2015 Kasım Anneleri

Bebeklerimizin Cinsiyetleri

• Ankete Katılan
    534
Oyle canim biraz karisik ama 28. De tam 7 yo doldurmus 8. Ayin icine girmis bulunuoruz . 32. Haftadan sonrada 8 bitip 9. Ay baslio :)))
Aslında 30. hafta dolunca 7. ay bitmiş olacak.
34. hafta dolunca 8. ay bitmiş olacak.
38. hafta dolunca da 9 ay bitmiş olacak.
Kalan 2 hafta da 10 günlük süre oluyor.

Her seferinde dik durursanız bir süre sonra çocuk kabulleniyor. Ilkinde yarim saat agliyorsa ikincisinde atıyorum 15dk ağlıyor ve böyle böyle bu konuda size diş geciremeyecegini anlayip pes ediyor. Benimki bana yapamiyor ama babasi, dedesi benim kadar dirayet gösteremediği için onlarla çıktığında eli boş dönmüyor.

Ben eşimin kızıyla ilk kez AVM de tanıştım,ayakkabı alışverişi yapıyorlardı.Yaş olarak 5 e yakındı.Ayakkabı , babanın istediği değil , çocuğun istediği alındı.Sonra annesi değiştirmiş , pek gündelik kullanıma uygun bir spor ayakkabı değildi.Neyse detayı bir kenara bırakırsak , prenses elbisesi gibi bir elbise gördü , kesinlikle bırakmıyor.Elbise de ucuz bir şey değil , o zaman 160 liraydı. Mağazayı ayağa kaldırdı , o nasıl bir ağlama , herkes bize bakıyoreleştiren gözlerle.Satıcılar yardımcı olmaya çalışıyor , babası konuşuyor kimseyi dinlemiyor.
Ben de çok zor durumda kalmıştım , ilk kez tanıştım , müdahale edemem , çevredeki kadınlar benim kayıtsızlığıma bakıp yargılıyorlardı,gözlerinden anlaşılıyordu.Kabus gibi bir andı.Mağazanın bile huzuru kaçtı , sonuçta elbise alındı.
Yakın zamanda da istediği bir oyuncak alındı eve gelindi , beğenmedi , oyuncağı fırlatıyor , ağlama krizleri falan . Neyse ki ben paketledim , mağaza da insaflı çıktı değiştirdi.
Bir kere de ben sinemaya götürdüğümde oyuncak mağazasının önünden geçerken içeri girmek gibi bir hata yapmışım.Oyuncak almadan çıkamadık,neyse ki yönlendirdim de makul fiyatlı bir oyuncak seçtirebilmiştim.
Bir şekilde "Hayır " a alıştırmak lazım , ben bu manzaralara tanık olunca bu konuda gözüm korktu biraz ama kendi çocuğuma acımam , ağlarsa ağlasın , bir ağlar , iki ağlar alışır diye düşünüyorum.Eşimin çocuğuna bu şekilde müdahale edemem.

cnm şuan ne desek boş anlamıyor yada anlamak istemiyor ancak markete gidicez kendi parasıyla alışveriş yapacak kasada parası yetmeyince kasiyer geri çevirecek o zaman belki öğrenir son çaremiz bu..

cnm şimdiki çocukların hepsi aynı malesef ama inan bende öyle diyordumda kendi çocuğun olunca anlayacaksın olmuyor işte ağlatamıyorsun sonuç böyle yok bilmeyen nesiller..

bizdede benim kızkardeşim çok düşkün o alıştırdı birazda istediği herşeyi aldı ağlatmadı şimdi istesekte önüne geçemiyoruz

Günaydınnn kızlar.. Sizin bazılarınızın ikinci bebekleriniz , bende bazen kaygılanıyorum nasıl yetiştireceğiz ,nasıl iletişim kurmalıyız vs ...

Evet kayseri deyim sizde mi yalnız direk neresi olduğu belli oluyo başka yerde yoktur böyle adet fln heralde

evet ben de Kayseride'yim. Dediğiniz gibi aksi düşünülemez bile burda. Neyse ki benim eşim tarafı Kayserili değil de biraz daha rahatım.Başlarda onlara garip geliyodu böyle şeyler biraz. ama alıştılar artık, onlar da bize uyum sağladılar

Reactions: GCA
Günaydınnn kızlar.. Sizin bazılarınızın ikinci bebekleriniz , bende bazen kaygılanıyorum nasıl yetiştireceğiz ,nasıl iletişim kurmalıyız vs ...
aynen cnm birinciyle baş edemiyoruz bu günlerde ikisiyle birden nasıl başa çıkıcam hiç bilmiyorum düşünmek istemiyorum allah yardımcımız olsun..

Bizim de aynıydı, bardağı taşıran son damla avm de beni ıssırdı, sanki ben ıssırmışım gibi attı kendini yere. şoka girmiştim. bıraktım yürüdüm, ağlaya ağlaya geldi arkamdan. babası ve ben otutturduk, eve gelince, konuştuk, özel günler dışında ona birşey almayacağımızı söyledik. oyuncaklarını ayıklattık, eli titreye titreye ihtiyacı olan çocuklara verdirdik. bir daha yapmadı. şimdi kendi para biriktiriyor, kumbarasındaki para yeterse alıyor.

sizinki kaç yaşında canım? bizimkinde henüz o kadar olgunluk yok malesef..

Aslında 30. hafta dolunca 7. ay bitmiş olacak.
34. hafta dolunca 8. ay bitmiş olacak.
38. hafta dolunca da 9 ay bitmiş olacak.
Kalan 2 hafta da 10 günlük süre oluyor.

Bende boyle biliyorum,ama nedense cevrem anlamiyor ve beni hala 7aylik cikartiyor.
Gelde anlat simdi

bizdede benim kızkardeşim çok düşkün o alıştırdı birazda istediği herşeyi aldı ağlatmadı şimdi istesekte önüne geçemiyoruz
Dışardan böyle müdahaleler çok sorun oluyor maalesef. Benim babam bir de bize çocuğun yanında kızıyor, benim yanımda ağlatmayın ne derse yapın vs diye. Ama işte çocuk gibi ona da bazı şeyleri öğretmeye çalışıyorum bu yaştan sonra. Bebek doğduktan sonra bu sorunu çözebilmek için yeterince enerjin kalmayacak muhtemelen, avmdeki insanlarla bir daha karsilasmayacagini vs düşünerek ağlasa dahi şu kısacık sürede çözmeye çalış bence. Çocuklar insanların zayif anlarını ve zayıf yönlerini keşfetmekte inanılmaz başarılılar.

kızlar şu an içinden ateşler fışkırtan sıcaktan kavrulan sıcak bastıkça dengesini şaşıran bir tek ben miyim
ha tamam tamam günaydın yeaa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…