Ayyy inş huy değiştirmezler gece uykuları problemli olunca insan hiç dinlenemiyo
Ek gıdayla birlikte susama ihtiyacı da artıyor bir miktar. Suyun zararı olmaz azar azar verilebilirHanımlar bebeğinize su vermeye başladınız mı? Benim kızım 6 aylık olucak 7 eylülde minik minik ek fıda denemeleri yapıyoruz daha düzenli değil acaba ekstradan su ihtiyacı duyarmı
canm dr gitsennde peditusla ihlamur diyecek hırıltılı oksuruk varsa dikkat et hemen dr git tabi o ayri
canim bizimde gorunurde dis yok diyorduk ama bugun elimi isirttim amaann jilet gibi damaginin altinda bir haftaya belli olur nokta gibi :)
Doktor bize netira verdi göz damlası. Ayrıca anne sütü çapaklanmaya iyi gelir.Kızlar günaydın, siz ve bebisleriniz iyidir inşallah
Oğlumun gozu capaklaniyor, geçer diye dr a goturmedim ama... -dün grip için götürdük zaten kan, idrar derken perişan oldu cocuk- ılık suyla siliyorum sadece arttı sanki capaklanmasi, başka tavsiye edebileceğiniz bişey var mi
eşim köyden getiriyo yeni sağılmış tazecik:)) kaynatıyorum .günlük 200 cc mayalıyorum yogurt olarak veryrm.gunde iki kez de 150 cc ser veryrm. bazen pirinc unuyla karstryrm bazen muhallebisine katyrrm.mamayı baya azalttım ama sadece keçi sütü vermeye de korkuyom .diyolar ya ilk yıl süt vermeyin vs ..insan etkileniyo.ama bnce hiçbir sakıncası yok.mamadan iyidir diye dşnyrm.oğlum da seviyo cok sukur bi sıkıntı da yaşamadık. yogurduna bende bayılıyorum.taptaze doğal olduğu kokusundan bile belli yani..canım hangi markanınkini kullanıyorsun.nasıl veriyorsun günde kaç kere..bilgilerine ihtiyacım var :)
keçiboynuzu tozu dediğin sey ve keçiboynuzu pekmezinin bi alakası var mı? ben keçibounuzu pekmezi veryrm arada 1 tatlı kaşığı.haftada 2 filan. bende hippin tahıl bazlı kaşık mamasını kullanyrm suan.arkada hazırlanma talimatı var resim çekme şansım yok uzgunum.ama 6 aydan itibaren 4-5 yemek kaşığı diyo ve 130 cc su. ama cokfazla okuyo bu miktar. ben şu sekilde hazrlyrm .5 tatlı kaşığı mama.suyu göz kararı koyuyom kıvamını kendım ayarlyrm.yarım elma yada muz.bazen ikisinden ceyrek.1 cay kaşığı pekmez.bazen su miktarının yarısı kadar keçi sütü koyuyorm.severek yiyoEveeett.... Pirinç ununa yeni bir boyut getirdim. 60cc su, yarım tatlı kaşığı pirinç unu, yarım çay kaşığı keçi boynuzu tozu, 2 kaşık formül mama ve yanında meyve ( kavanoz maması) . Muz verdim alerji yaptı. Armut ve elma var onlara ses çıkarmıyor. Keçi boynuzuyla süper oldu. Tuğba kuruyemişte buldum tozu. Normalde süte karıştırılıp içince kakaolu süt gibi oluyor.
Sebzede sıkıntım büyük. Bugün kustu. Yoğurda hiç sesi çıkmıyor, ama patates, havuç,yer elması, tatlı patates,ıspanak 2li kombinlerinin hiç birini yemedi. Öğürüyor. Tel süzgeçten geçiriyorum. Ne olacak bilmem. Buharda haşlayıp suyuyla biraz sulandırıyorum koyu kıvamlı püre oluyor. Brokoli, kereviz, karnıbahar falan vermeye cesaret edemedim. Fikri olan var mı???
Bu arada hippin pirinçli kaşık mamasını aldım; fakat benim koca kafam üstündeki kutuyu attığım için tariflerde çöpe gitti. Arkadaşlar bir zahmet kaşık maması veren varsa arkasının fotosunu çekip koyuverebilir mi?
bide şunu sorcaktm.kaşık mamalarının bazısının üzernde su ile hazırlayın yazıyo ya ona sut ilave etmenın bi sakıncası varmı? ben eklyrm bazenEveeett.... Pirinç ununa yeni bir boyut getirdim. 60cc su, yarım tatlı kaşığı pirinç unu, yarım çay kaşığı keçi boynuzu tozu, 2 kaşık formül mama ve yanında meyve ( kavanoz maması) . Muz verdim alerji yaptı. Armut ve elma var onlara ses çıkarmıyor. Keçi boynuzuyla süper oldu. Tuğba kuruyemişte buldum tozu. Normalde süte karıştırılıp içince kakaolu süt gibi oluyor.
