- 15 Mart 2015
- 11
- 12
- 3
- 44
- Konu Sahibi adanamerkez
-
- #3.501
Merhabalar canım. gebelik tarihini sat a göre hesapladım. sat 19 şubat. döngüm 25 gün. bat ım 16 marttı. 14 martta test yaptım evde, çünkü midemde bi anda acaip bir yanma peyda oldu. başım dönüyor falan tuhaf tuhaf şeyler..acaba olabilirmi dedim ve şokkkMerhaba hayırlı olsun canım .
GEbelık tarıhını nasıl hesapladın????
Eger yakinsaniz söylememen de üzer cnm onu. Benimde is arkadaşım ameliyat fln oldu. Çok düşündüm napsam die söyledim valla başkasına diyip ona Denemek te olmazdı
Merhabalar. gebelik tarihini sat a göre hesapladım. sat 19 şubat. döngüm 25 gün. bat ım 16 marttı. 14 martta test yaptım evde, çünkü midemde bi anda acaip bir yanma peyda oldu. başım dönüyor falan tuhaf tuhaf şeyler..acaba olabilirmi dedim ve şokkkseninle sat.ımız aynı sanırım canım. sen nasıl anladın.
doğmamış çocuğun gizli yaşamı adlı kitap için bir yorum buldum internette ;
''her anne adayının okuması gereken bir kitap, özellikle psikolojinizin bebeğiniz üzerindeki etkisini görüp kendinize daha çok vakit ayırıp, kendinizi dinleyeceksiniz. bebeğinize verdiğiniz mesajların daha çok farkına varacaksınız.''
diğer kitapta hafta hafta bebek gelişimi detaylı bilgilendirme tarıznda sanırım.
yan yana çalışıyoruz ama çok dedikoducu bi insan hemen herkese söyler eminim fazla samimi deilim yanii mesafemi korumak zorundayım çünkü ne kadar iyi niyetli olursam olayım o hep art niyetli her söylediğimden bi mana çıkartıyor bende o yüzden bi süre daha söylemeyi düşünmüyorum kimseye..
Canım bende pek kımselere soylemedım hele esımın arkadaslarının hıcbırının haberı yok....
Soylemekte ıstemıyorum ...
Ama asırı sosyal paylasım meraklısyım ne kadsr dayanırım bılemem
Merhaba öncelikle hayırlı olsun :)Merhaba Arkadaslarım Rabbım bu topıge mesaj atmamı nasıp ettgı gunlere sukurler olsun cok degıl 5 gun once oturdugum masanın ekranından heyecanla ve buyuk hevesle hamılelık belırtılerı okurken ...
Bır kac arkadasım 1 -2 gun onceden test yapıp gebe olduklarını yazdıgında bende test yapmıs hamıle oldugumu ogrenmıstım 5 gundur ruyagıbı gecen heyecandan sonra bılınclı anne olmak adına ıyıkı sızler varsınız fıkırlerınız var topık acılalı ne kadar olmus ne kadar mesaj bırıkmıs okumam mumkun degıl malesef... Sureklı onlıne olan arkadaslarıma tekrardan merhaba demek ısterım cunku ben bu konun altından hıc mı hıc ayrılmak ıstemıyorum cunku hıcbırsey bılmıyorum ..
İlk Gebelıgım ( Çok şükür
Oncelıkle soyle baslamak ıstıyorum...
2 tane cubuk test bır adet kan testı yaptırdım basarı hastanesınde 45 dk sonrasında 350,39 hcg sonucumdan bu yana 5 gun gectı 2 gun once pazartesı gunu dayanamadım kaıdn dogum dok. gıttm daha cok erken ult. goremem dedı.
Yınede baktı brısey yok dedı ıcıme bır kurt dustukı anlatamam...
Hemen saglık ocagına gıttım doktorumuz cok ıyı sagolsun sıkılma hamılesın :) dedı bırsey anlattıksan sonra ıcım rahatlasada tekrardan test yaptı doktorum ıcın rahat etsın dedı hem bende sunu merak edıyorum 5 gunde ne kadr degerım degıstı :)
Kadın dogum doktorumda pazartesı gunu gel tekrardan ult. bakalım demıstı...
