- 11 Haziran 2012
- 2.114
- 1.409
- 198
- Konu Sahibi adanamerkez
-
- #36.081
geçmiş olsun cnm inş. başka sıkıntın olmaz artıkYaklasik 15.haftada kabız ve hemoroid oldum, cok uzun sürdü, 3 4 hafta once de ishal oldum, 1 hafta sonra gecti, 3 gündür cok sık tuvalete çıkıyorum ve maalesef dediginiz gibi ağrılarımSağlıklı hissetmeyi özledim İnsallah en azindan su son haftalarımızı sorunsuz geciririz.
9 eylüldü cnmyalnız benim son ay plasenta yaşlanması olduğu için 39. haftada kızım 36 haftalık görünüyordu kilo alımı durmuştu 2800 doğdu çok şükür başka sıkıntı yaşamadık 2 ay içinde kiloda aldı baya şimdi kocaman oldu maşallah bundada aynı sıkıntıları yaşamamak için coraspin kullanıyroum ayrıntılıda bebeği besleyen damarlarda daralma görüldü yani yine bebeğin gelişimi durabilir dedi dr o yüzden 20 günde bir kontrole gidiyorum.
Yaklasik 15.haftada kabız ve hemoroid oldum, cok uzun sürdü, 3 4 hafta once de ishal oldum, 1 hafta sonra gecti, 3 gündür cok sık tuvalete çıkıyorum ve maalesef dediginiz gibi ağrılarımSağlıklı hissetmeyi özledim İnsallah en azindan su son haftalarımızı sorunsuz geciririz.
benim bu hafta nerdeyse günde bir kez muhakkak oluyor..burda doğum yapan bir kaç arkadaşta son zamanlar çarpıntılardan dertliydi..bence normal...benim mideden oluyor biliyorum.Evet oluyor surekli ya. Hepte kahvaltiya baslamak uzereyken oluyor. Geciyor sonra yine geliyor. Normaldir heralde dimi.
kızlarrrr..
doğum planı hazırlamayı düşünen var mı aranızda acaba...
evet yeşil mercimek ve bulguru duymuştum o zaman onları da bir deneyeyim ben teşekkür ederimBaklagil ozellikle yesil mercimek, kasar peynir ve muz bebege kilo aldirirmis.
ben de aynı şekilde hap ve iğne kullanıyorum. benim doktorum iğneye son güne kadar devam coraspini de 34. haftada kesicez dedi. sizinki de dedi mi öyle birşey? ben de normal istiyordum ama malesef olmuyor dediğiniz sebeplerden. spinal bari olsun dedim ama o da yasakmış. genel anesteziye kaldıkKan sulandırıcı hap ve iğne kullanıyorum, daha önce kayıplarım oldu ve pıhtı sıkıntım var bu yüZden doğuma kadar bunları kesemiyoruz, doğumda da kan epey sulandığından normal olduğu zaman kan akıp komple gidiyormuş, hayati risk çok yüksek denildi ama sezo olursa bebek alındıktan sonra elektrik süpürgesi gibi bir hortumla fazla sulanmış kanlar çekilip hemen tampon yapılıp ek kan takviyesi yapılabiliyormuş. İstersem hap ve iğneği önceden kesip normal doğum deneyebilirim dendi ama bu riski almak istemiyorum açıkçası.
O yüzden benimki %100 sezo olacak.
Tansiyonum ayı gibi artmaya devam etmezse spinal istiyorum ama artarsa genel olacak sanırım.
Coraspini doğuma bir hafta kala kesecekmiş, iğne doğuma kadar devam dedi.ben de aynı şekilde hap ve iğne kullanıyorum. benim doktorum iğneye son güne kadar devam coraspini de 34. haftada kesicez dedi. sizinki de dedi mi öyle birşey? ben de normal istiyordum ama malesef olmuyor dediğiniz sebeplerden. spinal bari olsun dedim ama o da yasakmış. genel anesteziye kaldık
doğumda bizler çok değişik duygular içinde olacağımızdan dolayı bebekle doğumla yada doğumdan hemen sonra sizin için yapılmasını istediğiniz olmazsa olmazlarınızın yazılı olduğu maddeler halinde hazırlanan bir metin... kısaca bu şekilde..Tam olarak ne oluyor doğum planı?
belden yapılan bir iğne olduğu için kanama noktası oluşması durumunda felce giden bazı sıkıntılar olabiliyormuş. sanırım böyle açıklamıştı çok zaman oldu soralı aslında. belki bir kere daha sorarak şansımı deneyebilirim :) hoş bazen iğne yaptığım yerin bile kanaması durmayabiliyor insan riske atamıyor korkuyor.Coraspini doğuma bir hafta kala kesecekmiş, iğne doğuma kadar devam dedi.
Ben özellikle spinal istiyorum dedim, tansiyon sıkıntın olmazsa yaparız dedi, yasAk demedi. Sizr niye öyle söylendi, gerekçesi neymiş ?
Mantıklıymış ama benim hain domdom dr söylemedi bunu.belden yapılan bir iğne olduğu için kanama noktası oluşması durumunda felce giden bazı sıkıntılar olabiliyormuş. sanırım böyle açıklamıştı çok zaman oldu soralı aslında. belki bir kere daha sorarak şansımı deneyebilirim :) hoş bazen iğne yaptığım yerin bile kanaması durmayabiliyor insan riske atamıyor korkuyor.