Sebzede sıkıntım büyük. Bugün kustu. Yoğurda hiç sesi çıkmıyor, ama patates, havuç,yer elması, tatlı patates,ıspanak 2li kombinlerinin hiç birini yemedi. Öğürüyor. Tel süzgeçten geçiriyorum. Ne olacak bilmem. Buharda haşlayıp suyuyla biraz sulandırıyorum koyu kıvamlı püre oluyor. Brokoli, kereviz, karnıbahar falan vermeye cesaret edemedim. Fikri olan var mı???
Bu arada hippin pirinçli kaşık mamasını aldım; fakat benim koca kafam üstündeki kutuyu attığım için tariflerde çöpe gitti. Arkadaşlar bir zahmet kaşık maması veren varsa arkasının fotosunu çekip koyuverebilir mi?
Keçi boynuzunun un hali kullandığım. Ben pekmeze başlamadım ama verirsem soğuk sıkım keçi boynuzu özü vereceğim; çünkü meyvelerdeki fruktoz kaynarken glikoza dönüşüyor ve pekmezler ısıl işlem görünce içindekiler değişikliğe uğruyorlar.keçiboynuzu tozu dediğin sey ve keçiboynuzu pekmezinin bi alakası var mı? ben keçibounuzu pekmezi veryrm arada 1 tatlı kaşığı.haftada 2 filan. bende hippin tahıl bazlı kaşık mamasını kullanyrm suan.arkada hazırlanma talimatı var resim çekme şansım yok uzgunum.ama 6 aydan itibaren 4-5 yemek kaşığı diyo ve 130 cc su. ama cokfazla okuyo bu miktar. ben şu sekilde hazrlyrm .5 tatlı kaşığı mama.suyu göz kararı koyuyom kıvamını kendım ayarlyrm.yarım elma yada muz.bazen ikisinden ceyrek.1 cay kaşığı pekmez.bazen su miktarının yarısı kadar keçi sütü koyuyorm.severek yiyo
Sütü 1 yaşından önce önermiyorlar Demir eksiklğine neden olduğu için. Doktor da önermedi. Eğer verecekseniz de sulandırın dedi.bide şunu sorcaktm.kaşık mamalarının bazısının üzernde su ile hazırlayın yazıyo ya ona sut ilave etmenın bi sakıncası varmı? ben eklyrm bazen
yook artikk hahah nerdeeee canim gunduz var bakici gece bakici annesi vardis çıkartıyorz biraz huysuzlaniyor saglik ocagina gittik boy 65 cm kg 7300 gene 350 gr almisizzz yaaa (
Yıllardır vuruluyormus ülkemizde zaten ya bende yeni eklendi sandım başıma ağrılar girdiAnne nin koruma antikorları 9/aydan sonra bitiyomus bebek korumasız kalıyor muş ama mutlaka 2 doz vurulmalıymıs 1980-87 arasında tek doz vurulan bebeklerde SSPE diye bir beyin hasarı hastalığı olmuş o yüzden yine 2 doza geçilmiş.. Ama yan etkileri çok fazla ya
İyide kuzum bu çocuk dişlerini kaşıyordu onunla ne yapicigiz şimdi onudami vermiciz illallah geldi zaten bana huysuz durmuyor havuçla oyalanıyor ne güzel zaten eline alıyor iki ağzına sokuyor atıyorTatlım, Bebiş çok küçük olduğu için emdikleri bile ona yeter. Sonuçta ağzında tükürükle çözülüyor etken maddeleri...
ay varya mamadan bıktık inan.4-5 günde iki kutu bitiriyor.çorbalara vs geçtim.inek sütüyle yapıyorum yoğurdunu.bende keçi yoğurduna bayılırdım.ama şimdi bulma ihtimalim yok iş çıkışı migrosa gideyim alayım...ilk kullanınca yarı su yarı süt vereyim ben alışana kadar..tşk ederim canımeşim köyden getiriyo yeni sağılmış tazecik:)) kaynatıyorum .günlük 200 cc mayalıyorum yogurt olarak veryrm.gunde iki kez de 150 cc ser veryrm. bazen pirinc unuyla karstryrm bazen muhallebisine katyrrm.mamayı baya azalttım ama sadece keçi sütü vermeye de korkuyom .diyolar ya ilk yıl süt vermeyin vs ..insan etkileniyo.ama bnce hiçbir sakıncası yok.mamadan iyidir diye dşnyrm.oğlum da seviyo cok sukur bi sıkıntı da yaşamadık. yogurduna bende bayılıyorum.taptaze doğal olduğu kokusundan bile belli yani..
canım senin sağılmş süt bulma imkanın yoksa görümcem de migrosdan baltalı diye bi markanını sütünü kullanıyo.o 5 aylıktan beridir veriyo. dr u önermş.biçok arkadaşı da veriyomuş.sanırım yavaş yavaş süte dönülecek gibi..
kıvamı hafif sulu olsun ve blendırdan geçir biraz alışsın sonra pütürlü verirsin.bide içine biraz pekmez katabilirsinEveeett.... Pirinç ununa yeni bir boyut getirdim. 60cc su, yarım tatlı kaşığı pirinç unu, yarım çay kaşığı keçi boynuzu tozu, 2 kaşık formül mama ve yanında meyve ( kavanoz maması) . Muz verdim alerji yaptı. Armut ve elma var onlara ses çıkarmıyor. Keçi boynuzuyla süper oldu. Tuğba kuruyemişte buldum tozu. Normalde süte karıştırılıp içince kakaolu süt gibi oluyor.
