- 4 Ağustos 2010
- 10.681
- 14.340
- 498
- Konu Sahibi adanamerkez
-
- #35.701
benimkinin incileri bitmez kocama dahi demiyom artık..
ilk hamilelik haberimde doktor kıza benziyor demişti bu da bombayı patlattı tabi...
ben zamanında kızıma x ismini vermek istedim kaynanam müsaade etmedi hır çıkardı kızın adını y yaptı kendi annesinin adıymış...
senin kızın adı x olacak o kadar..
dedim eeeeee
bakıyo öyle kaynananın yaptığı çirkefliğin aynısını yapmak istiyorsun yani
ahandabeleeeeeeeeeeeeeee kaldı
Gunaydinlar kizlar dun kontrolum vardi cok sukur bebisim iyiymis dogumu falan sordum doktora sezeryan istersen 37 haftada alabiliriz normal dersen 40 haftayi bekleriz senin bebek tedaviyle oldugu icin riske atmamani oneririm normal dogum yapabilecegine inanmiyorum vajinal darlik var dedi yinede dusun dedi siz ne dusunuyorsunuz normalmi yoksa sezeryan mi ha bu arada mobilden yazdigim icin harfleri duzeltmeye fırsatimm yok teefonum kasiliyorda idare edin kusura bakmayin olurmu
Bende cozemedm ust uste aldatilma haberleri aldida bana da yakistirmaya basladi artk
valla annem memlekette ben burada bebeğin her şeyini aldık kaynanam daha şunu aldım demedi...En güzelini yapıyorsun anında cevap verip eşe yansıtmamakla benim nutkum tutuluyor bazen ne diyeceğimi şaşırıyorum. Benim kv çok pintiler bebeğin herşeyi olmasın herşeyini almayın dediğinde ne diyeceğim şaşırdım. Zamanında köyde tek bebek arabası kullanan kendisiymiş halbuki.. Eşim tombikmiş taşıyamıyorum demiş dedesi almış eşimin. Daha bir çorap almadı hı beklediğimden değil ama ilk torunları heves olmaz mı insanda..
Haklısın canım bebişlerin sağlığı herseyden daha degerliBence doktorunu dinle vajinal darlığın varsa çocuğu riske atma kuzenim normal doğum bekliyordu birden kanaması geldi sezeryan oldu, biz ne kadar şartlandırsakta kendimizi olmayınca olmuyor ben akışına bıraktım
canım benden sana tavsiye ne alıyolarsa alsınlar yapsınlar hiç sesini çıkarma aaa çok güzel deyip geç.beğenmiyosan kullanmıyacaksan bile sende çevrene giderken hediyelik yaparsın. seninki iyiymiş bizimkinin hiççççç sesi soluğu çıkmıyo biliyorumki çıkmazda.yine düşünmüş büyük alıyım diyomuş.hiçmi bi insanda heves olmaz ya geçen diyoki gördüm annen mavi mavi başlamış diyo bende hııııı başladı sağolsun dedim.eşimde bozuluyo ben yaparım alırım oğlumun herşeyini yapmasınlar diyo tabi içten üzülüyodurGünaydın canlar
Bu gün canım çok sıkkın.
Dün akşam eşimle kavga ettik Kv yüzünden ya da eşim yüzünden ya da benim.
Kim suçlu çözemedim ben abartıyor muyum siz söyleyin.
7. aya kadar eşimin ailesinden bebekle ilgili ses çıkmadı.
Ben heyecanlı bir anne olduğum için her şeyimizi erkenden aldık. Kimseden de bir şey beklemedim.
Sonra kv bi başladı onu beğendim şunu beğendim alıcam demeye eşimde biz herşeyini aldık eksimiz kalmadı dedi.
( Burada bir not düşeyim bu kadın eşime ve bana danışmadan bizim paramızla bizim evimizin tüm eşyasını almış bir kadın o günden beri kinliyim zaten)
Sonra ben de aynı şeyleri söyledim bana dedi ki o zaman ben kıyafet alayım büyük alayım sonra giydirirsin ben de tamam dedim ilk torun sonuçta hevesleri vardır.
Sonra kv ara ara arayıp aldıklarını söylüyor zaten var olanlardan almış bende kendisine hiç bir şey demiyordum desemde olsun 2 tane olsun diyordu.
Eşime dert yanıyordum bebek zaten çabuk büyüyecek bir sürü gereksiz şeyi oldu falan keşke içimde tutsaymışım.
Kv dün akşam yine aradı anakucağı almış mama sandalyesi alacakmış ki mama sandalyesini ben almak istiyordum.
Sadece bunu söyledim eşime sinirlendi ben ailesinin aldığı hiç bir şeyi beğenmiyormuşum arayacakmış almayın bir şey diyecekmiş.
Kadın bana aldıklarının resmini atmış. Bir de 2 tane mevlüt takımı resmi atmış hangisini alayım diye ben o sırada eşimin yanında değildim. Konuşma sesini duydum aramış annesini alma artık bir şey kendisi alacak diye bağırdı kadına.