Esımde bende aılem de ınanamıyoruz annem hala saglık ocagındayken aradıgımda varmıymıs dıyo
Yanı Cok sukur Hamıleyım dedım... Fakat boyle benım hıkayem uzun oldu Hakkınız helal edın sorularımı sorupssuyorum :)
1-- Hcg testınde 1-2 hafta arasında gebesınız derken ınt olsun telfon uygulamalarım olsun saglık ocagındakı doktorum olsun son adet tarıhımden ıtıbaren gebelıgımı hesaplamalarında 4 hafta 2 gunluk gebe cıkıyorum hangısı dogru kafam allak bullak..
2-- Platese baslamak ıstıyorum cokmu erken bebegıme zarar verırmıyım son derece kuskulu olsamda kararlıyım -hıc denemedım ama saglıklı bır gebe olmak ıstıorum
3-- bu hafta sonu gebelık kıtapları alacagım fıkrı olan arkadaslarım varmı :)
Sımdıden hakkınızı helal edın :))
Simdiden hayirli olsun hamileliğin. insallah saglikla kucagina alirsin.Merhaba Arkadaslarım Rabbım bu topıge mesaj atmamı nasıp ettgı gunlere sukurler olsun cok degıl 5 gun once oturdugum masanın ekranından heyecanla ve buyuk hevesle hamılelık belırtılerı okurken ...
Bır kac arkadasım 1 -2 gun onceden test yapıp gebe olduklarını yazdıgında bende test yapmıs hamıle oldugumu ogrenmıstım 5 gundur ruyagıbı gecen heyecandan sonra bılınclı anne olmak adına ıyıkı sızler varsınız fıkırlerınız var topık acılalı ne kadar olmus ne kadar mesaj bırıkmıs okumam mumkun degıl malesef... Sureklı onlıne olan arkadaslarıma tekrardan merhaba demek ısterım cunku ben bu konun altından hıc mı hıc ayrılmak ıstemıyorum cunku hıcbırsey bılmıyorum ..
İlk Gebelıgım ( Çok şükür
Oncelıkle soyle baslamak ıstıyorum...
2 tane cubuk test bır adet kan testı yaptırdım basarı hastanesınde 45 dk sonrasında 350,39 hcg sonucumdan bu yana 5 gun gectı 2 gun once pazartesı gunu dayanamadım kaıdn dogum dok. gıttm daha cok erken ult. goremem dedı.
Yınede baktı brısey yok dedı ıcıme bır kurt dustukı anlatamam...
Hemen saglık ocagına gıttım doktorumuz cok ıyı sagolsun sıkılma hamılesın :) dedı bırsey anlattıksan sonra ıcım rahatlasada tekrardan test yaptı doktorum ıcın rahat etsın dedı hem bende sunu merak edıyorum 5 gunde ne kadr degerım degıstı :)
Kadın dogum doktorumda pazartesı gunu gel tekrardan ult. bakalım demıstı...
Esımde bende aılem de ınanamıyoruz annem hala saglık ocagındayken aradıgımda varmıymıs dıyo
Yanı Cok sukur Hamıleyım dedım... Fakat boyle benım hıkayem uzun oldu Hakkınız helal edın sorularımı sorupssuyorum :)
1-- Hcg testınde 1-2 hafta arasında gebesınız derken ınt olsun telfon uygulamalarım olsun saglık ocagındakı doktorum olsun son adet tarıhımden ıtıbaren gebelıgımı hesaplamalarında 4 hafta 2 gunluk gebe cıkıyorum hangısı dogru kafam allak bullak..
2-- Platese baslamak ıstıyorum cokmu erken bebegıme zarar verırmıyım son derece kuskulu olsamda kararlıyım -hıc denemedım ama saglıklı bır gebe olmak ıstıorum
3-- bu hafta sonu gebelık kıtapları alacagım fıkrı olan arkadaslarım varmı :)
Sımdıden hakkınızı helal edın :))
Merhaba öncelikle hayırlı olsun :)
1. Sen hcg değerine haftasına vs. pek takılma derim. 350 Hcg süper bir değer ben 12.8 ile öğrendim sen düşün gerisini :) Zaten bir doktorun söylediği diğerini tutmuyor.
