2015 Kasım Anneleri

Bebeklerimizin Cinsiyetleri

• Ankete Katılan
    534
çok geçmiş olsun Allah beterinden korusun verilmiş sadaka niz varmış üstüne düşürmedi

Sagol canim.
Aynen cok sukur birsey olmadi, hic yalniz birakmaya gelmiyorlar artik ya

M melekece78 kesinlikle ne yaptiklari hic belli olmuyor artik.
Rabbim korusun insallah hepsini.
Bizimkide 4,5 aydir surekli tvyi ileri cekiyordu , yapma etme dediginde birkaiyordu, dusurmez diye diye sonunda dusurdu iste

Mutfaktaykende aklima geldi dusurmez dedim, 1 sn gecmedi dusurdu.
Anneler hisseder derler ya, gercekten hissedermis

bencde anneler hıssedıyor. Gunaydn herkse kzlar bugn asımızı wurunduk agladk artk daha zor oluo ası wurunmak 10.200 gram 74 cm cıktık dun de alerjı oldu gbı bıde mamayı brak kecı sutu al dedı. Dun kemık etı yedı we suyu ıctı ondn snra wucndnda bsylds olustu ama gectı besn alerjısymıs normald e hep werıodum ama dun cok yedı tahmnm ondn bde tuzda atmstm braz ondan

Kecı sutude kıpada kay süt mu ne warms ordan al dedı

Bende hala mamayi kesmedim.
Keci sutune gecsemmi diye dusunuyorum ama bir turlu karar veremedim.

Bu keci sutunu mesela mamayi 180cc iciyorsa yatarken,onuda 180cc mi vericez.Hic anlamadim ben bu isi ya :/

Tv yi dusurdu benim oglan ben mutfaktayken.
Aklim cikti uzerine dustu diye ki cok sukur kenarindaymis.

Is isten gecince duvara monte etmeye karar verdik ne guzel degilmi..

Simdiki aklim olsa yuuuksek tv unitesi alirdim neyime benim boylesi
Canim cok cok gecmis olsun verilmis sadakaniz varmis.bizde uniteye monte edicez cunku eli kolu durmuyo hic yanliz birakamiyorum.okuyunca iyice panikledim.bu sipalar cok fena

tutkku geçmiş olsun cnm. Çok şükür ki bisi olmamış. Allahım korusun.

Biz de dün mama sandalyesine dolandık düşmemek için zor tuttuk kendimizi ama çok korktuk. Nasıl oldu ben de anlamadım valla. Yemeğini yedirdim yan tarafa geçtim çıkarayım içinden diye. Ayağım bi dolandı ama ne dolanma kızı biyere çarpmamak için bayağı bi uğraştım sonunda toplandık dikildik ayağa ama korkutucuydu. Şimdi düşününce de komik geliyo

Canim cok cok gecmis olsun verilmis sadakaniz varmis.bizde uniteye monte edicez cunku eli kolu durmuyo hic yanliz birakamiyorum.okuyunca iyice panikledim.bu sipalar cok fena

Sagolun kizlar.
Simdiki tv lerde masallah , ha unite dusmus ha tv..

Fermante sizinde gecmis olsun iyiki dusmemis yuksekte oluyor sandalyeler.
7/24 yanindada olsak, 1 sn kafayi cevirsek yaramazlik hazir.
Allah korusun

Kızlar ben defneye yemek yedirme konusunda kendimi kısır hissediyorum. Hep ezerek mi yedircem yemeklerini. Sulu bisi olmazsa kuru şeyleri hiç yemek istemiyorum. Balik tavuk gibi..
Çorba yoğurtlu yicek ler meyve sütlü tatlı omlet kahvaltıda lapa tarzı şeyler yiyor. Örneğin eline sebze haslama veriyorum yüzüne bakmıyor ama ekmeği bisküviyi kemiriyor. Bi yerlerde yanlış mı yapıyorum diye kafayı siyiricam. Artık yemek seçmiyoruz herşey vermeye çalışıyorum. Fakat sizlerin desigi gibi öyle sert yicekleri (nar gibi) asla yiyemiyor. Tıkanıyor. Eline maydanoz roka veriyorum illaki boğazına yapışıyor ogure ogure çıkarıyor.
Mesela bugünkü yediklerini soyluyim;
Sabah: mihlama gibi yapıp üstüne yumurta kırdım çok az bıraktı bayağı bi yedi güzelce.
Arada bi meyve
Emzirdim uyudu
Uyanınca çorbasına dünden balık kalmıştı kattım yemedi (geçen hafta yemişti diye yaptim) sonra normal ekmekle yedirdim
Arada yine emdi.
Akşam yemeğinde tavuk sote yapmıştım ondan ezdim birazda karnabahar hasladiydim ondan ezdim yanında yoğurtla verdim zoraki 3kasik aldı.
Eline veriyorum minciklayip yere atıyor.
Yatmadan evvel irmikli muzlu hurmali fındıklı tarçınlı muhallebi yaptım. Bi kasenın yarısını bile yemedi çok uykusu geldi uyudu.
Not: 2gundur 10da kalkıyor. 1den 3.30a kdr uyuyo akşam da 21.30da yatıyor.
Yani bu yemek tarzı bana çok kısır geliyor. Katı şeyleri yemek istemiyor hala. Yanlış mı besliyorum???

