- 20 Ocak 2012
- 2.471
- 671
- 363
- Konu Sahibi adanamerkez
-
- #37.161
Benim 1 tane hem gecelik hem pijama takimi olan setim vardi yine ayrica bi pijama takimi daha almistim.Normal dogum yaptim ikisinide kullandigimi hatirliyorum..Ama bir tane olmasin pijamaniz cunku dogumdan sonra lekelenebiliyor zaten evde de uzun bir sure pijamalarla takilicaksiniz.merhaba kızlar
işlerim yoğundu gelemedim.
herkesler iyidir inşallah...
bende bugün öğle arası lohusa gecelik pijama aldım...
tecrübeli anneler , normal doğum sonrası pijama mı rahat ,sezeryan sonrası elbise mi ? içine emzirme atleti mi yoksa sütyeni mi iyi olur?
teşekkür ederim cevabın için.Benim 1 tane hem gecelik hem pijama takimi olan setim vardi yine ayrica bi pijama takimi daha almistim.Normal dogum yaptim ikisinide kullandigimi hatirliyorum..Ama bir tane olmasin pijamaniz cunku dogumdan sonra lekelenebiliyor zaten evde de uzun bir sure pijamalarla takilicaksiniz.
Kisa denk gelecegimiz icinde kesinlikle emzirme atleti alin cunku cok sik emzireceksiniz ve beliniz acik kalmasin daha iyi olur.
Şimdi alacağın raporda .. tarihten .... tarihine kadar çalışabilir yazacak , sen kaç hafta sonra bozacaksan raporunu o tarihte çalışamaz raporu alacaksınız ve çalıştığın haftayı doğumdan sonraya aktaracaklar..
Kitap onerisi olarak Mahallenin En mutlu Bebegini okumanizi tavsiye ederim.
Sac ve vucut icin trukid trubaby(internetden) ya da bella-b (eczanelerde) alabilirsiniz piyasadaki en zararsizlar bunlar odulludur.birde saf zeytinyagi..
Ayakkabi pek almayin cunku ayaklari tombik oluyor ve genelde icine sigmiyor dogduktan sonra deneyip alin derim.
Kendiniz icin humana emzirme cayi tam adini bilmiyorum, birde sut artirmak icin milkplus .. meme ucunuzu duru suyla emzirme sonrasi yikayin ve kurutup kreminizi ya da ben mesela zeytinyagli kudret nari surmustum o cok iyi gelmisti surebilirsiniz.
Bebeginize mama vermemeye ozen gosterin sizi ne kadar cok emerse sutunuz oyle cogalir sirf yediginize bagli degil , bebegin emmesi lazim.Oldu da mama vermeniz gerekli bunu biberonla yapmayin birgun bi bakarsiniz memenizi birden red eder neye ugradiginizi sasirirsiniz .. Yurt disinda amerikada MEDELA SNS diye bir aparat var tanidiginiz varsa teklisinden bir tane isteyin yoksa ben kullanmadim ama yeni dogan kedilere verilmesi icin bi mama kasigi gibi birsey varmis arkadasim sureci o sekilde atlatti.
Cocugun tum kiyafetlerini yikamayin birden bire buyuyor bircogunu giydiremiyebilirsiniz en azindan kalanlari hediye olarak goturebilirsiniz.
Gece uyandiginda isigi acmayin hatta los isik bile olmasin gece-gunduz kavramina alismasi ve sizin ilerde rahat etmeniz icin onemli.
Bebek arabanizin pusetinin yatis pozisyonu dumduz olsun, anakucagi demiyorum o zaten karninizdaki pozisyonuna yakin ama buyudukten sonra bacaklarinin yukarda kalmasi insani rahatsiz ediyor.
Yaninizda yatirmayin yattigi yerde uyansin 3 aya kadar onun istedigi gibi olacak hersey kucaga alistirma gibi sacma dusunlere kulak asmayin yok oyle birsey eger bebegi aglatirsaniz guven problemi yasatirsiniz.3 aydan sonra yattigi yerde uyanmali, pispis yapip kendi yatagina koyun sizin kucaginizda uykuya dalmasin kendi kendine uyumayi ogrenmesi icin ona sans verin, bagirinca tekrar kucaginiza alip pis pis yapip tekrar yatagina yatirin oyle oyle kendi kendine dalmayi ogrenecektir.Ama bu yontem her bebede isleyecek birsey yok bebeginize gore sekillenirsiniz ama denemenizi tavsiye ederim sadece sabir gerekiyor.
