2015 Kasım Anneleri

Bebeklerimizin Cinsiyetleri

• Ankete Katılan
    534
Neden ukalalık olsun cnm, ben olsam söylerdim, ki zaten doktoruma demir hapını ve magnezyumu zorla verdirmiştim whtsapp'tan baskı kurarak. Gece uykuda gelen bacak kramplarım için muz yememi söylüyordu. haftalarca her gün muz yedim deli gibi. Kabız olduğumu ve bu yüzden artık muz yiyemeyeceğimi söyleyince bir gün önerdi magnezyumu nihayet. 2 hafta kullandım, şikayetim geçince bıraktırdı. Kasılmaları ve erken doğumu önlemeye yardımcı olması açısından son ayda tekrar verecektir sanırım. Gerçi doktorum değişti

Normal dogum istiyorsan inanma yok oyle birsey .Benim kizim 2 bucuk hafta ilerdeydi normal dogurdum kilosuda 3.140 di hele buna suan karar vermesi mumkun degil.Bebek ters olur ya da senin bel fitigi vs. Vardir sana der sezeryan onu anlarim.Ama 38. Haftaya gelmemis bir gebeye bunu demesi pek normal degil.
Ben ilk gebeligimde bir docente gidiyordum 37. Haftaya kadar bana normal dogumcu gibi satti kendini sonra yok bebek cok iri , beyin kan akiminda sorun var vs. Diyerek bana sezeryan icin ameliyathanden gun aldi.Bende butun nst ve ultrason kagitlarimi alip normal dogumu destekleyen bir doktora fikir almaya gittim.Benim doktorum boyle diyor guvenmeli miyim dedim.Muayene etti vs. Sonuc Doktorun hikaye yazmis dedi.Bebek iri ama hangi kadinin ne kadarlik cocuk doguracagini bilemeyiz hatta normal dogum denenir o an bile olmazsa sezeryana alinir.Biraz daha Beklemek istedigini soyleyebilirsin dedi.Sonra kendi doktoruma gittim nstye girdim sonucu goturdum senin dogumun haftaya dimi dedi.
Beklemek istedigimi soyledim, birden dondu bakti sonra tamam dedi.Hani sorun vardi.
Sonra diger doktordan rica ettim dogumumu siz yapar misiniz diye 38. Hafta doktor degistirdim.Ve normal dogurdum
Bir sorun varsa kesinlikle sezeryan olmali karsi degilim ama anne normal isterken doktorlarin sezeryana yonlendirmesini dogru bulmuyorum.O yuzden eger normal dogum istegin varsa baska bir doktora danis eger İstanbuldaysan sana doktor onerisinde bulunabilirim her iki yakadada etik olan fikir alabilecegin birilerini soylerim

avrupa yakasından önerini almak isterim açıkçası

Ben de bir sabah baldırımda krampla uyandım ve ertesi 1-2 gün karnım top gibi sertleşti.
Dr kontrolünde bunları anlatıp, magnezyum verecek misiniz acaba diye kedi gibi sordum.
Benimki 6 aydan önce vitamin vermedi mesela (sen maşallah top gibisin, doğuştan hormonlu vitaminlisin dedi zaar)
Kan sulandırıcı hap, iğnem olduğu için kan değerlerim zaten fazla, kan hapı falan vermedi.
Demir hapı vermedi.
Vermedi oğlu vermedi yani.
Dedim doktor magnezyum da vermez, hayret , veresi tuttu.
Hatta bana karnındaki sertleşmeler ve krampların geçene kadar ilk 5 gün sabah akşam sonra günde bir kez kullan dedi.
Eşimde de potasyum eksiği vardı ve onun da krampları vardı, o da benle birlikte içmeye başladı.
Şimdi evde kuzu gibiyiz, ne kramp var çok şükür ne karında toplanma.
(Ay ilaç satış temsilcisi gibi oldum he, reklam gibi oldu mübarek)

O zaman sana tavsiyem 32. Haftani doldurmadan önce kullan. 32. Haftadan sonraya birakirsan bir ise yaramaz. Çalışabilir raporu aldıktan sonra kullandigin raporlari veya izinleri doğum sonrası izinden dusuyorlar maalesef. Izni doğum sonrasina aktarmak için fiilen çalışma şartı var

Canim o seni ya da telefonu hissettigi icin yapiyor.Mesela su icerken bardagi ya da elimi yaslasam onada tepki veriyor.Televizyonun karsisinda oturdugunda en fazla radyasyonu orda aliyor, fon makinasi bilgisayar ama o radyasyonu hissedemez.Ama haklisin telefonu yaslamak ve bilgisayari yaslamak iyi degildir tabi birde isiniyor o yuzden yan yatip elinde tutmaya calis

Ethica incirlide Ugur Kal , memorial da Altug Semiz
Pendik Bolge hastanesinde Mustafa Ozbek
ethica incirlide başka doktora gidiyorum ben de, uğur bey komşumun iki doğumunu da yaptırdı, ama randevuları full, tevekkeli sağol önerin için.

