2015 Eylül Anneleri ve Bebişleri ( Doğum Sonrası Paylaşımlar)

Ikisi de yazin pek guzel olur,sicak, kurak ve susuz :)

Hic yoktan iyidir canim gezersiniz
Demiyeyim şimdi burdan tanıdık filan vardir aman .:) üçünde de ilçedeler kuş kadar yerler. Nereye gezeceksin. Ancak o akraba gucenmesin bu tanıdik gücenmesin diye aile baskısı ile ziyaretler gidip gelmeler ne olsun pooof içim şişti yazarken bile :)

Ben demedim Can'ım dr dedi ayını filanda söyledim
Herhalde senın bebısın ağzında azmış mesela benımkınde hem yanaklar hem dıl hemde üst damaktaydı dört defa mıkostatın 1mlkullan dedı günde ole kurtulduk daha önce günde bır defa dedıyın gıbı kullanmısdım kutulamamısdık

Benimde esim afyonlu ilçede evleri dediğin gibi gidecek gezecek yer yok bi kaplıca var onuda ben sevmiyorum ama olmazsa olmaz gibi gidiyorduk her yıl. Isyan bayrağını çektim iki yıldır gıtmıyorum önceki yıl bensiz gittiler sonra sen gitmezsen bende gitmem dedi :)

Kızlar dün 6 aylık aşı olduk 6 ay 10 gunluguz oğlum 300 gram vererek 7 kiloya düştü 3 bacaktan 1 de damla verildi 2 aşı yapılan bacağı sabaha kadar çok AĞRIDI hiç hareket ettirmedi halada ettirmiyo ateşi 37 oldu çok değildi ama canı yandigindan çok ağladı ağrı kesici verip zor uyuttum bugün biraz iyi şükür
Yoğurt çorbası yapan varmı nasıl yapiyonuz sabah kaynana denilen ordinaryüs uzman çocuk doktoruna bırakıp markete gittim geldim küçük kaynim dediki annem baklava şurubundan yedirmis oğlana gelde katil olma

Geçmiş olsun canım, iyi ateşi çıkmamış şans lisınız bizimki sabaha kadar yanmıştı, yoğurt çorbasını ben şöyle yapıyorum,yarım çay bardağı pirinci az suyla haşlıyorum pişince biraz daha su ekleyip içine 1-1,5 yemek kaşığı yoğurt ekleyip karıştıra karıştıra 3-4 dakika pisiriyorum,altını kapatıyorum hafif soğuyunca zeytinyağı ekliyorum Minnacık nane serpiştiriyorum..Ben bir fiske tuzda ekliyorum.

Ben cebeci tipa gidiyom sosyal pediatriye

Bu altı aylık aşıları benim gözümü korkutuyor ya, hep sıkıntı yaşadı bebişler. bisoru geçmiş olsun canım.

Kızlar iştahsız zayıf v.s bebekler için 0-12 aylık bebeklerin kullandığı bi damla var, multivitamin, içinde çinko falan da var,adı Nutrigen babytamin. İster doktorunuza danışın ister araştırıp kendiniz alın,reçetesiz zaten. Öyle aklıma geldi yazayım dedim.

Benimkininde dilinde vardı 1 aylikti emmeyi biraktiydi pamukçuk acitiyor onları emerken diliyle damagini sıkıştırıyor nasıl canı yanmasin sınır oluyom böyle doktorlara

Yok cnm üzülme evde olsan bir şekilde düzene girerdi yanında olmadığın için olsun emsinde uykuda emsin

Ayyy canım şuan seni kucaklayıp opesim geldi hemen aldiriyom babamiza brnimkiye princ ünübile fayda etmedi

Benimkininde dilinde vardı 1 aylikti emmeyi biraktiydi pamukçuk acitiyor onları emerken diliyle damagini sıkıştırıyor nasıl canı yanmasin sınır oluyom böyle doktorlara
Ne yaptıysam tam geçmedi. Belki olayı başlatan bu oldu. Sonra da bebek emmedikçe ac kaldı diye biberonla verdik zamanla biberona alıştı. Artik emmiyor. Olan oldu.

Bnde yok Can'ım arkda var bizde aft var ama emiyor çok şükür

Artık umudum kalmadı. Gözyaşlaŕım sel oldu ama ne gelir elden. Emmiyor işte.

mesajlarını ne zaman okusam aklıma 3,5 yıl öncesi geliyor. ilk cocuğumu emzirmeyi beceremedim bi türlü
tutmuyordu cocuk doktoru emmeyen cocuk yoktur emziremeyen anne vardır dedi. herkes beni suçluyordu.
çok aglatıp tutturabiliyordum arada ama üzülüyordum bebeğime ve aç uyumasın diye dayıyordum biberonu. sonra pes ettim ve bir yıl sağıp verdim. hastane tipi makine kiraladım. herkes sütün zamanla kesilir makineyle dedi ama inanmaıdm buna ve 1 yıl boyunca 3 saatte bir sağarak çoğununun boşa gittiği sütler sağdım.
daha da sağmaya devam ederdim ama oğlum geç oturdu emeklemiyordu başladı millet senin süt beklemiş süt fayda etmiyor mama ver sen buna demeye. bir hafta içinde kesildi sütüm. yani süt olayı gerçekten psikolojik.
şimdi geçmişe dönsem aç bırakırdım bebeğimi. ağlamalarına başkalarının laflarına kulak tıkardım atardım biberonu. hiçbir canlı açlığa dayanamaz. mutlaka emerdi beni. lütfen pes etme. sütün kesilmediği sürece hala emzirme şansın var. ikinciye ne biberon ne emzik verdim. bunda da 4. ay itibariyle emme isteksizliği başladı. aç yattı hiç umursamadım. sakin kaldım ve mecburen emdi. hala ara ara çeviriyor kafayı sıpa. hiiiç umursamıyorum kendin kaybedersin oğlum diyorum:) biberonu eve bile sokmuyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…