- Konu Sahibi adanamerkez
-
- #36.481
ben oda yapmadim canim evim buyuk ve de bebegimin odasinin bos olmasina ragmen... odasinda dolap var onu kullanacagim ilerde Allah kismet ederse yaparim çünkü kimse odasinda yatirmiyor arkadaslarimdan... kraft calipso park yatak 4moms mamaroo ana kucagi aldim... calisacagim icin annemle kayinvalidem bakacak kismet olursa onlar da evlerine ne isterlerse onu alacaklar biz de boyle şekerArkadaşlar ben hala oda konusunda napacağıma karar veremedim sadece dolap ihtiyacımız var 3yaşına kadar oda yapan arkadaşlarım dahi bebek odasındaki yatağı kullanmıyor yatak odasında park yatak ile bebeklerini büyütüyorlar. Sadece dolap alsam 3,4yaşında ihtiyaca göre (büyüyen-büyümeyen) yatak alsam bu sefer dolap ile yatak arasında renk farkı olur diyorlar ee 2000liraya aldığım dolabı 3,4sene sonra ben gözden çıkaramam, napıcam bilemedim dolap+büyüyen beşik mi alsam??? Bu arada 300tlyi geçmeyen 70 *110 veya 120 park yatak tavsiyeniz var mı? Sizler naptınız oda işini?
Aynı durumdayız uyku konusunda. Bende 3 lu falizin en küçüğünü ve bebek bakım cantasını hazirlamayı düşünüyorum listem hazır ama bende daha başlayamadımmerhaba kızlar. ya gece uykularım inanılmaz bölünüyor. her dönmemde uyanıyorum bide hemen dalamıyorum. ne sinir bozucu bi iş ya. zaten rüyalarım hep tedirgin, düşme, kalkma, koşma vs aksiyon dolu
hastane çantamı daha hazırlamadım. liste bile yapmadım. gözümde çok büyüyo. 3lü valiz takımının orta boyuna bebek ve ben sığarız heralde. daha pijama ve gecelikte almadım sanırım bayram sonrasına kalır.
sizlerin hazır mı çantalar? neler koydunuz bakalım anneler
güle güle kullanın canım. zaten çok yakın modeller ve fiyatları. ikisi de Ankarada yaptırıyolarmış. sağlıkla kullansın bebişlerimiz inşallah
nerdesin sen bakim kac gundur hain adanaliBen oğluma 3 kapaklı dolap şifonyer ve büyüyen yatak almıştım canım. En çok kullandığım: Şifonyer... Hiç kullanmadığım: Yatak...Oğlum 6 yaşına girecek inşallah oda takımı aldığıma çok memnunum, ıvır zıvırını hep topladı dolabı, şifonyeri ama yatak konusunda büyüyen yatak vs değil de direk çocuk yatağı almak daha mantıklı bence. Büyüyen yatağı yatak odana sığdırabilirsen o da güzel bir fikir. Ama büyüyen yatağı yatak odana sığdıramayacaksan mecbur park yatak alacaksın... Ben de bebeğim olmadan 1 yaşında ayıracağım vs. diyordum ama gel gör ki öyle olmuyor, bi kere emziriyorsan mecbunr meme işi bitene kadar aynı odada tutuyorsun, sonra da ya ayırabiliyorsun ya da benim gibi kıyamıyorsun... Büyük ve kullanışlı bir park yatakta zaten rahat 3-3,5 yaşına kadar yatıyorlar. Ben bu anlattıklarım yüzünden büyüyen yatak aldığıma memnunum ama dediğim gibi beşik halini hiç kullanmadığım için direk çocuk yatağı alsam da olurmuş diyorum....
bize de yaramıyor.
özel sektörün canı çıksın.
bu anlamda bir iyileştirme yapmaları gerek artık.
şu halde zorlanıyorum Allahım dayanma gücü versin 3 hafta daha
Ben friendly aldım.kızlar bebek deterjanı tavsiyesine ihtiyacım var dalin hacı şakir ya da friendly karar veremiyorum yardımm
evet çalışacağım ama aması var iştesende 37 ye kadar çalışacak mısın cnm. Allah yardımcımız olsun valla. kesinlikle düzenleme şart. doğum iznininde artmesı gerek ama bu seferde bayan eleman almaz iş yeri sahipleri izin çok die
muhtemel dogum tarihimiz aynı görünüyor :) bebişlerimizi sağlıcakla kucagımıza almamız duasıyla ...