Çok uzun yazdım hakkınızı helal edin kızlar..

Onceden herseyi ezerekmi vermistin canim?
Komsumun kizida 1 yasini gecti, her seyi pure halinde yiyebiliyor demisti.
Benimki omlet yerken sasirmisti nasil yiyor,benimki istemiyor diyodu.

Belki onceden herseyi ezerek verdiysen alismistir, veya cigneyemiyordur.

Sert,kuru yiyecekler verince gerekirse her defasinda ardindan icecekte ver ayran,komposto vs oyle oyle alisir belki.
Birde emiyor ya kesinlikle emmeninde bir alakasi oldugunu dusunuyorum.

Bende bu yemek konusunda dertliyim,sanki surekli ayni seyleri yapiyorum ne yedirecegimi bilemiyorum haliyle kendimi sucluyorum.
Ozellikle corba .. yazin cok sukur sebze boldu yine secenek vardi ama simdi takildim kaldim

Canim eline cubuk kraker ver cit cit isirip ezip guzelce yesin.agzinda evirip cevirip yumusatir yutar.faydasi olur sanki..bende bugun brokoli verdim cicegi ben tuttum istirdi yedi.yavas yavas alisir annesi

Canim eline cubuk kraker ver cit cit isirip ezip guzelce yesin.agzinda evirip cevirip yumusatir yutar.faydasi olur sanki..bende bugun brokoli verdim cicegi ben tuttum istirdi yedi.yavas yavas alisir annesi
Öyle şeyleri yiyo aslında. Ya bilmiyorum belki de ben takıntı mi yapıyorum. Biskuvi krater gibi şeyleri citir dayıya. Elma da yiyor.

Meraba arkadaşlar, hayırlı geceler...
Uzun zamandr giremiyorum maaşallah ne güzel devam etmişsiniz doğumdan sonra sohbete.
Ben fırsat bulamiyorum artık böyle seylere herseyim oglum oldu.
Ama hic sıkıntımız bitmiyor gaz sıkıntısı bitti biticek derken bu aralar yine artı ve uyku sorunlarımzda var. Ben bazen kucagimda sallayarak yada gezerek uyutuyorum ama ne kadar uykusu olursa olsun uykuya gecerken çok zorlanyor,sizin bebekleriniz nasıl uyuyorlar,aranizda uyku egitimi veren var mı...?

Benim 3. Bebeğim. İlk kez ücretsiz izin aldım bir bebeğime. O yüzden uyku eğitimi falan vermiyorum. Babayı abilerin odasına postaladık koyun koyuna yatıyoruz. Müsaitsem meme isteğini bile geri çevirmiyorum. Uyku eğitimini memeden ayırdığım zaman düşünüyorum. Abilerin yataklarını 6. Ayda ayırmıştım. Pedagog Adem Güneş'in önerilerini benimsiyorum. İki oğlumda da bağlanma sorunu oldu. Hala yanıma yat derler ki biri 8 biri 6 yaşında. Bebişimle hep beraberiz. Temizliği bile beraber yapıyoruz. Çalışırken çok uzakta kalmışım diğer koca bebeklerimden. Arayı kapatmaya çalışarak bu bebişimde de daha az hata yapmaya çalışıyorum.

Nasıl koyun koyuna ya ben öyle bisey yapsam uyumaz ki sallayarak bile zor uyuyor. Emerek uyumayı bırakalı uzun zaman oldu Ayrıca ek gıdaya tam anlamıyla başladıktan sonra karnı doyduğu için emmek istemedi sallayarak uyuduğumda hafif dalgın olduğu sıralar emzirmeye çalışıyorum Sen nasıl alıştırdın Bana da biraz anlatır mısın..?

Ufakken sıkıntı okuyordu biraz. Pek de anlamadığı için sabaha karşı beşiği koyardım edilen sonra. Şimdi akıllandı biraz. Uyanıp beni görünce sokulup geri yatıyor. Bazen emerken uyuyor memede. Bazen de ben sallıyorum. Ama eşim yanımızda ise asla uyumuyor hemen ağzını burnunu karıştırıp oyun istiyor. Alıştırmayı emzirmek için diyorsanız hiç mama vermedim. Biberona da ek gida döneminde başladık. Bazen emerek doymak istiyor onun haricinde günde 1 biberon veriyorum.

Bende mama vermedim ama yinede memeye duskun degil.. Bide emmerse sadece sag gogzumu aliyor digerini gece vermeye calisiyorum ama soldaki sutum cok azaldı ne yapicam bilmiyorum...

tutkku senin oğlan da fazla kaka yapiyo du dimi bugün dr sordum çocuk gastroenteroloji götürüp bi tahlil yaptırın bi tahıla alerjisi olabilir dedi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…