2015 Kasım Anneleri

Bebeklerimizin Cinsiyetleri

• Ankete Katılan
    534
Kusura bakma ama ben sizi haksız buluyorum burada hangi konularda konuşulacağına karar vermek sizin yetkinizde değil yazılanları takip ediyorum ve tup bebek hakkında yogun bir yazı yok şimdi benim kanamam yok kanama hakkında konuşmayın beni korkutuyorsunuz desem haklımı olurum ayrıca kendinizi savunurken bile hakaret ediyorsunuz kimseye meniyetsiz diyemezsiniz

bende daha hastalığı atlatamadan dün birde uçuk çıkardım çok üzgünüm

Kızlar kanamam var

geçti mi kanaman ? hep bahsedilen yerleşme kanamasıdır belki ? keseyide görmüşsün gözün aydın darısı başıma artık..

Hamilelikte kullanılması sakıncalı olan bitkiler

Bitki Olası etkisi
Aloe Vera Yaprakları müshil etkisi gösterdiğinden ağızdan alınmamalıdır
Sarı çiğdem, Cohosh, (Colichicum autumnale) Yüksek dozlarda alındığında hücre bölünmesini etkileyerek doğum defektlerine neden olabilir.
Fesleğen (reyhan) yağı Uterus uyarıcıdır. Rahim kasılmalarını başlatabilir.
Kanotu (Sanguinaria canadensis) Uterus uyarıcıdır. Rahim kasılmalarını başlatabilir. Kusmaya neden olabilir.
Aslan kulağı (Caulophyllum thalictroides) Uterus uyarıcıdır. Rahim kasılmalarını başlatabilir.
Karanfil yağı Uterus uyarıcıdır. Rahim kasılmalarını başlatabilir.
Eşekkulağı, karakafes (Symphytum officinale) Bebek için toksik maddler içerdiğinden kullanılmamalıdır.
Pamuk kökü (Gossypium herbaceum) Uterus uyarıcıdır. Rahim kasılmalarını başlatabilir.
Dong quai (Angelica polymorpha var. sinensis) Uterus uyarıcıdır. Rahim kasılmalarını başlatabilir.
Koyungözü (Tanacetum parthenium) Uterus uyarıcıdır. Rahim kasılmalarını başlatabilir..
Kırlangıç otu (Chelidonium majus) Uterus uyarıcıdır. Rahim kasılmalarını başlatabilir..
Ardıç ve ardıç yağı (Juniperus communis) Uterus uyarıcıdır. Rahim kasılmalarını başlatabilir.
Ökseotu (Viscum album) Uterus uyarıcıdır. Rahim kasılmalarını başlatabilir. İçerdiği toksik maddeler plasentadan bebeğe geçebilir.
Yarpuz (Hedeoma pulegioides) Uterus uyarıcıdır. Rahim kasılmalarını başlatabilir.
Kınakına (Cinchona officinalis) Geçmişte sıtma tedavisinde kullanılan bu bitki körlük ve komaya neden olabilir.
Yalancı Ginseng (Panax notoginseng) Doğum anomalilerine neden olabilir.
Sedefotu (Ruta graveolens) Uterus uyarıcıdır. Rahim kasılmalarını başlatabilir.
Kafuriye (Artemisia abrotanum) Uterus uyarıcıdır. Rahim kasılmalarını başlatabilir. Doğum anomalilerine neden olabilir.
Adasoğanı (Urginea maritima) Uterus uyarıcıdır. Rahim kasılmalarını başlatabilir. Doğum anomalilerine neden olabilir.
Solucan otu(Tanacetum vulgare) Uterus uyarıcıdır. Rahim kasılmalarını başlatabilir. Doğum anomalilerine neden olabilir.
Yabani yer elması (Diascorea villosa) Uterus uyarıcıdır. Rahim kasılmalarını başlatabilir.
Hamilelikte aşırı miktarlarda kullanılması zararlı olabilecek bitkiler.

