2015 Kasım Anneleri

Bebeklerimizin Cinsiyetleri

• Ankete Katılan
    534
bu konuyu hiç görüşmedik ama daha önceki arkadaşlarım da toplu bir şekilde sgk dan almışlar..

Ayyyyyyyy ne sinir oldum şimdi benböylelerine ne desen boş arkadaş...

valla bana da arada sırada laf atıyolar iş yerinde iyice şişmanladın die.

bende sizene siz mi taşıyosunuz kilolarımı diyorum.. ayrıca o kilo değil bebek diyorum..

hiç müsamaha göstermem banane.. ben bozulcağıma onlar bozulsun..

Densizmi yok dünyada havlayıp dursunlar

Tatlım gerilme bence bende ilk doğumda genel anestezi ile oldum.uyandığımda sedyedeydim kızımda yanımdaydı odaya geçiyoduk herkesin bünyesi farkli sezeryan çokta kötü değil arkadaşlar ilk 2 saat biraz zor sonrası kolay.doktor bana ameliyattan sonra ağrı kesiciler verdi bunları iç 4 saate bir dedi inanırmısın onları bile içmedim süte geçer diye ağrım bile fazla olmadı.

Evet aynı anlattıgınız agrı bendede var maalesef derdimi dr a anlatamadım tam olarak nasıl bir agrı falan diye tarif edemedim :) en cokta oturdugum yerden ayaga kalkınca oluyor neden oluyor anlamadım doguma hazırlanıyor diyorlar ama daha cok var erken degilmi

Evet aynı anlattıgınız agrı bendede var maalesef derdimi dr a anlatamadım tam olarak nasıl bir agrı falan diye tarif edemedim :) en cokta oturdugum yerden ayaga kalkınca oluyor neden oluyor anlamadım doguma hazırlanıyor diyorlar ama daha cok var erken degilmi

Kızlar dedemi kaybettik. Sizden ruhuna Fatiha istiyorum. Hepinizden Allah razı olsun...
Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun inşallah.

valla herkes densiz canım bana da kaynanam eşimle birlikte bayramda gidince bak karının karnı benimkinden büyük ona niye şişman demiyorsunuz dedi bende yapıştırdım cevabı ben hamileyim ama sende bir şey yok dedim. utanmadan belki bende bir kız doğururum dedi bende tabi tabi bu yaşta dedim güldüm. bu arada bizimki iki tarafında ilk torunu sonra eşime söyledim annen bir daha kiloma laf ederse bozarım haberin olsun dedim. bir kaç hafta sonra yine gittik ve ben bu sürede hiç kilo almadım sadece malum erkek bebek göbeği öne doğru çıkıyor. görür görmez şişmişsin dedi bende yok vallahi kilo almadım dedim eşimde annesine çıkıştı neresi şişmiş enine gitmiyor ki dedi ee tabi oğlundan paparayı yiyince sustu hee evet öyle diye lafı çevirdi. sende eşine söyle bir defa bozsun onları sonra tekrarı olmaz

evet doğuma çok var yani ne vardı da şimdiden başladı...ki ben sezaryen istiyorum zaten normal doğum da yapmıcam yani açılmasa da olurdu tövbe yarabbim(((((

bak canım biraz bilgi buldum, ekliyorum:

GEBELİKTE ÇATI KEMİĞİ AĞRISI (PUBİK - PELVİK AĞRI)

HAMİLELİKTE PUBİK EKLEMDE AYRILMA VE AĞRI
Pubik bölge veya çatı kemiği denilen bölge vajen üstündeki tüylenmenin olduğu bölgedir. Bu bölgede gebelik sırasında veya doğum sonrasında ağrı olabilir. Gebeliğin 10. haftasından sonra pubik kemikte genişleme ve ayrılma başlar. Bu gebelikte artan relaxin hormonunun etkisiyle eklemlerde gevşeme olmasına bağlıdır. Bel ve sırt ağrısına kıyasla daha nadir görülen bir durumdur.

Pubik ağrı riskini arttıran durumlar:
- İri bebek
- Fazla doğum yapmak
- Doğumun çok hızlı veya çok uzun sürmesi
- Doğumda forseps uygulanması gibi müdahaleler
- Daha önceden kalçaya, pelvik bölgeye travma veya kaza, ameliyat geçirmek

Pubik bölgede ağrı, hassasiyet, şişlik olabilir ve ağrı bele, kalçaya, bacağa vurabilir. Ağırlık kaldırma, merdiven çıkma, yürüme gibi durumlarda ağrı artabilir. Yatakta dönerken, ayağa kalkarken ağrı olabilir.

Tedavisinde yatak istirahati ve çeşitli egersizler verilir, antiinflamatuar ağrı kesici ilaçlar kullanılır.

Pubik Kemikte Ayrılma (Diastasis Simfizis Pubis)
Gebe olmayan insanlarda pubik kemikler arasındaki eklem mesafesi yaklaşık 4-5 mm kadardır. Gebelikte artan relaxin hormonunun gevşetici etkisi ile bu aralığın bir kaç mm artması normaldir. Gebelikte aralığın 9 mm'ye kadar artması normal kabul edilir. Bu normal ayrılma doğumun kolay olması için gereklidir. 10 mm ve üzerinde ayrılma olduğunda ise anormal bir ayrılmadan bahsedilir. Bu derece aşırı ayrılma olması gebelikte veya doğum sırasında olabilir ve şiddetli ağrı ile eklem disfonksiyonuna sebep olabilir. Sıklıkla istirahat, egzersiz ve antiinflamatuar ilaç tedavisi sonrası 6-8 haftada iyilelme izlenir. Nadiren ameliyat ile fiksasyon gerekebilir.

alıntıdır: jinekolojivegebelik.com

Allah allah niye böyle kıskançlık yapıyorsun demi ya, mutlu ol işte torunumu taşıyor bu kız moralini bozmayim falan der insan. İlle oğullarından azarı yiyip öyle durulacaklar. Ayrıca kilo alırsak alalım onlara ne sonrasında verecek olan biziz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…