Doktor bana dişte hafif ateş olur ama öyle 38-39 ateş olmaz enfeksiyon vardır aklınızda bulunsun dedi.Kızlar benim kızın ateşi yine yükseldi sadece kafada var vücutta yok acaba dişten Mi ki ağrı kesici de verdim ama hala 37 38 Arasında bazen de 38 geçiyor doktor yarına da düşmezse getir dedi
Bİzde de aynısı var. Grip değil, nezle değil ateş yok ama sümük var. Bizde hergün hortlatıyoruz. Otriyle oyun bile geliştirdim. Önce suratına üflüyorum, ellerinin içine gıdısına. Elletiyorum. Sonra şırınga ile serum fizyolojik. Sonra Otriyle fırt fırt... Artık yaparken gülüşüyoruz. Doktor bugün muayene etti. Maşallah sapasağlam hiçbirşeyi yok dedi.Bir haftadır bizde de var o sumuk derdi hatta hort hort burun diyorum :) temizlemesi de ayrı eziyet tek basıma bas edemiyorum da esim tutuyo ben çekiyorum otri bebeyle ama kıyamet kopuyo :/
Ben anlamadım şimdi, bu hastalık 1 yaş yaklaşırken oluyosa sizde niye oldu? Ayrıca sebepsiz hastalık mı olur ayol hem de her çocukta? Yani vücut 1 yaşa doğru "heyooo doğum gününe az kaldı hadi durup dururken ateş çıkaralım" mı diyor?Size bir hastalıktan bahsedeceğim. 1 yaşına doğru 6. hastalık diye birşey oluyor. Onda 3 gün ateş yapıyor ve hafif dökntü oluyor. Doktoru aradığımızda 3 gün ateş yapacak sonra geçecek. Geömezse gelin demişti. Hakikaten de 3 gün 39-40 ateş gördük. 3. günün sonunda ateş düştü.
Ben anlamadım şimdi, bu hastalık 1 yaş yaklaşırken oluyosa sizde niye oldu? Ayrıca sebepsiz hastalık mı olur ayol hem de her çocukta? Yani vücut 1 yaşa doğru "heyooo doğum gününe az kaldı hadi durup dururken ateş çıkaralım" mı diyor?
Çok sevindim canım düzene girer bundan sonra inş benim oğlum da battaniyesi ile oynamayı çok seviyor yüzüne örtüyor sonra geri açıyor oynuyor sıpa sonrada uyuya kalıyorBilmeyen kalmadı herhalde benim oğlanın uykusuzluğunu. Son zamanlarda maşşallah diyeyim erken saatlerde uyutmaya başladım(,her ne kadar gecede 7 -8 kez kalksa da). Saat 20.30 oldu mu uyutmaya başlıyorum. Bazen hemen bazen 1 saatte bazen 2-3 saat sonra uyuyor. Çoğu zaman artık eskisi gibi bağırmıyor, biraz ağlayıp sütünü içip uyuyor. Bugun 20.30 dan 22.00 a kadar uuyumadı. Yatağa yanıma aldım. Battaniyesini örttüm oyun oynadik, konuştuk. Ben yoruldum yanina uzandım bizimki hala konusuyor arada bana dönüyor. Bir defasında bana döndü öyle kaldı. Yaklaştım baktım gözleri kapanmış,kolumu yakaladı,sokuldu bana biraz ,poposuna hafif dokunup pışpışladım anne olarak illa birşey yapacağım ya ondan. Kendi kendine uyudu. :)
2 saat oldu şimdiden 2 kez uyandı. Geceye Allah Kerim.
Doğru bi de kucağa alıştırmışsın var cnm.. Etrafı keşfetmek istiyo anlamıyolar :/Canım bu acikti yada gazi var muhabbetinden banada gına geldi iki dakika çocuğu alıyorlar kucaklarina sonra yatirinca aglayinca aç herhalde annesi diyorlar yok deyince bu sefer de kucağa alistirmışsınız dediler mi cinnet geçiriyorum sanki bebek hâlâ
Senin cvp çok iyimiş cnmbende ne dıyorum bılıyormusun çocuk kucaklarında agladımı iki dk bakamadınız heemen aglattınız dıyorum
Geçmiş olsun cnm inşllh bir an önce düşer ateşiKızlar benim kızın ateşi yine yükseldi sadece kafada var vücutta yok acaba dişten Mi ki ağrı kesici de verdim ama hala 37 38 Arasında bazen de 38 geçiyor doktor yarına da düşmezse getir dedi
kizlar bu asilar tam da saglik ocaginin verdigi tarihte mi olmali?iki gun sonra gotursek olur mu
Ben bir tek verem aşısını öyle biliyırm cnm başka hangi aşı acaba??Ne kadar aynı muhabbetler gaz mı aç mı
En son gittiğimde sordum yarın da gelseydiniz olurdu ama bazı aşıların yapılma günü var yani kendimize göre program yapıyoruz dedi.