Canım bilmiyorum ya bende turkiyede olsamda kendi doktorum girse doğuma diye düşünüyorumKeşke eskisi gibi ebelerin merkezde olduğu doğumlar olsa , doktorlar gerekirse gelse ; ama ne yazık ki medikal doğum yaklaşımı yaygın ülkemizde ve çoğu ülkede... Ebelerin yaptırdığı gibi doğum için de tonla para isteniyor.Olması gereken ticarete girmiş , haklısın.
karman
Canım şanslısın , okuduğum kitapta yalnızca Hollanda'da ve Japonya'da ebe ile doğumun rutin doğum olduğu yazıyordu.
Epizyotomi yapılmaması ve yırtık olmaması için , ıkınma ihtiyacı olmadan ıkınmamak gerekiyormuş.Ina May'in Kitab'ında hepsi çok güzel anlatılıyor.
Aynı durumdayız uyku konusunda. Bende 3 lu falizin en küçüğünü ve bebek bakım cantasını hazirlamayı düşünüyorum listem hazır ama bende daha başlayamadımEki Görüntüle 1631633
Fikir olur listem sana belki
evet çalışacağım ama aması var işte
resmen gitmiyor artık sırtlarım belim kopuyor sürekli kalk otur yapmaya çalışıyorum.
Allah yardımcımız olsun.
İkiside güzelmiş, iki isim koyun Kutay-Pamir2 alternatifimiz var aslında. biri kutay, diğeri de pamir. eşim kutayı daha çok istiyor ben de pamiri :) bakalım artık bikaç hafta içinde belirlememiz lazım :)
odanın siparişini nerden verdiniz?
En iyisi deneyimli ebeler , doktorlardan daha çok hasta psikolojisinden anlıyorlar ve daha hakimler doğuma.Canım bilmiyorum ya bende turkiyede olsamda kendi doktorum girse doğuma diye düşünüyorum, inşallah hepimiz için herşey yolunda gider
ben yıkamaları yaptım ama ütü yapılacak bir dünya bir de minik minikaynen ya eve gelince bitmiş oluyorum. bide daha işim dolu yıkama ütüleme vs hiç birini yapmadım. bu halde çalışırken çook zor yaa
Benimkide bor turlu yuzunu gostermiyor ya arkasi dönük yada secde pozisyonunda doktora dedim bizi kendine layik gormuyor galibaEvet ya kuzuların sessizliği sanki, benim kedim de veteriner hekime gideceği zaman ölü numarası yapardı bebek de hissediyor mu ne kıpırtı yok
Evet benimki sezo olacak isterse çapraz dursun nasıl rahat ediyorsa
Burada ters duruyor diye ensişelenen anneler rahat etsin diye yazdım, bebek sürekli dönüyor
Benim bi kez secde pozisyonundaydı, hem uyuyor hem ters dönmüş hem yüzü kapalı düşün tripleri
Büyümüş maşallah. 2100 gram olmuş tombikom
Dimi yaaa bencede değişik kimsede de duymadım üstelik, bilmiş babamız bırakmıyo ki biraz farkındalık yaratım :)) bide doktor olsun bari, doktor civanım diye sevelim cocugu diyo yaaa gıcık.. Hiç kabul etme payı yok yani sanırım vazgeçmek zorundayım.. Bende daha güzel bulurum diye diye geldim bugünlere ama fos çıktı bu düşüncemde :)) geçen gece rüyamda ağlıyodum, çocuk doğmuş ve ben bi kaç gün sonra görüyorum, adınıda "yekta" koymuş babası, nasıl haykırıyorum beni nasıl beklemezsin kendi başına nasıl karar verirsin diyeeCivan degisikmis :) ya insan düşündükçe işin içinden çıkamıyor bende aslında tam kesin biseye karar vermekten cekindim bu zamana kadar belki daha güzel bisey bulursam diye ama çok abarttim doğacak ismi yok yavrumun
Haci sayidin cesitlerine bakarim bende.dogru soyluyosun riske atmamak lazim.sagol canimCanim onu bilmiorum ama bn daha once bebek cikolatalarni haci sayid de yaptirdim cikolatalaro cok guzel yine ordan yaptrcam sende oyle yap bnce riske atma
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?