- 4 Mart 2014
- 581
- 246
- 53
- 35
- Konu Sahibi adanamerkez
-
- #6.241
ultrasonda 6+2 görünüyor bana göre 7+4 olması gerekıyordu yanı adet tarıhıne gore bılmıyorum doktor ıcacıcı konusmadıCanım 1 hafta normal. Benim de bebeklerden biri bir hafta geriden geliyor. Ve ben döllenme tarihini çok iyi biliyorum tedavi ile olduğu için. Sen döllenme tarihini bile bilmiyorsun. Yumurtlaman geç olmuş olabilir. İnşallah bir sonraki gittiğinde görürsün. Kendini üzme lütfen. 6 haftalık ise kalp atışı görememen normal.
Arkadaşlar hamileliğin ilk haftaları aşırı bir korku ile geçiyor. Görüyorum ki bir çoğumuz böyleyiz. Çünkü riskli bir dönem. Ben korkudan artık normal hayatımı yaşayamaz olmuştum. Her an aklımda her bir şeyler test gidiyorsa düşüncesi kaygısı vardı. Sizlere kendimi nasıl rahatlattığımı anlatayım belki işinize yarar.
İslam kültüründe çok eskiden beri embriyoların annenin yaptıklarından etkilendiği düşünülür. Artık bilim insanları da bu görüşü paylaşıyor. Embriyo/fetus psikolojisi diye kavramlardan bahsediliyor. Bu sebeple ben korku ve endişe dolu bir hamilelik geçirip korkak ve sürekli tedirgin bir çocuk dünyaya getirmek istemediğime karar verdim. Çocuğa terbiye verirken öğretmek istediğin en önemli konulardan birisi Allah'a güvenme olacak. Bu sebeple önce ben Allah'a güvenip rahatlamalıyım. Narın taneleri tek tek yerine yerleştiren, bu canı yaratmış olan Rabbim onu sağlıklı bir şekilde dünyaya getirmemi sağlayamaz mı? Tabiki sağlar. Allah istemedikten sonra bu bebeğe hiç bir şey olmaz. Eğer olursa da Allah böyle takdir etmiştir ve onun takdirine boyun eğmekten başka bir seçenek yoktur. Bu bilinci iyice sindirmek istiyorum ve umuyorum ki eğer Allah kısmet ederde bu bebekleri dünyaya getirirsem onlar da Allah'a güvensinler ve dünya ile ilgili hiç bir şeyden korkmasınlar.
seni etkileyecek birseyi yok dedi doktor ama kanaman olur bırkac gune dedıama hamdolsun 3 gündür birşey yok hayırlısı peki düşükten ne kadar sonra hamıle kaldınız tekrar
sağlıkla kucağımıza almak nasip olur inşallahhhBen varım, 38 :)
İnşaALLAH tesekkur ederımkendiliğinden düştüğü için drum korunmamaı söyledi. rahim ne zaman tam hazır olursa hamile kalabilirsin. belki bu ay bile olabilir demişti. kasımın sonunda düşük yaptım. şubatta yeniden hamileydim
olumsuz düşünme.belki de canlanacaktır. pozitif olmaya çalış.hayırlısı olacak ikiniz için de
ilk aylar biraz dikkat ettim öyle sürekliyatma olarak değilde, hareketliliğimi kısıtladım. 5 aydan sonra düzeldim de 7,5 aylıkken dr raporu ile uçtum bile 8 saat:)Cnm ben den de su gibi geliodu ben vajinal progestoron jel kullaniorum.doktor ondan dedi.
13.hafta da belli oluo genelde
cnm hamileligin boyunca yattin mi yoksa normal hayatina dvm mi ettin
geçmiş olsun bir kaç gündür yoktum okuyamadımda geçmişi umarım güzel haberler alırsın bol bol dua etİnşaALLAH tesekkur ederım
İnşallah öyle olur. 35 yaş üstü riskli grubuna giriyor ama şimdilik herşey yolunda :)sağlıkla kucağımıza almak nasip olur inşallahhh
canım karından mı baktı alttan mı? çarşamba ben de gideceğim de, 2 gün var aramızda, aynı zamana geliyor..Az önce dr dan geldik.Bebeğimi ve kalp atışlarını gördüm.7+2 gözüküyormuş.Kanamada gözüküyormuş artık.Eğer bir sorun olmazsa 1 ay sonra gel dedi ikili test yapılacakmış.
Karından baktı canım, 10 gün öncede karından bakmıştı o zaman bebeği görememişti bugün çok net bende gördüm bebeğimi.İnşallah sende görürsüncanım karından mı baktı alttan mı? çarşamba ben de gideceğim de, 2 gün var aramızda, aynı zamana geliyor..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?