- 14 Mart 2015
- 1.798
- 1.210
- 133
- Konu Sahibi adanamerkez
-
- #4.361
doktoruma ulaştim progestan i günde 3 e çıkarmami soylediCanım doktoruna haber verdin mi? Ya da gitsen doktora ? Yerleşmeye alakalıdır da,ihmal etmeyelim inş. Senin de için rahatlar. Benim doktorum kanaman olursa mutlaka haberim olsun, gel demişti. Bu arada progestan 200mg ve crinone jel ( o da bir tip progestan) kullanıyorum düşük veya kanamaya karşı.
Ben cok duzensiz oluyorum, ilk ogluma da ilacla hamile kalmistim hatta, bu gebeligim kendilinden surpriz oldu, cok net hatirlamiyorum o yuzden.ultrasyonda cikacak haftayi bekliyorum o yuzden.Günaydın arkadaşım. son adet tarihin ne?
İyi akşamlar kızlarrrrrrr....
Yarın büyük gün lütfen dualarınızı esirgemeyin... Bebişimle ilk randevum saat 14:00 de...
Bende 5+3 luk hamileyim arkadaşlar allah sağlıklı sıhhatli kavuşmayı nasip etsin...Dr. için Medical park ankara banu hanıma gidiyorum. Kan testi için hastane 200 tl fark istedi siz Nerede yaptırdıniz? ??
ya ben silmiyorum ki nasıl oluyor anlamadım sen tekrar özel mesaj atabilirmisinBenim ismim eklenmişti ama yine suan goremedim
evet özele gidiyorum canım ama aynı hastanede 2 farklı doktora gittim 2sininde farklıydı aletleri hastane aynı olmasına rağmen o yüzden çok etkiliyordur ultrasonlar:)Gunaydin herkese,
Adanamerkez' cim sen ozel muayehaneye mi gidiyorsun merak ettim ultrasyondan dolayi, bu benim gittigim hastanenin ultrasyonu biraz daha geri bir alet mi acaba, keseyi bile zor gorduk.
Bir de listeyle ilgili nacizane fikrim herkesin listede kalabilmesi yonunde ( gerci ben kendim yokum zati hala:) hafta mi tam bilmiyorum hala ) cunku ben boyle birseyi ilk gebeligimde de yasadim. Aktif olmak istesem de hamileligim cok zor gectigi icin nete bile zor giriyordum, aktif olamayabilir bazi arkadaslar yani. Ama kasim annesi olmak zaten o listede olma konusunda haktir zaten.
Çok aktif olmayanları derken? Çalışıyorum, 24 saat değil ihtiyaç duyduğumda rutin girişler yapıyorum, ama her zaman bu başlıktakilerin çok saçma şeyler yazmalarından dolayı sıkılıp çıkabiliyorum. Arada gerçekten çok gereksiz muhabbetler yapanlar var. Bunları yazarak aktif kalmayı bir meziyet olarak görmüyorum. Bu şekilde düşünen tek kişi olduğumu da düşünmüyorum. Amaca hizmet etse bu başlık keşke. Bunu sağlayacak olan biz kullanıcılarız. Bilgilendirici, geliştirici, ilham verici, yol gösterici, aydınlatıcı, ve destekleyici olmak önemli bence. Bu tarzda paylaşımlar yapsak yani portakallı kereviz pişircem akşama, ben yatıyorum, kalktım, gibi cümleler aktif olmak değil aktif olmak isteyenleri soğutmak bence. Sayfaları ilerletip yararlı bir şeyler bulmaya çalışmaktan çok yoruluyorum. Vakit kaybı da. Bir de buraya her türlü tedavi sürecinden geçip gelenler yazma hakkına sahip. Sorularına Tabiki kendi durumunda olanları bulup cevap arayacak. Yani sen tüp bebeksin senin geçirdiğin süreçleri ben bilmem o yüzden yazma gibi şeyler aman Allahım ne büyük kelamlar, ne cüret!!! Teminat altında mı bir sonraki gebeliğinin tüp bebek olup olmayacağı veya gebeliğinin olup olmayacağı. Biz hepimiz burada beraberce bir mucizeye sadece dünya sahnesinde şahitlik edeceğiz Allah izin verirse. Listede olup ya da olmamak benim içşn mesele değil ama ben bu forumda daha anlamlı tatlı telaşlara şahit olmak ve sevinçlere ortak olmak istiyorum. Faydalı olmayı esas tutalım arkadaşlar. Size değil kesinlikle söylediklerim genel anlamda böyle bir intiba oluştu, paylaşmak istedim.
kanama testten sonra mı başladı? son adet tarihi ve test tarihini yazar mısın?
