Tuz koymassan yemez canım ben bir fiske atıyorum yasak biliyorum ama yemiyor başka türlü.. Ben daha tarhana , patatez havuç pirinç üçlüsü ve yoğurt çorbasından öteye gitmedim öğle yemeği menüsünde haftaya kıyma ekliycem.Yoğurt yiyorsa onunla karıştırın belki yer benimki yemez belki sizinki yer benimki yoğurdu sadece Muzlu yiyor ya keşke sade yese.Eveeett.... Pirinç ununa yeni bir boyut getirdim. 60cc su, yarım tatlı kaşığı pirinç unu, yarım çay kaşığı keçi boynuzu tozu, 2 kaşık formül mama ve yanında meyve ( kavanoz maması) . Muz verdim alerji yaptı. Armut ve elma var onlara ses çıkarmıyor. Keçi boynuzuyla süper oldu. Tuğba kuruyemişte buldum tozu. Normalde süte karıştırılıp içince kakaolu süt gibi oluyor.
Sebzede sıkıntım büyük. Bugün kustu. Yoğurda hiç sesi çıkmıyor, ama patates, havuç,yer elması, tatlı patates,ıspanak 2li kombinlerinin hiç birini yemedi. Öğürüyor. Tel süzgeçten geçiriyorum. Ne olacak bilmem. Buharda haşlayıp suyuyla biraz sulandırıyorum koyu kıvamlı püre oluyor. Brokoli, kereviz, karnıbahar falan vermeye cesaret edemedim. Fikri olan var mı???
Bu arada hippin pirinçli kaşık mamasını aldım; fakat benim koca kafam üstündeki kutuyu attığım için tariflerde çöpe gitti. Arkadaşlar bir zahmet kaşık maması veren varsa arkasının fotosunu çekip koyuverebilir mi?
Canim benim ilkini nasıl büyüttüysen bunuda aynı büyüt maceraya gerek yok maşallah oğlun küçücük yaşıyla 174 cm bir özrü de yok şükür sanırım daha ne en güzel rehber oğlunun beslenmesi bence.Off araştır oku izle nevrim döndüne çok bilgi var ne çok yöntem var. Eskiden Dr un söylediği kanun gibi uygulanırdı şimdi Dr ların da fikir ve yöntem birliği yok ne yazık ki. Hatta o kadar ki birinin ak dediğini öteki karalayacak kadar uçurum olabiliyor söylediklerinde. Pure mi puturlu mu blw mi inek yoğurdu mu keçi yoğurdu mu pirinç unu mu yulaf mi keçi boynuzu özü mu yoksa pekmezi mi diye kafayı yedirtecekler
İlk hafta suyu,diğer hafta püre, diger hafta pütürlü BLV dediğiniz şey eline parmak gıda vermek herhalde koparıp boğazına kaçırmayacağı alerjen olmayan gaz yapmayan herşeyi verebilirsiniz ben pırasa, taze soğan, dut pekmezi pestili aldım eline veriyorum yalayıp duruyo,tam buğday ekmeğinin kafasınıda veriyorum ama benimki talimli tabi..Off araştır oku izle nevrim döndüne çok bilgi var ne çok yöntem var. Eskiden Dr un söylediği kanun gibi uygulanırdı şimdi Dr ların da fikir ve yöntem birliği yok ne yazık ki. Hatta o kadar ki birinin ak dediğini öteki karalayacak kadar uçurum olabiliyor söylediklerinde. Pure mi puturlu mu blw mi inek yoğurdu mu keçi yoğurdu mu pirinç unu mu yulaf mi keçi boynuzu özü mu yoksa pekmezi mi diye kafayı yedirtecekler
Ona yedirdiklerimi buna yedirsem asarlar beni herhaldeCanim benim ilkini nasıl büyüttüysen bunuda aynı büyüt maceraya gerek yok maşallah oğlun küçücük yaşıyla 174 cm bir özrü de yok şükür sanırım daha ne en güzel rehber oğlunun beslenmesi bence.
Zaten blw ile başlamaya çekiniyorum canım once muhallebi puturlu sonra blw olur herhaldeİlk hafta suyu,diğer hafta püre, diger hafta pütürlü BLV dediğiniz şey eline parmak gıda vermek herhalde koparıp boğazına kaçırmayacağı alerjen olmayan gaz yapmayan herşeyi verebilirsiniz ben pırasa, taze soğan, dut pekmezi pestili aldım eline veriyorum yalayıp duruyo,tam buğday ekmeğinin kafasınıda veriyorum ama benimki talimli tabi..
evet ama cok vermiyom.hippın biskuvisini veryrm.bazen yogurda katyrm.kendim yapmiyorum.ben bazen de tam tahıllı ekmek veryrm.un alıp kendin de yapabilirsn. tam tahıllı ekmeği fırına kuyup kurutuyorum.sonrada rondodan gecyrm ve toz haline getrp kavanozda saklıyorm buzdolabında.corbasına kahvaltısına bazen yogurda katyrm.tabi bu saydıklarımın hepsini aralıklı yapyrm.cunku zaten su an ek gıda yı gunde 2 kez filan veryrm. dönuşumlu olsun diye ara ara hepsin i veryrmvalla peri çok faydalı oldun inan.pirinç unu arada veriyordum iki üç güne bir falan suyla pişirip formul mama katıyordum.sütle denicem bende.bide bebe bisküvisine başladınmı.ben evde yapıp başmayı düşünüyorum kahvaltılrda kullanmak için
ben şimdiye kadar hiç koymadım ve çok guzel yıyor bence sızde koymayın nasıl alışırsa öyle yıyor çünkü sabretmek lazımTuz koymassan yemez canım ben bir fiske atıyorum yasak biliyorum ama yemiyor başka türlü.. Ben daha tarhana , patatez havuç pirinç üçlüsü ve yoğurt çorbasından öteye gitmedim öğle yemeği menüsünde haftaya kıyma ekliycem.Yoğurt yiyorsa onunla karıştırın belki yer benimki yemez belki sizinki yer benimki yoğurdu sadece Muzlu yiyor ya keşke sade yese.