Yarın 33+0 oluyoruz ve 34e merhaba diyoruz
bugün ben de kontrole gittim nst+kan idrar tahlili yapıldı şükür ki herşey yolunda
45cm e 2.160gr olmuş bebişdoktor tahminen 3.200 3.300 olur dedi
hayırlısı bakalım ben en çok kaçıncı haftada doğar onu merak ediyorum çevremde 37de doğum yapanları duydukça heyecanlanıyorum

aa şimdi anladım cnm, bu konu önemli, dikkat ederim, sağol uyandırdığın için

ethica incirlide başka doktora gidiyorum ben de, uğur bey komşumun iki doğumunu da yaptırdı, ama randevuları full, tevekkeli sağol önerin için.
Ben de Ugura gidiyorum.Senin doktorun kim?genelde o hastanedeki diger doktorlarda normal dogumu destekliyor.Sikinti yasamazsin diye dusunuyorum sen de durumlar nasil gidiyor

32. Hafyadan sonra rahim kasilmalari seyrekse bunu normal karsiliyorlar ama kasilma cok sik oluyorsa bu cokda istenilen birsey degil o zaman magnezyum, kalsiyum vitamini takviyesi yapiyorlar.
Mesela benim gecen hafta cok fenaydi acile gittik 10 dk da bir duzenli kasilmalarim oldu suan sabah aksam iciyorum ama sonlara yaklastikca biraktiracaklar

Ben de Ugura gidiyorum.Senin doktorun kim?genelde o hastanedeki diger doktorlarda normal dogumu destekliyor.Sikinti yasamazsin diye dusunuyorum sen de durumlar nasil gidiyor
erkan beye gidiyordum, ama 10 gün önce ayrıldı, başka hastaneye geçti bahçelievlerde, yolun karşısına geçmek bile iş, bu yüzden ali paşa veya uğur bey dedim oradaki kıza ama uğur bey full olduğundan ali paşa beye gelecek hafta için ancak randevu bulabildim. onu da çok övüyorlar.

Onlarin hepsi Erkan bey de oyle esimin akrabasini dogurttu ,cok duydum normal dogumu destekleyen doktorlar.
benim kasimin sonu gibi dogum gorunuyor eger biraz erken gelmeye kalkarsa Ugur bey kongrede o zaman kim bakicak dedim, Ali beyi soyledi eger oyle bir durum olursa benide Ali bey dogurtabilir.:)

ay çok sevindim seni bulduğuma, bu ne güzel tesadüf bunca zaman neden yazmadım acaba bu gruba
çalışıyor musun sen? evin buralarda mı? spora gidiyor musun? buralarda hamile pilatesi vs var mı? doğum öncesi nefes egzersizi hazırlıkların var mı?

Rica ederim canım. Eger dogum iznin bittikten sonra kullanabiliyosan öyle yapman daha mantıklı olur. Ben olsam öyle yapardım :)
evet öylesi uygun olurdu tabi ama yılbaşından sonraya devretmiyor maalesef bizde izinler. bebeğime vakit ayırmak için kullanamasam da en azından kendim için kullamış olucam artık önden ekleyip.

Ben en bastan beri ara ara yaziyorum aslinda ama kendimi hatirda tutacak kadar surekli degil.İlk hamileligimde calisiyordum sonra ayrildim ve suan calismiyorum.Birde 2 bucuk yasinda bir kizim var onunla ilgileniyorum pek vaktim olmuyor.
Spora gitmiyorum, hamileyken yapilacak en guzel aktivite yurumek diye dusunuyorum.birde benim yurumeye mecalim yok o sebeple pilatesi suan yapmayi hayel bile edemiyorum.Nefes egzersizisi yapmasini biliyorum ama dogum sirasinda hersey kendiliginden akip gidiyor bana oyle geldi, sadece sunu beynime kazimistim.Dogum esnasinda doktorumun direktiflerine uymaliyim ve ikinirken hic diskim vs. Gelir mi diye korkmadan kaka yapar gibi ikinmaliyimdi.
Tek tavsiyem dus inanilmaz birsey , o an sadece o biraz beni rahatlatiyordu hastaneye gittigimde ebeye yalvarmistim beni dusa sok diye acilmayi hizlandiriyor ve az da olsa rahatlama sagliyordu.
Birde ne yazik ki Atasehir de oturuyorum dusun burdan oraya doktora geliyorum

Reactions: GCA
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…