Gunaydin herkese,
Adanamerkez' cim sen ozel muayehaneye mi gidiyorsun merak ettim ultrasyondan dolayi, bu benim gittigim hastanenin ultrasyonu biraz daha geri bir alet mi acaba, keseyi bile zor gorduk.
Bir de listeyle ilgili nacizane fikrim herkesin listede kalabilmesi yonunde ( gerci ben kendim yokum zati hala:) hafta mi tam bilmiyorum hala ) cunku ben boyle birseyi ilk gebeligimde de yasadim. Aktif olmak istesem de hamileligim cok zor gectigi icin nete bile zor giriyordum, aktif olamayabilir bazi arkadaslar yani. Ama kasim annesi olmak zaten o listede olma konusunda haktir zaten.
Bi arkadaşım kullandığı folik asiti bırakınca, böyle bir şey olmuştu. D vitamini falan içeriyordu. Dr ona bağlamıştıBende dün gece başlayan bir alerjik durum oldu. Sanki sinek ısırmış gibi bacaklarım, karnım , kollarım ve hatta gözümün üstü bile şiş...Kırmızı ve kaşıntılı. Kendi dr'uma söyledim, cildiyeye gitmemi istedi. Randevuyu aldım bakalım. Umarım ciddi bir nedeni olmaz.. Bu tip bir durum yaşayan oldu mu aranızda?
Ben cok duzensiz oluyorum, ilk ogluma da ilacla hamile kalmistim hatta, bu gebeligim kendilinden surpriz oldu, cok net hatirlamiyorum o yuzden.ultrasyonda cikacak haftayi bekliyorum o yuzden.
Ben cok duzensiz oluyorum, ilk ogluma da ilacla hamile kalmistim hatta, bu gebeligim kendilinden surpriz oldu, cok net hatirlamiyorum o yuzden.ultrasyonda cikacak haftayi bekliyorum o yuzden.
ben hepsinden uzak duruyorum direkt :)Hamilelikte kullanılması sakıncalı olan bitkiler
Bitki Olası etkisi
Aloe Vera Yaprakları müshil etkisi gösterdiğinden ağızdan alınmamalıdır
Sarı çiğdem, Cohosh, (Colichicum autumnale) Yüksek dozlarda alındığında hücre bölünmesini etkileyerek doğum defektlerine neden olabilir.
Fesleğen (reyhan) yağı Uterus uyarıcıdır. Rahim kasılmalarını başlatabilir.
Kanotu (Sanguinaria canadensis) Uterus uyarıcıdır. Rahim kasılmalarını başlatabilir. Kusmaya neden olabilir.
Aslan kulağı (Caulophyllum thalictroides) Uterus uyarıcıdır. Rahim kasılmalarını başlatabilir.
Karanfil yağı Uterus uyarıcıdır. Rahim kasılmalarını başlatabilir.
Eşekkulağı, karakafes (Symphytum officinale) Bebek için toksik maddler içerdiğinden kullanılmamalıdır.
Pamuk kökü (Gossypium herbaceum) Uterus uyarıcıdır. Rahim kasılmalarını başlatabilir.
Dong quai (Angelica polymorpha var. sinensis) Uterus uyarıcıdır. Rahim kasılmalarını başlatabilir.
Koyungözü (Tanacetum parthenium) Uterus uyarıcıdır. Rahim kasılmalarını başlatabilir..
Kırlangıç otu (Chelidonium majus) Uterus uyarıcıdır. Rahim kasılmalarını başlatabilir..