Kundak yine tavsiye ederim tabi eski usul degil yarim kundak bebegin anne karninda hissedip daha rahat ve uzun uyumasini saglar.
Bebeginizi emzirir emzirmez hemen gazini cikarin.
Sizin sutunuzu artiracak olan bol su , bebegin emmesi, uyku (uyuyamasaniz bile yatin gozunuzu kapatip dinlenin) ve dengeli beslenmek ..Ballar, pekmezler vs. Sadece kilo almaniza sebep olur.
Cibinlik vs. Hic almayin derim 1 ay taktim dunua para verip aldim sonra bebek ceker ustune gelir nefes yolunu kapatir korkusuyla cikardim takmadim.
Kilonuzu kafaniza takip lohusaliginizi kendinize sakin zehir etmeyin ac kalmayin asla ve gereginden fazla yemeyin eger abartmazsaniz 6 aydan sonra birden kilo vermeye basliyacaksiniz.Bi Ceren Hindistana bakarsaniz akil tutulmasina kapilabilirsiniz oyle seyler nadir olur normal olan sizsiniz.
Bunlar benim kendi tecrubelerim dogrultusunda paylastigim nacizane tavsiyelerim her bebek farklidir siz anne olarak neyin dogru olduguna hislerinizle karar vericeksiniz.
Kadinin kafa durmus insan kaynaklarinda isi bilen baska kimse yok mu. Sonucta hastanelerde standart bi evrakdir butun calisanlara aynisini doldurup veriyorlar.Ayrica o tarihleri belirttin oldu da erken dogdu bunun garantisi var mi dengesiz mi ne[/QUOTE]raporu dün aldım ama 32 hafta gebeliği olan hasta 37.haftaya kadar kendi istegi ile calışabilir yazdılar.
şimdi pazartesi bayram dönüşü tekrar rapor alıcam mecburen.
özlükteki personel illa kaç gün rapor olacagı ve başlayış tarihi yazmalı diyo.
kaç gün kaldıgı nasıl yazılacak toplam 16 hafta izin işte.
birisi erken dogum yapmış onun raporunu verdi böyle olacak diye.
susu tarıhte dogum yapan hasta 8hafta dogum sonrası 32gun dogum öncesı izin kullanacaktır diyo o raporda.
ben diyorum ki dogum yapmıcam.sadece pazartesi itibarıyle başlatıcam dogum öncesiiznimi.
cevaben nerden biliyosun dogum yapmıyacagını dıyo.
beynim yandı ya.benimmi kafa durmuş kadının mı :))
Benim kafam almiyor cidden nasil oyle olunur.Cunku oyle birsey ki siz yemeseniz bile vucut belli miktar yag depolamasi lazim cunku gebeligin dogasi geregi savas ve kitliga karsi anne vucudunda yaglanma olurmus.Bunda hic mi olmadi :)..çok güzel öneriler:) teşekkürler
Ceren Hindistan esprisine hala gülüyorum
mide bulantım olmasaydı, bir elim yağda bir elim balda çalışmadan iş yapmadan sevgili parasıyla bolluk içinde bir hamilelik yaşasaydım ben de öyle olurdum
Benim kafam almiyor cidden nasil oyle olunur.Cunku oyle birsey ki siz yemeseniz bile vucut belli miktar yag depolamasi lazim cunku gebeligin dogasi geregi savas ve kitliga karsi anne vucudunda yaglanma olurmus.Bunda hic mi olmadi :)..
Sinirlenmekte haklısın kıskançlık var ondandır bence yada annesi babanla uyu falan gibi şeylerde söylüyor olabilir bilmiyorum belkide yanılıyorumdurGünaydın kızlar ,
Her zamanki gibi gece bir ara uyandım , sonra yeniden uyudum.Parçalı uyku modelim devam ediyor.
Kızlar , eşimin kızı yalnız uyumuyor , can sıkıcı olmaya başladı bu durum.Evde annesiyle ayrı odalarda uyuduğunu biliyoruz,buraya gelince karanlıktan korkuyorum oluyor.Eşim, dün konuşuyordu.Eskiden böyle bir şey yoktu diye , korkuyorum diyor ; ama sonuçta da kızın istediği oluyor.7 yaşına yaklaştı.Kız kendi yatağına yatınca , eşim benim yanıma gelince , yan odadan Babasına öpücük yolluyor , sonra of puf sesleri çıkarmaya başlıyor, sonra baba diye başlıyor.Eşim de yufka yürekli , kararlı davranmıyor bu konuda , sonuç ben ayrı uyuyorum.Yazayım da rahatlayayım,dedim.Artık kızıyorum , bir şey de yapamıyorum,yansıtmıyorum da , üvey anne oluyorum o zaman. Kendi kendime kızdığımla kalıyorum ; ama bıktım bu durumdan !Her gece aynı şey.Biz yalnız kalsak , kapı kapalı olsa , ne yapıyorsunuz kapı neden kapalı gibi konuşup biz odadan çıkana kadar kapının önünde oturuyor,sürekli konuşuyor,gitmiyor .Bir de bunlar var.
