- 13 Haziran 2015
- 786
- 574
- 23
- 33
- Konu Sahibi adanamerkez
-
- #36.241
Duruma gore yapılmadigi da oluyor mu yani ben mecbur denip yapılmasından korkuyorum gerek olmasa daBizim istegimizle olan bisey degil maalesef olacaksa olacak napalim kismet..gecen gun gebe okulunda dogumhaneyi gezdirdiler orda dogum oldu epizyotomi olmadan dogmus cocuk hepbirlikte allah bizede nasip etsin diye dua ettik :)
Epizyotomiyi rutin olarak uygulamayan ve doğal doğumu destekleyen az sayıda dr var ama malesef istedikleri ücret bizi aşıyor. Diğer dr.lara epizyotomi şart mi deyince ben acmazsam yirtilirsin deyip işin içinden çıkıyorlar. Yinede sorup farkındalık yaratmak lazım. Ben bir kaç seneye bir çok dr.un açılmaya beklemeden epizyitomi açma uygulamasından vazgececegine inanıyorum. Ben dr değilim tip bilgim yok ama dünya sağlık örgütü yüzde 20 civarında doğumda epizyotomi gerekli diyorsa ve Türkiyede bu rakam yüzde yüze yakinsa bence bu işte bir yanlışlık vardirYa evet aslında sezeryan değil normal doğum istiyoruz diye direttiğimiz gibi epizyotomi için de gereksiz uygulanmaması konusunda baskı yapmalıyız ama turkiyedeki illa ki ilk doğum da yapılıyor diye duydum
Heh valla hislerime tercüman oldun hee :))) kızlar herkes doktoruna sorsun bu işi benceEpizyotomiyi rutin olarak uygulamayan ve doğal doğumu destekleyen az sayıda dr var ama malesef istedikleri ücret bizi aşıyor. Diğer dr.lara epizyotomi şart mi deyince ben acmazsam yirtilirsin deyip işin içinden çıkıyorlar. Yinede sorup farkındalık yaratmak lazım. Ben bir kaç seneye bir çok dr.un açılmaya beklemeden epizyitomi açma uygulamasından vazgececegine inanıyorum. Ben dr değilim tip bilgim yok ama dünya sağlık örgütü yüzde 20 civarında doğumda epizyotomi gerekli diyorsa ve Türkiyede bu rakam yüzde yüze yakinsa bence bu işte bir yanlışlık vardir
Epizyotomi soyle oluyor cocugun basi cikis yerinden buyukse mecburen kesmek zorunda kaliyor doktorlar...allah hepimize epizyotomisiz dogumlar nasip etsin insallah..Duruma gore yapılmadigi da oluyor mu yani ben mecbur denip yapılmasından korkuyorum gerek olmasa da
Yapisal bir durum bizim ebede olabilirde olmayabilirde dedi epizyotomi olmamasi icin baska bir kursta hemsire perina mesaji yapin dedi o da ise yariyormusEvet bende tam bu anlattigin gibi duydum ama madem bu kadar tıbbi müdahale gerektiriyor neden yurt dışında uygulamasi bu kadar az kafamda deli sorular
Kesin yapılacak diye bir şey yok.Duruma göre , gerekli ise yapılabilir.Devlet hastanelerinde daha sıktır muhtemelen , özelde de doktorların yaklaşımı değişmeli.Ya evet aslında sezeryan değil normal doğum istiyoruz diye direttiğimiz gibi epizyotomi için de gereksiz uygulanmaması konusunda baskı yapmalıyız ama turkiyedeki illa ki ilk doğum da yapılıyor diye duydum
Doktorunla konuşup , doğum planı hazırlayıp gerekmedikçe yapılmasını istemediğini belirtebilirsin.Duruma gore yapılmadigi da oluyor mu yani ben mecbur denip yapılmasından korkuyorum gerek olmasa da
ben içiyorum çok rahatlatıyor beni doktorum da sade soda sorun olmaz dedi özellikle mide yanmama çok iyi geliyor ama 2 den fazla içmeme çalışıyorum günde ne olur ne olmaz.Kizlar soda iciyomusunuz sodanin cok faydasi varmis diyolar://
Benim aldıklarımkızlar hamilelik dönemi için tek bi kiap almıştm bebeğinizi beklerken sizi neler bekler? diye. şimdi de doğum sonrası için kapsamlı bi kitep almak istiyorum aynı serinin devamı var bebeğinizin ilk yılında sizi neler bekler? diye aranızda bu kitabı alan var mı? ya da başka önerdiğiniz kitap var mı ?
teşekkür ederim ben de ilki var hamilelik dönemi için ay ay gidiyor ve oldukça bilgilendirici ben memnun kaldım :)Benim aldıklarım
Eki Görüntüle 1630369 Eki Görüntüle 1630370 Eki Görüntüle 1630371 Eki Görüntüle 1630372
http://geb-be.com/anne-baba-olma-yolunda-okunabilecek-kitaplar/ Bu linke de bakmanı öneririm.
Bende bebek şu ay bunu yapar , bunu yaptırın , şu ay şunu yapabilir , bunu yaptırın gibi bir kitap arıyorum .
Bebeğinizin ilk yılında sizi neler bekler kitabının içeriğini görüp öyle almak lazım.Belki dediğim gibi içeriği vardır.
Kullananlar var , kimyasal içermemesi ve eski tip ( annelerimizin bizim zamanında kullandığı ) bezlere benzemesi açısından. Kullananları takdir ediyorum ; ama ben yapamam , üşenirim onlarla uğraşmaya. Ayrıca daha sağlıklıymış hazır bezlerden.Hanımlar merhaba,
Bebekler yeni doğduğunda hazır bez yerine kumaş bez kullanmak ve her seferinde bez yıkamak konusunda ne düşünüyorsunuz? Tecrübeli anneler arasında kumaş bez kullanan var mı?
Ben hem çevreye daha az zarar vermesi sebebiyle hem de bebeği hazır bezlerde kullanılan kimyasallardan korumak için "Kesin kumaş bez kullanırım" diyordum düne kadar. Fakat bez bağlama metotları, yıkama/kuruma/ütüleme sürecinin uzunluğunu falan düşündükçe tırsıp vazgeçme arefesine geldim. Sizler ne düşünüyorsunuz?
Yok canim deill o tosun dogurmani beklio heralde :)) 3 kilonun uzerinde dogar yineMasallah benimde oyle dogaa keske evet canim benim.haftalarimdakilerinki hep 2000 di ben bide saglik ocagindaki dr um zayif dedi haftasina gore o yuzden takildim
Ins saglikli olsunda gerisi gelirYok canim deill o tosun dogurmani beklio heralde :)) 3 kilonun uzerinde dogar yine
Canım ben yurtdisindayim burada da ilk doğumda yapılıyormuş , ikinci veya üçüncüde gerek kalmiyormusYa evet aslında sezeryan değil normal doğum istiyoruz diye direttiğimiz gibi epizyotomi için de gereksiz uygulanmaması konusunda baskı yapmalıyız ama turkiyedeki illa ki ilk doğum da yapılıyor diye duydum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?