- 11 Mart 2015
- 111
- 155
- 23
- Konu Sahibi adanamerkez
-
- #36.261
bende beypazarı maden suyu kullanıyorumMide yanmasına en iyi gelen şey karbonat suymus
Bu perineDoktorunla konuşup , doğum planı hazırlayıp gerekmedikçe yapılmasını istemediğini belirtebilirsin.
Kegel egzersizi ve perine masajı yapabilirsin .Özellikle perine masajı o bölgeyi güçlendiriyor ama ben içeriden değil ancak dışarıdan yapabilirim . ( Daha başlamadım. ) Ina May Gaskin'in Kitab'ında okuduğum kadarıyla yurtdışında dediğin gibi yapılma oranı çok az. Ülkemizde doğum normal bir durum gibi görülmüyor ki tıbbi bir işlem olarak görülüyor.Ben sırf bu saçmalıklar yüzünden kesenin ağzını açıp bu konuda bana güven veren bir doktorla çalışmaya başlayacağım bu hafta bakalım.
Su perine masajı çok tavsiye ediliyor ama ben yapamam yaaYapisal bir durum bizim ebede olabilirde olmayabilirde dedi epizyotomi olmamasi icin baska bir kursta hemsire perina mesaji yapin dedi o da ise yariyormus
Doktorundan bu konuyla ilgili ayrıntılı bilgi alır misin canım yanı biz kendi doktorlarımıza bu konudaki hassadiyetimizi anlatırsak ikna etme şansımız olabilir mi acaba tabi risk yoksaDoktorunla konuşup , doğum planı hazırlayıp gerekmedikçe yapılmasını istemediğini belirtebilirsin.
Kegel egzersizi ve perine masajı yapabilirsin .Özellikle perine masajı o bölgeyi güçlendiriyor ama ben içeriden değil ancak dışarıdan yapabilirim . ( Daha başlamadım. ) Ina May Gaskin'in Kitab'ında okuduğum kadarıyla yurtdışında dediğin gibi yapılma oranı çok az. Ülkemizde doğum normal bir durum gibi görülmüyor ki tıbbi bir işlem olarak görülüyor.Ben sırf bu saçmalıklar yüzünden kesenin ağzını açıp bu konuda bana güven veren bir doktorla çalışmaya başlayacağım bu hafta bakalım.
Tatlım ben onları araştırmıştım. Bikere o bezler annemizin kullandığı pamuklu bez gibi değilmiş. Fiyatı haricinde pek bi farkı yokmuş diye okumuştum bi yerlerde. Ama hala acabalarım var açıkçası.Hanımlar merhaba,
Bebekler yeni doğduğunda hazır bez yerine kumaş bez kullanmak ve her seferinde bez yıkamak konusunda ne düşünüyorsunuz? Tecrübeli anneler arasında kumaş bez kullanan var mı?
Ben hem çevreye daha az zarar vermesi sebebiyle hem de bebeği hazır bezlerde kullanılan kimyasallardan korumak için "Kesin kumaş bez kullanırım" diyordum düne kadar. Fakat bez bağlama metotları, yıkama/kuruma/ütüleme sürecinin uzunluğunu falan düşündükçe tırsıp vazgeçme arefesine geldim. Sizler ne düşünüyorsunuz?
Canm sen geldin mi ben geçen hafta olmayıp bu hafta gelenlere baktım nerde oturuyorumCnm dün doğuma hazirlik kursum vardı. Konu da normal dogumdu. İki ebe vardı ikiside ilk doğumda kesinlikle yapılması gereken bir işlem dediler. Eğer yapılmazsa makata kadar giden derin yırtılma olabiliyormus. Zaten keserken değil Dikerken hissediliyor onu da uyusturuyolarmis. İkinci gebelikte fln gerek olmuyor çoğunlukla ama ilklerde %99 yaparız dediler
Ben şimdilik 0-3 ve 3-6 aylık aldım. 6-9 larida zaman ilerledikçe bebekle dışarı falan çıktığımda alırım diye düşünüyorumArkadaslar bebislerinize kıyafet alırken 0-1ay mi ,1-3 ay mi alıyorsunuz? ?Bana 0-1ay alma çok giyem3z dediler.Bir iki tane öyle aldım. Gersini 1-3ay aldım. Onlarda biraz büyük gibi.malum tecrübede yok.tecrübeli anneler yardım edebilir mi??
