2015 Kasım Anneleri

Bebeklerimizin Cinsiyetleri

• Ankete Katılan
    534
Ya kizlar bugun kizim balkona cikms kasla goz arasi bnde yerde oturuodm sesni duyunca aniden kalktm kostum balkona o zamandan beri bacaklarmin ustune basamiorum inanilmaz bi agri girdi çati dedikleri yere uzanmak istesem elimle kaldiriorum bacagmi o kadar yani. Bacaklarnda bu sekilde agri olan varmii doktorumla konuscamda yarn korkuorum yinede

Ee cozumu ne acaba? Tedavisi falan yok mu?

Benimde catilarim agriyor canim ama kendim bacaklarimi kaldiracak kadar degil. Gecmis olsun cok dikkat etmek lazim yasadigin korkuyu tahmin edebiliyorum.

Ee cozumu ne acaba? Tedavisi falan yok mu?
Bana radyoterapi dedi ama anestezi veriliyomuş kadın doğumcum musade etmedi sonra araştırdım tekrar oluyormuş vazgeçtim...ama ben çatlıyorum zaten şikayetlerim hep nefes ve gırtlak ile burun odaklı...çozum bulursan haber et banada..

Dogum sonrasini bekliycem canim gebelikle beraber basladi bende de. Dogumdan sonra gecmezse tedavi surecini yazarim.

Benimde catilarim agriyor canim ama kendim bacaklarimi kaldiracak kadar degil. Gecmis olsun cok dikkat etmek lazim yasadigin korkuyu tahmin edebiliyorum.
Off ne zor bi surec bu ya bide bu bebek zamanini beklemez hazirlikli ol demsti o yuzdende pimpirklym yarini zor ederm bu gece :/

yani sut gelmezse mama mi verelim anlamadım ki
Yani şöyle kendi yasadigimi kisaca anlatayim. Dogumdan sonraki 3.gun azcik sut gelmeye basladi bu surecte sadece emziriyorum ve cocuk hep agliyor. Ben de gazi var saniyorum. Annem yalvariyor mama ver diye arkadaslarim bastiriyor sakin verme. Bu boyle 5 gun sürüyor. Cocuk artik bos memeyi cekmekten sıkılıyor ve almaz oluyor ben sutum kesilmesin diye tam 55gun pompayla sutumu sagiyorum yetmiyor mama da veriyorum. Cocuk memeyi almadigi icin sut artmiyor. 55gun sonra memeyi aliyor ama çevremde inat etmeyip basta mama verenler en gec bir ay sonra tamamen anne sutune gecis yapiyorlar. Yani benim tecrubem her aglayisinda mutlaka meme vereceksin yetmedigine kanaat getirirsen mama vereceksin. Sutun olmasa bile memeye mutlaka tutacaksin ki o Allahin izniyle zamanla artar. Biberona alisir korkusu tasimayin sakin. Cunku onun en sevdigi varlik sizsiniz o yuzden memeyi asla birakmaz aksi durum olmadikca.

canım eti ağzıma süremiyorum çıkarıyorum hemen ciğer filan diyolar pekmez diyolar aldım yiyemedim zorlayıncada çıkarıyorum ilk çocukta herşeyi yiyodum sıkıntı yoktu ama şimdi salçalı bile yiyemiyom soğana elimi süremiyom baharatların kokusu bile yetiyo düşünün halimi başına gelmeyen bilemez 2 inci de erkek ama çok farklı geçiyo son 1 ay rabbim sağlıkla dünyaya getirmeyi nasip eder inşallah bu arada yürüyüş yasak sezaryanlıyım daha dikişlerim sızlıyor ve ayakta durduğum zaman beyine kan gitmiyomuş kansızlıktan rahim büyüdüğü için çok fazla kan ihtiyaç duyuyomuş uzanıp ayakları yüksek tutmam lazımmış rabbim hepimizin yardımcısı olsun aminn

Sizin bahsettiginiz test smear testi, kanser taramasi icin yapiliyor.vajinal kultur enf oldugunda aliniyor. Riskli gebeliklerde ayda bir alindigi zamanlar oluyor.

bizde bebis in kiyafetlerini yikadik kuculduler alisveris yapmadiysaniz buyuk alin kiyafetleri biraz 3 ayliklar yenidogan gibi oldu

Canım geçmiş olsun sana da... aldigin seyin fotosunu yukler misin bi de dr mu verdi kendin arastirarak mi aldin