Ben instagramdan gordum 20 gunluk bebegi kucaginda, yok anacim imkansiz muhtemelen gebeliginde cok cok az yedi ve 6 ay sonrada muhtemelen anoroksi seklinde zayiflar diye dusunuyorum..:)valla ben de anlamadım...
geçen internette 1-2 fotoğrafının altına bu kadın bu çocuğu doğurmuş olamaz, kesin çocuğu başka birinden almışlar falan yazanlar gördümyani 1 gram değişme olmaz mı insanda çok ilginç...ya da sabah akşam spor yaptı yani bilemiyorum...
Kacinci haftan canimherkese hayırlı cumalar güzel anneler.bugün bebişimin beşiğini yatağını sildim.uyku setini falan yıkadım
dün dr.a gitmiştik 1800 gr olmuş canım kızım.bi de 44cm
Günaydın kızlar ,
Her zamanki gibi gece bir ara uyandım , sonra yeniden uyudum.Parçalı uyku modelim devam ediyor.
Kızlar , eşimin kızı yalnız uyumuyor , can sıkıcı olmaya başladı bu durum.Evde annesiyle ayrı odalarda uyuduğunu biliyoruz,buraya gelince karanlıktan korkuyorum oluyor.Eşim, dün konuşuyordu.Eskiden böyle bir şey yoktu diye , korkuyorum diyor ; ama sonuçta da kızın istediği oluyor.7 yaşına yaklaştı.Kız kendi yatağına yatınca , eşim benim yanıma gelince , yan odadan Babasına öpücük yolluyor , sonra of puf sesleri çıkarmaya başlıyor, sonra baba diye başlıyor.Eşim de yufka yürekli , kararlı davranmıyor bu konuda , sonuç ben ayrı uyuyorum.Yazayım da rahatlayayım,dedim.Artık kızıyorum , bir şey de yapamıyorum,yansıtmıyorum da , üvey anne oluyorum o zaman. Kendi kendime kızdığımla kalıyorum ; ama bıktım bu durumdan !Her gece aynı şey.Biz yalnız kalsak , kapı kapalı olsa , ne yapıyorsunuz kapı neden kapalı gibi konuşup biz odadan çıkana kadar kapının önünde oturuyor,sürekli konuşuyor,gitmiyor .Bir de bunlar var.
bugün 31 bittiKacinci haftan canim
cnm özel olmayacaksa sana bişey soracağım.eşinle aranızda kaç yaş fark var?Ailem uzakta , öyle bir şey de yakında olsalar da yapamam.Ayrılırız o durumda.
Olabilir valla , her şey olabilir.Sinirlenmekte haklısın kıskançlık var ondandır bence yada annesi babanla uyu falan gibi şeylerde söylüyor olabilir bilmiyorum belkide yanılıyorumdur
1 yaşcnm özel olmayacaksa sana bişey soracağım.eşinle aranızda kaç yaş fark var?
Acikcasi cok kullanmadm basta zaten gaz problemimz yoktu sonradan olduu o zamanda cocuk zaten hareketliydo durmuodu o yastiklarn arasnda bunda en bastan olsada olmasaada kullanrmbu 2. bebeğin mi? acaba yastığı daha önce kullandın da etkisini mi göremedin canım yastıklar kullanışlı olur diye düşünmüştüm
Akrabalarinizda psikolog vardi sanirim ondan yardim alamaz misiniz.Kiskanclik, sevgi eksikligi ya da anne babanin ayri olmasindan kaynakli bir psikolojik travma yasadigi icin illaki boyle davraniyor cocuk oldugu olgunluk bekleyemezsiniz siz olmasanizda kim olsa bunu yapardi.Ama hep ayni hikaye ile dedigi yapildigi surece bunu kullanicaktir, sonucta sizin iliskinize de zarar verilmemesi gerekiyor.Bence uzman bir kisiye danisin onunla beraber bu durumu asarsiniz ve bence o gelince siz yatagi terk etmeyin onun istegide muhtemelen bu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?