- 5 Nisan 2012
- 286
- 27
- 118
- Konu Sahibi adanamerkez
-
- #37.941
Ay yok kızzz 10 taneyi kaldırmaz heralde yüreğeemm :)) ama çocuk tek kalsın istemem yaniii, en az 3 tane isterim allah nasip ederse..Ahh canim sen evlenip bekar kalmak cok yiyip kilo almamak istiosn keske mumkun olsaa :)))))) zaten bunlardaa olmasa sen 10 tane cocugu doldurcan eve heralde masallah sana
Canim benim de 8.5 lardaydi ben talasemiyim yani akdeniz anemisi tasiyicisi. Bu hastalık degil ama kansizliklik yapiyor belki sende de böyle bir durum olabilir. Birde sana tavsiyem keci boynuzu pekmezi özü kullan cok faydasini görürsün...slm kızlar fırsat buldukça takip ediyorum sizi benim kan değerlerim çok düşük 8.5 lerde şuan zınk diye düşüp bayılıyorum günde 2 tane kan ilacı kullanıyorum vitaminde alıyorum ama yükselmiyor 2 yaşında oğlum var onda kan değerlerim iyi olduğu için kan ilacı vermemişlerdi emzirme döneminde hiç kanıma baktırmadım zaten emzirmeyi bırakınca tekrar hamile kaldım sanırım vucutdaki kan ve vitamin minarelller bitti şuan kan iğnesi diyo dr ben kabul etmiyorum pek iyi şeyler dyymadım iğne hakkında doğumda kan gerekli olabilirmiş bunun için uyardı dr bu arada sezaryanlıyım ben aklınızda bulunsun emzirme döneminde kan değerlerinize baktırın şuan bebekte sıkıntı yokk ben kötüyüm sürekli leyla gibi geziyorum ve 2 yaşında oğlum var sürekli peşine koşmak gerekiyor bide 1 aydır kolu kırık alçıda geziyo indir kaldır yedir içir pert oldum. kendinize dikkkat edin benim gibi bişşey olmaz demeyin
malta icecegini de oneriyorlar icinde maya oldugu icinBen cok kullandim resmen tiksindim olmadi olmadı. Sezeryan olmustum onun etkisi vardi elbet ama sutum 50cc yi nerdeyse hic asmadi. Bu defaa doktoruma danisip doguma 3 hafta kala felan bira mayasi tabletine baslayacam inşallah bunu da canan karataydan duymustum
yani sut gelmezse mama mi verelim anlamadım kiBenden tavsiye sutunuz gelmezse zavallilari ac birakmayin. Ben milletin gazina gelip tam 5 gun ac biraktim sonuc 5 ay mama vermek zorunda kaldim. Sariliktan hastaneye yattik da mecburen basladim mamaya. Basta inat etmeyip hem emzirip hem mama verenler daha sonra aylarca anne sutuyle beslediler mama vermeksizin
notlarim arasında canimUnutma olurmu
ay ben bunu da anlamadim yani napalim... birini emdi diger emmede diger memeye gecmeyelim mi..Selam kızlar. Bende size ilk tecrübemden bahsedeyim.
Oğlum doğduğunda gocagarılar dediler ki bir göğsünü emzirdin birdahakine ötekini ver hep diğerini hep diğerini... Bende buna uyarak emziriyorum yawrumu. Ama yawrum saat başı uyanıp emiyo ben daha uyuyamadan ya da tam dalıcam çocuğum yine uyanıyo. En son doktora gittim bu çocuk sürekli ağlıyor diye. Doktor elini yıkadı sserçe parmağıyla oğlumun ağzına bir dokundu çocuğum saldıray gibi açıyo ağzını. Doktor dedi bu çocuk aç Daya mamayı buna. Zaten doyunca içmez dedi.Doyana kadar ver mama dedi. Tabi ben çok bilmiş anne olaraktan dinlemedim doktoru "heee mama dayayayım da çocuğum kof olsun şişsin memeyi bıraksın,mamacılara yarasın" modunda çok az çok az belirtilen miktarın yarısını verdim mama olarak.. Ama aynı zamanda da emdi memeyi bırakmadı hiç. 9 ay boyunca saat başı ama gece gündüz hep aynı (tabi ben pert). 9 aydan sonra 2 saatte bir emdi.
