- Konu Sahibi adanamerkez
-
- #81.241
Bu anlattiklarinin hepsi normal seyler neden takildin bunlara.. bir tek donen seylere bakmasi ve surekli donmesi farkli geldi bana o da gecicidir diye dusunuyorum.. digerleri normal cnm. Ama sen hangi hareketinden ne sezinledin de arastitiyorsun onu anlamadim.. sonucta en yakini sensin..Merdiven ve rampa insin çıksın çok sever.elektrik sülürgesini açmamı ister süpürür sesini sever.blender sesinide sever.suyla oynamayı çeşmeyi açmayı ister.
Bunlar da cok normal.. hepsini merak ediyorMerdiven ve rampa insin çıksın çok sever.elektrik sülürgesini açmamı ister süpürür sesini sever.blender sesinide sever.suyla oynamayı çeşmeyi açmayı ister.
Bu söylediklerinin yüzde doksandan fazlasını aynı yaş grubu da yapıyor.18 aylık oğlumda mmr ve menengog aşılarından sonra değişiklikler oluştu çovuk resmen huy değişti.dönen şeylerede merakı var.kaç dra gittim biri hariç hepsi yok dedi ama kendi etrafında döndü dün tek kolunu havaya kaldııp başını da o koluna dayayıp.üç gündür de birkaç kez parmak yürüdü.her çocuğun ilgisini çekebilir.çocuk bu hergün her ay yeni şeylerle karşınıza çıkabilir.her ay farklı takıntılar gösterebilir.2 yaş sendromu olabilir.otizm göz teması yoksa isme bakmıyorsa komut yapmıyorsa örneğin araba tekerleğini birkaç dakika değil saatlerce hiçbir şey yapmadan döndürüyorsa çam mak uzun izliyosa vardır.dedi. otizm sonradan olmaz doğuştan vardır ama çoğu zaman 18 ay civarı farkedilir en çok çünkü o aylsr karşılıklı iletişim etkileşim vs daha belirgindir.olmaması artık daha dikkat çekicidir dedi.ama 2.5 yaşında hatta beş yaşında olanlar varmış.adına bazen bakıp bazen bakmaz ama adını söyleyip ardından şunu yapalım bunu verirmisin falan deyince döner er seferinde.araba hastası.hınn hınn yapar direksiyona geçince.yuvarlak bişey buluncada öyle yapar evde.oyuncak fincanı var su içer gibi yapar.sıcak mı derim üfler.kendi başına oyun oynamaz oyun kurmaz.ben yönlendirince ortak olu.hayvan taklitlerini yapar seslerini çıkartıp sorduğum zaman.20 kelimesi var.ekleniyor yavaş yavaş tek tük daha.hepsi anlaşılır olmasada.dayımı gördü bugün ilk kez.viledayı veririm eline hadi at yap derim bacaklaının arasına koyup yapar.ışıkları açıp kapamayı seviyor iite ve suyla oynamayı.öyle 20-30 kez değil ama 10 kez falan açıp kapadığı olur ışığı.mutfak tezgahına oturturup çeşmeyi açınca 15dk falan oyalanır sonra sıkılır.asosyal hayatımız var.ne arkadaş ne çocuk.bi beni görüyor.yabancı bi yere girince istemiyo çekiyo girmek istemiyo.eve uzun zaman sonra babaannesi geldi huysuzlandı ilk bir dk bağrındı sonra alıştı.uyaran eksikliği olabilir dedi bi doktor.gittiğim tümü de takıntılı ve kaygılı bir çocuk ama otizmi yok dedi.biri hariç.o da klinik psikolog test yaptı sorular ona göre değerlendirdi.işaret parmağını kullanıyor.getir götür dediğim şeyleri yapıyor çoğu zaman.hırçın çok.sinirli.sinirlenince istediği bişey olmayınca hemen saçlarını karıştırır çekiştirir kulağının arkasını çekiştirir öfke nöbeti geçirir oldu birkaç gündür.parmak ucu.etrafında dönme ve saç çekiştirme şehir değişikliği yapıp ailemin yanına gelince oldu.çocuk ve ergen psikiyatristlerine gittim hep.Çok takıntılı.dışaı çıksa dedesi hemen kapıyı açıp oda çıkmak istiyo.çeşneyi açayım istiyo.kucağıma alıyırum duvardaki çerçeveye ellenek istiyo.cam kenarına dikiltiyorum camı açmak istiyo.balkona çıkarıyorum balkonran aşağı inmek istiyo.sürekli bişeyler istiyo.oyalaması zor.istediği o an olcak.otizm mi hiperaktifmi yoksa yaşının getirdiği hallermi emin olamıyorum nolır fikir verin
Sizinkilerde varmı bu hallerden
Canim evi satmayi degistirmeyi dusunuyodun.degistirdin galiba.istedigin gibi olmustur umarim.gule gule otur.zor olmustur tasinmak.kolay gelsin canimIyi aksamlar kizlar
Cok tesekkur ederim karne ve tatil icin iyi dilekleriniz icin ,alintiliyamadim nolur kusura bakmayin oyle az varki artik vaktim ,iki dakika oturmadim inanin gunlerdir ..
