2015 Kasım Anneleri

Bebeklerimizin Cinsiyetleri

• Ankete Katılan
    534
Ya göz kontrolü nasıl yapılır bu deli bebeklerle?? Benimki ağzını bile acmiyo disleriné bakayım? göz için asla durmaz..iştah iyice azaldi.sadece makarna ve pilav yiyor..muhallebi ve muz asigiydi. Onlara bile oguruyo.yoruldum bu geçiş donemlerinden ..

Canım biraz zor oluyor ama bi şekilde bakılıyor. Biz de 8aylikken yaptırmıştık gözü mikrop kapmıştı sürekli kızarıyordu gittiğimizde ilk muayenesini de oldu. Bir daha 18aylikken gidicek kısmetse. Yemek konusunda ben de şikayetçiyim hicbiseye yemiyo içmiyor. Yediği şeylerden hep vazgeçti muhallebi sütlaç irmikli muhallebi ihlamur vs ağzını açmıyor artık.
Havuç suyu portakal suyu da içmiyor.
Şu dışında bisi içtiği yok. Geçiş dönemidir deyip zorlamiyorum. Ama içim sıkılıyor tabi. Nası geçecek bu dönemler büyüdükçe zorlasiyor. Daha minikken daha kolay yiyordu sanki iştah sıfır iyice.

Aynen..iştah sorunu yaşamıycaz galiba diyordum..erken konuşmuşum..çocuk sürekli değişiyor..benim diğer sorunum da bebeğin 8 yaşındaki ablasına şiddet göstermesi..onu kiskaniyor.Sundan 1 ay önce onu görünce sevinç çığlıkları atan bebek gitti ilk fırsatta göz yolan saç çeken ablayi görünce bağıran bebek geldi..ablası da yavrum melek ..o yaptıklarına rağmen gik demiyor kapris yapıp sihirlenmiyor . neden böyle oldu anlamıyorum. .Bu durumu yaşayan varmi?

Yine dis yine nobet.,.su saati yaptik olsun cani sagolsun ama gunduz uykusuz zor geciyor...ds cikacagi zaman sadece kafasi yaniyor ,ilac vermiyorum kendisi dusuyor .acaba baska rahatsizligi varda dismi saniyorum diyotum ama diger belirtilerde ayni dis ...benim iki bir ,iki hep ayni anda patlatiyor ...kopek disleri habi kolay cikardi neyseki dort dis kaldi ....
Ya bide sansa bakin biberonu tamamen biraktu kizim rahatlicaz derken dis belasi cikti:))

Biz oyleyiz daha yeni yapmaya basladi ..yakinimda hangisini gorse kartal gibi oluyor ..13_15ay arasi boyle olurmus canim ...tabii birde cok tatli komik olduklari icin o an gulmemek lazim daha fazla yapiyor zibidiler:))bence sununda etkisi var:hani dusunce falan vurdugu yere ,ah yapicam kizicam ben falan deriz ya iste ordanda ogreniyor..tabi bu benim tespitim ...

İstah iyi olsa kudurukluktan yiyemiyorlar .bizimki bir tabak bitirinceye kadar yedigini yakiyor:))dediginiz dogruya bayilip yediklerini agzina surmuyor artik .bazen gun icinde belki 6_7cesit yemek yapiyorum azar azar, hangisini begenirse onu yiyor hanimefendi:))bide bizimki elinde surekli birsey istiyor .elma incir kayisi gibi ...saglikli seyler veriyorum ama hepayni diye uzuluyorum ..mandalinide kabuguyla yiyor ,elma gibi ...cok tuhaf bunlar:)

Sadece iki yas sendromu yalan canim .herayin sendromu var bu bebelerde:)

mandilini kabuğuyla yiyen tek benim oğlum değilmiş demekki:) hatta sadece kabuğunu yiyor ALLAHIN MANYAĞI:))

Uzun zamandır girmiyordum bir bakayım dedim kasım 2015 anneleri ne alemde diye.. hemen hemen herkesin başı dertte anlaşılan:) biz ek gıdaya geçtik geçeli oğlumun 1 kez dahi olsa ağzını herhangi bir şeye isteyerek açtığını bilmem yemek olarak. (kuru üzüm, ceviz,salatalık gibi ıvır zıvırlar haricinde) hep telefonla reklamla kandırarak bugünlere geldik ama artık o da kar etmez oldu artık kanmıyor. anne sütü alıyor, ona güveniyor ve belki abartıyor diceksiniz ama inanın tam olarak şöyle ki; gün içerisinde ağzına 1 lokma bile girmediği günlerimiz o kadar çok ki.. yerse de 2 tatlı kaşığını geçmez. ben oğlumun hiç 1 kase yada küçük bir tabak yiyeceği bitirdiğinin bilmem. 3 tatlı kaşığı yerse bugün çok iyi yedi diyoruz düşünün yani. ama 1 yaşla beraber hepten bıraktı yemeği, artık o 2 tatlı kaşığını da yemez oldu. bir ara kafayı yer gibi oldum ama şu an iyiyim. kilo kaybetmiyor çok şükür, demekki sütüm yetiyor diyorum napim.. ilk dişini 5 buçuk aylıkken çıkardı, o gün bugündür diş çıkarıyor. şu an ilk azı dişleri tamamlandı, 1 tane de köpek dişi çıktı. 14üncü dişi bastırıyor şu anda. inanılmaz hareketli maşallah. yürümüyor ama emekliyor, sıralıyor, kendi kendine 2 adım atabiliyor. öyle işte..

