2015 Kasım Anneleri

Bebeklerimizin Cinsiyetleri

• Ankete Katılan
    534
Bir de meme ucu için lansinosh, bakım ürünleri için bünbchen, ıslak mendil için üni baby önerdi.
Biberon ve emzik olarak mamajoo önerdi. Hediye olarak da getirmiş saolsun, ben çok beğendim, biberon akışı ile ilgili bilgiler verdi.
Mamajoo biberinin kendi başlığı tek damla akıtıyor. Anne memesinden de az geldiği için bebek alışmakta zorluk çekmiyormuş. Aventin de başlıklarından getirmiş, onları denedik, onlardan 1 ay için olan 2 damla, 3 ay için olan ise 3 damla akıtıyor.
Bebek biberondan daha fazla verim aldığı için memeyi almayabilirmis.
Ve o başlıkların kullanım omru 2 aymış.
İste böyle.

Ben de bilmiyorum ama cevremdekiler dr.larin dedigini pek dinlemeyip eski usul devam ediyolar onu biliyorum. Kis bebegi de olsa 2 gunde bir yikarim diye dusunuyorum ben canim.

Bebeği yıkamak için göbek bağının düşmesine gerek yokmuş.Kursta ebeler bize yıkayın,dediler.Sadece Tıbbi bir zorunluluk yoksa doğduktan 24 saat sonra yıkayacağız.Üzerindeki verniks tabakasının bebek cildi Tarafından emilmesi gerekiyormuş.

Ablam dogum yaptiginda bebegi eve cikar cikmaz hergun yikamistik. Sonra dort gun sonra surekli uyku ve ates belirtileriyle doktora goturduk. Gobegi dusmeden yikadigimiz icin gobek bagindan enfeksiyon kapmis. Bir hafta kadar hastanede yatti ve doktor herseye hazirlikli olun demisti. Cok sukur ki korkulan olnadi ve bebegimiz iylesip kurtuldu. Her bebekte olacak degil tabi ama bence dikkat etmek lazim. En azindan bag dusmese bile kuruyana kadar beklenebilir. Benim kizim dort gunlukken dusurmustu ve oyle yikamistik. Oda kasim bebegiydi ve hergun yikadik mis gibi. Evler sicak oluyo nasil olsa.

Ay ya çok üzüldüm
İnşallah başımıza bir is gelmeden halledebiliriz yıkama isini
Bilgiler için çok tesekkur ederim.
Sanırım cabuk kuruması için dua etmekten başka yapacak çok bir şey yok.

Kizlar bildigimiz maya varya suda eritilip ya da sutle eritilip icilirse anemiye iyi geliyormus, bebege de iyi geliyormus. Ben bir kere ilik suda eritip ictim lakin tadi pek guzel degil onceki dogumumda sutum gelmedigi icin iciyordum hergun sutu gelmeyen olursa denesin ben faydasini gormustum.

Reactions: NFZ
Dün sabah dayanamayıp konuşmuştum kızıyla , gece yatağında yattı.
Benimde sana yazacak çok şeyim var ama hamilesin üzülmeni istemem..sana tek temennim Allah sana sabır versin..keşke genç kızlarımız örnek alsalar sizlerin hayatlarınıda, herkes dengiyle evlense..bekar hanımların boşanmış erkeklerle evlenmesine çok karşıyım bu tarz sebepler yüzünden..Allah yardımcın olsun.

Sonuna kadar haklisin...

Ya kizlar ben bugun cok agirlastigimi hissediyorum.belim ayaklarim ve vajina ile cevresinde agrilar oluyo.31 haftadada boyle mi oluyo acaba ya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…