Beni düşürdüğü duruma bakar mısınız?
Hiç bir şeye hevesim kalmadı.
yok artık yaaamaaaan kız erkek diyen teyzeleri neden dert ediyosunuz ki gebeliğimin başında iyi olmadığımdan kaynanam geldi 3 hafta kaldı öncesinde de annem geldi..kaynanam gidene kadar doğumda kimler öldü kimler kanamadan gitti kimler en zor doğumu geçirdi tek tek anlattı gülerek..aklından zorun mu var senin dediğimde de ne dedim canım ben kötü bir şey demedim ki dedi ..bunu napacan.
benimde ilk hamileliğimde doktor yanılmış seninki erkek diyolardı..sinir oluyorum nerden biliyosunda karın yapısı herkesin farklı olur.doğum yapınca da hıhhh kızım oldu işte hani erkektii dedim hiç sesleri çıkmadıCanimm o teyzelerin kokune kibrit suyu dokmek lazimm bana da kizimda oyle diyorlardii doguma gircegm zaman bile bi teyze hastanede erkek bu erkek demisti artikk yanilcak haftalarda deiliz bna nerdeyse her gittigmde cinsiyet soyluo zaten kadin yanilma olcagni sanmam
bebiş için en iyisi hangisiyse o olsun bence. doktorun sezeryandan yana gibi konuşmuş.normal en iyisi ama sezeryanda çok da zor değilGunaydinlar kizlar dun kontrolum vardi cok sukur bebisim iyiymis dogumu falan sordum doktora sezeryan istersen 37 haftada alabiliriz normal dersen 40 haftayi bekleriz senin bebek tedaviyle oldugu icin riske atmamani oneririm normal dogum yapabilecegine inanmiyorum vajinal darlik var dedi yinede dusun dedi siz ne dusunuyorsunuz normalmi yoksa sezeryan mi ha bu arada mobilden yazdigim icin harfleri duzeltmeye fırsatimm yok teefonum kasiliyorda idare edin kusura bakmayin olurmu
Canım bencede bırak ne alırsa alsın ozeniyodur begenmesende kullanmazsın, mesela mama sandalyesi sende kalsın sana geldiğimizde kullanır falan dersin. Hiç almamasidan iyidir bence. Ayrıca esinede hic birşey deme maalesef bazen odunluk yapıp bizim hassas olduğumuzu anlayamiyorlarGünaydın canlar
Bu gün canım çok sıkkın.
Dün akşam eşimle kavga ettik Kv yüzünden ya da eşim yüzünden ya da benim.
Kim suçlu çözemedim ben abartıyor muyum siz söyleyin.
7. aya kadar eşimin ailesinden bebekle ilgili ses çıkmadı.
Ben heyecanlı bir anne olduğum için her şeyimizi erkenden aldık. Kimseden de bir şey beklemedim.
Sonra kv bi başladı onu beğendim şunu beğendim alıcam demeye eşimde biz herşeyini aldık eksimiz kalmadı dedi.
( Burada bir not düşeyim bu kadın eşime ve bana danışmadan bizim paramızla bizim evimizin tüm eşyasını almış bir kadın o günden beri kinliyim zaten)
Sonra ben de aynı şeyleri söyledim bana dedi ki o zaman ben kıyafet alayım büyük alayım sonra giydirirsin ben de tamam dedim ilk torun sonuçta hevesleri vardır.
Sonra kv ara ara arayıp aldıklarını söylüyor zaten var olanlardan almış bende kendisine hiç bir şey demiyordum desemde olsun 2 tane olsun diyordu.
Eşime dert yanıyordum bebek zaten çabuk büyüyecek bir sürü gereksiz şeyi oldu falan keşke içimde tutsaymışım.
Kv dün akşam yine aradı anakucağı almış mama sandalyesi alacakmış ki mama sandalyesini ben almak istiyordum.
Sadece bunu söyledim eşime sinirlendi ben ailesinin aldığı hiç bir şeyi beğenmiyormuşum arayacakmış almayın bir şey diyecekmiş.
Kadın bana aldıklarının resmini atmış. Bir de 2 tane mevlüt takımı resmi atmış hangisini alayım diye ben o sırada eşimin yanında değildim. Konuşma sesini duydum aramış annesini alma artık bir şey kendisi alacak diye bağırdı kadına.
Beni düşürdüğü duruma bakar mısınız?
Hiç bir şeye hevesim kalmadı.
valla annem memlekette ben burada bebeğin her şeyini aldık kaynanam daha şunu aldım demedi...
ama bir şey aldığımız zaman aa onu size ben alacaktım der hep,alacağı falan yok bunu demesini bir türlü anlayamadım iki senedir..
derin dondurucu aldım iki yıldır muhabbeti var ben beyaz eşyacıya girdim ben ayırttım falan dedi yok tabi bir şey ,şimdide bebeğin yatağını ana kucağını almışım ergen gibi yeaaaaaaaaaa biz alacaktık onu...ne zaman alacan çocuk askere giderken mi be kadın sanki isteyen oldu
Kolay gelsin canım,canını sıkma , 37.haftaya kadar çalışan da çok hamile var ; ama tabii zorlar haklısın , en kötü bayram tatili var.Birkaç gün dinlenirsin.Arada izin alabilirsen al ya da rapor al doktorundan,vermezler mi ?
