2015 Haziran Anneleri Bugün Bebişler İçin Ne Yedik?

Evet canım ben nomrlade her abah ceviz yiyordum ama bu sabah kırmayı unutmuşum ana bygün meyveye baya ağırlık verdim ne yazıkkii grib olduğumdn
iyi yaptın canım meyve çok aşırı olmadığı sürece zararı yok kilo anlamında. günde 4 porsiyona kadar yiyin diyor doktorlar. yani 2 elma 2 portakal gibi. veya 1 küçük muz 2 mandalina 1 elma gibi. herkes kendi zevkine göre ayarlama yapmalı.

veya 1 kase yoğurt içine 1 portakal dilimleyebilirsin. veya az şekerle muhallebi yapıp içine fındık ceviz kırığı ekleyebilirsin

sen de benim gibi yumurtacısın canım genelde hergün 2 haşlanmış yumurta yerim. bugün simit yediğim için 1 tane yedim.

veya 1 kase yoğurt içine 1 portakal dilimleyebilirsin. veya az şekerle muhallebi yapıp içine fındık ceviz kırığı ekleyebilirsin
yogurttan ıyıce sogudum canım nadiren yiyebiliyorum. ette yiyemıyorum. anca köfte. oda haftada en fazla 3 kere. ama yaptıgım yemeklerin çoğuna kıyma koyuyorum. birde bakliyat tüketiyorum haftada 2-3 kere. bu arada yemeklerimi çok az tuzlu yapıyorum. tuz yerine baharatlarla tat vermeyi çalışıyorum.

saat 13:00
bir tabak kuru börülce

saat 14:30

okulda dayanamadım şinitzel yedim. ekmeksiz.
1 lt ayran

saat 16:30 - 18:00 arası

yarım ayva ve elma
2 mandalina
1 portakal

akşam yemeği 19:00 gibi

5 tane köfte
1 dilim tam tahıllı ekmek

akşam yatana kadar aralıklarla 2 bardak süt. nesquik ya da saleple karıştırıyorum.

sen de benim gibi yumurtacısın canım genelde hergün 2 haşlanmış yumurta yerim. bugün simit yediğim için 1 tane yedim.
ah canım bende yumurtaya bayılırım. her gün 2 tane yiyordum. ama doktorum yeme dedi kolestrolü arttırıyormus. hamilelikte kolestrolümüz zaten yükseliyormuş. yersende birinin beyazını ye dedi. şimdi bir tane yiyorum.

olsun canım benim dengelersin. herşeyden kendimizi mahrum etmeyelim. bu sefer stres oluruz. benim karşı komşum bugün yarın doğurcak günde 1 litre kola içiyorum diyo
günde 1 litreden az olsa da bulantım çok kötü olduğunda ben de kola içiyorum canım.çünkü kusmalarım başladığında ya kola kesiyo ya iğne veya serum, ee sağlık ocağında her zaman gidemiyorum serum için maalesef . İnşallah bebeğime zarar vermiyorumdur

Ben de yazayım mönümu :

Sabah
2 haşlanmış yumurta
2 dilim peynir
2 çeri domates
2 ceviz
1.5 dilim çavdar ekmeği

Öğlen
Yarım porsiyon kusbasili pide
2 bardak ayran

Ara
10 Badem
1 muz

Aksam
Bir tabak taze bakla üstüne bol yoğurt
2 parça tavuk

Yatmadan önce
1 büyük bardak süt

Pek güzel olmadı bugün özellikle öğle yemegim

Ben bugün arkadaşımdaydım öğleden sonra, pasta börek yedim.evde Bi öğünde yediğimin iki üç katını yiyorum arkadaşlarla görüştüğümde, sonra ağırlaşıyorum dolayısıyla. Akşam yemeği yiyemiyorum artık.uyuyana kadar ara öğün ne yersem yazarım şimdilik belli değil

Günaydın minnaklar ve anneleriiii birazdan aksamki ve kahvaltıdakimenü fotolarını paylaşıcam.

Bu da kahvaltı menüm:
2 haşlanmış yumurta
3 cheery domates 1 ufak salatalık
biraz peynir
10 kırma yeşil zeytin
fotodaki dilim kadar tambuğday ekmeği
1 çay bardağı açık çay

Eklentiler

• 2015-01-20-1401.webp
    17 KB · Görüntüleme: 109
harika bi topik olmuş annişler. kendimizdeki eksikleri de görmüş oluruz
bnm maalesef yumurta eksiğim var onunda sebebi kayınvalidem köy yumurtası buluyo bana her hafta. ama yiyemiyorum cok kotu kokuyo haftada bir-iki tane yiyorum.
gelelim aksam ve sabah menüme;
aksam;
zeytinyağlı türlü(karnabahar,havuç,patates)
yanına yoğurt ve turşu

sabah;
iki kaşık harnup pekmezi
5 tane kuru kayısı
bir dilim tam buğday ekmeği
peynir
bal
sarelle
2 yudum çay

ara öğünüm elma olucak işe gelirken getirdim

Bu da kahvaltı menüm:
2 haşlanmış yumurta
3 cheery domates 1 ufak salatalık
biraz peynir
10 kırma yeşil zeytin
fotodaki dilim kadar tambuğday ekmeği
1 çay bardağı açık çay
Masallah cnm saglikli besleniyosun keake bnde boyle yiyebilsem. Kahvaltim 3 cesitte oteye gecemiyorr. Ama yumurtami ihmal etmem en onemlisi

Kahvaltıda tatlıyı seviyosun sanırım canım aman şekerine dikkat et kuzucum

aslında yumurtayı yayla çorbasında kullanabilirsin kuzum. hem besleyici bir öğün olur hem de yumurta kullanmıs olursun

Yaaa ben sizin öğünlerinizi okuyunca hiçte güzel beslenmediğimi farkettim,
iyi oldu bu vala bugünden itibaren daha dikkat ediyorummm

çok güzel bir topic oldu burası.
ben sabah kahvaltıda
-8-9 tane zeytin
-bir yumurtayı tereyağına kırdım.
- 3-4 tane kibrit kutusu büyüklüğünde beyaz peynir.
- bir dilim ekmeği tereyağ ve tulum peyniri ile birlikte yedim.
- 1 orta boy dilim tam buğday ekmeği

yedim.

Saat 3-4 civarı ara öğün olarak yogurt ve ceviz yemeği düşünüyorum.

Saat 6 civarı da akşam yemeği. Ne yiyeceğim henüz belli değil :)

Akşam dokuz civari yine acıkıyorum, bir tane portakal ya da bir tane elma yerim genelde.

Siz geceleri uyanıyor musunuz bilmiyorum, ben mutlaka uyanıyorum. Ya tuvalet için, ya susamış oluyorum ya da acıkmış oluyorum. Gece uyandığımda da bir iki tane kuru erik ya da kayısı atıyorum ağzıma. Bir bardak su içiyorum.

Günde en az 2 lt su içmeye çalışıyorum. Suyu arttırmalıyım, biliyorum

20.haftadayım, 5,5 kilo aldım şimdiye kadar. 12.haftaya kadar hiç kilo almadım ama sonrasında biraz hızlı oldu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…