2015 Kasım Anneleri

Bebeklerimizin Cinsiyetleri

• Ankete Katılan
    534
Defne de aynı cnm. Hatayı başta yaptık sanırım. 5.aydan sonra gece ağladığında kucağa almayıp kendi kendine uyumasını sağlamak gerekiyordu ama malesef bizde öyle bi durum yoktu apartmanı ayağa kaldıracak kadar ağlıyordu. Mecburdum yani. Şimdi de başta nası uykuya daldiysa ara uyanmalarinda aynı şekilde uyumak istiyorlar. Tabi bize de hey heyler geliyor o zaman.
Benim de kuzenimin oğlu bizimkilerden bes beterdi. Hergece çarşafla sallıyorlardi kolikti. 4yasinda düzeldi.
Af Allahim af.. bebelerimizin uykusunun düzene girmesini nasip eyle biz annelere de bol uyku

evet hatayı başında yaptık cidden ama gazıydı bilmem nesiydi
uykuya gecelim diye işime de geldi sanırım ama şimdi

sözde uyku eğitimi kitapları okudum hiç bişi yapmadım. arkadaşımın 4 aylık bebeği var . uyku eğitimi verdi şimdiden pışpışlıyor hemen..
büyügü de 3,5 yasında o da kendi kendıne uyuyormuş
ahh kafam ah
aminnnn inşallahhh

Ben oglumu doğdugundan bu yana hiç ayağımda sallamadım.yatakta sarılarak uyuttum hep.o da buna alıstı.arada uyku düzeni boZulmakla beraber genel olarak günlük programımız su sekilde.sabah 9-10 gibi kalkar kahvaltı oyun ev temizliği vs birlikte yaparız.iki gibi uyur ya kucagımda oturarak yada yatakta yatarak.şanslıysam bes te kalkar değilse üc dort gibi kalkar.eger dortten sonra kalkmıssaa ben daha aksam uykusuna kadar uyuttum o da artık günde bir kez uyumaya alıstı zaten.aksam yemeği babasıyla oyun vs...aksam on bucuk gibi sütümüzü içer babamıza el sallarız tv kapanır corapları cıkarırız.hadi artık uyku vakti deriz ve yatak odasına kendi gider.yine sarılarak uyuruz.bi yirmi dakka sonra odasına alırım.gece mutlaka uyanıyor ya hemen yanıma alıyorum yada koltukta yatıyoruz hemen dalıyo o şekilde.bebeklikten bu yana sürekli bu şekilde alıstırmaya calıstım..
Diyeceğim o ki belki sizlerin sıcaklıgını nefesini istiyodr kuzular.benimki biraz oyle cünkü

Az önce oglumu hava alsın diye camdan dısarı baktırıyodum bak düt düt bak pisi pisi konusuyoruz o da aba aba diye bagırmayı cok sever.karsı apartmandan kadının biri cıktı nası bagırıyo aba aba diye dedi evet dedim güldüm.tel cocukmu ded hemen bi kardes yap dedi cok zor buna zor bakıyorum anca yetişiyorum dedi.ne dese begenirsiniz...o zaman hic yapmıcaktın yazık yazık dedi girdi içeri.şimdi size soruyorum kadın mı deliiiiii ben de mi sorun var...
Ey tipi deliye dönmüş zat-ı muhterem sanane be sana ne yani

Bu mantigi anlamiyorum ya.
Sanane benim yatak odamdan diceksin aslinda.
Ayrica hadi 1.oldu belki 2. olmucak ne malum???
Ve kardes sart deniyor tek cocuk olanlar cocuk degil mi?
Evet paylasim vs cok etken guzel ama.
Oyle bir devirdeyiz ki. millet oz ana baba ve kardesleriyle gorusmuyor artik.
Ulkenin malum zaten gidisati.
Dogurmakla olmuyor bazi seyler.

Hiç sorma yaa.kadına bari bi sanane deseydim içinde kaldı ya...
Sanki ben bilmiyorum kardes yapmayı.her açıdan kendine güvenli donanımlı bir birey yetiştirmek uğrasıyorum.imkanlar el verirse olur ikinci cocuk.yoksa dogur dogur at sokaga ver oglen yarım ekmek peynirini dolansın sokaklarda....

