruz zaten bikaç aya herşeyi yemeye baslar yavaştan zaten ek besin de mantık anne sütüne ek olacak ana öğün anne şütü ek besini de alışması amaçlı azar azar doyumluk degil tadımlık olarak vermek 1 yasına kadar ben oyle biliyorum bebişler daha ek gıdaya vücudu alismamisken biz onu ek gıdayla tıka basa doldurmaya çalışıyoruz bana doğru gelmiyor açıkcası tabi bunlar anne şutu alan bebekler icin geçerli almayanları bilmiyorum da o Zaman da formül mama oneriyorlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?