2015 Kasım Anneleri

Bebeklerimizin Cinsiyetleri

• Ankete Katılan
    534
Uzun süre kafein alan anne adaylarının bebeklerinde, gelişme geriliği görüldüğü bilinmektedir. Alınan kafein miktarının, bebek gelişimini nasıl bir şekilde etkilediği ise cevaplanması zor bir sorudur. Annenin; bireysel, metabolik, çevresel ve genetik faktörlerinin değişken olması net bir cevap vermeyi zorlaştıran etkenlerdir.

Konu ile ilgili olarak yayınlanan bilimsel bir çalışmanın sonuçlarına göre; günde 200 mg kafein alındığında bebek kilosundaki azalma 60-70 gr olmaktadır. Aynı araştırmada gebelik öncesi günde 300 mg kafein alan; ancak gebelik sürecinde bu miktarı günde 50 mg a düşüren anne adayları ile kafein miktarı alımını 300 mg de devam ettiren anne adaylarının bebeklerinin de ağırlıkları karşılaştırılmıştır. Kafein alımını azaltmayan anne adaylarının bebeklerinin ağırlıklarında 160 gr. azalma saptanmıştır. Öne çıkan başka bir veri de kafein alımı arttıkça orantısal olarak bebekteki gelişme geriliğinin de artmasıdır; yani her mg kafein, bebek gelişimine olumsuz yönde etkili olmaktadır.

Çay, çikolata ve asitli içeceklerin bilinmeyen yüzü
Kafein alımını sağlayan tek suçlu sanıldığının aksine kahve değildir. Günlük olarak alınan kafeinin ancak %20-40’ını kahve sağlamaktadır. Özelikle ülkemizde, bu konuda masum gibi görünen suçluların başında çay gelmektedir. Çayı; 60 gramında 10-50 mg kafein yer alan çikolata, kola gibi kafeinli meşrubatlar takip etmektedir.

Yeşil çay da masum değil
Örneğin; “siyah çayda kafein var; yerine yeşil çay içeyim” diyen çoğu kişi yeşil çayın da azımsanmayacak oranda kafein içerdiğini bilmemektedir.

İçecekler - yiyeceklerkafein miktarı
1 fincan filtre kahve135-200 mg
1 fincan espresso100 mg
1 fincan cappuccino100 mg
1 fincan türk kahvesi57 mg
150 cc hazır kahve57 mg
175 cc demleme çay20 - 110 mg
200 cc hazır çay30 mg
1 kutu kola30 - 56 mg
1 kutu diyet kola38 - 45 mg
1 kutu meşrubat50 mg civarı
1 kutu meyveli gazoz0 mg
1 bardak çay50 mg
1teneke kutu ‘enerji’ verici içecek80 mg
50 g ağırlığında çikolata50 mg
100 gr sütlü çikolata20 mg

Bir daha içmiyorum.

:) Ay canım ya Allah bağışlasın :) ben de böyle olacağıma inanıyorum

Saol canim. Bende eminim oyle olacagina zaten istemesekte olunuyor Allah vergisi icgudusel bisey. Hic unutmam videosuda var ilk banyo yaptiriyoruz hastaneden eve yeni gelmistik. Bu ortaligi inletiyor bende izliyorum acemiyim ya:) neyse kurulamak icin yataga yatirdik ziril ziril agliyo ben kurulamaya basladigim ve ilgilendigim gibi sustu sakinlesti. O kadarcik sey bile icgudusel olarak hissediyor herseyi:)

Ben sabahları 1 dilim ekmeği zor yiyorum ama 1,5-2 fincana yakın süt içiyorum Gün içinde sütü ne kadar tüketiyorsunuz siz
Aynnenn bende. Bol bol sür içiyorum yumurta yemeğe resmen kendimi zorluyorum. Sabahları kahvaltı etmek işkence haline geldi. Bulantım yok ama iştahım akşama kadar gelmiyor

Bitki çaylarından da korkuyorum ben Allah korusun. Hafta 3 bardak çok azmış o zaman işyerinde hiç içmemek gerekiyor.

Evet bazı bitki çayları tehlikeli özellikle adaçayı! aklınızda bulunsun kızlar, ben sadece doktorun önerdiklerini içiyorum o da abartmadan günde 1-2 bardak.

Bana da az geldi ama bildiği vardır, bir tanıdığıma doktor haftada bir bardak çok açık çay içebilirsin dedi. Beteri var :)

Bir daha içmiyorum.

bende bazen çayı dolduruyorum yarım bırakıyorum içesim gelmiyor

canım sabah yataktan kalkmadan 2-3 çubuk kraker yiyin diyorlar ama dene istersen

çok ama çok teşekkür ederim :) benim de kayınvalidemin tek torunu olacak ve anneminde 2.torunu.. ikisi de hep ben bilirim karakteri malesef :) bense ikisini de dinlemek ama kendi öğrendiklerimi yapmak ve daha bilinçli şekilde kendim yetiştirmek istiyorum :)

Ben biliyorum bu kitabı güzeldir tavsiye derim. Hatta dün gece bir kaç kitap tavsiye ettim biride bu :) Özellikle şu ara merakla okuyacaksın al bence :)

Canım senin yazına baktımda. Haluk Yavuzer (yanılmıyorsam) tavsiye etmişsin. Bebeğin ilk ayları için birşey bulamadım ben. Diğer kitapları psikoloji üzerine çok iyi görünüyor ama dedüğüm gibi sanki bu daha ideal. Bu arada bilgiler için teşekkürler.

Birakacagiz mecbur desenize.bereket sigara icmiyorum

maydanoz da çok tüketilmemeli diyorlar..

Cnm tam bilmiyorum ama biz 8-18 çalışıyoruz hamileler 16 da çıkıyor. Aynı süt izni gibi

Ne kadar güzel..bizimkiler büyük bir şirket olmasına rağmen bu tarz konularda çok katılar, geçen hamile arkadaşım personele gidip benim erken çıkma hakkım var demiş o zaman bizim de sizi cumartesi günü çalıştırma hakkımız var diye geri tepmişler mesai saatlerimizde çok uzun 8-18:30

Reactions: GCA
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…