- 22 Aralık 2014
- 3.694
- 2.756
- 248
- 31
- Konu Sahibi adanamerkez
-
- #35.221
Sen doktoruna bi sor bence canim oyke ufak tefek agrilar olabilirde ne bileyim o kadar seni zorluyosa de bi doktoruna benceay Allah kimseye vermesin çok agrıyo çok
Kizlar benim bebisim erkek.. Erkek bebekleri olanlar hareketleriniz nasil yani benek hareketleri benimki hareketli ama isine geldiginde :),bazi gun cok hareketli oluyo bazende gayet durgun oluo :)
Teşekkür ederim cnm bilgi için evet okudum nette biraz araştırdım aynen yazılanların cogu oluyor demekki normal yaşadıklarımız istirahat edince biraz hafifliyor sende fazla yorulmamaya calış , hem bakarsın sezeryan olmanızada gerek kalmaz dimi normal dogum daha kolay olacaktır belki sizin içinevet doğuma çok var yani ne vardı da şimdiden başladı...ki ben sezaryen istiyorum zaten normal doğum da yapmıcam yani açılmasa da olurdu tövbe yarabbim(((((
bak canım biraz bilgi buldum, ekliyorum:
GEBELİKTE ÇATI KEMİĞİ AĞRISI (PUBİK - PELVİK AĞRI)
HAMİLELİKTE PUBİK EKLEMDE AYRILMA VE AĞRI
Pubik bölge veya çatı kemiği denilen bölge vajen üstündeki tüylenmenin olduğu bölgedir. Bu bölgede gebelik sırasında veya doğum sonrasında ağrı olabilir. Gebeliğin 10. haftasından sonra pubik kemikte genişleme ve ayrılma başlar. Bu gebelikte artan relaxin hormonunun etkisiyle eklemlerde gevşeme olmasına bağlıdır. Bel ve sırt ağrısına kıyasla daha nadir görülen bir durumdur.
Pubik ağrı riskini arttıran durumlar:
- İri bebek
- Fazla doğum yapmak
- Doğumun çok hızlı veya çok uzun sürmesi
- Doğumda forseps uygulanması gibi müdahaleler
- Daha önceden kalçaya, pelvik bölgeye travma veya kaza, ameliyat geçirmek
Pubik bölgede ağrı, hassasiyet, şişlik olabilir ve ağrı bele, kalçaya, bacağa vurabilir. Ağırlık kaldırma, merdiven çıkma, yürüme gibi durumlarda ağrı artabilir. Yatakta dönerken, ayağa kalkarken ağrı olabilir.
Tedavisinde yatak istirahati ve çeşitli egersizler verilir, antiinflamatuar ağrı kesici ilaçlar kullanılır.
Pubik Kemikte Ayrılma (Diastasis Simfizis Pubis)
Gebe olmayan insanlarda pubik kemikler arasındaki eklem mesafesi yaklaşık 4-5 mm kadardır. Gebelikte artan relaxin hormonunun gevşetici etkisi ile bu aralığın bir kaç mm artması normaldir. Gebelikte aralığın 9 mm'ye kadar artması normal kabul edilir. Bu normal ayrılma doğumun kolay olması için gereklidir. 10 mm ve üzerinde ayrılma olduğunda ise anormal bir ayrılmadan bahsedilir. Bu derece aşırı ayrılma olması gebelikte veya doğum sırasında olabilir ve şiddetli ağrı ile eklem disfonksiyonuna sebep olabilir. Sıklıkla istirahat, egzersiz ve antiinflamatuar ilaç tedavisi sonrası 6-8 haftada iyilelme izlenir. Nadiren ameliyat ile fiksasyon gerekebilir.
alıntıdır: jinekolojivegebelik.com
benimki de 17 subat ama benim dogum tarihim 24 Kasım cikiyor sizinki 26 anlamadim valla:) ayni benimde 17subat
Gerilme canım sonuçta herşey bizim isteklerimize gore şekillenmiyor maalesef ama genel anestezininde gerçeği.bu. Ben normal çok isterken ilk doğumda 36 haftalık genel olmak zorunda kaldım ilk gunumu hiç hatırlamıyorum nerdeyse. İnşallah bunda bi sıkıntı olmazsa epidural istiyorum.Tansiyon sebebiyle spinal olamayacak, kan rahatsızlığı sebebiyle normal doğum yapamayacak genel anestezi alacak çok kişi var burada.
Bazı şeyler bizim seçimimiz değil.
Kasım grubu genel sayfasına birisi de spinal ile ilgili aman allahım neler yazmış.
Başka birisi normal doğumda 20 dikişi anlatmış sakın olmayın diye.
Herkes bir değil, herkesin imkanı ve seçimi de bir değil.
Birbirimize doğumla ilgili kötü duyumlar yazmayalım bence.
Ben genel olmak zorundayım %100 ve şimdi bu uyarıyı okudum daha fazla gerildim.
Doktor 26 kasim dedi ama bakalim hayirlisi, ne zaman gelicekler.O zaman sizlerin tahmini doğum tarihlerinizin 24 Kasım ( Öğretmenler Günü :) ) olması lazım , çünkü benim Sat 19 Şubat ve tahmini doğum tarihim 26 Kasım .
