2015 Kasım Anneleri

Bebeklerimizin Cinsiyetleri

• Ankete Katılan
    534
doğum ücreti hakkında bi fikrim yok. Kayseride misiniz bilmiyorum, fakültede hoca. Bankalar caddesinde de muayenehanesi var.

selam kızlar
kendimi çok yanlız hissediyorum.2.gebeliğim ve çok tuhaf ruh hali içindeyim.
üstelik benim derdim eşimden yada onun ailesinde yana değil.çalışıyorum ilk kızıma kayınvalidem bakıyor(6 yaşında)Allahı var el beebek gül bebek bakıyor,kadın sabahın 7 sinde uyanıp 10 dk yol yürüyerek bana geliyor,bi geliyorum evim çiçek gibi,eşim üstüme titriyor.bi dedğimi iki etmiyor.ama ailem yok gibiler.
babamı 9 yaşında kaybettim.ve annem ve 23 yaşında kız kardeşim var.aramasam aramazlar bu kız hamile bişiye ihtiyaçları varmı sormazlar,onu bırakın öldümmü kaldımmı merak bile etmezler.kavga ettim bende görüşmüyorum 2 haftadır ama eminim umurlarında bile değil bu durum face de görüyorum gayet keyifleri tıkır.yine üzülen yıpranan benim.

aynen öyle :)

o zaten var diyecek laf yok mide ve boğazdaki yanmaya ama birde içim yanıyor ter atıyor vücudum afakanlar basıyor bunalıyorum o sıcakla.
Bende de var canım ya sanki kıyafetlerim ıslakmışta canıma batıyomuş gibi kendimi yorgun halsiz ve kötü hissediyorum.

benim yanımda hiç bir tepki vermedi eşim ama sonra noldu bilmiyorum...

benimde kamu cnm kaç zamandır sandalet yada terlik giyiyorum napim ayakkabı zor ya ayaklar şişiyor bide böyle rahat

sandalet tarzı bakabilirsin o zaman tatlım.
benim çalıştığım yer Allah ın dağı olduğu için birşey demiyorlar.
bi sandaletim var da onunda bileği sıkmaya başladı maalesef benim ayaklarım şişmezdi ama bir hafta acı biber turşusu yedim sanırım onla birlikte başladı şişmeye...bugün gidip bi bakayım öğlen dönüşte fotolarım olmadı bulabilirsem birde yelpazemin altı çıktı bantladım güzel bir yelpaze alayım diyorum

nasıl yaa benim annem kardeşim saçını süpürge ediyor allah vicdan versin onlara ne diyim zorla olmuyor gerçi içlerinden gelmesi lazım..

Siz tabii artık tecrübelisiniz. Ben öğretmenim, birinci kademe 2. sınıftan itibaren ikinci kademe de dahil öğrencilerim oldu oluyor, orada bu benzer disiplin problemlerini yaşıyoruz. İnsanın bazen canına tak ediyor. Bazen düşünüyor , ben de insanım benim de bir sabrım ve bunun da bir sınırı var diye. Sınıfımda yaşadığım bir olaydan ötürü çocuk gelişimi ve disiplin konularında yazılmış kitaplara daha bir eğilmiştim bu kış. Zaten sonra da hamile olduğumu öğrendim bir iki ay içinde. Açıkçası kitaplar çok yardımcı oluyor. Ben hoşuma giden kitapları insanlarla paylaşmayı severim. Buraya da onun için yazıyorum. Leyla Navaro adında çok tecrübeli bir psikolog var. Onun bir kitabı var, gerçekten beni duyuyor musun? O kitapta durumlar veriliyor ve bu durumlar karşısında anne babanın ne yapması gerektiği yazılı. Haluk Yavuzer, Atalay Yörükoğlu, Bengi Semerci yine değerli uzmanların isimleri. Bir araştırın isterseniz bu kitapları. Tabii kitap okurken insan açıkçası rahatlıyor, çözüm yolları sunuluyor çünkü. Fakat çocuğum olunca bunu birebir yaşayacağım ve gerçek tecrübe o zaman olacak.
Bir de bir kitapta rastgeldim ve bunu niye önce düşünemedim diye söylendim. Öğretmen bakış açısısndan bakınca kendini geliştirmek önemli ama velilerin de yani yine bizlerin de kendini geliştirmesi çok önemli. Okuduğum bazı kitapları bundan sonra ebeveynlere de önermeyi düşünüyorum. Çünkü gördüğüm ve hissettiğim aile çocukla kaliteli vakit geçiremediğinde, çocuğun derdini anlamadığında, ona zaman ayırmadığında, çocuk kaybediliyor. Bu sefer güven duyduğu kişiler ailesi değil, yabancılar oluyor.

Gebelik eğitiminde eğitimcilerden biri de psikologdu. Çocukla iletişimimizin nasıl olması gerektiğine dair kısa açıklamalar yapmıştı. Ben ona bir soru sordum. Bütün bu dediklerinizi uygulamamıza rağmen çocuğun tersi yönde gelişmesi durumu var mı diye? O da var dedi. Çocuğun karakterini iyi anlamanız lazım dedi. Eğer çocuk içe dönük yapıdaysa siz onu devamlı sosyal olması için zorlar ve bunu yapmadığında da aşağılarsanız hiç bir aşama kaydedemezsiniz dedi. Açıkçası, bu iş tam bir denge işi. Ama her şeyden önce insanın kendi iç dengesini kurması, bunu da daha sonra çevresiyle paylaşması gerekiyor. Sanırım ana babalık ondan bu kadar kutsal, ondan bu kadar zor.

Çok uzun yazdım, inşallah sıkmamışımdır. :)

spor çok abest kaçar canım ama sandalet yada terlik bence daha mantıklı

Evet aslında öyle ama ben arada elbise altına bile ince spor ayakkabılardan giyiyorum Ne yapayım, sağlık her şeyden önce geliyor. Bir de bazen yanımda hafif topuklu bir ayakkabı taşıyorum. Ders boyunca onları giyip eve giderken spor ayakkabısıyla değiştiriyorum

haklısın tabiki önce sağlığımız kim ne derse desin ki şu halde kimse bişey diyemez

Bu arada belki duymayanlar vardır. Mayıs 2015 ten sonra doğum yapanlara devlet yardım yapacak, sanırım bir aya mahsus olmak üzere. ilk çocuk 400, ikinci 500, üçüncü 600. Hatalıysa düzeltin lütfen. Yalnız bu yardımdan faydalanmak için bir form doldurmak gerekiyor, sonra da onu il sağlık müdürlüğüne teslim etmek gerekiyor.

Siz perde ya da halı seçimi yaptınız mı kızlar? ben araştırıyorum da benim alacağım halının ebatları küçük olacak kızımın mobilyası park yatağı derken küçük bir alan kalıyor.. İnternetten sipariş vereniniz var mı ?

yelpaze yoruyor da şeylerden al masa üstü için minik vantilatörler var usb bilgisayara bağlanıyo. 10 15 tl falan bi nebze olsun rahatlatıyo yine

Ben mustafa taşa gidiyorum. Bir kere de ayrıntılı ultrason için mustafa basbuga gittim. 4 boyutlu çok güzel oluyo ys son kontrolde ağzını fln açtı güzel poz verdi insan çok garip oluyo bende sezaryen taraftarıydim ama mustafa bey her şey normal gidiyo şimdilik ben normal yaptırmak isterim dedi. Bakalım ne olcak sonuç

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…