2015 Kasım Anneleri

Bebeklerimizin Cinsiyetleri

• Ankete Katılan
    534
günaydın kızlar, tubaa1 canım sen diyince aklıma geldi. Tv de bir pedagog dinliyordum vurma vs hırçınlık konularıydı, vuran çocuğun elini tutup bana zarar vermeye hakkın yok demesi gerekir fln diye anlatıyor. ama adam dediki biz bunu topluma yaymadığımız sürece başarılı olamayız. ailesi tarafından bu şekilde yetiştirilen çocuk diğerlerine yem oluyor ne yazık ki. ne kadar haklı. benim kızımda vurma yok. geçen parkta çocuğun biri itti ve Mira o kadar üzüldü ki ama o benim arkadaşım vurulmaz diyor. benim kızım haklı ama açıkçası canı cansın da istemiyorum amaan ne zormuş bu işler.

Ne kadar vurmanın yanlış old.öğretsekte kendini savunmayıda öğretmemiz gerekiyo.kıyamam prenses mira.

Hele okula kreşe bir başlasınlar ne demek istediğimi daha iyi anlıyacaksınız kızlar

Gecici surectir ya. Daha bebekler ogrenecekler. Benimki de biri biseyini aldi mi gelip bana soyluyor. Ben de bazen yardim ediyorum bazen sen kendi soyleyebilirsin diyorum gidip soyluyor. Ama en cok bana guveniyor. Ben de pisirik korkak olmasin diye yardimci olmuyorum artik. Ezilmesin diye de geriden takip ediyorum tabi. Karsisindaki de cocuk sonucta. Ayy ne zor isler bunlar ya.
Gercekten hep bizlerle olduklari icin oluyor bunlar. Yasit veya biraz buyuk cocuklar lazim.
Gerci suan yasitlariyla da asla anlasamiyorlar. Bi donem oturacak bu davranislar illakim ama biz geride iki kere yaslancaz heralde.

Demin ne oldu ay.
Ayagmur yagmisti ciktik. Apartmanin onune cok su toplaniyor orda şap şup oynarken aklimdan gecen oldu ve gerisini siz tahmin edin

Dengesini kaybedip yuzu koyun suya dalacakken Allahtan koluyla tutturdu kendini ayak ve el bilek islanmasiyla atlattik.
Tabi ben bi bagris cagris :)

Geçmiş olsun. Annesinin refleksi sayesinde kış günü yüzmekten kurtulmuş

Biz de son zamanlar da çok fenayız eskiden çok güzel oynadığı arkadaşlar la oyuncak krizine giriyo alamazsa ya başka oyuncağı fırlatıyor ya kafasını yere vuruyo parka gidiyoruz merdiven çıkarken arkasında durursak çıkmıyo kayarken aşağıda beklersek kaymıyo illa biz uzaklaşacağız korkulan 2 geldi

Ya kıyamam sana bide arkadaş vurulmaz dio biz arkadaşlar arasında karar aldık birbirine vurmadırlar sürece hiç müdahale etmiyoruz sorun çözmesini öğrensinler yoksa kreşte parçalanıp gelecekler diye Ertuğrul hiç öle vurma itme olayı Yok bi kere eltimin kızı vurdu ben bile etkisinden çıkmadım vurmasın ama kendini savunması bilsin

Cidden Korkulan 2 geldi.
Gorumcemin kiziyla arasinda 4yas var cok iyi anlasiyorlar.

Ama kucuklerle ve yasitlarla asla. Oyuncaklarini vermek istemiyor. Surekli mucadele halindeler.

Kresten okuldan da korkuyorum.. Buyumeye basladica endiseler daha da farklilasiyor. parkta falan cunku pusuyor mesela gecen cocugun biri bilerek top atti 2 kere ben icim gitmesine ragmen tepki vermedim kerem napcak diye saf saf bakti. 3. De cocugu uyardim artik.
Anlamadim kendinden zayif gorduklerine mi yapiyor benimki de.

Bi de bu mudahale etme olayi var tabi. Ne yapsak da dogrusunu yapsak. Ben de kiyamaiyorum ya icim gidiyo her anne gibi.
Birkeresinde hastaneye gittik muayene sirasi bekliyoruz. Cocuk alaninda oynuyor benim tam onumde ben de oturuuyorum. Bir tanr 4 yas gibi bir cocuk annesi arkasinda dolaniyorlar ortada cocuk onune gelen baska bir cocuga mutlaka bor mudahalede bulunuyor yani zarar veriyor ve aglatiyor. Bizim onumuze gelince de Defneyi itti devam etti. Tabi defne sadece agladi. Ben de kaldirirken arkadas yanlis yapti dedim ve dondum cocuga bakarak arkadasi neden itiyorsun o senden kucuk bir bebek dedim. Annesi de bi tuhaf ki; oglum yapma dedi ve devam ettiler. Ya gozumun o kadar onundeki yani ne yapsam da dogrusu olsa diye bile dusunecek vakit yoktu. 5dk sonra defneden daha kucuk bi cocuga ayni mudahaleyi yapinca o kucugun yanindaki kisi (sanirim ananesiydi) iten cocuga cimdik atti ve cocuk ortaligi ayaga kaldirircasina aglamaya basladi. Bu sefer de annesi sinirlendi o da cocuk ne yapiyorsunuz gibilerinden bir hayli bagirdi. Yani dicem o ki bizlerib tepkileri de o lar icin belirleyici. Demekki o kadin hep bagiriyorki o cocuk surekli zarar verme egiliminde ve biri bisey dese yapsa bagirma modunda.. yani kizlar isimiz cok zor. Tepkisiz kalmak icimizi sisiriyor. Tepki verirkwn dogrusunu bulabilmek !!! Allahim bu soru isaretlerini en aza indir yarabbim..
Ayy ne cok yazmisim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…