Sen dogur cok heveslisin galiba deseydin..luzumsuz..bu insanlari anlamiyorum sanane benimde 8 yil beynimi yediler yap yap yappp olmuyomu diye.simdi kimden fayda var?yardimami geliyolar biz bakalim yarim saat uyu diyen yok

Sen dogur cok heveslisin galiba deseydin..luzumsuz..bu insanlari anlamiyorum sanane benimde 8 yil beynimi yediler yap yap yappp olmuyomu diye.simdi kimden fayda var?yardimami geliyolar biz bakalim yarim saat uyu diyen yok
Sadece bizim millette vardır bu eminim.evlen cocuk yap ikinci ne zaman ücüncü ne zaman sonrada ay anam korunsanıza bir cocuk neyinize yetmiyo derler

Benim kızım artık gece sallanmadan uyuyor. 2 haftadır. Babası gözetiminde, biberonunu içiyor, sonra bir kaç sesleniyor. 10 dk. Uyuyor. 11- 12 gibi biz yatarken.
Babası beşik tarafına yatıyor, yat kızım diyor, öpüyor vs.
İlk başlarda kabul etmedi ağladı, beni istiyordu, şimdi babasına sesleniyor, ayağa kalktı mı ya yat kızım diyor, yada orda olduğunu belli etmek için öksürüyor babası öyle uyuyor, yine çok kalkıyor ama gece sallaması kalktı şükür. Aynı işlemi ben yapayım yatmıyor. Geçen öğlende babası sallamadan uyuttu.

Kızım dışarı çıkmak istediğinde benim kıyafetlerimi gösteriyor yada getiriyor giy diyor. :)
Dediği kelimeler, acı(elleme dememize rağmen bir sefer acı turşuyu yaladı öğle öğrendi).
Acı, giy, al, verede al diyor, gel, aba, ab(abi), teyze, amca, dayı, dede, nene, baba, anne, kedi, ayı, ba (balık) ha ha(köpek), meee, miyav, tısss, mmmm(möööö), tavuk sesinide benzetiyor.
Bir yere çarptı mı ahh Diyor :)
Kitaplara bakmamızın çok büyük etkisi var 7 aylıkten beri bakıyoruz .

Sokakta olalım herkese sesleniyor. Dede, aba, abi diye, herkese gülücük. Markette kasada olalım başka müşterilerle gülüşüyor, arabada olalım yan arabanın şöförüyle gülüşüyor.
Büyük insan gibi sesli öpüyor, çocuk gördümü öpüyor sarılıyor.

Son düzenleme:
Bu sabah keremi giydiriren uyandi.. yavrum uyumak istiyor belli. ise gitcez annecim seni anneanneye goturcez arabada orda uyursun dedim.. ilk defa yatagini gosterip iii iiii yapti. yatagina yatcakmis.
Cok tuhaf oldum aglama raddesine geldim.
Calisan annelerin isi cok zor.Allah kolaylik versin canim benim.

Maşallah ya uyku eğitimi bi ben veremedim heralde hala okadar çok uğraşıyorum ki bde emerek uyuyo memeyi kestiğimde nasıl uyutacagim çok merak ediyorum

Bu sabah keremi giydiriren uyandi.. yavrum uyumak istiyor belli. ise gitcez annecim seni anneanneye goturcez arabada orda uyursun dedim.. ilk defa yatagini gosterip iii iiii yapti. yatagina yatcakmis.
Kuzum benim çalışan annelerin en büyük sorunu bebeklere de sabh mesai yapiyo

Bi deniyim bakalım nasıl etki edecek bizim memekolige görelim:))
Canım valla dün gece bile hasta haliyle söyledim mecbur çünkü yapıştı mi bırakmıyor. Surekli uyandı ama her seferinde yattı tekrar. Tabi 2 gecedir yanımda yatırıyorum ben de. Yoksa hiç yatmıyor kendi yatağında. Şu hastalığımız atlasın azi disleri de tam çıksın bakayım ben de tekrar denicem memesiz unutmayı. Hatta odasında yatircam ben de koltukta yatarım. Başka türlü olmayacak gittikçe bağımlı oldu. Çok zor oluyor.

Bizim babası ertesi günü iş yoksa ilgilenir uyutmaya çalışır iş varsa bakmaz. Ama babası da ayağında uyutuyor. Yanına yatırmaya çalışınca ayağa kalkıp kendini yatağa bırakma oyunu oynuyor attıı attıı diye ..

Benim iki bucuk yaşındaki kızım ayakta, beşikte sallanarak uyurdu altı aydan sonra emmemisti. Özellikle beşiğine bağımlı hale gelmisti, annemlere gittiğim.bi dönem 9-10 aylık falan illa beşiğini tutturdu hiç bişey kar etmedi o zaman saklamayı bıraktım ilk bi kaç gün zorladı ama sonra yanına yatıp sırtını kasiyinca hemen uyur oldu sonrasında da kendi kendine uyudu kardeş geldikten sonra oda yanımıza taşındı maalesef. Şimdi ekin aramızda aslida yanımızda beşikte uyuyo.
Karar aldım nisan ayında ikisinide odalarına ayiricam zor olsada.

Ya büyük kızım emmedi diye ukte kaldı içimde buna çok düştüm emsin diye buda abartti. Dediğin gibi Cidden zorluyor artık. İnşallah başarılı oluruz

Yavrum kıyamam yaa, büyüdüler artık herşeyi biliyorlar. Burda biri diyodu annelik pişmanlık diye doğru valla

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…