Hayırlı olsun dişiniz :))Bizim ikinci diş de geliyor sağ-sol alt. Hızlı giriş yaptık :)
İnşllh düzene girer cnm da gece de uyanmaz. Seni bu aralar çok iyi anlıyorum 5-10 kez uyanıyo artk oğlum. Uyku bölünmesinden migrenim tutuyo yaBilmeyen kalmadı herhalde benim oğlanın uykusuzluğunu. Son zamanlarda maşşallah diyeyim erken saatlerde uyutmaya başladım(,her ne kadar gecede 7 -8 kez kalksa da). Saat 20.30 oldu mu uyutmaya başlıyorum. Bazen hemen bazen 1 saatte bazen 2-3 saat sonra uyuyor. Çoğu zaman artık eskisi gibi bağırmıyor, biraz ağlayıp sütünü içip uyuyor. Bugun 20.30 dan 22.00 a kadar uuyumadı. Yatağa yanıma aldım. Battaniyesini örttüm oyun oynadik, konuştuk. Ben yoruldum yanina uzandım bizimki hala konusuyor arada bana dönüyor. Bir defasında bana döndü öyle kaldı. Yaklaştım baktım gözleri kapanmış,kolumu yakaladı,sokuldu bana biraz ,poposuna hafif dokunup pışpışladım anne olarak illa birşey yapacağım ya ondan. Kendi kendine uyudu. :)
2 saat oldu şimdiden 2 kez uyandı. Geceye Allah Kerim.
Bnm oğluş da oynuyo battaniyeyle ama uykusunu açıyo daha çok :)) o yüzden uyuyurken örtmüyorum. Daldıktan sonra örtüyorum bn deÇok sevindim canım düzene girer bundan sonra inş benim oğlum da battaniyesi ile oynamayı çok seviyor yüzüne örtüyor sonra geri açıyor oynuyor sıpa sonrada uyuya kalıyor
Ohh masallah :)Bizim ikinci diş de geliyor sağ-sol alt. Hızlı giriş yaptık :)
maşallah denizde daha tık yokBizim ikinci diş de geliyor sağ-sol alt. Hızlı giriş yaptık :)
Bizde de battaniyeyi yüzüne çekip uyuma var. Almıyorum elinden. uyuduktan sonra yüzünü açıyorumÇok sevindim canım düzene girer bundan sonra inş benim oğlum da battaniyesi ile oynamayı çok seviyor yüzüne örtüyor sonra geri açıyor oynuyor sıpa sonrada uyuya kalıyor
Bir doktor tutarsızlığı daha... Benim arkadaşın doktoru da 12. Ayda yaptırın demiş.Doktora kızamık aşısını 9. aya almışlar. Olacak mı yoksa 12ye mi sarksın diye mesaj attım. 9. ayda olsun dedi.
Darısı başınızaOhh masallah :)
Kural koysam anlar mı?
Bebeğiniz hareketlenmeye başladığında, kurallar koymak da gerekecektir. Onu korumak için bir şeylere engel olmanız gerektiğinde “hayır”, desteklemek istediğinizde “aferin” diyebilirsiniz. Böyle tek kelimelik uyarılar ve kararlı bir ses tonu işe yarayacaktır. Tabii ki kurallar onun yaşına ve algı düzeyine uygun olmalı. Sizi anlamasını ve her dediğinizi yapmasını beklemeyin. Kuralları hemen unutabilir, gerektikçe hatırlatın ve sabırlı olun. Bebeklerin öğrenmesi için tekrar önemlidir.
Bebeğim hangi elini kullanacak?
Bebeğinizin sağ elini mi, sol elini mi kullanacağını henüz bilemezsiniz. Bir süre için bir elini kullanırken, sonra diğer eline geçebilir. Bu durum en erken 4- 6 yaşlarında netleşir. Ama ellerini kontrol etme yeteneği gelişmiştir. Artık bir şeyleri kendine doğru çekebilir, bir elinden diğerine geçirebilir. Maalesef nesneleri yere atmanın çok keyifli olduğunu keşfetmiştir. Size kolay gelsin, çünkü artık o atacak- siz toplayacaksınız. Bu nedenle etrafı bu duruma göre düzenlemek, onun atabileceği yumuşak nesneleri oyuncakları verip bunlarla oynamasını sağlamak işe yarayabilir.
Valla bende şaşırdım. Hatta doktor anlamamıştır diye 2 kez mesaj attım. :) Sağlık bakanlığı öne almış. Sadece 9. ayda kızamık yapılıyormuş. 12. ayda karma oluyormuş.Bir doktor tutarsızlığı daha... Benim arkadaşın doktoru da 12. Ayda yaptırın demiş.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?