İnek sütünden evet. 1yaşa kadar içmesi yasak ama yoğurdu olabiliyor. Mayalandigi için artık başka bisiye dönüşüyor o sebepten sıkıntı yok yaniYoğurdu hangi sütten yapiyosn inek sütü bir yasa kadar yok ya
Kasiga ben koyuyorum onun eline veriyorum o kendi bi şekilde yiyor bizimki yarı blw oluyor sanırımCnm ya bnce akışına bırak şuan kendisi yiyemez kaşıkla ki.ama masaya oturt ağzına koy herşeyden .bence eniyisi o
şükür bunu beğendi canım yoğurdu inek süütüyle evde hep kendim mayalarım ondan kattımkızın inşallah beğenir ve yer canım afiyet olsun kuzuya. Neyle mayaladın inek yoğrduyla mı
şok marketten aldım canım kecheese markası sütü ılıtıp kase de yoğurt ve sütten az alıp açtım sonra tencere de karıştırdım mama kavonozuna koydum üç tane kalorifer petegının uzerıne koyup uzerıne sofra bezı ıle kapattım 7-8 saat beklettım canım dun acıp dolaba koydum bugun de yedırdımMarkası ney canm hangi marketten aldın bizimki ekşi oluyor ne kadar süte Nasıl maya yaptın
Yok cnm ya dis değildir 15 gun once 5 aylık kontrolünde doktor dis yakın Zaman'da görünmüyor dedi belki de yanılıyordur bilmiyorum 2 gündür kulak çekiştirme de var bu da Bi dis belirtisiymiş ama doktor yok dediği icin dişten değildir diye dusundumgynaydin canimmmmm ben yatirdim minnosu kahvalti hazirladim birazdan masaya oturcam benimki kalkicak :)
bayan34 dis mi cikiriyor senin kuzu
Bnmki de boyle yapmıyordu hic 5 aydan sonra sapıttı gece uykulariniAynen ya berbat bi geceydi kaç kere kalktığımı sayamadım artık daha şimdi uyudu onda bile kalk yat kalk yat bakalım kaça kadar uyuyacak sebebi ne acaba garip bişey var ama çözemedim hiç böyle. Yapmazdı
Tamam canm bulursam alıp denicem belki onda ekşi olmaz Evdekiylede denıyım maya ne kullandın hazır yoğurt mu?şükür bunu beğendi canım yoğurdu inek süütüyle evde hep kendim mayalarım ondan kattım
şok marketten aldım canım kecheese markası sütü ılıtıp kase de yoğurt ve sütten az alıp açtım sonra tencere de karıştırdım mama kavonozuna koydum üç tane kalorifer petegının uzerıne koyup uzerıne sofra bezı ıle kapattım 7-8 saat beklettım canım dun acıp dolaba koydum bugun de yedırdım
Aynen ya her şeyi ütüleyecek olsan is biter mi zaten hergün çamaşır yıkanıyor o Zaman hergün ütü yapmak gerekir dünyada cehennemi yasamak gibi hic sevmem de ütü yapmayiVala evde falan giydiklerimi hiç utulemedim utulemem de ay o ne iş biter mi öyle. Biraz pasakliyim galiba ama gereksiz bence. Hem zaman hem elektrik israfı. Evde kim görüyor da boşuna yipratmayin kendinizi
şekersiz verdim yemedi. ama şimdi şekeri dahada azaaltmaya karar verdim.sonuçta 2 litre mama yapıyorum.5 tane şeker yeter herhalde tatlanması içinŞeker neden veriyorsun? Bence yerine başka birşey bulsan iyi olur. Ben hamileyken bile şeker yüklemesi yaptırmadım. Kandaki başka bir maddeye bakarak da o iş halloldu.
şekersiz verdim yemedi. ama şimdi şekeri dahada azaaltmaya karar verdim.sonuçta 2 litre mama yapıyorum.5 tane şeker yeter herhalde tatlanması için
bir çay kaşığı pekmez kattım şimdi. şeker koymadım. inşa ALLAH YERHiç şeker katma azar azarda yese alışıcak istikrarlı olmak lazım
Bir kapta mayasini koyup küçük kavanozlara koyuyorum inek sütü ile yapıyorum bu aradagunaydin herkesee. yogurt mayalayan arkadaslara bir sorum olacak. nasil bir kapta mayaliyorsunuz yogurdu? sutu kucuk kaplara bolerek mi mayaliyorsunuz yoksa buyuk kapta mi? hergun mayaliyor musunuz yoksa buyuk kaptan alip alip mi yediriyorsunuz?? teşekkürler
Yok canim kendi eve mayaladigim inek sütündenTamam canm bulursam alıp denicem belki onda ekşi olmaz Evdekiylede denıyım maya ne kullandın hazır yoğurt mu?
