- Konu Sahibi adanamerkez
-
- #83.881
Yagmur yemek konusubda oyle miyminti olduki borek falan yemez.ama ben yinede yapip onune koyarim bir yudumda olsa yesin diye .cigeri hic denemedim aklimada gelmemisti bir deneyeyim bakalimEti zar zor yiyor. Parc pincik yapiyorum da anca oyle. Kofteyi tavugu yer. Tavuk cok sık yapmiyorum tabi malum nedenlerle. Kiymali borek falan yapsan yemez mi? Ben gecen hafta kiymali pirasali borek yaptiydim bayila bayila yediydi. Yarin yine yapicam.
Ciger de kuvvet kan yapar. Ben de onu yediremiyorum. Gecen tv de cigerli bulgut pilav tarifi gorduydum onu deniycem.
Ne guzel canim insallah biran evvel hafifce atlatir paşaGittik canim kulaklar bogaz temiz..sukur.grip dedi ates dusuruculere devam
Yagmur da onceden haslama yada irmikli kofte yerdi .simdi yemiyor.vaktin olunca bir ara verirsen tarifi cok sevinirim ama acelesi yok canim .
Canim bu gripte yemiyorlar su bile icmedi yagmur .pipete su doldurup dudaklarini islatmistim hep.Saol canim benim.yemiyo hic birsey sadece sut iciyo.
Canim benim sagolasin uzun uzun yazmisin bide cok tesekkurler .valla okurken agzim sulandi ben cok severim oyle baharatli sarimsakli corbalari .buzlugumda kemikli et olmaliydi deneyeyim buguncanım öncelikle çok geçmiş olsun. benim bi tarifim var ama mira yiyo mu dersen cevabım ruh durumuna göre değişir derim. ilk yaptığımda yedi aman sevdi bi daha yapayım dedim. kaşığı gördükçe kaçtı bi kaşık almadı :)
tarifime gelecek olursak, kendisini yalancı paça olarak düşünebilirsiniz. ailecek içilecek (bana göre) çok lezzetli bir çorba.
kemikli eti (ben dana kaburga kullandım her yer olur) düdüklüde 1-1,30 saat pişirdim. et suyunu süzdüm başka bir tencereye aldım. 2-3 yemek kaşığı unu kavurdum kokusu çıkana kadar, et suyunun içine döküp karıştırdım. 4-5 diş sarımsağı ezdim. tavada azıcık sıvı yağ ile salça ve sarımsağı kavurdum. onları da et suyuna aktardım. bu arada etleri minik minik didikledim. onları da koydum. güzelcee kaynattım. en son içine 1 tam limon suyu ekledim. ve kekik koydum. afiyet olsun :)
biz içerken pul biber ve karabiber ekledim. küçük hanıma baharatsız olarak servis yaptım. et suyu tek başına yoğun oluyor desen suyla açabilirsin. şifa olsun inşallah :)
Gece dune gore biraz daha iyi.ama ates vuruyo arada.saolasin canim.Canim bu gripte yemiyorlar su bile icmedi yagmur .pipete su doldurup dudaklarini islatmistim hep.
Bugun nasil oldunuz?
Ayy caniim Allah hayirlara cikartsin insallah. Ne guzel bi ruya. Keske yakin olsak accik minciklardik kizlari. Hamile olma olayim da iyiymis. Bu ara birsuru kisiden duyuyorum ruyamda seni gordum hamileydin deniyor. Bi de ben kendimi gercek hamile gorsem artik cok sevinicem. Hayirlisi olsun tabi.Gunaydin kizlar
Sayfalari doldurmusum masallah
fermante ruyamda seni gordum.dogum gunu partisi varmis defne yi nasil sevdim nasil sevdim .optum durdum valla .sende hamileydin dogumun yaklasmisti bana birakiyordun defne yi.
