2015 Eylül Anneleri ve Bebişleri ( Doğum Sonrası Paylaşımlar)

11 tane küp şekermi ciddi olamazsın

sütü araştırıyorum benim bebeğimde mamayla besleniyor+ek gıda..nasıl karar verdin süte...bide şeker oranı çok yüksek değilmi.beyin gelişimini olumsuz etkiliyor

Yok artik, 11 kup seker mi? Kendimiz sekeri birakiyoruz, yazik degil mi minicik bebege?

Kızlar üç gecedir kızıma pirinç unundan muhallebi hazırlıyorum 25 30 cc yiyor içine pismeye yakin meyve püresi de katip elma yada armut kapatıyorum bir çay kaşığı üzüm pekmezi katiyorum doğru mu yapıyorum sizce

Benimkinde asıl sorun kaç saat uyuduğu yanı yarım saatte uyuyabiliyor 1.5 saatte buda bütün düzeni değiştiriyor tabi sabah kalkması da bazen 7.30 bazen 9 da doğal olarak tekrar yatma saati değişiyor. Gecede 22-23 uyuyor genelde bazen sabaha kadar sürekli uyanıyor bazen mis gibi uyuyor. Bende ninni açarak uyutuyorum genelde. Uyandıktan 2-3 saat sonrada uyuyor
Aslında asıl sorun bebeğim dogduktan sonra memlekete ailerin yanında 5 ay kaldım eşim işi dolayısıyla, hem annemler hem kayınvalide arasında gidip gelince iki ayrı ev düzen oluşmadı kizimda, 1 aydır evimizdeyiz inşallah duzelicek zamanla. Şuan çok büyük problem uykusu . şimdi 8.40 da uyandı, deliriyo uyut beni diye şuan, 11 kadar dayansa işte ağlaması olmasa, inşallah zamanla diyorum artik

Bana hic mantikli gelmiyor

Küp şeker çok zararlı bişey değil mi çok suni bişey o bizim için bile en kötü gıdalardan birisi bnce illa tatlı olacak diyorsanız küp şeker yerine pekmez falan koyun eninde sonunda şekerle tanışacaklar da bnce şu an çooook erken yine de sen bilirsin

Bana hic mantikli gelmiyor
Ben de hiç muhallebi yapmıyorum sebze haşlayıp içine 1 tatlı kaşığı yoğurt azcık zeytinyağ çatalla ezip veriyorum ama burda herkes muhallebi veriyor düşünüyorum olmazsa olmaz bişey mi bu muhallebi hatta bugün havucu dilimleyip haşlayıp eline vermeyi düşünüyorum bakalım ne tepki verecek bugün cadı

Gerçi sütlerde pekmez olmaz da ne bilim şeker yerine alternatif bulmaya çalıştım

Canım öğle vakti bende sebze veriyorum 6. Ay bitiyor bir yerden başlamak lazım diye düşünüyorum yeme yutma problemi olmasın diye bir hafta düzenli olmasa da ogle sebze püresi verdim onu da az veriyorum akşam sık uyanınca doymuyor mu diye denemek istedim

Nesi mantıklı gelmiyor canim neresi yanlış onu da yazsaydin

Pardon canim bebis kucagimdaydi.
Ben ek gidaya gecmedim daha ama pirinc ununa supheyle yaklasiyorum. Ki benim dr.um da her gece pirinc unuyla muhallebi iceren bir liste vermisti. Herkesin de boyle buyudugunu fln soyledi.
Eskiden ne vardi ki ne verecekler? pirinc ununu saglikli bulmuyorum, vitamini minerali yok. Icine meyve puresi katiyorsun ya da kaynatip koyuyorsun falan, meyveler zaten dogal degil ve direkt sekere donusuyor. Bir de pekmez katiyormussun. Ben bunda hic besleyici bir sey gormedigim icin mantikli gelmedi.

Bilmiyorum ki ben ne vercem, kafam cok karisik.

Bir arkadas ekmek ici veriyormus, ben kendim ekmek yerken cekiniyorum, heralde bebegime vermem, kendi dogal hazirliyorsa ok ama firindan alinan ekmege guvenmem mesela.

Seker hastaligi yasi cok dustu, minicik cocuklar obezite sinirinda. Bunlarin sebebi de beslenme. Dogal bir seyler bulmak da o kadar zor ki

Canım benim bebek zaten ayına göre kilosu iyi inan verirken bende kırk defa düşünüyorum şeker tuz 1 yaşına kadar vermeyi düşünmüyorum ekmeği de ilerleyen zaman da tam buğday kendim yapmayı düşünüyorum yulaf unu bulamadım yaşadığımız yer küçük zaten Aktarda un yerine yulaf kepegi vermiş tok tutacak aklıma başka birşey gelmedi başka ne verebilirim arkadaşlar

Bebek emmiyor mi emiyorsa yoğurt kefir yada ne biliyim sebze haşlamadı arada meyve falan veriyorum doymuyor tabi ki cunku doyacak kadar yiyemiyor üstünü de emzirerek tamamlıyoruz zaten bikaç aya herşeyi yemeye baslar yavaştan zaten ek besin de mantık anne sütüne ek olacak ana öğün anne şütü ek besini de alışması amaçlı azar azar doyumluk degil tadımlık olarak vermek 1 yasına kadar ben oyle biliyorum bebişler daha ek gıdaya vücudu alismamisken biz onu ek gıdayla tıka basa doldurmaya çalışıyoruz bana doğru gelmiyor açıkcası tabi bunlar anne şutu alan bebekler icin geçerli almayanları bilmiyorum da o Zaman da formül mama oneriyorlar

Aynen, hic muhallebi vermeyi dusunmuyordum ama herkes verdigi icin sasirdim hatta.saglikli baslangiclar yapsak daha iyi olur.

Ben de yazayım bari verdiklerimi. Anne sütü almıyor. Mamasına ek olarak hipp 7 tahıllıyla hero baby 8 tahıllıyı karıştırıp veriyorum bir öğün, bir öğün yoğurt, bir öğün de sebzemiz var. Bugün ilk kez tuzsuz peynir ve yumurta sarısı denedim sabah, yetmeeezz diye ağladı ilk kez deniyorum diye vermedim fazlasını

8 kilo gayet iyi Can'ım, tam ne kadarlık ve ne kadar doğmuştu?
6 ay 6 günlük, 3,70gr doğdu kilosu iyi pirinç unu pof kilo yapıyormu diye sordu arkadaş ondan yapmıyor dedim ben iki aydır muhallebi yediriyordum az yiyor zaten kahvaltıya basladik çok seviyor şükür.Muhallebiyle yemek yemeyi öğretim demek istedim.3-4 kaşık zor yiyordu. Sütüm le aldı kilosunu.

Son düzenleme:
Canım emiyor çok şükür zaten saat 8 gibi muhallebi veriyorum 10 gibi uyuyor emziriyorum uyurken maksat ek besin olsun biraz da karnı doysun diye gündüz zaten veriyorum dediklerini akşam başka ne verebilirim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…