Canım benim oğlum soğuk almış sanırım burnu da akıyor...evt canim bizdede öyle oluyor uyurken ıhlıyor ben hemen dokunuyorum sesleniyorum korkuyor sanırım7
canim aynisi gecen hafta bizde de oldu. kakadan mi disten mi anlamadim. bir de bu ayda kabus gormeye basliyorlarmis ya benim oglumu o da etkiledi sanirim. ruyasinda ihh ihh hihh yapip duruyor 1 2 dakikaya kalmadan da aglayarak uyaniyor
Bizim dr.aynı şeyi söyledi keçi sütü ilemi yapacam yoğurdu dedim gerek yok inek sütü ile yapabilirsiniz dediİnek sütünden evet. 1yaşa kadar içmesi yasak ama yoğurdu olabiliyor. Mayalandigi için artık başka bisiye dönüşüyor o sebepten sıkıntı yok yani
Ayyy inş huy değiştirmezler gece uykuları problemli olunca insan hiç dinlenemiyoBnmki de boyle yapmıyordu hic 5 aydan sonra sapıttı gece uykularini
Canım aynısını bende yaşadımhaftada iki defa zeytinyağı sürüyordum hiç faydasi olmuyordu kafayı yicektim şimdi çok şükür azaldı head & shoulders kullandım ondanmi azaldı bilmiyorumSac konusu geçmiş ama yetusemedim sanırım sizlere maşallah sayfalar akıp gidiyor ☺bende dökülme çok az ama saç diplerimde beyaz kabuklanma oldu varmi yaşayan doktora da gidemedim yaklaşık 2 aydır var kızım dursa gidecem doktora ama olmadı hoc geçecek gibi değil şampuan değiştirdim zeytinyağı sordum faydası yok varmi yaşayan önerisi olan ?
canm dr gitsennde peditusla ihlamur diyecek hırıltılı oksuruk varsa dikkat et hemen dr git tabi o ayriKaç defa kalktığımı hatırlamıyorum sersem gibiyim burnu tikaliydi oğlumun o yüzden sanırım uyuyamadi burnunu temizleyemedim gözler kapalı ağlıyordu sabah temizledim ama yine dolu sanki bir kaşık peditus verdim ihlamur yapacam şimdide 3 gün oldu bide kaka yapamadı napacam böyle bilmiyorum ya
canim bizimde gorunurde dis yok diyorduk ama bugun elimi isirttim amaann jilet gibi damaginin altinda bir haftaya belli olur nokta gibi :)Yok cnm ya dis değildir 15 gun once 5 aylık kontrolünde doktor dis yakın Zaman'da görünmüyor dedi belki de yanılıyordur bilmiyorum 2 gündür kulak çekiştirme de var bu da Bi dis belirtisiymiş ama doktor yok dediği icin dişten değildir diye dusundum
Bende aynı şeyi düşündüm canım inş ilerlemezcanm dr gitsennde peditusla ihlamur diyecek hırıltılı oksuruk varsa dikkat et hemen dr git tabi o ayri
canim bizimde gorunurde dis yok diyorduk ama bugun elimi isirttim amaann jilet gibi damaginin altinda bir haftaya belli olur nokta gibi :)
meraba canım ben cam mama kavanozlarına yapıyorum. her kaba ayrı ayrı süt doldurup ayrı mayalıyorum yaptığım bir hafta yetiyor. ama açtığım kavanozu tek seferde bitirdiği için diğerleri taze oluyor günlük gibi.gunaydin herkesee. yogurt mayalayan arkadaslara bir sorum olacak. nasil bir kapta mayaliyorsunuz yogurdu? sutu kucuk kaplara bolerek mi mayaliyorsunuz yoksa buyuk kapta mi? hergun mayaliyor musunuz yoksa buyuk kaptan alip alip mi yediriyorsunuz?? teşekkürler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?