2015 Kasım Anneleri

Bebeklerimizin Cinsiyetleri

• Ankete Katılan
    534
Iyi aksamlar kizlar
Mutlu huzurlu ,tabiki asabiyetsiz aksamlariniz olsun insallah.

Kizlar sizinkiler kofteyi yada eti yiyormu?simdi bugun bizim antibiyotik bitti ama burun oksuruk var hala.hep guclu beslensin istiyorum ,etyesin istiyorum ama begendiremiyorum varmi farkli tarifi olan?

Size de mutlu bir akşam huzurlu bir gece diliyoruz.
Bizimki tavuksuyuna şehriyeli çorbayı sever. Köfteyi de yer. Aklıma başka bir alternatif gelmedi

Kızım bir ara köfte falan yiyordu. Ama şimdi öyle iştahsız ki sabahtan akşama sadece yarım kepçe kadar çorba ancak içirebiliyorum. Ama tavuk hiç sevmedi yemedide.
Kıyma yiyorsa kıymalı mercimek çorbası falan yapabilirsin.

Eti zar zor yiyor. Parc pincik yapiyorum da anca oyle. Kofteyi tavugu yer. Tavuk cok sık yapmiyorum tabi malum nedenlerle. Kiymali borek falan yapsan yemez mi? Ben gecen hafta kiymali pirasali borek yaptiydim bayila bayila yediydi. Yarin yine yapicam.
Ciger de kuvvet kan yapar. Ben de onu yediremiyorum. Gecen tv de cigerli bulgut pilav tarifi gorduydum onu deniycem.

Ha bir dr et turu seyler cok kabiz yapiyor sizde ds oyle mi?
Bizim bağırsaklarımız Maşaallah iyi çalışıyor. Ama büyük kızımda kabızı çok çektim. Et türü büyüklerde bile kabız yapıyor. O yüzden bol su ve meyve tüketirse iyi olur. Et yediğinde kayısı hoşafı yapılabilir.
Eskiler boşuna dememiş: "ye etliyi iç suyu donarsa donsun, ye şekeri içme suyu yanarsa yansın"

canım öncelikle çok geçmiş olsun. benim bi tarifim var ama mira yiyo mu dersen cevabım ruh durumuna göre değişir derim. ilk yaptığımda yedi aman sevdi bi daha yapayım dedim. kaşığı gördükçe kaçtı bi kaşık almadı :)

tarifime gelecek olursak, kendisini yalancı paça olarak düşünebilirsiniz. ailecek içilecek (bana göre) çok lezzetli bir çorba.

kemikli eti (ben dana kaburga kullandım her yer olur) düdüklüde 1-1,30 saat pişirdim. et suyunu süzdüm başka bir tencereye aldım. 2-3 yemek kaşığı unu kavurdum kokusu çıkana kadar, et suyunun içine döküp karıştırdım. 4-5 diş sarımsağı ezdim. tavada azıcık sıvı yağ ile salça ve sarımsağı kavurdum. onları da et suyuna aktardım. bu arada etleri minik minik didikledim. onları da koydum. güzelcee kaynattım. en son içine 1 tam limon suyu ekledim. ve kekik koydum. afiyet olsun :)

biz içerken pul biber ve karabiber ekledim. küçük hanıma baharatsız olarak servis yaptım. et suyu tek başına yoğun oluyor desen suyla açabilirsin. şifa olsun inşallah :)

Iste benimkide aynen oyle herseyi yerdi simdi bir tabak corba enfazla.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…