- Konu Sahibi adanamerkez
-
- #37.201
anladım canım ben de çalışacağım ama biraz izinden sonra başlayınca alırım artıkcanim ben calisan bi insan olacağım icin Allah kismet ederse okuldan gelince butun gun kucagimda taşıyamam isim gucum olacak evde... ana kucagini aldim bi de aklimda olup da indirime girmesini brkledigim bi oyun halisi var onu da almayi düşünüyorum ins kendi kendine oyalanir... gerci babam kucağına almayacagin cocugu niye doguruyorsun senin ananin kucagi 3 cocuk büyüttü diyor tabi farkli bi bakis acisi bu da
Ben gerekli oldugunu dusunuyorum en azindan benim bebegim icin oyleydi. Yemek yaparken is yaparken banyo yaparken falan salincagina bagliyordum sallanan modda muziginide aciyordum bir sure oyalaniyordu. Oteki turlu cok zor hep yaninda seninle olmak istiyor.
benim ilk bebek o yüzden bilmiyorum pek teşekkür ederim
Eşimin kızına gel seni yatırayım ,geç oldu,dedim.Saat 10 buçuk, eşim de ne yatırması bu saatte,dedi.Saat kaçta yatacaksa...Artık ağzımı açıp tek laf etmem bundan sonra.
Bizim aldığımız bebek arası biraz geniş, dar odalardan geçmiyor.Ben kızına tembihlemiştim,evde sürüyor içine bebeğini koyup,sür ama dar yerlerden geçirmek için zorlama,diye.Eşim geçirmiş, kızı benim dediğimi söyleyince eşim de boşver,dedi.Beni ezip geçiyor.Ben daha ne yapayım...
Canım hiç kafana takma boşver.buda senin sınavın rabbim kolaylık versin.çocukla senin aranda iletişim kurmanıza izin vermiyo eşin ve çok yanlış yapıyo bence.inşallah anlar bir an önce.sonuçta aynı evde bir sürede olsa yaşıyosanız sınır kurallar koyacaksın tabi.böyle yapmaya devam ederse ilerde eşinin sözünüde dinlemiyecektirEşimin kızına gel seni yatırayım ,geç oldu,dedim.Saat 10 buçuk, eşim de ne yatırması bu saatte,dedi.Saat kaçta yatacaksa...Artık ağzımı açıp tek laf etmem bundan sonra.
Bizim aldığımız bebek arası biraz geniş, dar odalardan geçmiyor.Ben kızına tembihlemiştim,evde sürüyor içine bebeğini koyup,sür ama dar yerlerden geçirmek için zorlama,diye.Eşim geçirmiş, kızı benim dediğimi söyleyince eşim de boşver,dedi.Beni ezip geçiyor.Ben daha ne yapayım...
@cinarbebek @sipse86
Kızın hiç suçu yok,tamamen masum bana göre.Evdeki birçok kurala uyar aslında , o konuda fazla problemimiz yok.Eşim kızı konusunda aşırı hassas sadece,bazı konularda ortak noktada buluşamıyoruz malesef.Ben de şikayet etmek için değil de , rahatlamak için yazdım. Bir daha da A 'dan Z'ye en ufak bir müdahale yapmam.
Aslinda tam tersi sezeryan da dikisiniz oldugu icin gecelik daha rahat oluo :) ben ilk iki gun gecelik giydim cikcagim zaman pijama takimimi giydim sadeceNormal doğumda gecelik, sezaryende ise pijama rahat oluyormuş diye duymuştum. Ben o yüzden her ikisinden de koyacağım çantama canım. Ama benim daha önce giymediğim bir pijamam vardı hala oluyor onu koyacağım yeni birşey almayı düşünmüyorum.
Canım benim en önemli şeyleri almışsın hastaneyi ara ne veriyolar öğren. Benimki çocuğa da bana da bez veriyormuş mesela. Bebeğin beşiğine yatak falan da aldınmıydı. Çocuğa iki takım daha giysi alıver.bir iki de battaniye. İlk etapta küvet bile alma sonra kocanı gönderir aldırırsın. 20tl bişey zaten. Göbek düşene kadar yıkamayacağız ya. Sen sıkma kendini en önemlilerini almışsın. Ha bu arada ana kucağı var mı bebek arabana dahil mi. O da önemli.Günaydın anneler. Halıları yıkamaya vermiştim sıcak oluyo diye sermedim 2aydır halısızım. Evim de kirli etken doğum riski olduğu içşn temel şeyleri yapıyordum. Dr hep yatış verdiği için artık onları da yapamıyorum. Kalkınca sancı giriyo karnıma. Ne hastane çantam hazır ne eksiklerim tam. Kafaları çıldırcambebeğimin sadece 5li 10lu hastane çıkışı, birkaç zıbını, beşiği ve arabası var. Benim geceliğim vs hiçbişeyim yok. Ne ara çıkıp alıcam AAllah yardımcım olsun
Çok yazdım , bu da son olsun.Evde çok geriliyorum.
Babası kalktı , banyoya gitti.Kızı da hemen peşinden,nereye gittiğini merak ettim,diyor.
Dün gece 12 ye doğru uyudu.
Bugün konuştum , neden yatağında uyumuyorsun diye , koltukta uyuya kalıyorum diyor.Yatağında yatsan orada da uyuya kalırsın,dedim.Cevap vermiyor.