Kendi evime geciyorum gunduz birkac kez evime gidip topluyorum sonra anneme gelip burayi topluyorum .tasindigimdan beri duzgun yerlesememistimyaa bir yandanda kizla teoga calisiyoruz .yagmurum artik bir kez uyuyor ,iki kez uyurken en azindan biraz dinleniyordum yada kendime zaman ayiriyordum vallaha simdi bes dakikam yok .
Temizlik yapiyorum diye cocuklarida kendi haline birakmayi hic sevmem ,tablete bilgisayara dalmasinlar diye bol bol yuruyus ve park turu yapiyoruz .tubaa1 arkadasim ben tatil istiyordum ama hic boyle hayal etmemistim
Efira38 bayildim saclariniza masallah masallah ..benim kizinkinide uzatiyorum ama cok terliyor kestir diyorlar .yok kestirmicem tabii bu siralar sakizi gidip kafaya yapistirmazsa
Bence kaygiyi dizginleyemezsen encok yavruna zarar verirsin .biliyorum cunku bende boyleydim sonra yavrumda bende cok sikinti cektik.sendeki asiri kaygi hali cocuguna yansir ,huzursuzluk ve kaygi bozuklugu yapar cocukta.biraz buyuyunce bu sefer cocugun sana birsey olmasindan korkar ve bu algisina kadar yansir .Öyle.hep endişe. 2 ay oluyor bu serüven ve iki ay önce tahlil yaptırmıştım bişey için.yeniden yaptırdım geçen.çok ciddi bir değişme olmuş kan değerşerimde.üzübtü strese bağlıyorumallah korusun lenfoma gibi bir tablo çıkıyor ortaya.hematolog randevumu bekliyorum.herşey stresten işte.napayım yavrumun sağlığı yerinde olsun da ben bana gelene razıyım.
yok ben satmadim canim yani annemin altindaki evi baskasina verince vazgecip satmadik.ben bu oturdugum eve kirkim cikmadan ,lohusayken tasinmistim ve hic yardimcim yoktu hic bir seyi yerlestirememistim oylee kutuda yada kenarda duruyorlardiCanim evi satmayi degistirmeyi dusunuyodun.degistirdin galiba.istedigin gibi olmustur umarim.gule gule otur.zor olmustur tasinmak.kolay gelsin canim
Öyle bir dünya yok arkadaşım.Öyle.hep endişe. 2 ay oluyor bu serüven ve iki ay önce tahlil yaptırmıştım bişey için.yeniden yaptırdım geçen.çok ciddi bir değişme olmuş kan değerşerimde.üzübtü strese bağlıyorumallah korusun lenfoma gibi bir tablo çıkıyor ortaya.hematolog randevumu bekliyorum.herşey stresten işte.napayım yavrumun sağlığı yerinde olsun da ben bana gelene razıyım.