Canım 4.ayından beri herseyi tatdiriyorum ben eksiyi,tatlıyı, tuzluyu mayhoş u hepsini biliyo sıpa , çok uğraştım aylardır kaç tabak çöpe gitti yemiyor.İki yemek kaşığının içine 9,10 tuz tanesi anca düşüyordur su tadını kırıyorum sadece.Kimseye kötü örnek olmak istemem her kes kendi bebeğinden sorumlu sonuçta..ben şimdiye kadar hiç koymadım ve çok guzel yıyor bence sızde koymayın nasıl alışırsa öyle yıyor çünkü sabretmek lazım
Canım 4.ayından beri herseyi tatdiriyorum ben eksiyi,tatlıyı, tuzluyu mayhoş u hepsini biliyo sıpa , çok uğraştım aylardır kaç tabak çöpe gitti yemiyor.İki yemek kaşığının içine 9,10 tuz tanesi anca düşüyordur su tadını kırıyorum sadece.Kimseye kötü örnek olmak istemem her kes kendi bebeğinden sorumlu sonuçta..
Yaşlıların hepsi yaşlılıktan ölüyor gençlerin hepsi kanserden , ben yaşlıların tecrübelerini herzaman kulak arkasına saklarım.2 tane büyüttüm ikiside boylu,her yıl takdir getiriyorlar.Hiç yatakta hastalık gecirmediler,sadece basit gribal enfeksiyon onuda ayakta tavuksuyuna çorbayla basit soğuk algınlığı suruplariyla atlattılar.. Kimsenin lafiyla çocuk büyütmem sanada tavsiye ederim.Bu memlekette sanki hergun et yeniliyor muş gibi yumurtayı bile haftada 2 gün le sınırladı lar bir ara bu gün yasak olan yarın elzem oluyor..Ona yedirdiklerimi buna yedirsem asarlar beni herhaldeIlk oglum 4 kilonun üstündeydi ve normal doğumdu annem sagolsun iki aydan itibaren yemeklerin suyundan vermeye başlamıştı 5 aylıkken corba muhallebi pure yoğurt yiyodu küçüğü 3 kilonun altında ve sezeryan dogum oldu sezeryan doğumlarda barsak gelişimi gec tamamlanıyormuş biraz onun icin endiseliyim birazda ilkinde cok tecrübesizdim bilicsizce seker tuz verdim muhallebisinde inek sutu kullandım sukur bisey olmadı guclu bi çocuktu ama oladabilirdi simdi daha bilinçli başlamak istiyorum ek gıdaya açıkcası
emzırmıyormusun canm anne sütünden bebege geçiyormuş iyot ihtiyacıEki Görüntüle 1791264 Şimdi kendi kendime beyin fırtınası yaptım dabu çocuklara tuz verilmeyince iyot ihtiyacını nerden karşılayacak bebişler? Zeka geriliğine neden oluyormuş iyot eksikliği
yumurtada vermıyorum canım yogurtta vermıyorum sebze muhallebı meyve puresınede dun basladım bugunde bıraz verıcem başka ne verebılırım diye düşünüuorumher bebek farklu aslinda.oglum cok istahsizdi keske israr etmeseydim diyorum bazen hep alisacak diyordum.seker icin demiyorum ama yemeyen coxuklar icin azcik tuz hic yememesinden ya da tiksindirerek yemesinden iyidir.burda bebek onemli kimi bebek vardir ne verirsen yer.yiyen bebegede tuz kullanmak gwrekli degil ama gercekten en basra sevmiyorsa hem zorla yiyorsa alismiyorlar oglumda pismanliklarm var.birde kesinlikle damak tatlari oluyor.
bu arada cok giremiyotum.disi cikanlarin gozu aydin.hasta olan bebeklerede cok gecmis olsun diyorum.@ayhkdry canim ben artik kabullendim.wskisi gibi uzulmuyorum.dikkat ederde perhuz yaparsan daha cabuk gecer.alerjide vucuda unutturmak gerekiyor.sen ogluna hic yogurt vermedin sanirim.tymurtada yapar.deneyerek anlayabilirsin.
yaaa aglıcam şimdi inşallah duzelır canım pes etme ver sureklı gögsunu ınsallah tutar sakın pes etmeSon oglum 1 aydır giderek daha az emiyordu. Geceleri ve uykuda emiyordu. Artık hiç emmez oldu. Biberon kazandı. Sütüm de iyice azalmaya başladı. Sağıyorum ama yetmiyor. Mama takviyesi gerekiyor. Ek besin falan düşünemez oldum. Günlerdir ağlamaktan gözlerim sişti. Sanki oğlum tarafından reddedilmiş hissediyorum. Böyle de aramızdaki bağ zayıflayacak diye çok korkuyorum. Emerken gözlerimin içine bakardı. Cok mutsuzum çok üzgünüm.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?