2. Pilatesi ben hamile kalmadan önce yapıyordum öğrenince bıraktım. Doktoruma sorup hamile pilatesine başlamayı düşünüyorum ama ilk üç ay yapılmasını her doktor önermiyor
3. Hamilelik dönemi hakkında bilgi edinmek için kitap istiyorsan, annelik ve bebek bakımı diye ansiklpedi gibi bir kitap var. Güzel çok detaylandırmadan birçok şeyden bahsetmiş, tavsiye ederim
çok erken daha hele bi kese görülsün kalp atışları duyulsun o zaman paylaşırız kısmetsebiz daha eşimin ailesine bile söylemedik eşim çok ağzı sıkıdır bana kalsa onlara söylerdimde kesinleşsin o zaman söyleriz dedi :)
Simdiden hayirli olsun hamileliğin. insallah saglikla kucagina alirsin.Ben hamilelige kadar grup derslerinde 2 yildir plates yapiyordum ancak hamilelikten sonra biraktim. Ilk 3 ay cok onermiyorlar. Heleki benim suan sikintili devam ettigi icin birak platesi surekli yatip istirahat ediyorum. Ama eğer sporculuk geçmısin varsa ve daha onceden de düzenli spor yapan biriysen biraz daha hafifletilmis sekilde devam edebilirsin diyor doktorlar. Tabi en iyisi bunu kendi doktoruna sorman. Kitap içinse "bebegınizi beklerken sizi neler bekler" guzel bir kitap, ben henuz almadim ama arastir istersen.
Bız aılelere soyledık canım dayanamdık :)))))
yan yana çalışıyoruz ama çok dedikoducu bi insan hemen herkese söyler eminim fazla samimi deilim yanii mesafemi korumak zorundayım çünkü ne kadar iyi niyetli olursam olayım o hep art niyetli her söylediğimden bi mana çıkartıyor bende o yüzden bi süre daha söylemeyi düşünmüyorum kimseye..
Kızlar bulantilar iniz ne alemde
Kızlar bulantilar iniz ne alemde
sizin ilk olcak sanırım o yüzden dayanamamanız normal :) bizde kızıma hamile kaldığımda daha idrar testinde silik çizgiyi gördüğümüz gibi söylemiştik ailelere ama bu sefer sadece kız kardeşim ve annem biliyo o da tam olarak deil. iki ay önce kimyasal gebelik geçirdiğim için tedirginlik var biraz o yüzden kesinleşmesini bekliyoruz.
kızlar merhaba bende bugun öğrendim hamile olduğumu belirtilerimi paylaşmak istiyorum bu heycanlı bekleyişinize yardımcı olmak istiyorum ben bu sitede çok umut aradım kendime çünkü 2 yılıdr çocuk istiyoruz bu ay aşılama yaptırcaktık artık herşey normal olmasına rağmen bebeğimiz olmuyodu önce Rabbim istedi ol dedi oldu ama incir kürünün ve ibni sina nın macunu vesile oldu diye düşünüyorum.adet günümden önce 3 defa kasıklarımda igne gibi sancı hissettim 1.hapşurdugumda 2 aniden kalktıgımda 3 güldüğümde adet günüme doğru vajinamda gerçekten bi yumuşaklık vardı böyle bi kaygan gibiydi daha önce başka bi formda okumuştum zaten böyle bişeyin olabileceğini adet günümden sonra meme uçlarım çok acımaya başladı pazar gunu adetim gelmesi gerekirdi bugün sabah idrar testi yaptım hemen çift çizgi çiktı ardından hastaneye gitiim kan verdim o da 919 çıktı
kızlar merhaba bende bugun öğrendim hamile olduğumu belirtilerimi paylaşmak istiyorum bu heycanlı bekleyişinize yardımcı olmak istiyorum ben bu sitede çok umut aradım kendime çünkü 2 yılıdr çocuk istiyoruz bu ay aşılama yaptırcaktık artık herşey normal olmasına rağmen bebeğimiz olmuyodu önce Rabbim istedi ol dedi oldu ama incir kürünün ve ibni sina nın macunu vesile oldu diye düşünüyorum.adet günümden önce 3 defa kasıklarımda igne gibi sancı hissettim 1.hapşurdugumda 2 aniden kalktıgımda 3 güldüğümde adet günüme doğru vajinamda gerçekten bi yumuşaklık vardı böyle bi kaygan gibiydi daha önce başka bi formda okumuştum zaten böyle bişeyin olabileceğini adet günümden sonra meme uçlarım çok acımaya başladı pazar gunu adetim gelmesi gerekirdi bugün sabah idrar testi yaptım hemen çift çizgi çiktı ardından hastaneye gitiim kan verdim o da 919 çıktı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?