Bu yaşadıklarımdan şunu çıkardım geç de olsa maalesef. Çocuk bir memeyi emmeye başladığında önce sütün suyu daha sonra da yağlı kısmı gelirmiş.. Biz yağlı kısıma geçmeden bebişim uyuyordu yorulup dolayısıyla da doyurucu kısmını ememediği için hep açmış. Boşu boşuna aç bırakmışım oğlumu. Anladım ama çocuk büyüdükten sonra
Yine de 20 ay emzirdim hem biberonla mama, hem ek gıda, hem meme hepsi bir arada oluyor yani bebek memeyi bırakmıyor biberona geçince. Ama yavaş akışlı olacak biberon ilk başta..
Bir memedeki sütü bitirecek bebek ki o meme yine besleyici şekilde dolsun. Zaten 2 saatte doluyor boşalan meme..
İnşallah kızımda ders olur bu bana ve size de tecrübe olsun. Çünkü sütüm dolu dolu oluyordu ve taşıyordu sızıyordu ama bebişimi tam doyuramıyordu yanlış emzirmeden dolayı. Acemilik işte kimse demedi ki ne bileyim. Yaşayarak öğrendik.
bendede surekli kansizlik var. kan ignesi oldum bes tane neden korkuyorsunki kotu bisi olsa doktorun onermez sana.slm kızlar fırsat buldukça takip ediyorum sizi benim kan değerlerim çok düşük 8.5 lerde şuan zınk diye düşüp bayılıyorum günde 2 tane kan ilacı kullanıyorum vitaminde alıyorum ama yükselmiyor 2 yaşında oğlum var onda kan değerlerim iyi olduğu için kan ilacı vermemişlerdi emzirme döneminde hiç kanıma baktırmadım zaten emzirmeyi bırakınca tekrar hamile kaldım sanırım vucutdaki kan ve vitamin minarelller bitti şuan kan iğnesi diyo dr ben kabul etmiyorum pek iyi şeyler dyymadım iğne hakkında doğumda kan gerekli olabilirmiş bunun için uyardı dr bu arada sezaryanlıyım ben aklınızda bulunsun emzirme döneminde kan değerlerinize baktırın şuan bebekte sıkıntı yokk ben kötüyüm sürekli leyla gibi geziyorum ve 2 yaşında oğlum var sürekli peşine koşmak gerekiyor bide 1 aydır kolu kırık alçıda geziyo indir kaldır yedir içir pert oldum. kendinize dikkkat edin benim gibi bişşey olmaz demeyin
aman yeni dogduklarinda mama vercekseniz miktari iyi ayarlayin ben oglumda yarim biberon mama vermistim daha sonrasinda oglum doymak bilmiyordu midesini genislettik galiba mama verince.yani sut gelmezse mama mi verelim anlamadım ki
O zaman sen Ekim annesisin :) acilisi sen yapican hayirlisiyla, insallah zamaninda gelir kuzucuklarCanim sat 16 ocak benim digum 23 ekim gorunuyor otomatik hesaplamada 35+5teyim suan
Mesela Bebegi alip emzirdin o doyana kadar ayni memede devam ediceksin gazini cikardin uyudu sonra uyandi bu sefer diger memeyi vereceksin doyana kadar yine onu emicek.ay ben bunu da anlamadim yani napalim... birini emdi diger emmede diger memeye gecmeyelim mi..
Et, ot ve c vitamini bol tuketmelisin birde stresde baskiliyor olabilir hergun 1 saat yuruyus yap.Herseyden az da olsa ye bence.Birde bezelyeyi haslayip pekmezle karistirinca kani artirir diye okumustum bir yerde prof onerisiymis denemedim bilmiyorum ama benim sahsi fikrim herseyi ye ozellikle c vitamini olan gidalari tuket cunku vitaminin emilimi icin c vitamini sart yani istedigin kadar kan yapici sey ye eger c vitamini dusukse vucut ememezmisslm kızlar fırsat buldukça takip ediyorum sizi benim kan değerlerim çok düşük 8.5 lerde şuan zınk diye düşüp bayılıyorum günde 2 tane kan ilacı kullanıyorum vitaminde alıyorum ama yükselmiyor 2 yaşında oğlum var onda kan değerlerim iyi olduğu için kan ilacı vermemişlerdi emzirme döneminde hiç kanıma baktırmadım zaten emzirmeyi bırakınca tekrar hamile kaldım sanırım vucutdaki kan ve vitamin minarelller bitti şuan kan iğnesi diyo dr ben kabul etmiyorum pek iyi şeyler dyymadım iğne hakkında doğumda kan gerekli olabilirmiş bunun için uyardı dr bu arada sezaryanlıyım ben aklınızda bulunsun emzirme döneminde kan değerlerinize baktırın şuan bebekte sıkıntı yokk ben kötüyüm sürekli leyla gibi geziyorum ve 2 yaşında oğlum var sürekli peşine koşmak gerekiyor bide 1 aydır kolu kırık alçıda geziyo indir kaldır yedir içir pert oldum. kendinize dikkkat edin benim gibi bişşey olmaz demeyin
Ben de ayni durumdayim biraz hava serinledi bir neselendim sonra tekrar sicaklar ve nem insallah en kisa zamanda hava serinler.Kızlar yaa içim daralıyor. Aldığım nefes yetmiyo sanki. Bayram tatili iyi gelmedi valla kimseye gitmedim ama evde de iş yapmadim miskin miskin geçti valla
kizlar selam
doktorunuz vajinal kultur testi yaptimi size.