Bitki Olası etkisi
Akçaağaç (Rhamnus frangula) Çok kuvvetli bir müshildir ve bu nedenle yüksek dozlarda uzun süre kullanılmamalıdır.
Melekotu (Angelica archangelica) Yüksek dozlarda rahim kasılmalarını uyarıcı etkisi vardır ancak düşük dozlarda ve yemeklerde kullanılabilir.
Anason ve anason tohumu yağı (Pimpinella anisum) Yüksek dozlarda rahim kasılmalarını uyarıcı etkisi vardır, düşük dozlarda ve yemeklerde kullanılabilir ancak yağı kullanılmamalıdır.
Kimyon (Carum carvi) Yüksek dozlarda rahim kasılmalarını uyarıcı etkisi vardır ancak düşük dozlarda ve yemeklerde kullanılabilir.
Akdiken kabuğu (Rhamnus purshiana) Çok kuvvetli bir müshildir ve bu nedenle yüksek dozlarda uzun süre kullanılmamalıdır.
Kereviz tohumu ve yağı (Apium graveolens) Yüksek dozlarda rahim kasılmalarını uyarıcı etkisi vardır ancak düşük dozlarda ve yemeklerde kullanılabilir.
Papatya yağı Rahim kasılmalarını uyarıcı etkisi vardır ancak papatya çayı içilebilir.
Tarçın (Cinnamomum zeylanicum) Yüksek dozlarda rahim kasılmalarını uyarıcı etkisi vardır ancak düşük dozlarda ve yemeklerde kullanılabilir.
Çuha Çiçeği(Primula veris) Çok kuvvetli bir müshildir ve bu nedenle yüksek dozlarda uzun süre kullanılmamalıdır.
Rezene ve rezene yağı Yüksek dozlarda rahim kasılmalarını uyarıcı etkisi vardır ancak düşük dozlarda ve yemeklerde kullanılabilir.
Çemenotu (Trigonella foenum-graecum) Yüksek dozlarda rahim kasılmalarını uyarıcı etkisi vardır ancak düşük dozlarda ve yemeklerde kullanılabilir.
Sarımsak(Allium sativa) Yüksek miktarlarda tüketilmesi mşde yanmasına neden olabileceği gibi emzirme döneminde süte kendine özgü kokusunu verebilir.
Yasemin yağı Yüksek dozlarda rahim kasılmalarını uyarıcı etkisi vardır.
Kore Ginsengi (Panax ginseng) Yüksek dozlarda alınması kız bebekte erkeklik hormonlarının yükselmesine neden olabilir.
Lavanta (Lavendula argustifolia) Yüksek dozlarda rahim kasılmalarını uyarıcı etkisi vardır ancak düşük dozlarda ve yemeklerde kullanılabilir.
Meyankökü (Glycyrrhiza glabra) Yüksek dozlarda kan basıncını arttırabilir.
Yaban kerevizi (Levisticum officinale) Yüksek dozlarda rahim kasılmalarını uyarıcı etkisi vardır ancak düşük dozlarda ve yemeklerde kullanılabilir.
Mercanköşk, keklik otu (Origanum vulgare) Yüksek dozlarda rahim kasılmalarını uyarıcı etkisi vardır ancak düşük dozlarda ve yemeklerde kullanılabilir.
Sarısakız, mür (Commiphora molmol) Yüksek dozlarda rahim kasılmalarını uyarıcı etkisi vardır ancak düşük dozlarda ve yemeklerde kullanılabilir.
Maydonoz (Petroselinum crispum) Yüksek dozlarda rahim kasılmalarını uyarıcı ve fetusu irrite edici etkisi vardır ancak düşük dozlarda ve yemeklerde kullanılabilir.
Nane yağı Yüksek dozlarda rahim kasılmalarını uyarıcı etkisi vardır ancak kuru nane ya da nane yaprağı yemeklerde kullanılabilir. nane yağı ise kullanılmamalıdır.
Ahududu yaprağı ve çayı (Rubus idaeus) Yüksek dozlarda rahim kasılmalarını uyarıcı etkisi vardır. Doğumu kolaylaştırmak için kullanılabilir.
Ravent kökü(Rheum palmatum) Çok kuvvetli bir müshildir ve bu nedenle yüksek dozlarda uzun süre kullanılmamalıdır.
Biberiye ve biberiye yağı Yüksek dozlarda rahim kasılmalarını uyarıcı etkisi vardır ancak düşük dozlarda ve yemeklerde kullanılabilir.
Safran (Crocus sativa) Yüksek dozlarda rahim kasılmalarını uyarıcı etkisi vardır ancak düşük dozlarda ve yemeklerde kullanılabilir.
Adaçayı Yüksek dozlarda rahim kasılmalarını uyarıcı etkisi vardır ancak düşük dozlarda ve yemeklerde kullanılabilir.
Sinameki (Senna alexandrina) Çok kuvvetli bir müshildir ve bu nedenle yüksek dozlarda uzun süre kullanılmamalıdır.
Siyah çay(Camellia sinensis) Fazla miktarda alınması çarpıntıya neden olabilir.
Kekik yağı (Thymus vulgaris) Rahim kasılmalarını uyarıcı etkisi olabilir ancak kuru kekik yemeklerde kullanılabilir.
Mine çiçeği (Verbene officinalis) Yüksek dozlarda rahim kasılmalarını uyarıcı etkisi vardır ancak düşük dozlarda ve yemeklerde kullanılabilir.

