2015 Kasım Anneleri

Bebeklerimizin Cinsiyetleri

• Ankete Katılan
    534
Gece sutu dedigin ney cnm uyumadan onceki mi? Ben gece kalkip bisi vermiyorum. Sadece su isterse icer o kadar. Baldan alerji nedeniyle korkuyosan pekmez kat ama pekmezin demirini kalsiyum eritir sadece sekerini almis olur. Rafine sekerdense pekmez ekle daha iyi. Ben sadece ilik sut veriyorum. Sicak icemiyor zaten soguga yakin oluyor hatta bizimki.

Benim de utuler duruyor ama cok uykum var. Git gellerdeyim. Utu mu yatak mi diye..
Haydi islerini hallet.. ben yaticam yarin artik yaparim diyorum 3gundur.

Ben de bazen sert çıkıyorum bağırıyorum.
Bir de sürekli beraber olduğumuz için artık tahammül sınırı doluyor bizde.
Mesela günde 2 saat falan biri alsa park vs goturse o kadar dolmicaz ama.. veya abi abla olsa beraber oynasalar.
Hep yaninda olmak güzel ve çok şükür . Ama insan yipraniyor.
Artık neyle oyalasam diye düşünüp duruyorum bazen.
Ama sonra sonsuza dek surmeyecek, hiçbir olumsuzluk sürekli devam etmez; sabret diyorum...

Sirkeyi not aldım sinsi sinsi
Ben ikisini de emziriyorum hala çoğu zaman aynı anda yenidoğanımız 1 aylık oldu çok şükür.

Buralar çok güzel siz de gelin peşimden demiştim ya dinlemeyin sakın

En azından 2 yaş sendromuna tüy dikip kardeş getirmek hatasına düşmeyin
Minnoşları öpüyorum, annelere selamlar sabırlar

Sen sirke surme asil nasiplencek olan da kusmesin Allah korusun. Sen bisekilde lafla sozle anlaticaksin. Baska turlu bisi sursen de bu defa minik icerken ben de icicem der yine. Ayy seninki heptsinden zor. En iyisi 17-20 ay arasi biraktirmakti. Ben 17de sadece konusarak biraktirdim. Buyudukce daha bi bagimli oluyolarmis. Allah kolaylik versin hepinize.

Evet haklisin surmeyecek bigun durulacak elbet ama bizden neler gidecek o sular durulana kadar kimbilir. Saclarimda beyazlar artti valla..
Ben de bagirmayan anneler kitabini aldim. Basladim ordaki sozleri kulagkma takiyorum, nasipse uyguluycam olay aninda insallah.

Masallah 1ay gecmis bile.. Tabii nasil gecti gel de sor diceksin .
Allah yardimcin olsun.
Sirkeyi bence de yapma ya minik de etkilenirse. Gerci yikaninca gececek bisi ama bilemedim.
Ilerde sen rahat edince buralar 2.cocuk krizi ile dolacak

Neler yaziyor birkac ornek cumle ya da sayfa fotosu atar misin.
Bazen ben deebeveyn kitaplarini bosa okuyorsun diyorum kendime o an sabrim kalmiyor.
Bugun hic birsey yokken bir aglamaya basladi abartmiyorum yarim saati gecti. Hem de ne aglama yaklasinca gitt gelmee diye yirtindi bile.
Sen gel gelmicemmm ben..
Akla karayi sectim. Alt kalt komsum esime denk gelmis asansorde hasta mi ki ne agladi sizin oglan demis.
Suraya whatsapp b.k emojisi koyar
Herkese iyi geceler dilerim

saol teyzesi sorma çok maceraperest kızım :)

valla o inatlık akreplikten mi yoksa başka bişey mi bilmiyorum. Geçen misafir gelmişti. çocuk bişey oldu sanane dedi. bizim kız öğrendi bunu. gel kızım diyorum bide ağzını yaya yaya sanane diyor. annecim bak bu yanlış, bilmem ne anlattım anlattım tekrar başlıyor sanane. artık dedim ağzına biber sürerim :) dün eve giriyoruz asansör beklerken 10 kere sanane dedi durduk yere yüzüme baka baka o yokmuş gibi davrandım hiç oralı olmadım. canım annem diye bacaklarıma sarıldı. deli sanırım benim kız :)

size de geçmiş olsun canım. valla bu sıpalara güven olmuyor. bizimki de kitlediğini farketmemiş. Çilingir gürültü yapınca korkmuş biraz koltuğa oturmuş şaşkın şaşkın ananee yanıma gel diyomuş, çıkınca da sıkı sıkı sarılmış cadı :)

Ay ilahi güldürdün beni
Olay anı

Gülmek isteyen bizim topige buyursun
Allah ım ya nasıl komik geliyor anlatınca.
Bir de yaşarken sor

Arkadaslar merhaba kuzuların konusma durumu nasıl benim oglum sadece kelimeleri soyliyo bazıları cok net bazıları anlaşılmıyor.birkaç fiil soylüyebiliyor.ama cümle kurmuyo yada anne gel demiyor mesela.artık endişelenmem mi gerekiyor bilmiyorum kendimi telkin ediyorum ama gec mi konusucal diyede düsünüyorum sürekli

Her birey farklidir ve gelisimi farkli ilerler. Hic uzulme ya da kiyas yapma.
Benim oglum birden sakimaya basladi resmen . ben gec konusur diye bekliyordum hep.
Kuzenimizin cocugu 3 yasinda suan keremle ikisinin ifadesi ayni derecede mesela. O yuzden endise etmeni gerektircek birsey olsaydi zaten fark ederdiniz. Saglik boyutunda olsaydi

Cok haklısın ama işte annelik her seyi takıyor insan kafasına.

Bunu yazinca aklima ne geldi .. Kerem de 1haftadir oha diyor benim de hic hoslanmadigim kelime. Bir de oha degil offfaaa ofaa diyor Ilk dediginde ne demek istedin oyle bir kelime bilmiyoruz ve kullanmiyoruz dedim. Unutmustuama bu hafta parkta ozellikle kac kere oha kelimesi duyduk
Ve tam yerinde ofaa tepkileri veriyor sipa
Cok siklasti artik gormezden geliyoruz esimle. Diger turlu oyun sanip daha cok soyluyor resmen.

Canım dert etme bence. Akademisyen anne var. Takip ediyor musun bilmem. Kadın Çocuk Gelişimşi Uzmanı doçent oğlum 30 aylık konuştu diyor. Senin komutlarını anlıyor ve bir şekilde kendini ifade ediyorsa gelişim problemi olarak düşünme. Konuşma çok farklı bişey çünkü.

Ay serseriye bak sen, ya çok acayipler nasıl bir hafıza var ben anlamıyorum bu çocuklarda. geçen mira bi kere şöyle olmuştu şunu yedik fln diye bir kere gittiğimiz bir mekanı anlattı. ya dedim noluyo sen el kadar sıpasın bu nedir :)

Evet takip ediyorum daha bu sabah okudum yazısını hatta. Anlıyo ifade ediyo kendince tabii.

Reactions: GCA
Evet takip ediyorum daha bu sabah okudum yazısını hatta. Anlıyo ifade ediyo kendince tabii.

tabi insan endişeleniyor annelik de bunu gerektirir ama bence konuşmada diş çıkarma gibi. ablamın oğlu 4 aylık diş çıkardı ki iki taraftanda bu kadar erken çıkaran kimse yok gel gelelim konuşmaya :) 3 yaşında anca konuştu sıpa. her şeyi anlar her istediğini hareketle vs gösterir ama bir türlü çözülememişti

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…