Bende korku had safhadagünaydın fıstıklar eylül anneleri tek tek doğuruyor ekim anneleri başladığı an belki doğuran vardır ekmek kuyruğunun ucu bizede dokunuyor ayyy pek heyecanlıyım ve dehşet korkularım var...var mı ben gibi korkan
yaa benim doktorum çok sakin soğukkanlıdır ama sağolsun fazla temkinlidir :) o yüzden o şekilde söylemiş de olabilir. genelde 34 35 haftadan sonra başladıkları nstye ben 29. haftada başladım. ve herkesin nstsi 15 dk ise bizimki 25 dk sürer. tam hayalimdeki doktor hahahah :) ama fazla temkinli olması da kısıtlıyor işte kesin genel anestezi diyor başka bişey demiyor. ya da ben doğum fotoğrafçısı ile anlaştım ama o doğuma alamayacağını söyledi. istersen yardımcılarımdan biri çeker doğum anını ama ameliyathaneye alamam dedi.Mantıklıymış ama benim hain domdom dr söylemedi bunu.
Uzman aneztezistlerimiz var sen kafanı takma dedi , şimdi konuştukça heyecan yaptım he
http://blogcuanne.com/2010/03/07/dogum-planim/doğumda bizler çok değişik duygular içinde olacağımızdan dolayı bebekle doğumla yada doğumdan hemen sonra sizin için yapılmasını istediğiniz olmazsa olmazlarınızın yazılı olduğu maddeler halinde hazırlanan bir metin... kısaca bu şekilde..
internetten bakarsanız daha iyi anlaşılacağını düşünüyorum..
Canım ben 1 pijama ve 1 geceligimi kısa kollu aldım, 1 tanede uzun kollu pijama alicam. Kısa kokuları giydiğimde usursem bir hırka giyerim diye dusunuyorum, hastaneler sıcak olur cunkukızlar günaydınlar!!!!
bir sorun var yardımcı olursanız sevinirim...
ben Kasım ortası ya da sonu doğuracağım muhtemelen...
hastane geceliği kısa kollu mu olmalı uzun kollu mu olmalı sizce o tarihlerde???
kısa kollu olsa üşür üyüm?
uzun kollu olsa terler miyim?
fikirlerinizi bekliyorum...
bir de doğum özel hastanede olacak, ısınma sorunu olmaz diye düşünüyorum ama Kasım'da da henüz ısıtma açılmış olmaz sanki? belki de olur
http://blogcuanne.com/2010/03/07/dogum-planim/
örnek bir doğum planı. Bizim hastanelerimizde ne kadar işler bilemiyorum.
Canım ben 1 pijama ve 1 geceligimi kısa kollu aldım, 1 tanede uzun kollu pijama alicam. Kısa kokuları giydiğimde usursem bir hırka giyerim diye dusunuyorum, hastaneler sıcak olur cunku
İlk doğumumda lohusa yatağı hazırlamıştım ama doğru dürüst yatamadım oğlumun uzayan sarılığı oldu 44 gün sürdü.Hastanelere,üniversitelere taşındık.. vs.. Kendimi unuttum oğluma odaklanmıştım. Bakalım bunda ne olacak.Arkadaşlar,
Lohusa için evde misafirlerin yanında ne giymeyi düşünüyorsunuz? Gecelik sabahlık mı? Bana büyükler gecelik giyilir filan dedi ama pek aklıma yatmadı. Fikirlerinizi bekliyorum. Bir de lohus yatağı yapacak mısınız? Yani yatağınızı süsletecek misiniz saten yorganlarla vs...
Benim ilk doğumum 2 Mart görünüyordu, 19 Şubat'ta sezeryana girdim 38+4 idim o zaman. Oğlum dik başlı çıktı dayadı kafasını iki kaburgamın arasına dönmedi.23 ekimden sonra her an tetikte ol:) benim gecen dogum 3 haziran gozukuyordu 24 mayista suyum geldi dogurdum.
Ben kullandım çok da memnundum. Emzirmeden sonra sürüyordum. Hatta doğumdan önce başlamıştım sürmeye iyi geldi bana.Kizlar "Lansinoh" gogus ucu kremini daha once kullanan varmi,veya kullanmaya baslayan?
Nette guzel yorumar var, emzirmeden once yikanmasi gerekmiyor bu cok cok daha iyi.
Biraz temizlik takintisi olan biri olarak,birde her emzirmeden once yikarsam iyice yara icinde birakirim sanki.
Alsammi bunu?
Benimkini 38+4 de aldılar. 3.300 gr. doğdu oğlum.Sezeryan olanlari erken aliyolarmis bi bilgisi olan varmi 38 haftalikken alicaklarmis diye duydum .
Bende çarpıntı yaşıyorum arada. Doktoruma söyledim 93-101 gibi atıyor dedim. 110 u geçmiyorsa normal kabul ediyoruz demişti. Doktoruna söyle bence canım.Kizlar kalbim yerimden cikcakmis gibi atiyor. Nabiz 116larda.. nefes desen zaten yetmiyo. n'apayim bi care deyin bana
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?