2015 Eylül Anneleri ve Bebişleri ( Doğum Sonrası Paylaşımlar)

Canım bence de ver antibiyotik brosite çevirmeden 2ay önce bizde atlattık çok şükür

Ben formül mamalı yapacağım. O nasıl
biraz gec kaldım kusura bakma uyuya kalmışım.sütsüz kaşık mamasıysa formül mamayı koyduğun su miktarına göre ayarliyosun.ben söyle yapıyorum 3 ölcek suya göz kararı mama koyuyorm.(1.5 kaşık falan )soguyana yakın da 3 ölcek formül mama katiyorum.o çok etkilemiyo kıvamıni.

ah canım geçmiş olsun size de bızım de ıdrar yolu enfeksıyonu olmuş antıbıyotık verdı surup dusurmuyor atesı dıye fıtıl verdı verdı
Sizede gecmis olsun cnm. Bizimde ates gece yukseldigi icin gunduz 6 saatte bir calpol gecede paranox tam fitil ver dedi. Gunduz 1 kerede antibiyotik yarim olcek 5 gun. Cok sukur bu gece atesi cikmadi ve saat 9 dan 2 bucuga kadar uyanmadi. Uyandigindada bicir bicir konusuyordu. Sanirim duzeliyor

Rabbim acil şifa versin inşallah canim
Amin cnm saol.
geçmiş olsun Allah şifa versin.biz hastayken ne hale geliyoruz da bebis leri düşünemiyorum.bir an once iyileşsin inşallah
Saol cnm tsk ederim. Gozlerinden bile belli oluyor halsizligi kolunu bile kaldirmiyodu oylece masum masum bakiyor icim gidiyor. Bu arada biz erken baslamistik ek gidaya simdi mumkun degil agzini acmiyor sadece meme emiyor. Insallah iyilesirde tekrar baslariz

Ağzında yara, aft olabilir canm bizimkinde aft çıkmış

Cnm benim kizim 2. Disini cikardi ve agzini mumkun degil acmiyor bende disten sandim ama malesef bogaz enfeksiyonu varmis. Bu arada benim kiz memeyi surekli reddederdi enfeksiyon olunca memeci oldu saatlerce kaliyor hatta hic birakmak istemiyor. Bi yerde okumustum ek gidaya gecislerde bogaz enfeksiyonuna sık rastlanirmis. Eger atesi ve halsizlik varsa bi doktora gotur cnm

mukut31 fotografini cektim ama boyut yüksek paylasamadm yazıyorum
icme suyunu kaynatın 50 c dereceye kadar ilitin 200 ml hip formul mama hazirlayin.3 -4 yemek kasigi 20 gr benn tahlili yulaf li kullaniyorum kasik mamayla formül sutu yavasca çözdurun. afiyet olsun

Ne kadarlık Can'ım tadınımı beğenmiyor acaba ne çorbası verıyorsun
gunaydin canim 6 ay 5 gunluk ama ben iki hafta once basladim patates havuc .bazen brokoli corbasi.bazen balkabagi havuc.yani bir fincan hazırlıyorum son 4 kasikta cikariyor ..fazla mi geliyor acaba ? her zaman ogurmuyor. yumurta saris(nerdeyse bir )i labne peynir az ihlamur vermis bakicisi yemiş.mesele bazen armut puresini bayilarak yiyor bazende cikariyor yemiyor.birdr mama sandalyesinde daha cok cikariyor genelde yastik ta yiyor.acaba birazda sulu oluyor corba vs ondan midir .
bu arada bugun onek sutunden yogurt deniycem

Ateşi halsizligi yok canım olsa hemen götürürum pazartesi gotururum duzelmesse çok sağol canım.

evet bir de organik günluk süt vardı markası aklıma gelmedi benim adam alıyor onlarla yapıyorum. 12 saate kalorifer üstünde kalıp gibi çıkıyor hem de tatlı oluyor. Benim oturup yiyesim geliyor :)

Maya olrak ne kattin ilkten?

1 lt süte 2 tatlı kaşığı sütle yumuşsatılmış activia ile yapınca hem prebiyotik, hem tatlı hemde koyu oluyor. Ben biraz daha yoğurt gibi olsun diye activia ile yoğurdu karıştırıyorum.
Activanin sadesini bulamadım ben hep meyveli o yüzden onla mayalayamadim bugün marketlere bakarım.

Çok geliyordur Can'ım

Sagol canim, baslicakktim ama yogurt tutmadi ki
6 ay bir gunluguz. Siz basladiniz mi?
Ben inek sutunde ok.im ama acik mi gunluk mu? Burda tikandim
canim bazen benim de tutmuyor. tutsa da bayagi sulu oluyor. insallah oturur zamanla:) biz bes bucuk aylikken basladik tadimlara. simdilik sadece sebze puresi meyvelerde bir tek havuc ve yogurt yedi. tam ogunu daha oturtamadim ama yeni basladigimda tattirip arkasindan emziriyordum. simdi oglen sebze verip az bile yese emzirmiyorum alissin diye. hic muhallebi vermedim. bana cok uzak geliyor su an:) sur icin de disari sutu mutlaka daha faydalidir temizini bulabilirsen ama bazi bakterilerin isinirken koeuma kalkani olusturup ev ortaminda kaynatilan sutte varligina devam edebiliyor demisti hocamiz. ben de o sebeple gunluk sut tercih ediyorum. zaten %100 guvendigim bi satici da yok maalesef

Günaydın kızlar mutlu haftasonları olsun

Eskisi kadar tüm sayfaları okuyamıyorum bi süredir kız baya huysuzlaştı düzelir inş

Havuçla kabak verdim alerji oldu sanırım vücudu kırmızı kırmızı oldu bi süre vermeyim diyorum . Yoğurdu tarhana çorbasını elmayı armut muz çok sevdi. Bunların dışında başka ne verebilirim? Salı günü 6 aylık olacak. 1 hafta sonrada kontrolümüz aşımı var.

Cidden burayı özlüyorum

Kizlar selamlar.iyi haftasonlari.

Bugun 6 ay kontrolune gittik.6 ay 2 gunluguz

Bu ay bebisim 370 gr almis.9 kg ,68 cm oldu.bizimki enine genisliyor.gelisimi iyi, ek gidaya gecmeyebilirsin 8.aya kadar dedi.benim de cok isime geldi.yeterli takviyeyi anne sutunden alir ama sen diyet yapma dedi, 2 ay daha anne sutu alsin dedi.7.ay kontrolune de cagirmadi.
Bir de pipisi ustteki etlerden iceri giriyor
2 yasina kadar da yumurtaliklari kontrol etmeliyiz etlerden yukari cikmasin dedi.orasi etli.uzuldum yaa...
Sut icin de gunluk sise sut dedi.acik sutler icin hayvanlara antibiyotik veriliyor zaten dedi.koyden cok guvenilir olmasi lazim dedi.probiyotik de katma dedi.kendi cocuklarina da boyle yapiyorlarmis.
Ben simdilik tattiracagim sadece.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…