- 21 Nisan 2015
- 2.396
- 4.805
- 83
- 42
- Konu Sahibi adanamerkez
-
- #37.961
Gecmis olsun sudo kremin zarari olmaz canim
Sağolun kızlar içim rahatladı.Sanmiyorum zaten bebeklere suruluyor.Aslinda hemen geciren bi krem var corasatin pediatri pembe renk ama eczanede bulamadik.Aninda geciriyor
Allah gonlune gore versn canm :))bnm ikinci bu daha da istemem ya cocuk zor is :)Ay yok kızzz 10 taneyi kaldırmaz heralde yüreğeemm :)) ama çocuk tek kalsın istemem yaniii, en az 3 tane isterim allah nasip ederse..
Geniz akıntısından benim çektiğim kadar çekmiyorsundur..öğürmekten helak oldum alerjikmiş bu aralar iyice arttı..ağzımın içinde her daim iğrenç kuru yapışkanlık ...gırtlağımda yumru artı nefes aldırmıyor zaten..bir yıldır çekiyorum galon galon su içiyorum ama bana mısın demiyor refluyle birleşince ağız kokusuda kaçınılmaz..
Ya kizlar bugun kizim balkona cikms kasla goz arasi bnde yerde oturuodm sesni duyunca aniden kalktm kostum balkona o zamandan beri bacaklarmin ustune basamiorum inanilmaz bi agri girdi çati dedikleri yere uzanmak istesem elimle kaldiriorum bacagmi o kadar yani. Bacaklarnda bu sekilde agri olan varmii doktorumla konuscamda yarn korkuorum yinede
Bana radyoterapi dedi ama anestezi veriliyomuş kadın doğumcum musade etmedi sonra araştırdım tekrar oluyormuş vazgeçtim...ama ben çatlıyorum zaten şikayetlerim hep nefes ve gırtlak ile burun odaklı...çozum bulursan haber et banada..Ee cozumu ne acaba? Tedavisi falan yok mu?
Bana radyoterapi dedi ama anestezi veriliyomuş kadın doğumcum musade etmedi sonra araştırdım tekrar oluyormuş vazgeçtim...ama ben çatlıyorum zaten şikayetlerim hep nefes ve gırtlak ile burun odaklı...çozum bulursan haber et banada..
Off ne zor bi surec bu ya bide bu bebek zamanini beklemez hazirlikli ol demsti o yuzdende pimpirklym yarini zor ederm bu gece :/Benimde catilarim agriyor canim ama kendim bacaklarimi kaldiracak kadar degil. Gecmis olsun cok dikkat etmek lazim yasadigin korkuyu tahmin edebiliyorum.
Yani şöyle kendi yasadigimi kisaca anlatayim. Dogumdan sonraki 3.gun azcik sut gelmeye basladi bu surecte sadece emziriyorum ve cocuk hep agliyor. Ben de gazi var saniyorum. Annem yalvariyor mama ver diye arkadaslarim bastiriyor sakin verme. Bu boyle 5 gun sürüyor. Cocuk artik bos memeyi cekmekten sıkılıyor ve almaz oluyor ben sutum kesilmesin diye tam 55gun pompayla sutumu sagiyorum yetmiyor mama da veriyorum. Cocuk memeyi almadigi icin sut artmiyor. 55gun sonra memeyi aliyor ama çevremde inat etmeyip basta mama verenler en gec bir ay sonra tamamen anne sutune gecis yapiyorlar. Yani benim tecrubem her aglayisinda mutlaka meme vereceksin yetmedigine kanaat getirirsen mama vereceksin. Sutun olmasa bile memeye mutlaka tutacaksin ki o Allahin izniyle zamanla artar. Biberona alisir korkusu tasimayin sakin. Cunku onun en sevdigi varlik sizsiniz o yuzden memeyi asla birakmaz aksi durum olmadikca.yani sut gelmezse mama mi verelim anlamadım ki
Benimde geçen seneki gebeliğimden kaldı maalesefDogum sonrasini bekliycem canim gebelikle beraber basladi bende de. Dogumdan sonra gecmezse tedavi surecini yazarim.