Gerçekten çok zor kızlar ya
Artık delircem gece uyanmalarından
Dün gece 3te bi uyandı 5e kadar delirtti beni kaç kez bağırdım derdin ne diye
Hayır oynasa razıyım sürekli sallanmak istiyor ayağımda da kabul etmiyor arabasında ileri geri sallıyorum
Uyanmakta problem değil aslında ama uyanıp tamamen uyanık hale geçmek sonra yine uyumaya çalışmak tam uyuduğun anda yeniden uyanması insanı delirtiyor
Bu şekilde ne sağlam kafa kalıyor nede enerji
Allahım şikayet etmek istemiyorum ama güç ver

gece uyanması mı dedin? kabus oldu artık. önceleri 2-3 kez uyanıyordu.şimdilerde 8-10. ve her uyandığında emmeden de yatmıyor. memeler yara, ben uykusuz, sabah kalk işe git, öğlen arası eve git emzir geri işe dön, çalış çalış mesai bitsin geri eve git. hiç durmayan, yemeyen, 10 kez uyanan bir bebe... bu uykusuzluk ve yorgunluk nereye kadar çok merak ediyorum. bir yerden patlak verecem ama...

Yemek konusunda sıkıntılı ama demişti Dr artık daha az yemek yemek isteyecek sıkıntı yapma diye. Gece uykusu bizde de fena. Dün gece saydım 11kez uyandı. Benim gözler çöktü gözaltıları torba ve mor yüzüme bakılacak durumda değilim. Aynada kendimi görünce gözlerimi kaçırıyorum artık.
Emme konusu bitince de böyle uyanırlar mi yine acaba? Seneye yaza sütü bıraktirmayi düşünüyorum belki biraz daha fazla uyur diye düşünerek o nedenle şimdi bıraktım beni sömürsün

tek umudum memeyi bırakınca uykusunun ve yemesinin düzene girmesi

Kizlar biz gece biberonu biraktikya hakkaten cok rahatladik .yine kalkiyor ama iki yada uc defa ..sadece tam rahatladik derken kopek disleri cikartiyor ve hic uyumuyor..isin garip yani biberonu gece birakinca gunduz uykusuds duzeldi...tabii kendim emzirsem herhalde cesaret edemezdim...ayrica gece emmeyince gunduz eskisune gore daha iyi yemek yiyor

Bizim bu cocuklarin hepsi ayni kizlar..esim bile halime acidi ariyo aksama yemek yapma ben yapicamdedi.saolsun..gece uyandiginda emse dicem acikti uyaniyo kucagima aliyorum memeyi de istemiyo.geri yatiriyorum uyuyo.yarim saate bir kalkti.pes diyorum artik.

2 gecedir bizde hiç uyumuyo ruz aşı dan sonra bi haller oldu çocuğu hep uyaniyo du ama şimdi bi tuhaf ugunarak ağlamalar herseyi reddiyo gece ikimiz de çıldırma noktasindayz

2 gecedir bizde hiç uyumuyo ruz aşı dan sonra bi haller oldu çocuğu hep uyaniyo du ama şimdi bi tuhaf ugunarak ağlamalar herseyi reddiyo gece ikimiz de çıldırma noktasindayz

Canım aynısı oldu ya inanılır gibi değil. Gözünden akan yaşı bi görsen. Valla kaç gün oldu hala tam düzelmedi. Üstüne üstlük ikimizde de hapşırık var ben iyice grip oluyorum sanırım. İnşallah mira olmaz ya

Size de geçmiş olsun canım her aşı da huy degisiyo lar valla bütün kasim anneleri olarak resmin 1 yildir uykusuz

Allah kolaylık versin canım ya biz evdeyken zor ayaktayız bir de çalışınca gerçekten zordur
Geçecek inşallah diyorum
Aşıdanmıdır canım ya benimki de salı oldu aşı iki gecedir daha fena
Hele gündüz uykusu nerdeyse hiç yok gibi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…