Eşime de yeniden söyledim,bu gece ben yatağına yatırayım mı , dedim.Bana sen karışma,dedi.
Ben bu şekilde konuşunca kızının üzerine daha da düşüyor,sanki kötü bir şey söylüyorum. Beni üvey anne prototipine oturtmuş ne yazık ki...Hiçbir şey şekilde çözüme ulaşmıyor bu durum.
Aslında kızı beni her konuda dinler,aramızda gayet iyi ; ama baba destek olmayınca ben yalnız kalıyorum.Olmuyor böyle...
Güle güle kullanın canım sen bitirdin valla alış verişi ben daha hiç bir şey almadım.Ben de aldım Dagi'den , hepsini 38 beden aldım,umarım dar gelmez.
Lohusa pijaması ( indirimde diye aldım ) , lohusa geceliği , 2 tane de emzirme atleti aldım.Istediğim siyahlardan bulamadım.
Picabo'dan da şu kirazlı patik , kirazlı bel bandı,emzirme yastığı , emzirme önlüğü aldım.Sürekli bir şeyler çıkıyor.
Banyo süngeri ve banyo sabunu da almadığımı fark ettim.
canim ben banyo sungeri almadim tulbentten yaptik banyo sabunu aldim sebamedinkini cok kurutuyor dediler o yuzden bubchenin vucut kopugunu de alacam Allah kismet ederseBen de aldım Dagi'den , hepsini 38 beden aldım,umarım dar gelmez.
Lohusa pijaması ( indirimde diye aldım ) , lohusa geceliği , 2 tane de emzirme atleti aldım.Istediğim siyahlardan bulamadım.
Picabo'dan da şu kirazlı patik , kirazlı bel bandı,emzirme yastığı , emzirme önlüğü aldım.Sürekli bir şeyler çıkıyor.
Banyo süngeri ve banyo sabunu da almadığımı fark ettim.
Arada yazıp genelde okuyanlardanim.ama sizin soruna cook anlatacak şeyim var.ben aynı evde babasının ilk çocuğuyla büyüyen bir çocuktum..babaların annesinden ayrı çocuklarına karşı hassasiyetlerini ve buna karşı sizin konumdaki annelerin caresizliklerini kendi annemden bilirim..karışmaniz kabahat olur karismamaniz da..Bunun bir çözümü yok..Ben 35 kardeşim 40 yaşında. .Ancak babam ölünce çözüldü pek çok sorun..şimdiden kolaylıklar dilerim bu sebeple..onun haricinde: kendi kızım 7 yaşına gelmek üzere.hala bensiz uyuyamiyor..hala gece 40 kere uyanıp bizi kontrol ediyor..bana aşırı bağlı olduğundan bunu yapıyor. .babasıyla bir problemi yok ..belki sadece baba bağlanması aşırı sizinkinin..kendi annesiyle babası beraber olsa bile belki aynı tavrı gösterecekti yani..yeni bebekten yada ayrı anne babadan kaynaklı da olmayabilir...yerinizde olsam hiiiccc kafama takmazdim..bırakınız yapsınlar bırakınız etsinlerÇok yazdım , bu da son olsun.Evde çok geriliyorum.
Babası kalktı , banyoya gitti.Kızı da hemen peşinden,nereye gittiğini merak ettim,diyor.
Dün gece 12 ye doğru uyudu.
Bugün konuştum , neden yatağında uyumuyorsun diye , koltukta uyuya kalıyorum diyor.Yatağında yatsan orada da uyuya kalırsın,dedim.Cevap vermiyor.
Eşime de yeniden söyledim,bu gece ben yatağına yatırayım mı , dedim.Bana sen karışma,dedi.
Ben bu şekilde konuşunca kızının üzerine daha da düşüyor,sanki kötü bir şey söylüyorum. Beni üvey anne prototipine oturtmuş ne yazık ki...Hiçbir şey şekilde çözüme ulaşmıyor bu durum.
Aslında kızı beni her konuda dinler,aramızda gayet iyi ; ama baba destek olmayınca ben yalnız kalıyorum.Olmuyor böyle...
Canım sıkma canını önemsizleştir kafanda, böylece önemsizleşecek. Çok üzüldüm bu duruma anlaşılmamak çok zor biliyorum. Sen kendinle, bebeğimle mutlu ol mutlaka senin enerjin onu kendine getirecek.Günaydın kızlar,
Bizim evde değişen bir şey olmadı.Eşim kızıyla birlikte salonda ayrı koltuklarda uyuyor.Ben de yatak odamızda.
Haftalar hızla geçiyor,değil mi ? Az kaldı.
Canım benim en önemli şeyleri almışsın hastaneyi ara ne veriyolar öğren. Benimki çocuğa da bana da bez veriyormuş mesela. Bebeğin beşiğine yatak falan da aldınmıydı. Çocuğa iki takım daha giysi alıver.bir iki de battaniye. İlk etapta küvet bile alma sonra kocanı gönderir aldırırsın. 20tl bişey zaten. Göbek düşene kadar yıkamayacağız ya. Sen sıkma kendini en önemlilerini almışsın. Ha bu arada ana kucağı var mı bebek arabana dahil mi. O da önemli.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?