Gelisimi olmasi gerektigiyle ayni. Bu tarihi ilk gorusmemizde soylemisti. Ondan sonra birdaha bu konuda konusmadik.Benimki de kesin degl 12 kasimdan sonra olur dedi.peki suan gelisimi ileri cikiyormu neye gore o tarihi soyledi
canım eti ağzıma süremiyorum çıkarıyorum hemen ciğer filan diyolar pekmez diyolar aldım yiyemedim zorlayıncada çıkarıyorum ilk çocukta herşeyi yiyodum sıkıntı yoktu ama şimdi salçalı bile yiyemiyom soğana elimi süremiyom baharatların kokusu bile yetiyo düşünün halimi başına gelmeyen bilemez 2 inci de erkek ama çok farklı geçiyo son 1 ay rabbim sağlıkla dünyaya getirmeyi nasip eder inşallah bu arada yürüyüş yasak sezaryanlıyım daha dikişlerim sızlıyor ve ayakta durduğum zaman beyine kan gitmiyomuş kansızlıktan rahim büyüdüğü için çok fazla kan ihtiyaç duyuyomuş uzanıp ayakları yüksek tutmam lazımmış rabbim hepimizin yardımcısı olsun aminnEt, ot ve c vitamini bol tuketmelisin birde stresde baskiliyor olabilir hergun 1 saat yuruyus yap.Herseyden az da olsa ye bence.Birde bezelyeyi haslayip pekmezle karistirinca kani artirir diye okumustum bir yerde prof onerisiymis denemedim bilmiyorum ama benim sahsi fikrim herseyi ye ozellikle c vitamini olan gidalari tuket cunku vitaminin emilimi icin c vitamini sart yani istedigin kadar kan yapici sey ye eger c vitamini dusukse vucut ememezmis
Sizin bahsettiginiz test smear testi, kanser taramasi icin yapiliyor.vajinal kultur enf oldugunda aliniyor. Riskli gebeliklerde ayda bir alindigi zamanlar oluyor.Akintin mi coktu? Ya da sikinti mi yasiyordun niye simdi aldi ki..
Her bayan senede 1 defa bu testi yaptirmali !
Ben her sene yaptiriyorum ama hamilelik esnasinda almiyorlar mesela benim doktorum dogumdan sonra 40 im cikinca bu testi yapmisti sonra birdahaki sene seklinde duzenli yaptirmak gerekiyor.
cozum olarak ne buldun cnm ?Evet canım sanırım hepimiz aynı durumdayız
ay napiyorsun cozum kafayi yiycemNe oturabiliyorum ne yatabiliyorum yurumek istiyorum 10 dakka sonra asagiya baski oluyor reflu desen gun boyu var...nefes nefeseyim surekli...sagsalim bi kavussak dimi
Canım geçmiş olsun sana da... aldigin seyin fotosunu yukler misin bi de dr mu verdi kendin arastirarak mi aldin
Canım benim de ilk tecrübem ; fakat memenin boşaldığını hissediyormuşsun.Bebek emmeye başladığında önce ön süt gelirmiş , o daha suluymuş.Sonlara yakın son süt gelirmiş , son süt yağlıymış ve bebeğe kilo aldıran özellikle de doygunluk hissi veren son sütmüş.Ön sütü içip yorulup son sütü içmeyen bebekler kilo kaybı yaşadıkları için doktorlar mamaya yönlendirebiliyorlarmış . Genelde 20 dakikalık emzirmede son sütü alırmış çoğu bebek ; ama emin olamıyorsak örneğin sağ taraftan emzirdik , bir sonraki emmede yine sağ ile başlayıp 5-10 dak. sonra sola geçebiliriz.Soldan emzirip , bir sonraki emzirmede 5-10 dak yine sol , sonra sağa geçebiliriz.Böylelikle Bebek kesinlikle son sütü emmiş olacak.ay ben bunu da anlamadim yani napalim... birini emdi diger emmede diger memeye gecmeyelim mi..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?