- Konu Sahibi adanamerkez
-
- #2.041
Günaydın Arkadaşlar :)
çalışan arkadaşlara sorum var :) iş kanununa göre Hamilelikte haklarımız neler biliyormusunuz?
İçecekler - yiyecekler | kafein miktarı |
---|---|
1 fincan filtre kahve | 135-200 mg |
1 fincan espresso | 100 mg |
1 fincan cappuccino | 100 mg |
1 fincan türk kahvesi | 57 mg |
150 cc hazır kahve | 57 mg |
175 cc demleme çay | 20 - 110 mg |
200 cc hazır çay | 30 mg |
1 kutu kola | 30 - 56 mg |
1 kutu diyet kola | 38 - 45 mg |
1 kutu meşrubat | 50 mg civarı |
1 kutu meyveli gazoz | 0 mg |
1 bardak çay | 50 mg |
1teneke kutu ‘enerji’ verici içecek | 80 mg |
50 g ağırlığında çikolata | 50 mg |
100 gr sütlü çikolata | 20 mg |
Uzun süre kafein alan anne adaylarının bebeklerinde, gelişme geriliği görüldüğü bilinmektedir. Alınan kafein miktarının, bebek gelişimini nasıl bir şekilde etkilediği ise cevaplanması zor bir sorudur. Annenin; bireysel, metabolik, çevresel ve genetik faktörlerinin değişken olması net bir cevap vermeyi zorlaştıran etkenlerdir.
Konu ile ilgili olarak yayınlanan bilimsel bir çalışmanın sonuçlarına göre; günde 200 mg kafein alındığında bebek kilosundaki azalma 60-70 gr olmaktadır. Aynı araştırmada gebelik öncesi günde 300 mg kafein alan; ancak gebelik sürecinde bu miktarı günde 50 mg a düşüren anne adayları ile kafein miktarı alımını 300 mg de devam ettiren anne adaylarının bebeklerinin de ağırlıkları karşılaştırılmıştır. Kafein alımını azaltmayan anne adaylarının bebeklerinin ağırlıklarında 160 gr. azalma saptanmıştır. Öne çıkan başka bir veri de kafein alımı arttıkça orantısal olarak bebekteki gelişme geriliğinin de artmasıdır; yani her mg kafein, bebek gelişimine olumsuz yönde etkili olmaktadır.
Çay, çikolata ve asitli içeceklerin bilinmeyen yüzü
Kafein alımını sağlayan tek suçlu sanıldığının aksine kahve değildir. Günlük olarak alınan kafeinin ancak %20-40’ını kahve sağlamaktadır. Özelikle ülkemizde, bu konuda masum gibi görünen suçluların başında çay gelmektedir. Çayı; 60 gramında 10-50 mg kafein yer alan çikolata, kola gibi kafeinli meşrubatlar takip etmektedir.
Yeşil çay da masum değil
Örneğin; “siyah çayda kafein var; yerine yeşil çay içeyim” diyen çoğu kişi yeşil çayın da azımsanmayacak oranda kafein içerdiğini bilmemektedir.
İçecekler - yiyecekler kafein miktarı 1 fincan filtre kahve 135-200 mg 1 fincan espresso 100 mg 1 fincan cappuccino 100 mg 1 fincan türk kahvesi 57 mg 150 cc hazır kahve 57 mg 175 cc demleme çay 20 - 110 mg 200 cc hazır çay 30 mg 1 kutu kola 30 - 56 mg 1 kutu diyet kola 38 - 45 mg 1 kutu meşrubat 50 mg civarı 1 kutu meyveli gazoz 0 mg 1 bardak çay 50 mg 1teneke kutu ‘enerji’ verici içecek 80 mg 50 g ağırlığında çikolata 50 mg 100 gr sütlü çikolata 20 mg
kızlar sonuç iyi değil sanırım bana mı öyle geldi tam iki kat olmamış..