Ben de bugun kemikler vardi onlari hasliyorum. Et suyu ciksin bitmis buzlugumda. Corbalara katiyorum iyi oluyor. Bu sefer icine sebze de ekledim. Gca nin tarifine benzer benim de sevdigim bi corba var. Ama salcali degil beyaz oluyor benimki. Dugun corbasi deniyor sanirim. Servis ettikten sonra sirkeli sarimsak sosu ekliyorum tabaklara super bi tat oluyor.Canim benim sagolasin uzun uzun yazmisin bide cok tesekkurler .valla okurken agzim sulandi ben cok severim oyle baharatli sarimsakli corbalari .buzlugumda kemikli et olmaliydi deneyeyim bugun
Resmen ikiniz canimi cektirdinizBen de bugun kemikler vardi onlari hasliyorum. Et suyu ciksin bitmis buzlugumda. Corbalara katiyorum iyi oluyor. Bu sefer icine sebze de ekledim. Gca nin tarifine benzer benim de sevdigim bi corba var. Ama salcali degil beyaz oluyor benimki. Dugun corbasi deniyor sanirim. Servis ettikten sonra sirkeli sarimsak sosu ekliyorum tabaklara super bi tat oluyor.
Bizim de çok cansızdı, kış başında sıfıra yakın kestirdik. Şimdi daha canlı ve sık. Bence çok birşey yapma. Zamanla güçlenir zaten. Saçı güçleneceğine bedeni güçlensin annesi.Kızlar Merhaba hastalara çok geçmiş olsun. Kızımın saçlarını kestirdim çok candizdi ve artık uçları çok karisiyordu birbirine. Ama kuaför çok kısa kesti erkek çocuğu gibi oldu saçının önüne küçücük bir toka oluyor neuseki:)
Saçlarını beslemek için ne kullanabilirim fikriniz var mı?
Bizim de çok cansızdı, kış başında sıfıra yakın kestirdik. Şimdi daha canlı ve sık. Bence çok birşey yapma. Zamanla güçlenir zaten. Saçı güçleneceğine bedeni güçlensin annesi.
Kızlar Merhaba hastalara çok geçmiş olsun. Kızımın saçlarını kestirdim çok candizdi ve artık uçları çok karisiyordu birbirine. Ama kuaför çok kısa kesti erkek çocuğu gibi oldu saçının önüne küçücük bir toka oluyor neuseki:)
Saçlarını beslemek için ne kullanabilirim fikriniz var mı?
tubaa1 bununla gelmis gecmis olsun imsllah.
Bizimki de sabahtan yatana dek 2 bardak sutle durmustu gecen hafta.
Simdi ben oyleyim hic istahik yok. Yatsam hep yatcam. Bogazlarim davul gibi
Cok gecmis olsun. Ins ilerlemeden atlatirsiniz.Gecmis olsun canim
Bugun bende oyleyim, esimde.. gunduz kosturmacadan pek anlamadim ama.simdi yorgunluk tav vurdu
sabahtan beri bussuru caylar,bussuru ilaclar ictim .
Eskiden yorgan dosek yatar naz yapardik,simdi 1 gunde atlatmaya calisiyoruz :)
Insallah gecer cabucak sinirler iyice geriliyor hastayken iyiice
Cok gecmis olsun. Ins ilerlemeden atlatirsiniz.
Nasil oluyor anlamiyorum ya tam iyiyim diyprum 2 gune gene bogazlar sis ya da keyifsiz kirilgan vucut.
Dinlenemiyoruz ki
Vitamin takviyesi sart. Rabbim baska dertler vermesin insallah.
Cok gecmis olsun. Ins ilerlemeden atlatirsiniz.
Nasil oluyor anlamiyorum ya tam iyiyim diyprum 2 gune gene bogazlar sis ya da keyifsiz kirilgan vucut.
Dinlenemiyoruz ki
Vitamin takviyesi sart. Rabbim baska dertler vermesin insallah.
Allah şifanızı versin kızlar Benimde eşim hasta yatıyo valla Ertuğrul bulaşır die korkuyorumBugun daha kirgin,bitkinim..
insallah cabucaaak gecer gider , sinirlerim iyice tavan yapti bu halde
Aynen Rabbim beterinden korusun , vucudumuz gucsuz en ufak seyi kapiyoruz iste
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?