Kendi etrafında dönmenin dışındaki herşeyi benim oğlum da yapıyo bence dönmeyi de keşfetmiş sürekli dönüyo inş korktuğun gibi bişey yoktur kalbini ferah tut bende kendinden büyük çocuk ortamın girince biri vuracak bişey yapacak kaygısı var bu bence çocuğa da yansıyo o yüzden kaygımı azaltmaya çalışıyor ki daha özgüvenli girişken olsun die. Rabbim evlatlarımızı korusun sağlık versin18 aylık oğlumda mmr ve menengog aşılarından sonra değişiklikler oluştu çovuk resmen huy değişti.dönen şeylerede merakı var.kaç dra gittim biri hariç hepsi yok dedi ama kendi etrafında döndü dün tek kolunu havaya kaldııp başını da o koluna rayayıp.üç gündür de birkaç kez parmak yürüdü.her çocuğun ilgisini çekebilir.çocuk bu hergün her ay yeni şeylerle karşınıza çıkabilir.her ay farklı takıntılar gösterebilir.2 yaş sendromu olabilir.otizm göz teması yoksa isme bakmıyorsa komut yapmıyorsa örneğin araba tekerleğini birkaç dakika değil saatlerce hiçbir şey yapmadan döndürüyorsa vardır.dedi. otizm sonradan olmaz doğuştan vardır ama çoğu zaman 18 ay civarı farkedilir en çok çünkü o aylsr karşılıklı iletişim etkileşim vs daha belirgindir.olmaması artık daha dikkat çekicidir dedi.adına bazen bakıp bazen bakmaz ama adını söyleyip ardından şunu yapalım bunu verirmisin faşan deyince döner er seferinde.araba hastası.hınn hınn yapar direksiyona geçince.yuvarlak bişey buluncada öyle yapar evde.oyuncak fincanı var su içer gibi yapar.sıcak mı derim üfler.hayvan taklitlerini yapar seslerini çıkartıp sorduğum zaman.20 kelimesi var.ekleniyor yavaş yavaş tek tük daha.hepsi anlaşılır olmasada.dayımı gördü bugün ilk kez.dagi dedi ben kim o ?-dayı dedikten sonra.viledayı veririm eline hadi at yap derim bacaklaının arasına koyup yapar.ışıkları açıp kapamayı seviyor iite ve suyla oynamayı.öyle 20-30 kez değil ama 10 kez falan açıp kapadığı olur ışığı.mutfak tezgahına oturturup çeşmeyi açınca 15dk falan oyalanır sonra sıkıkır.asosyal hayatımız var.ne arkadaş ne çocuk.bi beni görüyor.yabancı bi yere girince istemiyo çekiyo girmek istemiyo.eve uzun zaman sonra babaannesi geldi huyeuzlandı ilk bir dk bağrındı sonra alıştı.leyla alkas benkut a gitmiştik uyaran eksikliği olabilir dedi.gittiğim tümü de takıntılı ve kaygılı bir çocuk ama otizmi yok dedi.biri hariç.o da klinik psikolog test yaptı sorular ona göre değerlendirdi.işaret parmağını kullanıyor.getir götür dediğim şeyleri yapıyor çoğu zaman.hırçın çok.sinirli.sinirlenince istediği bişey olmayınca hemen saçlarını karıştırır çekiştirir kulağının arkasını çekiştirir öfke nöbeti geçirir oldu birkaç gündür.parmak ucu.etrafında dönme ve saç çekiştirme şehir değişikliği yapıp ailemin yanına gelince oldu.çocuk ve ergen psikiyatristlerine gittim hep.Çok takıntılı.dışaı çıksa dedesi hemen kapıyı açıp oda çıkmak istiyo.çeşneyi açayım istiyo.kucağıma alıyırum duvardaki çerçeveye ellenek istiyo.cam kenarına dikiltiyorum camı açmak istiyo.balkona çıkarıyorum balkonran aşağı inmek istiyo.sürekli bişeyler istiyo.oyalaması zor.istediği o an olcak.otizm mi hiperaktifmi yoksa yaşının getirdiği hallermi emin olamıyorum nolır fikir verin
Analı kızlı o aktivite senin bu aktivite benim gezin durun ne güzel
İyiki calisiyormussun yoksa evin yolunu unuturdunuz kız
Tesekkur ederim,
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?