evet canım mercimek cok fena yapıyo. karnabaharda aynı sekilde evde gaz da cıkaramadığım için tutmaktan karnım ağrıyo. bnde bu ikisini yememeye calışıyorum ama cok severim. tarhanayı da hamilelikten snra içmeye basladım normalde hiç sevmem. biz kıymalı yaparız tarhanayı tadı hiç hoş değil gercektenay canım benim kıyamamyayla çorbası çok iyi bizim için. Bizim hastanenin hazırladığı broşürde hamileler için günlük yemek listesi var örnek olarak. Orda çorba olarak tarhana, domates veya yayla çorbası diyor. mercimek ezogelin falan çok gaz yapıyomus. Gerçekten de öyle oluyo o yüzden eşime mercimek çorbasını yapsam da kendime ayrıca tarhana yapıyorum.
Canim bende facebook ta instagramda boyle paylasimlardan nefret ederim gorgusuzluk gibi gelir. ama bu baslik altinda paylasmak farkli. Zaten basligin isminden icerigi belli oluyor. Cani cekicek olan neden girsin ki. Ben beni rahatsız edecegini düşündüğüm hicbir basligi girip okumuyorum eleyici olmak lazim. 2015 Haziran anneleri basliginda paylasilsaydi gercekten cok ayip ve yanlisti alan var alamayan var ulasabilen var ulasamayan var.birde burdaki bu paylasimlar benim cok isime yaradi. Hic kilo almadigim icin beslenmemde bir anormallik oldugunu düşünüyordum ama simdi gayet iyi beslendigimi farkettim.belki bazilarida tam aksine gereksiz beslendigini farketmistir bilemiyorum. Faydali olan besinleri hepimiz biliyoruz ama boyle ogunleri yazmak benim icin cok daha iyi oldu.Kızlar yanlış anlamayında burda bunu paylaşınca ne oluyor ki? Yani bana çok ayıp geliyor ne facebookta ne başka bir yerde yemek fotoğrafı paylaşıp ne yediğinİ söylemek. Bir de siz hamilesiniz yani. Şahsen hiç aşeren bir insan değilim ama yurt dışında bir hamile görse yöresel bir şey ulaşamasa nasıl hakka günaha giriyorsunuz.
Her gün aynı ya da değişik şeyler yazmaya gerek yok bence. Hamilelerin hangi besn gruplarından ne kadsr yemesei gerektiğini yazsanız ya da pişirme tekniği verseniz birbirinize daha hayırlı olur.
Ben halen görgü kurallarına sığdıramıyorum yemek fotoğraflsrını ve paylaşımlarını hamile olmasam bile...
Canim bende facebook ta instagramda boyle paylasimlardan nefret ederim gorgusuzluk gibi gelir. ama bu baslik altinda paylasmak farkli. Zaten basligin isminden icerigi belli oluyor. Cani cekicek olan neden girsin ki. Ben beni rahatsız edecegini düşündüğüm hicbir basligi girip okumuyorum eleyici olmak lazim. 2015 Haziran anneleri basliginda paylasilsaydi gercekten cok ayip ve yanlisti alan var alamayan var ulasabilen var ulasamayan var.birde burdaki bu paylasimlar benim cok isime yaradi. Hic kilo almadigim icin beslenmemde bir anormallik oldugunu düşünüyordum ama simdi gayet iyi beslendigimi farkettim.belki bazilarida tam aksine gereksiz beslendigini farketmistir bilemiyorum. Faydali olan besinleri hepimiz biliyoruz ama boyle ogunleri yazmak benim icin cok daha iyi oldu.
facede orada burda ne yer etiketlemişimdir ne de yediğimi paylasmısımdır bana da acayip ve görgüsüzce geliyo ama buranın amacı daha farklı. mesela ben midem kabul etmiyo diye haftada 1-2 kere haşlanmıs yumurta yerdim 1 kerede tereyağlı yiyodum yiyemiyorum yumurtayı ama baktım burda herkes yiyo sabah kahvaltılarında artık zorla da olsa bi tane haşlanmış yumurta yiyorum.Haklısın hiç öyle düşünmedim sonuçta başlıktan belli ben hep en kötüsünü düşünüyorum elinde olmayan kız okusa ne yapar nasıl yapar diye. Ben hamileliğimin üç ayından fazlasını yatarsk ve yerlere kusarak geçirdim kayınvalidem burdaydı beni sözde yemeğe çağrırdı ama gittiğimde yemek yaptırırdı gerizekalı kadın. Kendi yaptığımı da tiksindiğimden yiyemezdim. O zaman facebookta sürekli yemek fotoğrafı yapan herkesi sildim elimden her şey geliyor maddi durumumda süper değil ama her istediğimi alabilecek durumda ama yapacak insan yok çok zoruma gidiyordu aç aç yemek fotoğrafları görmek. Önceden de sevmezdim ama hamileyken bir kez daha nefret ettim bu görgüsüzlükten.
Dediğin gibi ben de menülere baktım kimseden çok yemiyorum hatta az yiyorum ama ben 10 kilo aldım bünye demekki.
facede orada burda ne yer etiketlemişimdir ne de yediğimi paylasmısımdır bana da acayip ve görgüsüzce geliyo ama buranın amacı daha farklı. mesela ben midem kabul etmiyo diye haftada 1-2 kere haşlanmıs yumurta yerdim 1 kerede tereyağlı yiyodum yiyemiyorum yumurtayı ama baktım burda herkes yiyo sabah kahvaltılarında artık zorla da olsa bi tane haşlanmış yumurta yiyorum.
kayınvalideler doğuştan kodlu oluyo sanırımhamile kızı yemeğe çağırıp yemek yapmamak da ne demek. zaten yapabiliyo olsa evinde yapar yer ayaklarını uzatır dinlenir.