Ardıç ve ardıç yağı (Juniperus communis) Uterus uyarıcıdır. Rahim kasılmalarını başlatabilir.
Ökseotu (Viscum album) Uterus uyarıcıdır. Rahim kasılmalarını başlatabilir. İçerdiği toksik maddeler plasentadan bebeğe geçebilir.
Yarpuz (Hedeoma pulegioides) Uterus uyarıcıdır. Rahim kasılmalarını başlatabilir.
Kınakına (Cinchona officinalis) Geçmişte sıtma tedavisinde kullanılan bu bitki körlük ve komaya neden olabilir.
Yalancı Ginseng (Panax notoginseng) Doğum anomalilerine neden olabilir.
Sedefotu (Ruta graveolens) Uterus uyarıcıdır. Rahim kasılmalarını başlatabilir.
Kafuriye (Artemisia abrotanum) Uterus uyarıcıdır. Rahim kasılmalarını başlatabilir. Doğum anomalilerine neden olabilir.
Adasoğanı (Urginea maritima) Uterus uyarıcıdır. Rahim kasılmalarını başlatabilir. Doğum anomalilerine neden olabilir.
Solucan otu(Tanacetum vulgare) Uterus uyarıcıdır. Rahim kasılmalarını başlatabilir. Doğum anomalilerine neden olabilir.
Yabani yer elması (Diascorea villosa) Uterus uyarıcıdır. Rahim kasılmalarını başlatabilir.
Hamilelikte aşırı miktarlarda kullanılması zararlı olabilecek bitkiler.
Bitki Olası etkisi
Akçaağaç (Rhamnus frangula) Çok kuvvetli bir müshildir ve bu nedenle yüksek dozlarda uzun süre kullanılmamalıdır.
Melekotu (Angelica archangelica) Yüksek dozlarda rahim kasılmalarını uyarıcı etkisi vardır ancak düşük dozlarda ve yemeklerde kullanılabilir.
Anason ve anason tohumu yağı (Pimpinella anisum) Yüksek dozlarda rahim kasılmalarını uyarıcı etkisi vardır, düşük dozlarda ve yemeklerde kullanılabilir ancak yağı kullanılmamalıdır.
Kimyon (Carum carvi) Yüksek dozlarda rahim kasılmalarını uyarıcı etkisi vardır ancak düşük dozlarda ve yemeklerde kullanılabilir.
Akdiken kabuğu (Rhamnus purshiana) Çok kuvvetli bir müshildir ve bu nedenle yüksek dozlarda uzun süre kullanılmamalıdır.
Kereviz tohumu ve yağı (Apium graveolens) Yüksek dozlarda rahim kasılmalarını uyarıcı etkisi vardır ancak düşük dozlarda ve yemeklerde kullanılabilir.
Papatya yağı Rahim kasılmalarını uyarıcı etkisi vardır ancak papatya çayı içilebilir.
Tarçın (Cinnamomum zeylanicum) Yüksek dozlarda rahim kasılmalarını uyarıcı etkisi vardır ancak düşük dozlarda ve yemeklerde kullanılabilir.
Çuha Çiçeği(Primula veris) Çok kuvvetli bir müshildir ve bu nedenle yüksek dozlarda uzun süre kullanılmamalıdır.
Rezene ve rezene yağı Yüksek dozlarda rahim kasılmalarını uyarıcı etkisi vardır ancak düşük dozlarda ve yemeklerde kullanılabilir.
Çemenotu (Trigonella foenum-graecum) Yüksek dozlarda rahim kasılmalarını uyarıcı etkisi vardır ancak düşük dozlarda ve yemeklerde kullanılabilir.
Sarımsak(Allium sativa) Yüksek miktarlarda tüketilmesi mşde yanmasına neden olabileceği gibi emzirme döneminde süte kendine özgü kokusunu verebilir.
Yasemin yağı Yüksek dozlarda rahim kasılmalarını uyarıcı etkisi vardır.
Kore Ginsengi (Panax ginseng) Yüksek dozlarda alınması kız bebekte erkeklik hormonlarının yükselmesine neden olabilir.