Dr vermedi.gittim bi medikale karpal tünel için atel istiyorum dedim sadece..foto yükleme işini bilmiyorum kusura bakma.siyah başparmak dan geçme cirtcirtli bi şey işte. Şuan da elimde takılı hatta..

ay ben bunu da anlamadim yani napalim... birini emdi diger emmede diger memeye gecmeyelim mi..
Canım benim de ilk tecrübem ; fakat memenin boşaldığını hissediyormuşsun.Bebek emmeye başladığında önce ön süt gelirmiş , o daha suluymuş.Sonlara yakın son süt gelirmiş , son süt yağlıymış ve bebeğe kilo aldıran özellikle de doygunluk hissi veren son sütmüş.Ön sütü içip yorulup son sütü içmeyen bebekler kilo kaybı yaşadıkları için doktorlar mamaya yönlendirebiliyorlarmış . Genelde 20 dakikalık emzirmede son sütü alırmış çoğu bebek ; ama emin olamıyorsak örneğin sağ taraftan emzirdik , bir sonraki emmede yine sağ ile başlayıp 5-10 dak. sonra sola geçebiliriz.Soldan emzirip , bir sonraki emzirmede 5-10 dak yine sol , sonra sağa geçebiliriz.Böylelikle Bebek kesinlikle son sütü emmiş olacak.

Bu arada mama konusunda direnelim , herkesin sütü gelirmiş.Sürekli , inatla emzirelim .İlk 40 gün (2-3 ay kadar aslında ) bebek ne zaman emmek isterse , o zaman emzirmemiz gerekiyormuş.Uyanıksa emzireceğiz , biz istiyorsak emzireceğiz , bebek ağzını açıp aranıyorsa emzireceğiz,gak dese guk dese emzireceğiz.Bebek ağlıyorsa , emzirmek için geç kalmışız demekmiş , önce pış pışlayıp bebeği sakinleştirmiş sonra emzirmeye geçmemiz gerekiyormuş böyle bir durumda.Sık emzirmek ( dolayısıyla memeyi boşaltmak ) sütü arttıran en önemli faktör.Emzirme aralıkları 3 saati asla geçmemeli ilk zamanlarda hatta 2 saat.Bebek uzun süredir uyuyorsa uyandırmamız gerekiyormuş.

Süt yapan besinler de su ve protein , en çok da su.Emzirmeden sonra ani kan düşüşleri olabiliyormuş , o yüzden insanın canı tatlı isteyebilirmiş ; elinizin altında muz , kuru meyve , ceviz , fındık gibi sağlıklı besinler olursa bunları yiyip kan şekerimizi düzenleyebiliriz.Tatlı yersek kilo alıyormuşuz hızla. Bu yüzden vücudun açlık sinyalini tatlı ile çözmeyeceğiz . Yani uzmanlar böyle söylüyor.Öğrendiklerimi paylaşayım , dedim.

Bu arada emzirme pozisyonlarına da bakın nette.Blogta ayrıntılı bir yazı paylaşmıştım , emzirme ile ilgili.

Bu arada nasıl şimşek çaktı İstanbul'da .Uykudan uyandık bebişle birlikte.

Emme ve still tea konularında bende bi şeyler diyim.kızımı 2 yaşına kadar emzirmistim.still tea yi de ilk doğduğu günler icmistim tatlı bi içecek işte. .abartilcak bi şey diil..hosaf da onun yerini tutar..ben ilk aydan sonra sadece su içtim. Zaten emzirirken o kadar susuyor ki bünye. .1 lt ye yakın su içerdim bebek emerken bi yandan. .ve kuralım yoktu .şu kadar dk şu göğüs falan diye..sütun dolu olduğu göğsü biraz sagardim fışkırip bebeği rahatsız etmesin diye.sonra başlardik bebek artık istemeyene kadar..gerekirse diğer gögse de gecirdik..zaten birinden emerken diğer göğüsten süt sızmaya başlar. .

Bende 2 yasina kadar emzirdim. Hic oyle saatli takvimli olmadim saglikli uslu huzurlu bir bebeklik gecirdi kizim. Gak dese memeyi veriyordum. Emzirmede dikkat ettigim seylerden en onemlisi en son hangi gogusu emzirdiysem onunla baslayip sonra diger memeyi veriyordum. Humana steel tea konusulmus ben dogurdugum gibi hastanede icmeye basladim cok sukur sut sorunu yasamadik. Eve gelir gelmezde ilik bir dus aldim goguslerime ozellikle fazlaca su tuttum. Cok etkili bir yontem bunu da tavsiye ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…