Kızlar yanlış anlamayında burda bunu paylaşınca ne oluyor ki? Yani bana çok ayıp geliyor ne facebookta ne başka bir yerde yemek fotoğrafı paylaşıp ne yediğinİ söylemek. Bir de siz hamilesiniz yani. Şahsen hiç aşeren bir insan değilim ama yurt dışında bir hamile görse yöresel bir şey ulaşamasa nasıl hakka günaha giriyorsunuz.
Her gün aynı ya da değişik şeyler yazmaya gerek yok bence. Hamilelerin hangi besn gruplarından ne kadsr yemesei gerektiğini yazsanız ya da pişirme tekniği verseniz birbirinize daha hayırlı olur.
Ben halen görgü kurallarına sığdıramıyorum yemek fotoğraflsrını ve paylaşımlarını hamile olmasam bile...
evet canım sanırım bünyeyle alakalı. bu arada nasıl bir kayınvalideymiş o ya. sende bunlar birikmiş sanırım canım. bende facebookta falan felaket sinir olurum paylaşmanın amacı neyse napıyım ben kimin ne yediğini. bir de facebookta karı kocaların birbilerinin dogumgününü kutlamalarına ya da birbirlerine yazılar yazmalarına sınır olurum. sanki hiç birbirlerini görmüyorlarda facebooktan haberleşiyorlar.Haklısın hiç öyle düşünmedim sonuçta başlıktan belli ben hep en kötüsünü düşünüyorum elinde olmayan kız okusa ne yapar nasıl yapar diye. Ben hamileliğimin üç ayından fazlasını yatarsk ve yerlere kusarak geçirdim kayınvalidem burdaydı beni sözde yemeğe çağrırdı ama gittiğimde yemek yaptırırdı gerizekalı kadın. Kendi yaptığımı da tiksindiğimden yiyemezdim. O zaman facebookta sürekli yemek fotoğrafı yapan herkesi sildim elimden her şey geliyor maddi durumumda süper değil ama her istediğimi alabilecek durumda ama yapacak insan yok çok zoruma gidiyordu aç aç yemek fotoğrafları görmek. Önceden de sevmezdim ama hamileyken bir kez daha nefret ettim bu görgüsüzlükten.
Dediğin gibi ben de menülere baktım kimseden çok yemiyorum hatta az yiyorum ama ben 10 kilo aldım bünye demekki.
evet canım sanırım bünyeyle alakalı. bu arada nasıl bir kayınvalideymiş o ya. sende bunlar birikmiş sanırım canım. bende facebookta falan felaket sinir olurum paylaşmanın amacı neyse napıyım ben kimin ne yediğini. bir de facebookta karı kocaların birbilerinin dogumgününü kutlamalarına ya da birbirlerine yazılar yazmalarına sınır olurum. sanki hiç birbirlerini görmüyorlarda facebooktan haberleşiyorlar.
Canım tansiyonla ilgili sıkıntın yoksa tamamen tuzsuz yemene gerek yok ki az tuzlu ye yeter. bende gün içinde çok su içiyorum ama özellikle gece içmemeye dikkat ediyorum çok zor geliyor tuvalete gitmek.Günaydın kızlar bebişler için neler yedik bu sabah
Kahvaltı
2 haşlanmış yumurta
2 kk peynir
1 bardak sıkılmış portakal suyu
3 zeytin
yarım dilim ekmek
Bu arada sabah kalkar kalkmaz ilk işim 1 büyük bardak su içmek oluyor. Gece 1-2 defa kalkıyorum wc ye, her kalkışımda içiyorum 1 bardak su. İçtiğim su genelde 3,5 litre fakat tuzlu yiyorum azalttım gerçi ama sıfır tuz yiyemiyorum nedense
Günaydın kızlar bebişler için neler yedik bu sabah
Kahvaltı
2 haşlanmış yumurta
2 kk peynir
1 bardak sıkılmış portakal suyu
3 zeytin
yarım dilim ekmek
Bu arada sabah kalkar kalkmaz ilk işim 1 büyük bardak su içmek oluyor. Gece 1-2 defa kalkıyorum wc ye, her kalkışımda içiyorum 1 bardak su. İçtiğim su genelde 3,5 litre fakat tuzlu yiyorum azalttım gerçi ama sıfır tuz yiyemiyorum nedense
herkes evlerinde herhalde ne kadar güzel rahat rahat kahvaltılar yapılmşCanım tansiyonla ilgili sıkıntın yoksa tamamen tuzsuz yemene gerek yok ki az tuzlu ye yeter. bende gün içinde çok su içiyorum ama özellikle gece içmemeye dikkat ediyorum çok zor geliyor tuvalete gitmek.
Kahvaltı
iki yumurtayla bol kaşarlı maydonozlu omlet
bir dilim ekmek
bir tatlı kaşıgı bal
bir tabak dolusu roka-tere
hala da açım ama bu kadar yetmeli bence kahvaltıda :)
ohh afiyet olsunn ben kahvaltıda yeşillik yiyemiyorum nedense sevmiyorumCanım tansiyonla ilgili sıkıntın yoksa tamamen tuzsuz yemene gerek yok ki az tuzlu ye yeter. bende gün içinde çok su içiyorum ama özellikle gece içmemeye dikkat ediyorum çok zor geliyor tuvalete gitmek.
Kahvaltı
iki yumurtayla bol kaşarlı maydonozlu omlet
bir dilim ekmek
bir tatlı kaşıgı bal
bir tabak dolusu roka-tere
hala da açım ama bu kadar yetmeli bence kahvaltıda :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?