Lavanta (Lavendula argustifolia) Yüksek dozlarda rahim kasılmalarını uyarıcı etkisi vardır ancak düşük dozlarda ve yemeklerde kullanılabilir.
Meyankökü (Glycyrrhiza glabra) Yüksek dozlarda kan basıncını arttırabilir.
Yaban kerevizi (Levisticum officinale) Yüksek dozlarda rahim kasılmalarını uyarıcı etkisi vardır ancak düşük dozlarda ve yemeklerde kullanılabilir.
Mercanköşk, keklik otu (Origanum vulgare) Yüksek dozlarda rahim kasılmalarını uyarıcı etkisi vardır ancak düşük dozlarda ve yemeklerde kullanılabilir.
Sarısakız, mür (Commiphora molmol) Yüksek dozlarda rahim kasılmalarını uyarıcı etkisi vardır ancak düşük dozlarda ve yemeklerde kullanılabilir.
Maydonoz (Petroselinum crispum) Yüksek dozlarda rahim kasılmalarını uyarıcı ve fetusu irrite edici etkisi vardır ancak düşük dozlarda ve yemeklerde kullanılabilir.
Nane yağı Yüksek dozlarda rahim kasılmalarını uyarıcı etkisi vardır ancak kuru nane ya da nane yaprağı yemeklerde kullanılabilir. nane yağı ise kullanılmamalıdır.
Ahududu yaprağı ve çayı (Rubus idaeus) Yüksek dozlarda rahim kasılmalarını uyarıcı etkisi vardır. Doğumu kolaylaştırmak için kullanılabilir.
Ravent kökü(Rheum palmatum) Çok kuvvetli bir müshildir ve bu nedenle yüksek dozlarda uzun süre kullanılmamalıdır.
Biberiye ve biberiye yağı Yüksek dozlarda rahim kasılmalarını uyarıcı etkisi vardır ancak düşük dozlarda ve yemeklerde kullanılabilir.
Safran (Crocus sativa) Yüksek dozlarda rahim kasılmalarını uyarıcı etkisi vardır ancak düşük dozlarda ve yemeklerde kullanılabilir.
Adaçayı Yüksek dozlarda rahim kasılmalarını uyarıcı etkisi vardır ancak düşük dozlarda ve yemeklerde kullanılabilir.
Sinameki (Senna alexandrina) Çok kuvvetli bir müshildir ve bu nedenle yüksek dozlarda uzun süre kullanılmamalıdır.
Siyah çay(Camellia sinensis) Fazla miktarda alınması çarpıntıya neden olabilir.
Kekik yağı (Thymus vulgaris) Rahim kasılmalarını uyarıcı etkisi olabilir ancak kuru kekik yemeklerde kullanılabilir.
Mine çiçeği (Verbene officinalis) Yüksek dozlarda rahim kasılmalarını uyarıcı etkisi vardır ancak düşük dozlarda ve yemeklerde kullanılabilir.
Kızlar farkında olmadan bi sürü otu ne zararı olacak ki diyip yiyouz. Bu bilgilerin hepimize faydalı olacağını düşünüyorum.
bende öyle kabuslar görüyorum normalmiş onlar bir anlam çıkarmaya çalışmamak lazımKızlar gece ruyamda kanamam oldugunu gordum ıyı seyler duymaya ıhtyacım var szce ne demk
Günaydın arkadaşlar biraz gereksiz bir soru olucak ama merak ediyorum ve ne yapacagimi bilemedim şimdi gebelikte makyaj yapmak zararlı mı öyle agır bi makyaj degil hafif düzeltmeler iyi düzgün markalar ile eger zararlı ise elimi bile sürmem:)
Ayyy cnm senı bna allah gonderdııı oncelıkle hayırlı olsun bebişin saglıkla kucagımıza alalım inşallah... Bnm hamile kalmadan önce kullanmıodum bılmıodum çınku insülün yuksek oldugunu evimin yakınını medical park yenı açıldı daha once baska dr a gidiodum 3 kaybım ear bnm 1 i 10 digeri 13 3. Süde 21 haftalık dogum bi problem var die yenı bı dra gidicem hastalanınca gel dıolar ya hastalanmayı bekliodum ptesıye randevu almıstım hastalanmadım ama dra gittim pkon var ama sagdan yumurtlamıssın rahmınde kalınlasmıs hamile olabılırsın test ber dedı 648 cıktı beta hcg m hamilesin ama insülini görmk istıom dedı bıdaha kan verdım ınsilunde 41 cıktı 8-9 . Haftaya kadar içeceksın dedı içiorum bakalım nolcakk senın degerın kac??Hanimlar ben pkolu olarak klomenle hamile kaldim cok.sukur... ve oncesindede glifor kullaniyordum..hala devam.ediyorum..benim gibi glifor seker hapini kullanan varmi,doktorunuz kesin dedi mi?