dun yapti,aman Allahim.nasil kotu oldum, cok utandim afedersiniz doktorumdan igrendim
evet isini yapiyor ama bilmiyorum cok garip oldum,kendime gelmem baya zaman aldi.
varmi yaptiraniniz bu testi
Dogumdan once icmiyorsun hatta emzirirkende hemen icmenize gerek yok.Cunku cok fazla sut kaynar ve bebek ememezse bu sefer mastit olursunuz.Bir yakinim dogumun ilk gunu malt icmisti gece ateslendi hastaneye kaldirdilar bir sureci izleyin derim.2 gun gecsin gunde 1 ya da 2 bardak icersinizKizlar humana still tea alan var mi?
Dogumdan ne kadar once icmemiz gerek sut artirici olsun diye dneyimli anneler yazabilir mi?
Ewet canim ekim amnesi olucam ins AMİNO zaman sen Ekim annesisin :) acilisi sen yapican hayirlisiyla, insallah zamaninda gelir kuzucuklar
Gecmis olsun sudo kremin zarari olmaz canimSelam kızlar...bugün eşimin kuzenleri haydiii pikniğe dediler.hiçde canım istemiyodu.eşimi kıramadım.keşke gitmeseydim güzel geçti geçmesinede durmadan tuvaletim geldi orda burda yaptım ama şimdi bacaklarımın arası rahime yakın bölge iki tarafta yanıyo pişik oldu yaayürüyemiyorum çok kötü oldu..napıcam ben bayram bayram..sudocrem sürdüm inşallah çabuk geçer ya.mikropmu kaptımki.kremide korkarak sürdüm zararı olurmiki
Sanmiyorum zaten bebeklere suruluyor.Aslinda hemen geciren bi krem var corasatin pediatri pembe renk ama eczanede bulamadik.Aninda geciriyorSelam kızlar...bugün eşimin kuzenleri haydiii pikniğe dediler.hiçde canım istemiyodu.eşimi kıramadım.keşke gitmeseydim güzel geçti geçmesinede durmadan tuvaletim geldi orda burda yaptım ama şimdi bacaklarımın arası rahime yakın bölge iki tarafta yanıyo pişik oldu yaayürüyemiyorum çok kötü oldu..napıcam ben bayram bayram..sudocrem sürdüm inşallah çabuk geçer ya.mikropmu kaptımki.kremide korkarak sürdüm zararı olurmiki
Helal olsun iyi azmetmissin, doktorun kimdi kolay kolay hic bi doktor o kadar zamana kadar beklemez.Her şey normaldi açılmamda vardı sancımda ama doğumhanede bebekten önce kordon geldi malesef..kordon sarkması diyor doktorlar..hemen sezeryana girdim..o kadar çektiğim sancılar boşa gitmişti.ama kızıcımı kucağıma alınca sezeryan sancı herşeyi unutuverdim
Devlet hastanesine gitmiştim canım doktorum normal doğumdan yanaydı hep..sancım gelmeseydi suni sancı vericem diyodu ki o gece başlamıştı sancılarım..bazı doktorlar sezeryana uzak duruyolar acil durumların dışında..ama yine olacaksa oluyor işteHelal olsun iyi azmetmissin, doktorun kimdi kolay kolay hic bi doktor o kadar zamana kadar beklemez.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?