2015 Eylül Anneleri ve Bebişleri ( Doğum Sonrası Paylaşımlar)

0hatu0 canim yanlis hatirlamiyorsan seninde kizin olmustu. Rabbim saglikli uzun omurler versin herpimizin bebislerine. Ya benim kizimin genital bolgesinin ic kisimlarinda beyaz kremsi birikintiler var hemde baya fazla ben onlari islak pamukla aldim ama tamamini alamadim senin kizindada boyle birsey varmiydi, normal biseymi acaba. Kafama takildi, doktorada gidince soracagim

Maşallah canm kac gunluksunuz inşallah benimkide yapar ya gece uyanıyor ayaklarını ittiriyorm pirtlatiyor geri uyuyor kendi yapabilse hic uyanmiyicak
Biz iki gün önce kırkımız çıktı yine hafif hafif var ama eskisi gibi değil kendiside yavaş yavaş çıkarmaya başladı bıtlarını Zamanla çok değişirler...senin ki en azından sadece ayak ittirmediyle kalıyor ben durmadan masaj yapardım karnına poposunu uyarıyordum sürekli falan... Ben o Zaman biogaia vermiştim bi iki kez ondan oldu diye şüpheleniyorum ya tesadüf ya da onu kesmekten oldu

Ben de korktum ama degilmis canim.senin de suttendir, yokss hemsire farkedirdi.
Gazli bezi, steril suyla islatiyorsun, sonra parmagina dolayip, bebeginin agzini ve icini temizliyorsun.parmaginla damagini dilini guzelce temizle, biraz azalir.
teşekkür ederim canım.Hemen deniyeyim

Evet Can'ım benim kızda da oluyor birazcık. Ben de temizliğini yaparken, Oray'ı da temizlemeye çalışıyorum.. Sen ne zaman doktora gideceksin? Ben ay sonunda gideceğim, o Zaman soracağım da. Bir şey olduğunu zannetmiyorum ama yine de sormak lazım.

Kizlar bildigim kadariyla genital bolgesini temizlememeniz gerekiyor. Ben hastanede sordugumda normal o dokunma demislerdi dogdugunda. Siz yine de bi sorun derim

Elektrikli var bende ama durmuyor

Benim kizimdada oyleydi fazlaydi yikarken sicaknsuyla cikiyodu sonra kurularken aldim simdi bitti 39 gunluguz

kızlar aranızda cerazette doğum kontrol hapını kullanan var mı? dr bana bunu önerdi emzirirken kullanılabilir tek hapmış bildiğim kadarıyla ama yine de bebeğime bi zararı olur mu diye düşünmüyor değilim. kullanıp da 'için rahat olsun zararı yok ' diyecek biri çıksın nolur :)

Kızlar bu annelik ne acayip bir.şeymiş herkes bebek uyurken sen de uyu dinlen, diyor. Sorması ayıp nasıl uyuyayım:) ev işi, yemeği kim yapacak o zaman. Ben bebeğim uyurken hemen kalkıp yarım saat de olsa bişiler yapmaya çalışıyorum.sizlerde de böyle mi oluyor? Kızım uyanıkken onu en fazla 15,dk yalnız bırakabiliyorum, yalnız bırakmak derken kendi kendini en fazla 15 dk oyalıyor, ben de kontrolle 15 dk falan bişiler yapıyorum

Bende ayni yatamiyorum ev işi çamaşır utu yemek beni bekliyo kizimda zaten uyandigi anda basiyo cigligi annelik degisik bisey

Kızlar gece beslemek için kaç saatte bir uyandiriyorsunuz bebislerinizi

Sarilik vardi bizde o yuzden 2 saati gecirmemeya calisiyordum ama simdi gecti eger cok derin uyuyorsa 4 saat falan bekliyorum ama daha da fazlasina izin vermiyorum zorlada olsa uyandiriyorum

Caresizlikten aglicam simdi yaa nasil susturuyorsunuz kizlar var mi bi mucize yontem?

canım bu haftalarda kolik deniyomuş bu ağlamalara. nete bakarsan yumuşak sesle ninni söylicekmişiz. sakin ortam yaratcakmışız falan filan. çok anlıyo ya bu yavrucaklar bunlardan. ne yaparsam yapayım. ağlamak isteyince ağlıyo. bi tek emerken susuyo benimkisi

al benden de o kadar. valla hiç birşey yetişmiyor. uykusuzluk ve yorgunluktan iyice aptallaştım unutkanlık da cabası.İşin güzel tarafı tüm bu aptallıkla kendi kendime gülüşüm oluyor.Daha şimdiden eşime çok koz vermiş oldum :))

Canim yakinda ninni kasedi cikarabilirim, soz uydurmaktan bi hal oldum, resmen sesim acildi. Klasik muzik, fon sesi, supurge sesi de dinletiyorum, muzik kulagini gelistirdim, nagmeli agliyor.

Annem cok kolay uyutuyor napiyor bilmiyorum cok canimi sikiyor bu durum.

Bugun misafir geldi oglen, onlar gelene kdar aglamadi ama mirildandi , gelmeden 5 dk once uyudu. Onlar varken huysuzlanmadi. Gittiler 10 dk sonra uyandi, emdi ve kolik nobet basladi. Saka gibi. Sanki bana garezi var oglusumun.

Bugun dr a gttik oglumun yumurtalıklari buyuk duruyordu ilk nuayenede dr bisey demeyince problem yoktur dedik heralde bugun kuzenimdeyken altını değiştiriyordm kuzenim dr a götür buyuk normal degil dedi hemen gttk doktora su fıtığı varmış kizlar niye dr söylemedi anlamadm sinirlerm bozuldu cocuk cerrahına gönderdi oda takip edicez dokuz ayina kadar küçülmezse ameliyat olucak dedi inşallah küçülür
Carsamba gününede randevu aldk sunnet ettiricez oglani :))
Kizlar valla ben oglum uyanikken kahvaltı bile yapamıyorum durmuyor ya kanguru aldk gelince koyucam ona ancak öyle hazirlayabilirim heralde :)

Gecmis olsun canim, insallah kuculur.
Hangi kanguruyu aldiniz? Ben chicco aldim ama sevmedi. Bir de 8.5 kg.a kadar diyor ama kucuk geldi bana.seninkini deneyince yazar misin sonucu?

Aynen ben de her sabah kalktığımda oğlumla eşim gitsin uyuyacam diyorum ama yapamıyorum ev işi şudur bıdur kemiriyor resmen rahat edemiyorum şuana kadar bebeğim uyurken hiç uyuyup ta dinlenmedim mesela. Bu arada benimki daha 15 dk uyanıkken durmamıştır öyle hemen basıyor çığlığı...birde ağlarken anne diyor sanki tabi konuşmuyor ama eşim de farketmiş

Off aynen.. Ayrica dinlenince daha cok sut geliyor, ama nerde dinlenmek. Mutfagim savas alani gibi, anca uyudu, simdi orayi toplayip yemek yapcam.annem ya da k.validem varken cok guzel oluyor, her isi yapiyorlar.yalnizken hic bisi yapamiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…