Sebzede sıkıntım büyük. Bugün kustu. Yoğurda hiç sesi çıkmıyor, ama patates, havuç,yer elması, tatlı patates,ıspanak 2li kombinlerinin hiç birini yemedi. Öğürüyor. Tel süzgeçten geçiriyorum. Ne olacak bilmem. Buharda haşlayıp suyuyla biraz sulandırıyorum koyu kıvamlı püre oluyor. Brokoli, kereviz, karnıbahar falan vermeye cesaret edemedim. Fikri olan var mı???
Bu arada hippin pirinçli kaşık mamasını aldım; fakat benim koca kafam üstündeki kutuyu attığım için tariflerde çöpe gitti. Arkadaşlar bir zahmet kaşık maması veren varsa arkasının fotosunu çekip koyuverebilir mi?
benim sağlıkçı bi arkds var o da vermş keçi sütü.migrosdan alıyomuş.bnde demiştim yarı süt yarı su vereyım ilk önce verme dedi o sekilde doymaz bebeğin büyük dedi.keçi sütünden hiçbişey olmaz gönül rahatlığıyla ver dedi.dediğin gibi bebekler bıktı mamadan maliyetini de hiç söylemiyom ama eöinim bu konuda sıkıntı ceken cok insan var.ve emin ol herkesler bizim gibi kılı kırk yarmıyo.inek sütü bile veren çok kişi tanıyorum. ben ilk başlarda keçi sütü ve pirinc ununu karstrydm.pirinc unu veriyosan o şekilde de deneyebilirsin.50 cc suya 1 .5 tatlı kasığı pirin unu koyup pişir.uzerine de 90-100 cc ılıtılmış keçi sütünü koy.biberonla ver.ben veriyorum bayılıyo.arada da 1 cay kaşığı pekmez koyuyormiçine. demirini alıyo diyeceksn ama herzaman koymayacagn için sıkıntı olmaz.kalsiyumunu proteinini yıne alıyo.ay varya mamadan bıktık inan.4-5 günde iki kutu bitiriyor.çorbalara vs geçtim.inek sütüyle yapıyorum yoğurdunu.bende keçi yoğurduna bayılırdım.ama şimdi bulma ihtimalim yok iş çıkışı migrosa gideyim alayım...ilk kullanınca yarı su yarı süt vereyim ben alışana kadar..tşk ederim canım
demir eksikliğinin en buyuk nedeni kırmızı et yememk.zaten 1 aya yavaş yavaş kıymalara gecicez.alırlar demirini.ayrıca baklıyat da vermeye başlıcaz.onda da demir oranı yuksek. sütü sonucta gunde 1 lt filan vermiyecezkı. gunde 300 cc filan veryrm .bu miktarla demir eksikliği oluşmaz benceSütü 1 yaşından önce önermiyorlar Demir eksiklğine neden olduğu için. Doktor da önermedi. Eğer verecekseniz de sulandırın dedi.
.Hadi yaabizim akranlar yani
yan etkileri ne canim?
Dr bana devlet salgin zamanlari asiyi takvime alior dedi
Her yil yokmus.piyango bize vurdu
valla peri çok faydalı oldun inan.pirinç unu arada veriyordum iki üç güne bir falan suyla pişirip formul mama katıyordum.sütle denicem bende.bide bebe bisküvisine başladınmı.ben evde yapıp başmayı düşünüyorum kahvaltılrda kullanmak içinbenim sağlıkçı bi arkds var o da vermş keçi sütü.migrosdan alıyomuş.bnde demiştim yarı süt yarı su vereyım ilk önce verme dedi o sekilde doymaz bebeğin büyük dedi.keçi sütünden hiçbişey olmaz gönül rahatlığıyla ver dedi.dediğin gibi bebekler bıktı mamadan maliyetini de hiç söylemiyom ama eöinim bu konuda sıkıntı ceken cok insan var.ve emin ol herkesler bizim gibi kılı kırk yarmıyo.inek sütü bile veren çok kişi tanıyorum. ben ilk başlarda keçi sütü ve pirinc ununu karstrydm.pirinc unu veriyosan o şekilde de deneyebilirsin.50 cc suya 1 .5 tatlı kasığı pirin unu koyup pişir.uzerine de 90-100 cc ılıtılmış keçi sütünü koy.biberonla ver.ben veriyorum bayılıyo.arada da 1 cay kaşığı pekmez koyuyormiçine. demirini alıyo diyeceksn ama herzaman koymayacagn için sıkıntı olmaz.kalsiyumunu proteinini yıne alıyo.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?