Ayyy keske cancagızım ama paranoyaya baglamış gibiyim 3 kaybım var ister istemez bında nolacak die an an geriliorumbende öyle kabuslar görüyorum normalmiş onlar bir anlam çıkarmaya çalışmamak lazım
yapmasan daha iyi bence sonuçta içerisinde ne var belli değil fondoten pudra filan:)
Tamam canım haklısın bundan sonra dikkat eedicem teşekkürlerbende öyle kabuslar görüyorum normalmiş onlar bir anlam çıkarmaya çalışmamak lazım
yapmasan daha iyi bence sonuçta içerisinde ne var belli değil fondoten pudra filan:)
kızlar aşkolsun ben nedemek istediğimi söylüyorum size hala empati diyorsunuz uzun bir şeyler yazdım ben sizleri kastetmiyorum adım neden yok diye bana özel mesajla fırça atan arkadaşların mesajlarını göremediğim için söylüyorum 2dir de açıklıyorum ama anlatamıyorum sanırımGünaydın herkese..
Ben de sana kesinlikle katılıyorum.Birçoğumuz çok yoğun işlerde çalışıyoruz.hamileliğin semptomlarının üstesinden gelip işlerimizi yapmamız bile bazen çok zor oluyor.internete ise ancak eve geldikten sonra bakabiliyoruz ki bazen yorumları bitiremeden uyumak istiyorum..şu an bunu yazmam bile çok zor oluyor iki kelime yazıp çalışıp tekrar yazmaya devam ediyorum.kimseye neden günaydın yazdınız neden sohbet ediyorsunuz diyemem hakkım yok belki ben de müsait olabilsem size sürekli yazmak isterdimsonuçta hepimiz aynı heyecanı yaşıyoruz..ama buraya yazamayanları da listeden çıkaralım demek hiç doğru bir yaklaşım değil bunu dile getirmek istiyorum.Lütfen biraz empati yapın.. Hepinize güzel günler diliyorum..
Bende dün gece başlayan bir alerjik durum oldu. Sanki sinek ısırmış gibi bacaklarım, karnım , kollarım ve hatta gözümün üstü bile şiş...Kırmızı ve kaşıntılı. Kendi dr'uma söyledim, cildiyeye gitmemi istedi. Randevuyu aldım bakalım. Umarım ciddi bir nedeni olmaz.. Bu tip bir durum yaşayan oldu mu aranızda?[/QUOTE
Canım troid yada karaciğer problemin varmı. .Bi arkadaşım yaşamıştı troid le bağlantılı karaciğer sıkıntı olmasın bi sor doktoruna..
Ayyy keske cancagızım ama paranoyaya baglamış gibiyim 3 kaybım var ister istemez bında nolacak die an an geriliorum
Tamam canım haklısın bundan sonra dikkat eedicem teşekkürler
ben glukofen kullanıyordum bıraktırdı banaHanimlar ben pkolu olarak klomenle hamile kaldim cok.sukur... ve oncesindede glifor kullaniyordum..hala devam.ediyorum..benim gibi glifor seker hapini kullanan varmi,doktorunuz kesin dedi mi?
kanama testten sonra mı başladı? son adet tarihi ve test tarihini yazar mısın?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?