2015 Kasım Anneleri

Bebeklerimizin Cinsiyetleri

• Ankete Katılan
    534
kızlar emzirme yastığı alan var mı tavsiye istiyorum

Ben aldım bilmiyorum şart mı ama alışverişe çıktığımda aldım Bu aralar kızım için daha çok şey alasım var strese giriyorum sanırım... Günler azaldıkça hayırlısıyla kuzucuklarımıza kavuşalım toparlanınca kendim için alışverişe çıkacağım çok sıkıldım

Ise geri dönüldüğünde değil, 16. Hafta dolduktan sonra sgk ziraat bankasina yatırıyor, işyeri degil. Senin su anda primlerin düzenli yatsın yeter.
sorun olmayacağına çok sevindim. primler ancak 37. haftaya kadar yatacak ama değil mi? sonrasında zaten yatırılamıyor diye anlamıştım ben.

kızlar emzirme yastığı alan var mı tavsiye istiyorum

Bana hediye geldi, belden yapıştırması var.
Simitçi tablası gibi yapıştırıp her yere gezebiliyorsun.
Eşim dalga geçiyor sen buna kahve, su, laptop koyup gezersin böyle diye
Göbek üstü tepsi gibi

Canim ilk etapta patik al gaz problemin cok olursa gider bel bandinida alirsin.

Kizlar ben bunu aldim nasil kullanan varmi 30 derecede yikamayi dusunuyorum zaten bi makina anca olur cok bise almadim oyle

Eklentiler

• IMG-20150918-WA0009.webp
    23,9 KB · Görüntüleme: 53
merhaba kızlar
işlerim yoğundu gelemedim.
herkesler iyidir inşallah...
bende bugün öğle arası lohusa gecelik pijama aldım...

tecrübeli anneler , normal doğum sonrası pijama mı rahat ,sezeryan sonrası elbise mi ? içine emzirme atleti mi yoksa sütyeni mi iyi olur?

Kitap onerisi olarak Mahallenin En mutlu Bebegini okumanizi tavsiye ederim.
Sac ve vucut icin trukid trubaby(internetden) ya da bella-b (eczanelerde) alabilirsiniz piyasadaki en zararsizlar bunlar odulludur.birde saf zeytinyagi..
Ayakkabi pek almayin cunku ayaklari tombik oluyor ve genelde icine sigmiyor dogduktan sonra deneyip alin derim.
Kendiniz icin humana emzirme cayi tam adini bilmiyorum, birde sut artirmak icin milkplus .. meme ucunuzu duru suyla emzirme sonrasi yikayin ve kurutup kreminizi ya da ben mesela zeytinyagli kudret nari surmustum o cok iyi gelmisti surebilirsiniz.
Bebeginize mama vermemeye ozen gosterin sizi ne kadar cok emerse sutunuz oyle cogalir sirf yediginize bagli degil , bebegin emmesi lazim.Oldu da mama vermeniz gerekli bunu biberonla yapmayin birgun bi bakarsiniz memenizi birden red eder neye ugradiginizi sasirirsiniz .. Yurt disinda amerikada MEDELA SNS diye bir aparat var tanidiginiz varsa teklisinden bir tane isteyin yoksa ben kullanmadim ama yeni dogan kedilere verilmesi icin bi mama kasigi gibi birsey varmis arkadasim sureci o sekilde atlatti.
Cocugun tum kiyafetlerini yikamayin birden bire buyuyor bircogunu giydiremiyebilirsiniz en azindan kalanlari hediye olarak goturebilirsiniz.
Gece uyandiginda isigi acmayin hatta los isik bile olmasin gece-gunduz kavramina alismasi ve sizin ilerde rahat etmeniz icin onemli.
Bebek arabanizin pusetinin yatis pozisyonu dumduz olsun, anakucagi demiyorum o zaten karninizdaki pozisyonuna yakin ama buyudukten sonra bacaklarinin yukarda kalmasi insani rahatsiz ediyor.
Yaninizda yatirmayin yattigi yerde uyansin 3 aya kadar onun istedigi gibi olacak hersey kucaga alistirma gibi sacma dusunlere kulak asmayin yok oyle birsey eger bebegi aglatirsaniz guven problemi yasatirsiniz.3 aydan sonra yattigi yerde uyanmali, pispis yapip kendi yatagina koyun sizin kucaginizda uykuya dalmasin kendi kendine uyumayi ogrenmesi icin ona sans verin, bagirinca tekrar kucaginiza alip pis pis yapip tekrar yatagina yatirin oyle oyle kendi kendine dalmayi ogrenecektir.Ama bu yontem her bebede isleyecek birsey yok bebeginize gore sekillenirsiniz ama denemenizi tavsiye ederim sadece sabir gerekiyor.
Kundak yine tavsiye ederim tabi eski usul degil yarim kundak bebegin anne karninda hissedip daha rahat ve uzun uyumasini saglar.
Bebeginizi emzirir emzirmez hemen gazini cikarin.
Sizin sutunuzu artiracak olan bol su , bebegin emmesi, uyku (uyuyamasaniz bile yatin gozunuzu kapatip dinlenin) ve dengeli beslenmek ..Ballar, pekmezler vs. Sadece kilo almaniza sebep olur.
Cibinlik vs. Hic almayin derim 1 ay taktim dunua para verip aldim sonra bebek ceker ustune gelir nefes yolunu kapatir korkusuyla cikardim takmadim.
Kilonuzu kafaniza takip lohusaliginizi kendinize sakin zehir etmeyin ac kalmayin asla ve gereginden fazla yemeyin eger abartmazsaniz 6 aydan sonra birden kilo vermeye basliyacaksiniz.Bi Ceren Hindistana bakarsaniz akil tutulmasina kapilabilirsiniz oyle seyler nadir olur normal olan sizsiniz.
Bunlar benim kendi tecrubelerim dogrultusunda paylastigim nacizane tavsiyelerim her bebek farklidir siz anne olarak neyin dogru olduguna hislerinizle karar vericeksiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…