Yok 26 degil benimde 24 de arkadasin dedigi gibi bazi hesaplamalarda 25oluyobenimki de 17 subat ama benim dogum tarihim 24 Kasım cikiyor sizinki 26 anlamadim valla
Ben gece hissetmiyorum pek :) uykunda hissetmiyorm sanirim ama karnimin altina yastik koyuyorum yatarken bazen tekme atarken yastik hareket ediyo ona uyaniyorum :)Benim oğluş da canı isteyince hareket ediyo düzeni yokAma geceleri hiç durmuyo hele bazen balık gibi içimde vicik vicik dönmüyor mu beni benden aliyor
evet doğuma çok var yani ne vardı da şimdiden başladı...ki ben sezaryen istiyorum zaten normal doğum da yapmıcam yani açılmasa da olurdu tövbe yarabbim(((((
bak canım biraz bilgi buldum, ekliyorum:
GEBELİKTE ÇATI KEMİĞİ AĞRISI (PUBİK - PELVİK AĞRI)
HAMİLELİKTE PUBİK EKLEMDE AYRILMA VE AĞRI
Pubik bölge veya çatı kemiği denilen bölge vajen üstündeki tüylenmenin olduğu bölgedir. Bu bölgede gebelik sırasında veya doğum sonrasında ağrı olabilir. Gebeliğin 10. haftasından sonra pubik kemikte genişleme ve ayrılma başlar. Bu gebelikte artan relaxin hormonunun etkisiyle eklemlerde gevşeme olmasına bağlıdır. Bel ve sırt ağrısına kıyasla daha nadir görülen bir durumdur.
Pubik ağrı riskini arttıran durumlar:
- İri bebek
- Fazla doğum yapmak
- Doğumun çok hızlı veya çok uzun sürmesi
- Doğumda forseps uygulanması gibi müdahaleler
- Daha önceden kalçaya, pelvik bölgeye travma veya kaza, ameliyat geçirmek
Pubik bölgede ağrı, hassasiyet, şişlik olabilir ve ağrı bele, kalçaya, bacağa vurabilir. Ağırlık kaldırma, merdiven çıkma, yürüme gibi durumlarda ağrı artabilir. Yatakta dönerken, ayağa kalkarken ağrı olabilir.
Tedavisinde yatak istirahati ve çeşitli egersizler verilir, antiinflamatuar ağrı kesici ilaçlar kullanılır.
Pubik Kemikte Ayrılma (Diastasis Simfizis Pubis)
Gebe olmayan insanlarda pubik kemikler arasındaki eklem mesafesi yaklaşık 4-5 mm kadardır. Gebelikte artan relaxin hormonunun gevşetici etkisi ile bu aralığın bir kaç mm artması normaldir. Gebelikte aralığın 9 mm'ye kadar artması normal kabul edilir. Bu normal ayrılma doğumun kolay olması için gereklidir. 10 mm ve üzerinde ayrılma olduğunda ise anormal bir ayrılmadan bahsedilir. Bu derece aşırı ayrılma olması gebelikte veya doğum sırasında olabilir ve şiddetli ağrı ile eklem disfonksiyonuna sebep olabilir. Sıklıkla istirahat, egzersiz ve antiinflamatuar ilaç tedavisi sonrası 6-8 haftada iyilelme izlenir. Nadiren ameliyat ile fiksasyon gerekebilir.
alıntıdır: jinekolojivegebelik.com
Benimkisi sabah 10 da basliyo oglene kadar turlaniyo icerde tekmeleri siddetli degil.bide aksam 11 gibi basliyor ben uyuduktan sonra kacta duruyor bilmiyorum valla.Benim oğluş da canı isteyince hareket ediyo düzeni yokAma geceleri hiç durmuyo hele bazen balık gibi içimde vicik vicik dönmüyor mu beni benden aliyor
Kızlar baş sağlığı dileyen herkese teşekkür ederim. Allah bizlere yavrularimiza sağlıklı ömürler versin inşallah...
Hepimiz kadiniz sonuçta hamile bile olsak biri kilo aldın diyince sinir oluyorum. Kaç kg aldın bilmem ne. Gereksiz şeyler. Benim eltimde öğretmen full raporla yattı benim ayağım sismemisti seninki ne çabuk şişti dedi. Bende sen evde yattin ben akşama kadar sandalyedeyim dedim. Niye kıyaslama yapılıyor ki gereksiz. Kuzenlerim fln ay ne tatlı oldun nasıl yakışmış fln diyolar nasıl seviniyorum. Öyle ya da değil iltifat insanı mutlu ediyo.
Oyle pek siddetli olmuyo ya bazen arada oluyo o hatta mesaneme vuruo afedersiniz altima kacircak gibi oluyorum :)Benimkisi sabah 10 da basliyo oglene kadar turlaniyo icerde tekmeleri siddetli degil.bide aksam 11 gibi basliyor ben uyuduktan sonra kacta duruyor bilmiyorum valla.
Kizlar benim bebisim erkek.. Erkek bebekleri olanlar hareketleriniz nasil yani benek hareketleri benimki hareketli ama isine geldiginde :),bazi gun cok hareketli oluyo bazende gayet durgun oluo :)
çalışan hanımlara bi sorum olacak doğum izninde maaşınızı alacakmısınız yoksa doğum izni bitince toplumu alacaksınız? ben kızıma hamileyken maaşımı her ay almıştım sonrada sgkdan aldığım toplu parayı işyerime yatırmıştım şimdi yine aynısını istiyorum ama insan kaynaklarındaki arkadaş sgk ile görüştüğünü olmaz dediklerini söylüyor varmı böyle bişey?
Başın sağolsun canım. Allah sabır versin.Kızlar dedemi kaybettik. Sizden ruhuna Fatiha istiyorum. Hepinizden Allah razı olsun...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?