Günde iki tane mutlaka içiyorumKizlar soda iciyomusunuz sodanin cok faydasi varmis diyolar://
Günde iki tane mutlaka içiyorumKizlar soda iciyomusunuz sodanin cok faydasi varmis diyolar://
canım bezleri yıkayıp ayrıca kaynatman mikroplardan arıtman gerekiyo valla benim gözüm yemiyo.Hanımlar merhaba,
Bebekler yeni doğduğunda hazır bez yerine kumaş bez kullanmak ve her seferinde bez yıkamak konusunda ne düşünüyorsunuz? Tecrübeli anneler arasında kumaş bez kullanan var mı?
Ben hem çevreye daha az zarar vermesi sebebiyle hem de bebeği hazır bezlerde kullanılan kimyasallardan korumak için "Kesin kumaş bez kullanırım" diyordum düne kadar. Fakat bez bağlama metotları, yıkama/kuruma/ütüleme sürecinin uzunluğunu falan düşündükçe tırsıp vazgeçme arefesine geldim. Sizler ne düşünüyorsunuz?
Azra isminin anlamını bilecekmiş koyuyorsun ? Azra bakire demek yani Araplar bakire anlamında kullanıyorlar bence pek uygun bir isim değilKızlar kızıma azra ismi koyucam ama yanına melek yakısıyor mu sizce melek azra fikir alabilir miyim teşekkürler
Benim 0-1 , 1-3 çok az var.Çoğu 3-6 aylık.Çabuk büyüyorlarmış o yüzden fazla almadık. Gerekirse doğumdan sonra alınır.Arkadaslar bebislerinize kıyafet alırken 0-1ay mi ,1-3 ay mi alıyorsunuz? ?Bana 0-1ay alma çok giyem3z dediler.Bir iki tane öyle aldım. Gersini 1-3ay aldım. Onlarda biraz büyük gibi.malum tecrübede yok.tecrübeli anneler yardım edebilir mi??
İyi geceler kızlar. Bu forumda bir arkadaş normal doğumla ilgili bir kitap tavsiye etmişti. Şimdi bulmak istesem samanlıkta iğne aramak olur. Bilen varsa kitabın adını yazabilir mi?
Link görünmüyor canım.Kızlar bir yazı buldum ve paylaşmak istedim. Şu telsiz telefonlanla ve çizgi filmlerle ilgili. Çizgi film kısmına inanamayacaksınız. Ben netten araştırdım doğru gözüküyo.
Kızlar en 1 tane mutlaka için. ..gebeliğin ilerleyen vakitlerinde magnezyum eksikliği saçma sapan seylere sebep olabiliyor. ..muzu da ihmal etmeyin.. herkese hayırlı doğumlar :)Günde iki tane mutlaka içiyorum
Benim sana tavsiye edebilecegim mongan yöntemi diye geçen HYPNOBİRTHİNG isimli kitap..ama hemen alıp baslaman lazım ki egzeesizleri yapabilesin...İyi geceler kızlar. Bu forumda bir arkadaş normal doğumla ilgili bir kitap tavsiye etmişti. Şimdi bulmak istesem samanlıkta iğne aramak olur. Bilen varsa kitabın adını yazabilir mi?
benim tecrubem yok ama herkes cok cabuk buyuyor dedikleri icin ben de hep 3-6 ay aldim... 3 tane hastane cikisim var bikac parca 1-3 aldim ozellike tulumlari 3-6Arkadaslar bebislerinize kıyafet alırken 0-1ay mi ,1-3 ay mi alıyorsunuz? ?Bana 0-1ay alma çok giyem3z dediler.Bir iki tane öyle aldım. Gersini 1-3ay aldım. Onlarda biraz büyük gibi.malum tecrübede yok.tecrübeli anneler yardım edebilir mi??
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?