İnternetten yavaş yavaş almaya başlayabilirsin beğendiğin eşyaları.
Bende çalışıyorum canım bazen senin gibi düşünüyorum oh evde hamileliğimi doyasıya yaşamak , bazende evde zaman geçmiyor iş yerine gidip gelirken zaman daha çabuk geçiyor.. Sağlık olsun bende 28. haftada alışverişine başladım alışveriş bir saatlik iş canını sıkma bir hafta sonu alırsın diğer haftasonu yıkarsın hazırlıklara başlayınca zaman daha güzel geçiyor.. Bebeklerimizin geleceği için çalışıyoruz çalışmak zorundayız maalesef Türkiyenin şartları bu
Hepsi halledilir.Alışveriş kolay ve zevkli , liste yapıp birkaç günde tamamlarsın.sağol canım. bu yeni işyerim, hamileyken girdim işe 4 aydır çalışıyorum, o yüzden izin vs. alıp şansımı zorlayamıyorum, zaten bebeğimi kabul ettiler bu bile benim için büyük bir şans...iş görüşmesine gittim kabul edildim, sonra hamile olduğumu öğrendim 2-3 gün sonra:) bir taraftan keşke hamileyken işe başlamasaydım diyorum ama bu hep istediğim bir işti iyi de oldu...rapor almasına alırım da işte yeni bir iş, hamileliğimden dolayı görevim oturmadı, işim oturmadı yani canımı sıkıyo bu durum da ayrıca...eşyaları topluca almak istiyorum canım tek seferde kemeraltından falan...babaannesi alacak inşallah ama daha bebeğin odası yarım yamalak vs. içim sıkılıyor işte...
evet ya insanlar nasıl hamilelik geçiriyor rahat rahat...
yürüyüşlerini sporlarını yapıyorlar, kurslara gıdıyorlar, dinleniyorlar, doyasıya bebek hazırlığı yapıyorlar benim akşama haşatım çıkmış oluyo zaten bişey yapamıyorum...evet ev de insanı sıkıyor ama hamile bir bayan bence çalışmamalı ve bu keyfi bu güzel hisleri sonuna kadar yaşamalı...kaç defa dogurucaz ki zaten...doğum yapıcaz bı de işe dönme sıkıntısı başlıcak...müdürüm şimdiden başladı bakalım döndüğünde annelik hormonların nasıl olucak, bebeğini kaç defa arıcaksın, süt iznine gün içinde gidersin erken çıkmazsın vs. demeye canım sıkılıyor...beni denemek için mi soyluyor yoksa gıcıklık olsun diye mi soyluyor anlamış değilim...fazladan 1-2 ay ücretsiz izin almaya kalksam kim bilir ne der...ben de 28. haftadayım bu hafta sonu ya da haftaya alışverişe çıkıcaz, demek ki aynı haftalarda alışveriş yapmış olucaz
Ne güzel kvniz ilgileniyor benim ki bana babaanne demesin ben hala çok gencim demişti ilk öğrendiğinde 8 aylık hamileyim bu zamana kadar bir çorap birde kundak battaniye almıştı kundak battaniye var diye gidip onu verip yerine bir takım kıyafet aldım bende keşke ilgilense de bana sormasa diyorum ama eşime birgün senin annen şöyle böyle demedim sizde esinize çok fazla düşündüklerinizi söylemeden geleni kabul etseydiniz zaten çoğu şeyi zaten almissiniz zevkinize gore aranız bozulması hiç yoktanCanım benim kv bana hiç fikrimi sormaz ki. Evime eşya alırken bile bana danışmamış bir insan.
İlk defa dün mevlüt takımı konusunda fikir sordu eşim de içine etti.
Mama sandalyesini beğenmiş anlatıyor nasıl olduğunu özelliklerini hiç demiyor senin istediğin beğendiğin var mı diye.
Bu da benim çok zoruma gidiyor demek ki benim zevkim ona göre gereksiz.
Yine de bu zamana kadar olumsuz bir şey yansıtmadım onlara eşime söylüyordum oda biriktirmiş içinde.
Kv ile samimi olamadım bir türlü o olmak istedi de ben eşya olayından sonra çektim kendimi ama yine de arayıp konuşacağım yanlış anlaşılma olduğunu söyleyeceğim ve takımlardan şunu beğendim al diyeceğim.
Gulup geciyorumm valla yapan kaybeder diorum ona da herseyii kafama taksam 3 aylikken dogururdum heraldeHay Allahım yaa :)))) Valla ağzından çıkanı bilemeyen insanlarla yaşamak zor. Benim kayınvalideminde vardı bazen hönkk diye kaldığım sözleri.. Allah rahmet eylesin benide çıldırtırdı bazen.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?