Kızlar farkında olmadan bi sürü otu ne zararı olacak ki diyip yiyouz. Bu bilgilerin hepimize faydalı olacağını düşünüyorum.

geçti mi kanaman ? hep bahsedilen yerleşme kanamasıdır belki ? keseyide görmüşsün gözün aydın darısı başıma artık..[/QUOTE]
Ya benim kaçıncı yerleşme kanaması bu anlamadım. Du biraz stres yaptim ilaçlar bebeğim e zarar verir mi diye. Birde dün çok yoruldum doktor da artık bilmiyorum neden oldu.insallah Tekrarlamaz. Taze kırmızı kan geldi. Doktoru arayıpsorucam.

merhaba hanimlar. bi sorum olacak kuzenim beta hcg 45,41 cikti. eger hamile ise sizinle ayni ayda dogumu olacak. ama bi sorun var kanamasi basladi. doktor bi kac gun daha beklemesi gerektigini soyledi. kesinlesmesi icin. aranizda bu sekilde olupda hamile kalan var mi ? sonucda kan korkutuyor yani. bu arada hepinize tatli bi hamile sureci diliyorum. dogumunuzda kolay olur insallah. simdi sabirbiz bekleyenlerinizde vardir. bende sizin gibi sabirsizca bekliyorum. hele son ay hic bitmiyor. kendinize ii bakin Anne adaylari

Ben fikrimi söyledim. Zaten yazımı yazdıktan sonra bir sürü paylaşım yapıldı yine. Elbette benim yetkim değil ama herkes fikrini kibarlık sınırları içinde söyleyebilir.

Kusura bakmayın ama bu başlıkta böyle şeyler konuşma taraftarı değilim. Herkesin morale ihtiyacı var. Haklı veya haksız bulunmak istemiyorum. Siz de hakem değilsiniz değil mi? Sorun yok o zaman.

kanama testten sonra mı başladı? son adet tarihi ve test tarihini yazar mısın?

Siz başlattınız artık susun konu kapansın lutfen

Son düzenleme:
geçti mi kanaman ? hep bahsedilen yerleşme kanamasıdır belki ? keseyide görmüşsün gözün aydın darısı başıma artık..
Ya benim kaçıncı yerleşme kanaması bu anlamadım. Du biraz stres yaptim ilaçlar bebeğim e zarar verir mi diye. Birde dün çok yoruldum doktor da artık bilmiyorum neden oldu.insallah Tekrarlamaz. Taze kırmızı kan geldi. Doktoru arayıpsorucam.[/QUOTE]

ara sor meraklandım bende inş önemli birşey değildir..

bende çok fenayım ilaç içememek çok kötü uçuğum çıktı krem bile süremiyorum zararlıymış

ara sor meraklandım bende inş önemli birşey değildir..

bende çok fenayım ilaç içememek çok kötü uçuğum çıktı krem bile süremiyorum zararlıymış[/QUOTE]
Soğuk algınlığı mi oldu sende. Bazı ilaçlar kullanılabiliyor diyip duruyor benim doktorum. Bir sor istersen doktoruna. Bağışıklığın düşmüş ondan uçuk çıkmıştır.

Sabaha karşı kanamam oldu. Neden oldu bilmiuorum kızlar dua edin minigime birsey olmasin
Canım doktoruna haber verdin mi? Ya da gitsen doktora ? Yerleşmeye alakalıdır da,ihmal etmeyelim inş. Senin de için rahatlar. Benim doktorum kanaman olursa mutlaka haberim olsun, gel demişti. Bu arada progestan 200mg ve crinone jel ( o da bir tip progestan) kullanıyorum düşük veya kanamaya karşı.

Kızlar gece ruyamda kanamam oldugunu gordum ıyı seyler duymaya ıhtyacım var szce ne demk

Gunaydin herkese,
Adanamerkez' cim sen ozel muayehaneye mi gidiyorsun merak ettim ultrasyondan dolayi, bu benim gittigim hastanenin ultrasyonu biraz daha geri bir alet mi acaba, keseyi bile zor gorduk.

Bir de listeyle ilgili nacizane fikrim herkesin listede kalabilmesi yonunde ( gerci ben kendim yokum zati hala:) hafta mi tam bilmiyorum hala ) cunku ben boyle birseyi ilk gebeligimde de yasadim. Aktif olmak istesem de hamileligim cok zor gectigi icin nete bile zor giriyordum, aktif olamayabilir bazi arkadaslar yani. Ama kasim annesi olmak zaten o listede olma konusunda haktir zaten.

Günaydın arkadaşım. son adet tarihin ne?

Çok teşekkürler çok faydalı ve merak ettiğim bir konuydu

Bende dün gece başlayan bir alerjik durum oldu. Sanki sinek ısırmış gibi bacaklarım, karnım , kollarım ve hatta gözümün üstü bile şiş...Kırmızı ve kaşıntılı. Kendi dr'uma söyledim, cildiyeye gitmemi istedi. Randevuyu aldım bakalım. Umarım ciddi bir nedeni olmaz.. Bu tip bir durum yaşayan oldu mu aranızda?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…