18
55,72
150,24
399,83
746,84 bu tam iki kat olmamış
:) Ay canım ya Allah bağışlasın :) ben de böyle olacağıma inanıyorum
hehehe dur tatlım daha erken değil miLC den bakıyorum canım pantolonları çok hoşuma gitti. Yarın doktora gidince deneyeceğim bir kaç tane.
canim ben de kontrol saatini bekleyemedim doktoru aradim iku gunde 1300 den 3000lere cikmis dedi 4te kontrole gidecem hersey yolundadir ins. iyi ki varsiniz kizlar :)Canım min 1500 olunca kese gözüküyormüş sakın dert etme kendine
Aynnenn bende. Bol bol sür içiyorum yumurta yemeğe resmen kendimi zorluyorum. Sabahları kahvaltı etmek işkence haline geldi. Bulantım yok ama iştahım akşama kadar gelmiyorBen sabahları 1 dilim ekmeği zor yiyorum ama 1,5-2 fincana yakın süt içiyorumGün içinde sütü ne kadar tüketiyorsunuz siz
Ben biliyorum bu kitabı güzeldir tavsiye derim. Hatta dün gece bir kaç kitap tavsiye ettim biride bu :) Özellikle şu ara merakla okuyacaksın al bence :)Kızlar şu kitabı alıcam sanırım. Daha önce okumuş olan var mı? Ya da ilk hamileliğin de kullanıcak olan?
Bitki çaylarından da korkuyorum ben Allah korusun. Hafta 3 bardak çok azmış o zaman işyerinde hiç içmemek gerekiyor.
Bir daha içmiyorum.
Kızlar bugün daha 6+1 deyim ama dünden beri felaket bulantım var... Çıkarmamak için sürekli derin derin nefes alıyorum bu seferde tansiyonum düşüyor başım dönüyor, çalışamıyorum yahuuu
Bir önerisi bir bildiği olan var mı?
çok ama çok teşekkür ederim :) benim de kayınvalidemin tek torunu olacak ve anneminde 2.torunu.. ikisi de hep ben bilirim karakteri malesef :) bense ikisini de dinlemek ama kendi öğrendiklerimi yapmak ve daha bilinçli şekilde kendim yetiştirmek istiyorum :)Saol canim. Bende eminim oyle olacagina zaten istemesekte olunuyor Allah vergisi icgudusel bisey. Hic unutmam videosuda var ilk banyo yaptiriyoruz hastaneden eve yeni gelmistik. Bu ortaligi inletiyor bende izliyorum acemiyim ya:) neyse kurulamak icin yataga yatirdik ziril ziril agliyo ben kurulamaya basladigim ve ilgilendigim gibi sustu sakinlesti. O kadarcik sey bile icgudusel olarak hissediyor herseyi:)
Ben biliyorum bu kitabı güzeldir tavsiye derim. Hatta dün gece bir kaç kitap tavsiye ettim biride bu :) Özellikle şu ara merakla okuyacaksın al bence :)
Evet bayanlar, ilk kusmamı yaşamış bulunuyorum. Midem rahatladı sanki. 6+5 oldu bugün.
Carolines .!.:Kızlar doktorum bana çay kahveyi abartmamamı özellikle tembih etti. Bizim işyerindeki hamileler her gün türk kahveleri çaylarını içiyorlardı diye bende saf gibi geçen hafta rutinime devam ettim (Sabahları 1 çay,öğlen bir türk kahvesi) Doktor katiyen rutin haline getirme haftada en fazla 3 bardak çay ya da kahve dedi,haberiniz olsun.
Çay,kahve yerine Ihlamur,Kuşburnu,Nane Limon ve Elma çayını önerdi.
Evet bazı bitki çayları tehlikeli özellikle adaçayı! aklınızda bulunsun kızlar, ben sadece doktorun önerdiklerini içiyorum o da abartmadan günde 1-2 bardak.
Bana da az geldi ama bildiği vardır, bir tanıdığıma doktor haftada bir bardak çok açık çay içebilirsin dedi. Beteri var :)
Cnm tam bilmiyorum ama biz 8-18 çalışıyoruz hamileler 16 da çıkıyor. Aynı süt izni gibi
bıraktınızmı sigarayı hiç içmiyormuydunuz ben öğrendiğim gün bıraktım aklıma gelince bebişe gelcek zararı düşünüyorum artık aklıma bile gelmiyor sigara :)Birakacagiz mecbur desenize.bereket sigara icmiyorum
maydanoz da çok tüketilmemeli diyorlar..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?